icon

Hematóm v 5. týždni

simik7192
18. máj 2021

Ahojte baby, potrebujem radu mali ste aj vy niektorá z vás skúsenosť z hematomom alebo cystou? Lekár to nevedel presne určiť čo to je, vyzeralo to na voľnú tekutinu, videl už aj dutinku a všetko čo treba v tomto týždni, len toto tam tiež videl že je to pri tom... Nasadil mi progestinelle vkladacie capiky, lebo mám aj výtok, skôr mam pocit ako keby som niekedy cikala....😕tak bral ster.. Som objednaná o dva týždne na kontrolu, stalo sa vám že sa vám ta tekutina alebo neviem co vyplavilo alebo vstrrbalo samé? 😥 Ďakujem za každú radu

nevenka
18. máj 2021

Na hematom mi dal Duphaston a Ascorutin, spinila som. Potom to prestalo a po dobrati sa sam vstrebal, zmizol. Na cystu neviem ☹

sirka9
18. máj 2021

ahoj, mne sa vytvoril hematom a zacala som normalne krvacat. to som bola 4+5tt. na pohotovosti ma skontrolovali, vsetko bolo ok, potom na kontrole uz u lekara na sone nic nevidel. bud sa vstrebal alebo to proste vytieklo s tym krvacanim. neviem. ale teraz je zatial vsetko ok, dnes som 11+0 tt. na tej pohotovosti mi pichli dycinone, a moj m i akurat tak povedal, ze mam brat C vitamin 🙂

simik7192
autor
18. máj 2021

@nevenka
@sirka9
Ďakujem za odpoveď. Ja som zas 5tt podľa sona, a dnes mi našiel pri prvej kontrole tu zrazeninu mam si vkladať progestinelle a potom sa uvidí.. Ale dosť sa toho bojím

karinaaaa
18. máj 2021

@simik7192 ahoj ja som mala tiez asi takom tyzdni cca ale ja som začala špinit tak sa na to prišlo. Neskôr aj dosť krvacat bola.som v nemocnici skoro dva týždne. Neskôr ma pustili domov ale dlho som.este špinila. Teraz som v 14tt.brala som ascorutin a utrogestan.

kkovacovak
18. máj 2021

@simik7192 ahoj ja som mala približne v podobnom týždni extrémne krvacanie. Krv sa zo mňa liala ako z kohútika. Bežala som na pohotovosť kde zistili že mi praskol hematom a vylial sa. Pichli mi injekciu proti krvácaniu. Dr potom na kontrole už nič nevidela. O týždeň na to som začala mať krvavý vytok. Išla som k svojej dr ktorá zistila že sa hematom zase objavil a krváca z neho. Dala mi progestanelle ale peroralne. Zostala som na pn a častejšie ma kontrolovala. Postupne sa začal zmenšovať a dnes v 13tt tam už nebol a lieky som vysadila. Ale aj moja dr aj dr na pohotovosti povedali že je ro buď alebo. Buď sa nič nestane, buď bude pomaly vytekať a budem špiniť alebo prudko vytečie ako mne a nič sa nestane alebo prudko vytečie a zoberie so sebou aj plod. Takže je to taká lotéria. Hlavne v tých skorých týždňoch.

sirka9
19. máj 2021

@simik7192 tak, mne lekár povedal tak, ak je embryo zdravé, prežije aj hematóm, ak nie je, tak je odíde aj tak. je to kruto povedané, ale stáva sa to. držím palce aby bolo všetko v poriadku.

petkasmr
21. máj 2021

Ahojte neviem ci mozem ale rada by som sa pridala do diskusie. Ja som zacala spinit a krvacat uz skoro pred 10 dnami na striedacku. Mam Dicynone aj duphastom. Vcera ma pustili z nemocnice a zas som zacala krvacat babo tam stale je a srdiecko bije aspon bolo pred dvoma dnami. Uz som zufala co robit. V nemocnici mi povedali ze oni pre mna viac urobit nevedia. Ze bud sa to udrzi alebo sa hematom vyplavi aj s babom. Prešli ste si tym niektora a dopadlo to dobre? Velmi sa bojim jednym potratom som si uz presla MA. Je to na nervy nevediet co sa deje vo vnutri mojho tela a plus som zacala mat bolesti v podbrusku ako pri MS. Viete mi niektora poradit ukludnit? :(

kkovacovak
21. máj 2021

@petkasmr ako som písala vyššie. Ja som odtiaľ doslova cikala krv. Taký silný prúd to bol. Lialo sa to zo mňa a bola to čistá krv žiadna menštruačná ani špinenie a bábätko bolo v poriadku. Tak ako povedali...bud sa bábo vyplaví alebo tam zostane. Bohužiaľ s tým treba rátať a byť na to nastavená už od začiatku. V prvých týždňoch moc nejde čo robiť len čakať ako to dopadne. Moja teta krvacala do polovičky tehotenstva a dieťa normálne donosila. Je to celkom častý jav. Do nemocnice ležať by som nešla. To čo sa stane tam tak sa stane aj doma a keď sa bábo rozhodne neudržať veľakrát už nie je čo robiť. Len je to zbytočne stresujúce prostredie. Lieky beriete a už nie je inak ako pomôcť len sa nestresovať a dodržiavať kľudový režim. Z bolestí sa tešte lebo sa rozpína maternica a znamená to že tehotenstvo prebieha. Pokiaľ trvajú vždy len nejakú dobu alebo sa zmenia pri zmene polohy tak je to ok a má to tak byť. Zbytočne sa nestresujte. Hematom má skoro každá tretia a bábätká sú donositelné. Postupne sa bud vyplaví a zmizne alebo zmizne postupným zväčšovaním bábätka. Nie je to nič strašné takže kľud.

simik7192
autor
21. máj 2021

@petkasmr neboj sa, všetko je ôk, nestresuj sa, ja mám tiež podobný problém, len zatiaľ nekrvacam, iba trosku začínam mať výtok trochu, ale doktor mi povedal ze mam si to sledovať, keď bude krv ihneď na pohotovosť.. Všetko je tak ako má byť, hlavne veľa lež!!! Tým sa ti postupne vstrebáva hematom, zober si aj magnézium mne to veľmi pomáha pri bolestiach, bolesti sú ok, aspoň vieš že sa bábo zväčšuje a rastie 🙏👶❤️ ak chceš kľudne píš ss

bejusicek
18. feb 2022

@simik7192 ahojky ako ti to dopadlo? Ja mám tiež hematóm a tiež som cca v 5tt.. prísny kludovy režim tak ležím cely čas max na wcko