icon

Herpes na ústach v tehotenstve

tajomnaaaa
13. dec 2012

Dobrý deň som v 12.týždni tehotenstva a bola som v 11.týždni tehotenstva keď som dostala herpes na perách,mám to už týždeň a neviem sa toho zbaviť ale viac ma trápi to že sa bojím aby to neuškodilo mojmu plodu,prosím Vás nemá s herpésom niekto skúsenosť? Veľmi sa bojím aby to neuškodilo tehotenstvu .Prosím poradte mi..

Strana
z3
katka351
30. jan 2014

@tajomnaaaa mám na herpes liečivú tyčinku ktorá pôsobí okamžite do 2 dní aj tam dole ale nie je možné ju kúpiť v lekárni

zdenkalv
6. feb 2014

Baby, ja mavam "kamosa" uz davno. ale akonahle citim, ze sa mi robi, davam si na to cesnak...to mi riadne vystipe a mam pocit ze sa mi ani taky velky na polku ust nevyhodi.ak uz nestiham, pomaha mi velmi propolisova tinktura - ti co predavaju med ju zvyknu vyrabat.a este som pocula - odrezat z aloe vera potom dat na to miesto, aj ked som to este neskusala.....

evita123
1. apr 2014

Kocky som v 5tt a vyhodil sa mi na pere herpes,možno by som nerobila paniku,ale naša babka mala pasový opar,možno som niečo chytila od nej ked som este nevedela o tehu.Može to but pre babatko nebezpecne?

jerry23
21. apr 2014

baby, som v 17tt a tiez sa mi urobil uz druhykrat opar na pere. V lekarni mi odporucili mast na opary Lips, poznate ju? Myslite, ze ju v tehotenstve mozem?

lissa88
28. okt 2014

@adkasmolka ahoj Adka chcem sa ta spytat kedze mas s oparom skusenosti tiez ich mam od malicka a vyskusala som uz vsetko mozne.Ale teraz som v 12tt a herpes mam uz 2x som z toho smutna a mam aj strach

strawberry20
1. dec 2014

Mne keď to začína si to potieram hneď alpou. Síce to štípe, ale rýchlo to vysuší a zmizne 🙂 je to lepšie než si to natierať hociakými masťami.

bosoriak
1. dec 2014

@lissa88 Oparu sa v tehotenstve netreba bat, je normalne, ze sa prejavi, pretoze tehotenstvo je zataz na imunitny system a opar sa prejavi prave vtedy, ked je imunita oslavena JE to virus, ktory je v tele pritomny stale, len sa vacsinu casu neprejavuje. V tehotenstve nemozno pouzivat tie acyklovirove masti ako je zovirax. Ja som si vzdy potierala cistym alkoholom z lekarne, plus tea-tree olejom. Do par dni bolo po opare. Zabera mi to lepsie, nez zovirax.

maca283
4. dec 2014

A hlavne je to znak že treba doplniť becka Ja som pouzivala narosan čučoriedkový z justu doplnila som si becka zelezo a ešte ine vitamíny Je to prírodný produkt a odporuča sa v tehotenstve

seahorse27
4. dec 2014

Mne pomohli jedine Compeed naplaste, zastavili rozsirovanie pluzgierikov. Len ich treba zacat pouzivat hned, ako sa objavia prve priznaky, nie az na druhy den. Mozu sa pouzivat aj v tehotenstve, mam to odkonzultovanie s gynekologom.

maminka1986
28. okt 2015

ODPORUCAM CANNADENT JE PRIRODNY Z KONOPE dnes som si ho kupila nateriam herpesy a mamich o polovicu menšie!!!!super vec!!

dankolia
10. máj 2017

Maminky je to normalne mam par dni do porodu a na perach sa mi urobil skaredy velky herpes 😝

sumienka333
27. jan 2018

Ahojte prosim o radu prave sme sa s manzelom vratili z dovolenky snazime sa o babatko...a hned po navrate sa mi na druhy den spravil na hornej pere aj na dolnej aj na lici herpes...je to dost neprijemne...a skarede...ale to ma ani tak netrapi ako to ze sa teraz bojim ze ci mame dalej planovat babatko alebo mame pockat...moze sa mu nieco stat keby som nahodou zostala tehotna???beriem aj vitaminy aj manzel uz 3 mesiace aby sme mali zdrave babatko...myslim ze sa mi to stalo z unavy...aj zmeny pocasia...dakujem pekne za pomoc😊

vanesanova
27. jan 2018

Normalny gynekolog by ti mal povedat co a ako...ale v tehot.je to podla mna normalne a bezne lebo ten maly cloviecik v tebe ti odobera vsetky ziviny vitaminy z tela do seba takze ti znizuje imunitu to je normalne aj ja som to mala tak v tehu sice nie herpes ale mala som znizenu imunitu po porode sa to da do normalu a ak si nieco na to chces dat jednoducho chod do lekarne a nech ti nieco na to daju a povedz ze si tehu oni ti poradia urcite su niektore maste aj pre tehotne a ak nie budes musiet zvysit imunitu jednoducho musis jest viac vitaminov mineralov ovocia zeleniny pit vela vody a doplnat mineraly su to len "vedlajsie ucinky" tehotenstva kazda ma nieco ine mne zas strasne padali vlasy opuchali nohy

sumienka333
27. jan 2018

No prave mna na tom najviac rozculuje ze moja strava je najviac zalozena na stravej vyzive....snazime sa obaja jest zdravo...a moc by ma to mrzelo keby nebolo nieco v poriadku len kvoli tomu ze sme nepockali....😊tak dlho sme sa pripravovali... a teraz toto ako naschval...😕ale co uz...dakujem

nikki16
31. jan 2018

Ja mávam skoro každý mesiac herpes na ústach nejakú vedú som z toho nerobila až keď som narazila na túto diskusiu mam obavy teraz. Opar mam už asi viac ako 15 rokov skoro vždy keď je leto zima jar jeseň počas celého roka. No teraz som bola zhruba v 6tt keď sa mi vyhodil potierala som si to mastickou herpes krém. Dúfam že to neublíži bábätku. S doktorkou som nebola ani jej nevolala keďže som myslela ze sa nič nemôže stať keď to mávam skoro stále. Idem budúci týždeň na kontrolu tak dúfam že bude všetko v poriadku a bábätku sa nič nestane. Je to moje prvé tehotenstvo.

aspinka
31. jan 2018

Ja som cele tehotenstva bojovala s oparom na pere.... velmi zavazny je pasovy opar a nebezpecny! Opar na pere moze byt znakom znizenej imunity, prejav vnutornej horucky.... Mne sa aj tam najviac osvedcila zubna pasta rychlo sa zasusi a zhoji... Nebezpecný opar na pere moze byt pri uplnom novorodeniatku pri bozku by sa mohol preniest na miminko takze na to davat velky pozor 😉 Pekny den vsetkym!

nikki16
31. jan 2018

@aspinka a bábätku sa nestalo nič keď si mala s tým problém???

sumienka333
31. jan 2018

Pasovy opar to je aky???😞

maminecka2
31. jan 2018

@nikki16 neboj sa, nic sa nedeje. Opar je nebezpecny len ak je v gynekol. oblasti pocas porodu- vtedy by si musela ist sekciou aby sa babatko nenakazilo. Inak nehrozi nic. Uzivaj si, daj si vitaminy.

nikki16
31. jan 2018

@maminecka2 ďakujem krásne za odpoveď som pokojnejsia ☺️ a užívam si

nivea777
31. jan 2018

@nikki16 pokial si mavala herpes uz aj pred tehotenstvom tak sa nemas preco bat..ak by si ho dostala 1. krat az v tehotenstve tak to by bolo zle.. ja som mala pocas tehu asi 3x herpes ale ja som si ziadny masticky na to nedavala radsej..tusim aj je na nich napisane ze v tehotenstve sa nemaju davat..pasovy opar je velmi skareda virusova infekcia ... a byva po tele a vo velkom rozsahu

nikki16
31. jan 2018

@nivea777 ďakujem mávam len na ústach aj to som mala na začiatku dúfam že už to nedostanem... A ďakujem za odpoveď

sumienka333
31. jan 2018

Aj ja dakujem😊

aspinka
1. feb 2018

@nikki16 mam 3 zdrave krasne deti 😉

nikki16
1. feb 2018

@aspinka ďakujem už zomna stres opadol.

nikolienka13
30. okt 2019

@enya00 lalia urcite😉 do alkoholu namocit nechat odlezat a potom to pomaha na vselico👌

lo_lla
13. jún 2024

@tajomnaaaa Ja som dostala opar na hornej pere v 8.tyzdni a bábätko zomrelo. Musela som ísť na zakrok do nemocnice.

Strana
z3