icon

Hnedé špinenie v 7. týždni tehotenstva

4. aug 2025

Ahojte
Momentálne som na začiatku 8tt a zaznamenala som hnedé spinenie, najmä po utreti (ráno a večer) a niekedy ani to, bol deň kedy sa neobjavilo vôbec.
5 dni dozadu som mala sono u Dr. kde potvrdila akciu ♥️ a všetko bolo OK, preventívne mi predpísala Duphaston 2x denne.
No a odvtedy, presnejšie od druhého dňa ráno, sa začalo objavovať spinenie.
Začala som brat aj Ascorutin 3x denne a spinenie občas stále nájdem.

Nemáte s tým niektorá skúsenosť ? Či sa mám znepokojovať alebo je to viac menej v tomto štádiu tehotenstva normálne. Pripadne či za to nemôže paradoxne Duphaston.
Príznaky myslím že mám ako predtým, nezmiernuju sa, no ani sa nezhoršuje bolesť.

Dr. som ohľadom toho volala na druhý keď keď to začalo, povedala mi že to nie je nič nezvyčajne a odporučila Ascorutin.

Dakujem za všetky rady a postrehy 🙏🏻
Keďže ide o moje prvé tehotenstvo tak vôbec nemám skúsenosti čo je bežne a čo nie.

olivieraa
4. aug 2025

@anonym_autor ahoj, moze to byt spinenie z vysetrenia, prepokladam, ze ta vysetrovala zo spodu. Hnede spinenie je na zaciatku celkom bezne🙂 ale ked by to bola jasna krv, skoc na pohotovost.. drzim palce🙏

domka222
4. aug 2025
@olivieraa

@anonym_autor ahoj, moze to byt spinenie z vysetrenia, prepokladam, ze ta vysetrovala zo spodu. Hnede spinenie je na zaciatku celkom bezne🙂 ale ked by to bola jasna krv, skoc na pohotovost.. drzim palce🙏

@olivieraa prečo veľa žien tvrdí, že hnedé špinenie je väčšinou ok a bežné a až jasná krv nie je ok. No nie,ani jedno by nemalo v podstate byť. V oboch prípadoch je to kvôli niečomu. A v oboch prípadoch tehotenstvo môže pokračovať bez problému a aj nemusí.

autor
4. aug 2025
@domka222

@olivieraa prečo veľa žien tvrdí, že hnedé špinenie je väčšinou ok a bežné a až jasná krv nie je ok. No nie,ani jedno by nemalo v podstate byť. V oboch prípadoch je to kvôli niečomu. A v oboch prípadoch tehotenstvo môže pokračovať bez problému a aj nemusí.

@domka222 to je jasne, ale skôr ma zaujímalo či to malo niektoré baby kvôli vážnejšiemu problému, ako je možno sono alebo následok vytvárania cievnych prepojení medzi materskými cievami a budúcou placentou.
Viem že to je najčastejši dôvod hnedého spinenia v 1 trimestri no i tak ma to znepokojuje…

autor
4. aug 2025
@olivieraa

@olivieraa Dakujem ti veľmi pekne ☺️ to vyšetrenie napadlo aj mne len som nevedela či sa to môže ťahať až 5 dni … a najmä že to spinenie začalo prakticky hneď ako bola potvrdená akcia srdiečka…

domka222
4. aug 2025

Ja som mala s hnedým špinením napr zlé skúsenosti. Ale samozrejme to nemusí byť tvoj prípad a môže to byť kľudne,tak ako si ty myslíš. Hlavne žiadny stres a ak by to pokračovalo, šla by som to dať pozrieť gynekológovi.

olivieraa
4. aug 2025
@anonym_autor

@olivieraa Dakujem ti veľmi pekne ☺️ to vyšetrenie napadlo aj mne len som nevedela či sa to môže ťahať až 5 dni … a najmä že to spinenie začalo prakticky hneď ako bola potvrdená akcia srdiečka…

@anonym_autor ja som mala nie len spinenie ale aj krvacanie 10 dni, normalne na vlozku, nie len intimku a babo je v poriadku a kopka v brusku😊 najskor z vytvarania cievnych prepojeni ale ktovie

autor
4. aug 2025
@domka222

Ja som mala s hnedým špinením napr zlé skúsenosti. Ale samozrejme to nemusí byť tvoj prípad a môže to byť kľudne,tak ako si ty myslíš. Hlavne žiadny stres a ak by to pokračovalo, šla by som to dať pozrieť gynekológovi.

@domka222 a mala si len to hnedé spinenie ? Či to prešlo aj do krvácania ? Resp kedy od začiatku spinenia so zistila že to je nie OK ?

Lebo občas nájdem príspevok tu na MK že hnedé spinenie značilo zlý koniec ale nikdy nikto nenapíše či to bolo len spinenie alebo prešlo do krvácania, resp po akej dobe.
Alebo či to spinenie bolo celý deň alebo len občas do dňa.

autor
4. aug 2025
@olivieraa

@anonym_autor ja som mala nie len spinenie ale aj krvacanie 10 dni, normalne na vlozku, nie len intimku a babo je v poriadku a kopka v brusku😊 najskor z vytvarania cievnych prepojeni ale ktovie

@olivieraa Dakujem ti veľmi pekne 🌸 snažím sa aj ja nerobiť paniku, najmä keď aj od Dr mám že hnedé spinenie vie byt v poriadku.

vandica
4. aug 2025

@anonym_autor ja keď som začala pri potrate špiniť, tak sa krvácanie stupňovalo potom. Potom som mala mimomaternicové, a to bolo také chvíľu áno chvíľu nie. Ale ty máš potvrdene srdiečko, takže toto sa ta netýka. Posledné tehotenstvo, som tiež nejak okolo 7tt začala špiniť, už má chytala panika, že zas to skončí, išla som k dr, srdiečko bilo, všetko ok, dal mi ascorutin, a spinenie potom prestalo, máme 1,5r syna.

anonym_bc5988
4. aug 2025
@anonym_autor

@olivieraa Dakujem ti veľmi pekne 🌸 snažím sa aj ja nerobiť paniku, najmä keď aj od Dr mám že hnedé spinenie vie byt v poriadku.

@anonym_autor riešila by som to s dr., hoc aj na pohotovosti. U mňa jedno hnedé slabé špinenie znamenalo koniec. Druhé ružové, chvíľami červené špinenie znamenalo hematóm. Trvalo dosť dlho, niekoľko týždňov. S duphastonom a ascorutinom sme to ustáli do šťastného konca. Viem, že chceš čítať šťastné konce, ale nik z nás nemôže vedieť, čo sa práve teraz odohráva v tvojom brušku.

autor
4. aug 2025
@anonym_bc5988

@anonym_autor riešila by som to s dr., hoc aj na pohotovosti. U mňa jedno hnedé slabé špinenie znamenalo koniec. Druhé ružové, chvíľami červené špinenie znamenalo hematóm. Trvalo dosť dlho, niekoľko týždňov. S duphastonom a ascorutinom sme to ustáli do šťastného konca. Viem, že chceš čítať šťastné konce, ale nik z nás nemôže vedieť, čo sa práve teraz odohráva v tvojom brušku.

@anonym_bc5988 Dakujem 🙂 asi každá z nás chce citat šťastný koniec no ja som realista, preto sa pýtam na skúsenosti či sa to hnedé spinenie stupňovalo alebo nie, či sa zmenilo na krvácanie, aby som bola pripravená.
Viem že v 1 trimestri je to na prírode a čo ma zostať to zostane 🙂

andovka007
4. aug 2025

@anonym_autor bola som tehotná 3 krát...prvý krát som spinila ale všetko bolo v poriadku...druhý krát to znamenalo MA a tretí krát som mala nízko placentu...radšej ísť sto krát ale zbytočne ako raz neísť a ľutovať...držím prsty nech je všetko v poriadku 🍀

dixitka
4. aug 2025

Mne presne v tomto tt (tuším konkrétne 7+2 som bola) začalo hnedé špinenie po utretí. Bolo to deň pred prvou kontrolou u gyn, kde bolo všetko super. Doktorka povedala, že je to bežné a nemám sa znepokojovať (kým je to fakt len jemné špinenie). Trvalo to pár dní a potom v 11. tt sa to ešte zopakovalo, ten druhý raz to trvalo asi týždeň. Nemala som hematóm ani nič, tehotenstvo inak bezproblémové, syn už má 2 roky 🙂
A zažila som aj špinenie pri missed aborte, to vyzeralo inak - prvý deň síce tiež len troška hnedého výtoku, ale druhý deň už toho bolo viac aj s takými krvavými vlásočnicami, aj väčšie zrazeniny sem tam (hoci stále len po utretí), raz hnedé, raz červené… tak to išlo celý týždeň, potom som už mala kyretáž.

autor
4. aug 2025
@dixitka

Mne presne v tomto tt (tuším konkrétne 7+2 som bola) začalo hnedé špinenie po utretí. Bolo to deň pred prvou kontrolou u gyn, kde bolo všetko super. Doktorka povedala, že je to bežné a nemám sa znepokojovať (kým je to fakt len jemné špinenie). Trvalo to pár dní a potom v 11. tt sa to ešte zopakovalo, ten druhý raz to trvalo asi týždeň. Nemala som hematóm ani nič, tehotenstvo inak bezproblémové, syn už má 2 roky 🙂
A zažila som aj špinenie pri missed aborte, to vyzeralo inak - prvý deň síce tiež len troška hnedého výtoku, ale druhý deň už toho bolo viac aj s takými krvavými vlásočnicami, aj väčšie zrazeniny sem tam (hoci stále len po utretí), raz hnedé, raz červené… tak to išlo celý týždeň, potom som už mala kyretáž.

@andovka007
@dixitka

Baby Dakujem vám veľmi pekne za objasnenie 😊 uvidíme teda ako to dopadne
🙏🏻

sasikes
4. aug 2025

@anonym_autor ahoj, ja som presne začala v 8tt najskôr špiniť, potom krvácať ale poviem ti že poriadne.
Leteli sme na pohotovost kde mi mladý dr povedal že to je začiatok potratu. Zvláštne bolo že všetko úplne bez bolesti.
Vyšli zo mna až hrudy zrazenin. To som sa už vyplakala/rozlucila.
A o 3 dni nato ma mala prehliadnuť moja dr či som sa “vyčistila”.
Prídem na sono a tam vsetko vporiadku.
No a aby som to upresnila, bol to hematóm. Našťastie uložený pod bábätkom takze ho nestrhol so sebou.
Takze prípady môžu byt fakt rôzne.
Ja už keď som si myslela najhoršie tak predsa to naša mala bojovníčka zvládla ❤️

veronikadany
10. aug 2025

@anonym_autor ahoj,stale spinis?

autor
11. aug 2025
@veronikadany

@anonym_autor ahoj,stale spinis?

@veronikadany ahoj, už nie našťastie, trvalo to len pár dni a bolo to naozaj malo.
U Dr. som nebola, len som jej písala a povedala že je to normálne a netreba sa znepokojovať.
Ja mám ale od potvrdenia tehotenstva aj 2x denne Duphaston takže aj tak by už nespravila viac.
Je to na osude v tomto prvom trimestri, my môžme len dúfať že to dopadne dobre všetko 😊

Mas aj ty problém s týmto ?

veronikadany
11. aug 2025
@anonym_autor

@veronikadany ahoj, už nie našťastie, trvalo to len pár dni a bolo to naozaj malo.
U Dr. som nebola, len som jej písala a povedala že je to normálne a netreba sa znepokojovať.
Ja mám ale od potvrdenia tehotenstva aj 2x denne Duphaston takže aj tak by už nespravila viac.
Je to na osude v tomto prvom trimestri, my môžme len dúfať že to dopadne dobre všetko 😊

Mas aj ty problém s týmto ?

@anonym_autor ahoj,dakujem za odpoved.Mam presne to iste.Zacalo to minul tyzden ruzovkastym vytokom a teraz hnede spinenie ako na konci MS.

autor
11. aug 2025
@veronikadany

@anonym_autor ahoj,dakujem za odpoved.Mam presne to iste.Zacalo to minul tyzden ruzovkastym vytokom a teraz hnede spinenie ako na konci MS.

@veronikadany ak si stále v 1 trimestri tak je to naozaj bežnejšie ako sa môže zdať no kľudne sa pre istotu ozvi Dr, ak si to ešte neriešila tak.

veronikadany
11. aug 2025
@anonym_autor

@veronikadany ak si stále v 1 trimestri tak je to naozaj bežnejšie ako sa môže zdať no kľudne sa pre istotu ozvi Dr, ak si to ešte neriešila tak.

@anonym_autor dakujem❤️

autor
11. aug 2025
@veronikadany

@anonym_autor dakujem❤️

@veronikadany držím palce nech je to všetko v poriadku 🌸

veronikadany
11. aug 2025
@anonym_autor

@veronikadany držím palce nech je to všetko v poriadku 🌸

@anonym_autor si zlata,dakujem🥰aj ked mam obrovsky strach

autor
11. aug 2025
@veronikadany

@anonym_autor si zlata,dakujem🥰aj ked mam obrovsky strach

@veronikadany to mám aj ja neboj 😁 navyše ja ešte čakám mesiac do kontroly lebo moja dr len potvrdí akciu ♥️ a potom objednáva až v 12tt.
Ale ak ti mám poradiť, nepozeraj veľmi fóra a diskusie, nájdeš tam všeličo a samozrejme aj to zle ale to sa vôbec nemusí diať tebe, skôr sa budeš mať a stresovať.
Ja som prešla asi všetky vtedy a taká som bola vystresovaná že koniec 😁 a načo vlastne, aj tak neovplyvníme nič, takže treba veriť v to najlepšie 🍀

veronikadany
11. aug 2025
@anonym_autor

@veronikadany to mám aj ja neboj 😁 navyše ja ešte čakám mesiac do kontroly lebo moja dr len potvrdí akciu ♥️ a potom objednáva až v 12tt.
Ale ak ti mám poradiť, nepozeraj veľmi fóra a diskusie, nájdeš tam všeličo a samozrejme aj to zle ale to sa vôbec nemusí diať tebe, skôr sa budeš mať a stresovať.
Ja som prešla asi všetky vtedy a taká som bola vystresovaná že koniec 😁 a načo vlastne, aj tak neovplyvníme nič, takže treba veriť v to najlepšie 🍀

@anonym_autor
@anonym_autor uz som asi vsetky fora presla od hora-dole niekolkokrat🙈
Mas pravdu❤️
Snad vsetko bude tak,ako ma byt.

zuzi0911
11. aug 2025

Hnedé dpinenie a hematom som mala

V ďalšom tehotenstve som spinila fo 17tt . Príčina sa nenašla.

Nikdy nevieme co je za tým. Radšej sa dat vyšetriť ako ľutovať.