Hnedý výtok počas tehotenstva
Dobrý večer, viete mi prosím poradiť, alebo či s tým má niekto skúsenosť? Včera večer som si našla na nohavičkách hnedý výtok a keď som sa utrela, mala som tam aj malú zrazeninu, ako keď má človek menzes. Išla som na pohotovosť, keďže žijem v UK a tu je zdravotníctvo úplne slabé. Aj keby človek zomieral, čaká veľmi dlho. Po dlhom čakaní ma zavolali a povedali, že keď ma nič nebolí a už nekrvácam, je to „normálne“, a že ma nemôžu vyšetriť, lebo majú veľa ľudí. Tak ma poslali domov s tým, že na dnes ráno ma objednali.
Ráno sme tam išli a povedali to isté – že keď ma nič nebolí, je to normálne. Od večera som už nič nemala, tak mi iba zmerali tlak, urobili tehotenský test a test moču, či nemám zápal. Všetko bolo v poriadku, tak som išla domov.
Objednala som sa k súkromnému lekárovi. Ten mi urobil ultrazvuk a povedal, že dieťa je v poriadku, srdiečko bije, skontroloval aj mňa a povedal, že tam nevidí nič zlé. Ale pri ultrazvuku, keď merala, povedala, že to vychádza na 9+0 tt, čo ma zarazilo, lebo minulý týždeň v stredu mi iná doktorka povedala, že som 8+6 tt. Samozrejme som jej to povedala a ona na to reagovala, že je to normálne, že to nie je presný výpočet, že je to ešte malé a ani ona nevie presne povedať, v koľkom som týždni. Vraj až v 12. týždni to bude presnejšie. Neviem, čo si o tom mám myslieť.
Dám sem aj fotku z ultrazvuku.
@aneta50 a co si ti nezdá? Ved to je minimálny rozdiel, to je bežné. Už sa trosku ukludni, lebo sa zblaznis do konca tehotenstva.
@aneta50 a co si ti nezdá? Ved to je minimálny rozdiel, to je bežné. Už sa trosku ukludni, lebo sa zblaznis do konca tehotenstva.
@marhulka13 nechápem tomu keď som bola minulý tižden v stredu tak podľa crl 8+6tt tak som čakala že už dnes to bude 10tt a podľa crl 9+0tt. Ako ja som v pohode len ma to zaujíma že prečo
@marhulka13 nechápem tomu keď som bola minulý tižden v stredu tak podľa crl 8+6tt tak som čakala že už dnes to bude 10tt a podľa crl 9+0tt. Ako ja som v pohode len ma to zaujíma že prečo
@aneta50 záleží ako merala, ci bolo babatko dobre otočené, aby ho vedela pomerať. Tam je tých faktoriv viac. Samozrejme prvý trimester je vždy 50:50, to veľmi ovplyvniť nevieš, iba čakať
to je rozdiel jeden mozno dva mm. to je naozaj malo na uplne presne merania. nemaj stres, ja som v cca tvojom case krvacala cervenou krvou a bolo vsetko ok, teda bolo to kvoli hematomu. je to normalne, nebud z toho prosim v strese
to je rozdiel jeden mozno dva mm. to je naozaj malo na uplne presne merania. nemaj stres, ja som v cca tvojom case krvacala cervenou krvou a bolo vsetko ok, teda bolo to kvoli hematomu. je to normalne, nebud z toho prosim v strese
@babushkaem včera som sa vištrašila 🤷🏻♀️ale dnes po ultrazvuku som kludnejšia som rada že drobcovi nič neni❤️dokonca som ho videla sa hýbať 😅
@babushkaem včera som sa vištrašila 🤷🏻♀️ale dnes po ultrazvuku som kludnejšia som rada že drobcovi nič neni❤️dokonca som ho videla sa hýbať 😅
@aneta50 super 🙂
@aneta50 to malé množstvo hnedého výtoku je v prvom trimestri fakt ok, môže to byť ešte aj stará krv po uhniezdení, alebo z vytvárania cievnych prepojení z placenty, alebo prasknutá cievka na krčku… a tie merania - keby to merali poriadne, tak by takýto rozdiel nebol (teraz bábo rastie 1 mm za deň, dá sa už pekne zmerať), ale ak to hocijako poklikajú, tak fakt to môže byť týždeň hore dole. Podľa menštruácie by si mala byť v akom týždni?
No ak srdiečko bilo a bábo sa hýbalo, tak je určite všetko v poriadku a tým špinením sa netráp.
@aneta50 to malé množstvo hnedého výtoku je v prvom trimestri fakt ok, môže to byť ešte aj stará krv po uhniezdení, alebo z vytvárania cievnych prepojení z placenty, alebo prasknutá cievka na krčku… a tie merania - keby to merali poriadne, tak by takýto rozdiel nebol (teraz bábo rastie 1 mm za deň, dá sa už pekne zmerať), ale ak to hocijako poklikajú, tak fakt to môže byť týždeň hore dole. Podľa menštruácie by si mala byť v akom týždni?
No ak srdiečko bilo a bábo sa hýbalo, tak je určite všetko v poriadku a tým špinením sa netráp.
@dixitka podľa ms už 11+6tt ale cyklus nepravidelný a posledný som mala až 49 dňovi čiže ovulacia bola neskôr