Hnedý výtok v 8. týždni tehotenstva
Dobrý deň prosím o radu som začiatkom 8 týždeň tehotenstva a dnes od rána mam hnedy vytok ne veľa ale mam. A zajtra mam akurát ísť ku Gyn .
Bolesti ziadne nemám len mi je zle na žalúdok ako každý deň celi deň na zvracanie ale to je normálne len ten hnedy vytok ma kus desi.
V novembri som absolvovala kyretaž pretože 9 tt prestalo byť srdiečko a doktor nám kazal počkať 3 cykli a môžme sa snažiť ja sa bojím ci sme nemali počkať ci to nesúvisí s tým ze sa to zopakuje.
Raz som mala úplne slabučký hnedý výtok v 8tt a aj keď som išla hneď na pohotovosť nedopadlo to dobre. Srdiečko už nebilo (týždeň predtým na kontrole bilo)
A druhý krát som mala v 6tt normálne silný hnedý výtok, bežala som na pohotovosť dali mi lieky na udržanie a zatiaľ je všetko v poriadku (aktuálne 23tt)
Takže je to individuálne a môže to znamenať aj zle ale nemusí to znamenať nič vážne.
Raz som mala úplne slabučký hnedý výtok v 8tt a aj keď som išla hneď na pohotovosť nedopadlo to dobre. Srdiečko už nebilo (týždeň predtým na kontrole bilo)
A druhý krát som mala v 6tt normálne silný hnedý výtok, bežala som na pohotovosť dali mi lieky na udržanie a zatiaľ je všetko v poriadku (aktuálne 23tt)
Takže je to individuálne a môže to znamenať aj zle ale nemusí to znamenať nič vážne.
@nika_val och ja sa tak strašne bojím 😟 uz nech je ráno ze idem ku Gyn akurát som na zajtra objednaná na 7:30 ale strašne sa bojím že bude zle pred dvoma týždňami bilo srdiečko už a bolo všetko v poriadku ale teraz sa strašne bojím
A tie lieky na udržanie si ako často užívala každý deň či ako ?
mne v 8tt nedal nic, ale cca v 13tt mi predpisal progesteron, pomohlo a aktualne som bez neho len 2 dni, tak uvidim co bude...
Aj u mňa bol hnedý výtok koniec. Ale nemusí to tak byť u teba. Drž sa
To ti verím že ten strach je obrovský.. ja keď som teraz tehotná druhý krát a uvidela som zase hnedé špinenie tak myslela že odpadnem od strachu.. ale nie je to dobre.
Ja viem hovorí sa mi to ľahko, ale nesmieš sa stresovať. Ľahni si s nohami nahor a skús len a len oddychovať. A nemyslieť na najhoršie.
Ja som brala tabletky vaginálne Ustrogestan (čo je vlastne progesterón) a dávala som si ho ráno aj večer až do 17tt
nech ti predpise Duphaston
Tak som rada 😊 píše sa tam 9tt+1
Takže gynekologicky si v 9 týždni+ 1 deň
Ale berie sa to ako 10 týždeň (v tomto som mala guláš pekne dlho kým som pochopila ako to berú)
Budem držať palce aby bolo všetko už len dobre.
Aj ti dala nejaké lieky či ani nie?
Myslím, že číslo v ľavom hornom rohu je podľa dátumu poslednej menštruácie - to si 9+1. A v pravom dolnom rohu je hodnota podľa veľkosti plodu - 7+4 (takže si asi mala ovuláciu trochu neskôr).
A ja som mala také hnedé špinenie v 8. a 11. týždni a všetko bolo ok, ani mi na to nič nedali, vraj je to normálne.

Ja som to mala v takomto týždni pri obidvoch tehotenstvach. Môže to byť v čase očakávanej Ms. Mne dal MUDr. injekciu a tabletky. Pomohlo. Prajem všetko dobré