Hradenie prerušenia tehotenstva po troch sekciách
Ahojte chcem sa opýtať ako to je keď mám 3 sekcie za sebou a zistila som že som tehotná. Bojím sa , viem že je to veľké riziko pre mňa aj pre dieťa. moja otázka : ak je toto dôvodom pre prerusenie tehotenstva bude to hradené zo zdravotnej poisťovne alebo si to budem musieť zaplatiť ? ( Nesudte, len chcem vedieť ake sú dôvody k tomu aby bolo prerušenie hradené poisťovňou. ) Ďakujem
Moja kamoska má 4 sekcie a všetko ok. Na západe je to úplne bežne. U nás sú lekári veľmi konzervatívni
Odporučil ti UPT lekár? Alebo je to tvoje rozhodnutie?
@simona63 zalezi od stavu a rizika, v akom.stave je jazva, maternica, v akom zdravotnom stave si celkovo ty.
ked som bola pred porodom v nemocnici, tiez tam jednej robili interupciu, mala dve deti a dalsie tehotenstvo by ju ohrozilo na zivote, bolo by to pre nu velmi rizikove, a velmi zle to znasala.
Určite by som si ma tvojom mieste skočila aj po iný názor,najlepšie niekam do čiech. Pretože je pravda, že slovenskí lekári majú často iné zákonné normy ako už len v Čechách a to, čo tam ešte považujú za úplne ok, naši lekári riešia ako rizikové len pre to, že tak sú nastavené normy a ak by sa niečo stalo, mali by z toho problém. Kamarátke v Žiline povedal doktor, že má po sekcii veeeelmi tenkú jazvu a určite jej pri prirodzenom pôrode praskne a ona šla do čiech po iný názor, kde jej povedali, že jazva je ok a určite zvládne porodiť prirodzene. A tak sa aj stalo. Žiaden problém, nič. Ja viem, že na toto si sa nepýtala a nehovorím, že to bude tvoj prípad, ale je to naozaj veľké rozhodnutie a kedže už máš deti, určite to pre teba nie je ľahké. Preto by si mala mať čo najviac informácií, aby sa ti časom, nech už bude rozhodnutie akékoľvek, žilo ľahšie.
@pribinak ešte som nebola stým u lekára , dnes som si robila test a bol pozitívny... Neplánovala som to.
@simona63 tak potom máš priestor a čas ísť na konzultáciu k viacerým lekárom
Som si myslela že lekár už povedal že je to zle, ale v tvojim prípade to môže byt vserko ok
Moja kamoska len chodila častejšie na sono, inak všetko ok, ona aj bábätka
opýtaj sa a uvidis, ale na to potrebujes mat od doktora vetu, ze tvoje tehotenstvo ohrozuje tvoj zivot, plus lekarske nalezy a cakas ci to poistovna odsuhlasi a po vysetreniach behas sama, pri plateni mas vsetko vybavene hned v ramci kliniky
Pochybujem, ze to poistovna schvali, nakolko si mohla mat po tretej sterilku. A hlavne 4 sekcia nie je take prekvapko, v zahranici by to isli riesit kludne VBAC. Poznam zenu,co mala 5 sekcii a 6 VBAC v Nemecku. Na Slovensku su stale velmi konzervativni. Ale ked chces potrat, tak nan pojdes a iba si zaplatis par stoviek. Ja byt Tebou riesim sterilku, ked uz budes v narkoze ako takej
UPT nie je hradene z verejneho poistenia v takomto pripade
zena mavaju aj viac sekcii
Mám 4 kamošky , čo mali 4 sekcie úplne bezproblemov. V oblasti kde žijem je to celkom bežné.
Najprv choď k lekárovi, nech skontroluje jazvu a on ti najlepšie povie, či je alebo nie je riziko.
Tu ide o to ci to dieta vobec chces. Alebo uz si ho "odpisala". A hladas cestu a ospravedlnenie.
Dnes uz mam ozaj vela zien v okoli co maju 4 sekcie. Sesternica ma 5 sekcii.
Aj mne dr po prvej sekcii povedal ze dnes je uz ok mat 4-5sekcii a veru....
hlavu hore. Predychaj. Chod k dr a uvidis co povie.
Hradenie antikoncepcie by bolo asi efektivnejsie, ale nic take sa nekona. Tvoja (ne)zodpovednost. 4 sekcie nie su nemozne ani extremne nebezpecne, zalezi ako si na tom konkretne ty - kazdopadne sa hlavne daj rovno sterilizovat.
Mám 5 bezproblémových sekcii, určite tri nie sú dôvod na UPT. Ani som nebola extra navyše sledovaná, pri piatom som pracovala do 32tt.
Čo už je toto za zmýšľanie?
Mne môj dr povedal, že ma pacientku ktorá ma za sebou 8sekcii. Áno každá to ma inak ale toto ozaj nie je dôvod.. asi hľadáš len nejaký dôvod čo tá ospravedlní keďže si to neplánovala. No osud to naplánoval za teba a treba to prijať. Vies čo by dali iné ženy za to?
Ja tu “v zapadakove” kde som ja su 4 sekcie povazovane za ok. Ale odpoved neviem
Nechápem, prečo tu polovica z vás rieši zahraničie....
@simona63 Si na MK a tu ti každá povie, že chceš zabiť svoje dieťa. Takže to konzultuj s lekárom a nie so sliepkami na koni
@mandarinka555 poistovna sa nim rada inspiruje a nebude preplacat ukony, co nemusi. Predtym sa dalo vela veci nechat preplatit, dnes uz nie.
@simona63 Si na MK a tu ti každá povie, že chceš zabiť svoje dieťa. Takže to konzultuj s lekárom a nie so sliepkami na koni
@anonym_d5813e nie, to, ze chce “zabit svoje dieta” je uplne jasne - nech si robi co chce, “kontroverzne” na tejto otazke je to, ze je nezodpovedna a hlada sposob ako “zabit svoje dieta” zadarmo 😉 zaplatit si antikoncepcne prostriedky, to nie, zaplatit si potrat, to tiez nie 🤷🏻♀️
@mandarinka555 a co podla teba v zahranici maju zeny ine maternice? Ved tu len pisu, ze 4 sc nie su dovod na obavy ci dokonca hradenu interrupciu.
@mandarinka555 a co podla teba v zahranici maju zeny ine maternice? Ved tu len pisu, ze 4 sc nie su dovod na obavy ci dokonca hradenu interrupciu.
@anavixy Čo to píšeš ? Len som napísala, na akú riť sa tu rieši zahraničie, keď sme na SK.
@anonym_d5813e vitaj medzi sliepkami na mk sliepka.zabit dieta chce a este sa jej na to maju poskladat vsetci,ktori prispievaju do kasy.Takze ona asi bude lietadlo,ked my ostatne sme sliepky.
@anavixy Čo to píšeš ? Len som napísala, na akú riť sa tu rieši zahraničie, keď sme na SK.
@mandarinka555 ved lebo tym spominanim zahranicia zeny demonstrovali to, ze 4 sc nie su zivot ohrozujuci stav. Nepisali o tom, ci v zahranici sa to preplaca alebo nie..
@simona63 kamoska ma za sebou 5 sekcii, ale kazde tehotenstvo odkonzultovane a vopred schvalene jej gyndoskou, ktora bola pri vsetkych porodoch.
Chod k dr potom a uvidis, co ti povie a hlavne aj ako sa citis na 4te tehotenstvo. Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek.

@simona63 neviem odpoved, ale pri tretej sekcii ti neponukli prerusenie vajcovodov? To by si mala zadarmo pri tretej. A neviem ci nie aj teraz, len teda zbytocna operacia navyse