icon

Hraničné prietoky v placente v 30. týždni

seems_toth
25. okt 2022

Dobrý deň, je tu nejaká mamička, ktorej boli takéto prietoky zistené v tehotenstve? Akurát som v 30 tt a chcem sa opýtať, ako ste s tým fungovali? Chodili ste častejšie na kontroly, užívali ste niečo, čo vám pomohlo? Rada by som urobila čím viac, aby to bolo ešte pár týždňov ok, tak preto prichádzam s touto témou.

valeriakadarova
25. okt 2022

@seems_toth ja som mala hraničné prietoky po 32tt, brala som viac magnézka, nakoniec ma hospitalizovali v 35tt a to už malá zaostávala v raste 3 týždne. V nemocnici do mňa týždeň pchali glukózu, magnézko, injekcie na riedenie krvi a nakoniec som v 36tt musela ísť na akútnu sekciu...

seems_toth
autor
25. okt 2022

dakujem 🙂 no ja som bola tiez 4 dni na infuziach, no mala som na ne reakciu, takze by som brala len tabletky, co mozem aj doma, tak uvidime, takisto Fragmin a Euphyllin, v raste zatial nezaostava. A mozem sa este opytat? co sa stavu po narodeni tyka, babatko bolo uplne v pohode, ze? 🙂

valeriakadarova
25. okt 2022

@seems_toth presne aj ja som mala reakciu na infúziu a skončila som s tabeltkami, ale teda mňa už domov nepustili, ja som už šla rodiť takpovediac v hodine dvanástej... Áno malá bola úplne v poriadku, stihli sa pichnúť aj kortikoidy na pľúca, len mala menšiu pôrodnú váhu (1920g). Bola v inkubátore na infúzii, ale to skôr preto, aby sa nemusela namáhať so zohrievaním tela a skôr pribrala, inak dýchať aj všetko vedela ako riadne donosené bábätká, domov sme šli po 11 dňoch od pôrodu 🙂 teraz má 5 týždňov a 2690 gramov, je úplne zdravučká

seems_toth
autor
25. okt 2022

Tak to sa tesim a blahozelam 🙂 ano uz to bol vyssi tyzden, tak ja teda uvidim, ako sa to bude dalsimi kontrolami menit, snad k lepsiemu

valeriakadarova
25. okt 2022

@seems_toth ešte mi napadlo, že so mnou na izbe ležala mamička tiež kvôli prietokom, dva dni dostávala infúzie a injekcie, pustili ju domov, akurát každé dva či tri dni chodila na monitor do nemocky a porodila zdravučké bábätko v termíne 🙂

valeriakadarova
25. okt 2022

@seems_toth ďakujem 🙂 mne lekárka vravela, že pokiaľ aj sú tie prietoky hraničné, ale bábätko rastie a vyživuje sa tak je to ok, budú ťa viac sledovať podľa mňa. Držím Vám palce, aby sa to zlepšilo, už toho veľa nemáte 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
matulka537
25. okt 2022

@seems_toth Ja som mala v cca 34 - 35 TT prietoky, ale už patologické. Malička kúsok zaostávala presné miery si už, ale nepamätám. Pustili ma samozrejme len na otočku domov a hneď na príjem. Držali ma v nemocnici 2 týždne. Tak isto do mňa liali magnezko glukózu a všeličo možné. Každú chvíľu denno denne kontrola srdiečka na pásoch a ultrazvuky. Po 2 týždňoch sa to zlepšilo a poslali ma domov. S tým, že každý deň som potom chodila na kontroly. Malička sa narodila presne v deň vypočítaného termíny, prirodzene bez akýchkoľvek komplikácií. Je to naše živé striebro 🙂 Držím silno palčeky, aby Vám všetko dobre dopadlo 😘