Hrčky v prsníku na začiatku tehotenstva. Poradíte?

tanija
9. okt 2015

Ahojte, nemali ste náhodou niektorá niečo podobné?
Mám 15 mesačného syna, ktorého som koncom apríla prestala kojiť. Vtedy som už asi 2 mesiace kojila len z jedného prsníka, pretože v druhom sa mi akosi samo prestalo mlieko tvoriť. Prestala som prirodzene, bez liekov, kojila som stále menej a menej, až vôbec. Stále sa mi zdalo, ako keby som tento prsník mala trochu tvrdší, ale nespôsobovalo mi to žiadne problémy, preto som to neriešila.
Teraz som v 11.tt, naliali sa mi prsia, čo je normálne, ale tento jeden prsník zostal dosť bolestivý, na pohľad je väčší a aj tvrdší. Zdá sa mi, ako keby som tam mala okolo bradavky nejaké hrudky (či hrčky?)
Môže to byť nejaké zdúrenie prsnej žľazy? Alebo je možné, že som tam mala celé mesiace ešte nejaké mlieko? Je potrebné to teraz nejak riešiť, alebo sa to počas tehotenstva upraví? Dúfam, že to nie je nič vážnejšie.

seahorse27
9. okt 2015

Daj si radsej spravit sono...moze to byt nejake zhutnene tkanivo prsnej zlazy...podla mna nic vazne, ale pre istotu by som si to dala skontrolovat. Mne praveze po kojeni ostali prsia ovela makksie ako predtým, ale na zaciatku druheho tehotenstva boli dost bolestive a tiez akokeby take zdurene zlazy tam boli. Bola som vtedy aj na sono v ramci preventivky a vsetko bolo ok,

tjaden
9. okt 2015

Ahoj, môže to byť z mlieka, mne sa to robilo, ak sa mi príliš naliali a malá nechcela piť, mama mi povedala, že ona s tým skončila v nemocnici dostala zápal a vysoké horúčky, vraj je najlepšie mlieko si vtedy odsať, namočiť uterák do teplej vody a masírovať si s ním prsia, no aspoň mne to pomohlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre