icon

Hrozí mi predčasný pôrod v 29. týždni?

3. sep 2026

Ahojte, som v 29tt. A pri hospitalizácii ( silna anemia, cukrovka-nizky cukor velmi, odpadnutie) mi zistili ze mam krcok 2cm. Posledne 3 dni citim babo velmi nízko. Priam citim ako mi tlačí uplne dole. Tvrdne mi brucho a mam take menštruačné kŕče niekoľko krát za den. Mam tlaky tam dole neskutocne aj na konečník aj tam dole. Myslíte že mozem porodiť predčasne? Ci je to normalne uz v tomto týždni? Samozrejme ze na rizikovej ambulancii to spomeniem, mam ju zajtra. Len ma zaujímajú aj vaše skúsenosti.

mogaa
3. sep 2026

@anonym_autor tak uplne normálne to samozrejme nie je a ano hrozí predčasný pôrod....ak to bude zlé, tak sa priprav na hospitalizáciu.....

anonym_b2f809
3. sep 2026

nie je to vôbec normálne. určite spomenuť lekárovi - ak si ešte v nemocnici,
ak si doma - ísť na pohotovosť.

anonym_e1b487
3. sep 2026

mala som presne okolo tohto tyzdna krcok 1,5cm a naliehajucu hlavicku v klenbach, ale nasadili mi progesteron 200mg rano a vecer a guajacuran 2x denne a podarilo sa maleho udrzat, dokonca mu hlavicka aj zacala opat "plavat." Tiez som mala tomto obdobi problem sa uz hybat, soferovat... a samozrejme obrovsky strach. Urcite to prosim spomen lekarovi, pripadne pohotovost... a kludovy rezim. Velmi drzim palce!

anonym_60c684
3. sep 2026

Súhlasím s babami
Nepodcenuj to lebo nieje to bežné
Ak si doma,tak ja by som išla na pohotovosť
Držím palce

anonym_cff655
3. sep 2026

Normálne donosene dieťa je od 38tt, takze áno, tebe hrozí predčasný pôrod
Zajtra povedz doktorke, pocitaj že tá môže poslať aj na hospitalizáciu

anonym_b2f809
3. sep 2026
@anonym_cff655

Normálne donosene dieťa je od 38tt, takze áno, tebe hrozí predčasný pôrod
Zajtra povedz doktorke, pocitaj že tá môže poslať aj na hospitalizáciu

@anonym_cff655 ja už by som sedela na pohotovosti. Do zajtra je ďaleko v jej prípade.

anonym_56e5a4
3. sep 2026

@anonym_autor už si mala byt na pohotovosti dávno

anonym_cf288e
3. sep 2026

@anonym_autor ja som mala prísny ležiaci režim či ako sa to volá, hrozilo mi v 30 týždni, tiež bol nízko. Treba veľa oddychovať, nechodiť do práce!!! Je to vážne. Trošku aj cvičiť potom môžeš. Dieťa sa upravilo po čase.