icon

Hrozí niečo mne alebo dieťatku, ak mám takúto hodnotu glukózy?

gerci86
20. aug 2010

Chcem sa spýtať,či je ohrozené zdravie môjho dieťatka alebo mňa keď mám výsledky z glukózy 2,4mmol/l ☹ ??? Lebo doktorka mi nechcela k tomu nič bližšie povedať,som v 28 t.t. Vopred ďakujem,za každý príspevok 😅

latvia
20. aug 2010

@gerci86 zalezi na tom, ktora to bola hodnota...ci nalacno, alebo po vypiti vody. 2.4mmol/l je dost malo, norma je od cca 4-6mmol/l (kazdy labak ma ine hranice).nalacno taketo hodnoty u niektorych ludi byvaju, ale to je uz hranicne, vacsinou sa uz caina clovek triast a je mu zle, ma pocit na odpadnutie,poti sa studenym potom. bolo by vhodne skontrolovat krv este raz, kazdopadne poriadne papat. pokial mas hodnoty po najedeni v poriadku, babatku by to skodit nemalo.

danusik79
20. aug 2010

@gerci86 ahoj,myslim si,ze keby to bolo daaake velmi zle s tebou,tak lekar je povinny ta o tom poinformovat.moja hladina cukru bola po vypity vyssia,nie priserne vysoka,ale vyssia a tak som bola hned odporucena diabetlogovi.tam som sa naramne tiez az tak nic nedozvedela,iba ze je to v tehotenstve uplne normalne,pokial ozaj hodnoty nie su take,ze ti dych vybiju.podaktore mamicky musia robit diety a ratat sacharidy,aby neprijmali moc cukru, ale s cukrom to vela krat vraj nic spolocne nema. ja mam kazde jedno rano na lacny zaludok cukor vyssi,meriam si po kazdom jedle a pred spanim,tak ma prsteky dopichane, diabetolg mi nariadil pichanie inzulinu,aby si malinka nebrala cukor z tela,ktore moje telo hlavne v noci produkuje.boli sme teraz na kontrole a zatial je uplne vsetko v poriadku a nemam sa absolutne znepokojovat.tak uvdis,co ti pani doktorka nadalej povie,ale pokial nemas daake triasky a nie je ti na odpadnutie,tak si myslim,ze az daake priserne to nebude.ale treba sa porozpravat s lekarom,ako sa veci maju,aby si aj ty pokojne mohla spavat. drzime palceky,aby vsetko bolo v poriadku

gerci86
autor
20. aug 2010

@latvia V stredu som bola na tej glukóze.Hodinu po vypití mi brala sestrička krv.Včera boli výsledky kde mi doktorka povedala že sú dosť zlé.Pýtala som sa jej či mám nábech na cukrovku,a ona povedala že práve naopak.Takže neviem koľko mám po jedle cukor... ďakujem za tv.príspevok.mám strach aby som nedostala ten šok z nizskeho cukru ☹

gerci86
autor
20. aug 2010

@danusik79 Ahoj ďakujem ,za tvoju radu.Tak ty to máš ťažšie,ale zas na druhej strane si môžeš kedy kedykoľvek skontrolovať cukor.Ja som nikdy nemala problémy s cukrom,a teraz taká nizska hodnota 😒 .Bojím sa aby som nedostala tu triašku alebo niečo horšie....

latvia
20. aug 2010

@gerci86 zavolaj si k doktorke, popros ju nech ti nadiktuje hodnoty po hodine, nalacno a po 2 hodinach. ked ti povedala ze je to zle, tak ta snad aj niekam poslala, ci nie? 😕
hypoglykemicky sok nepride hned a naraz, ak ti niekedy bude nevolno, alebo sa ti motat hlava, alebo sa zacnes akoby "triast slabostou", tak nieco hned zjedz. najlepsie je mat poruke v kabelke nejaku sladkost, cukrik, ovocie, alebo keksik, to je jedno.alebo sladku malinovku.
a ak su tie hodnoty take zle, ako vravela, tak sa pytaj na vysetrenie do specializovanej amulancie (diabetologicka, aj ked nemas cukrovku, ale tam riesia vsetko "cukrove")

danusik79
20. aug 2010

@gerci86 vies,ani ja som nikdy nemala absolutne ziaden problem s cukrom,dokoca som do piateho mesiaca nejedla absolutne nic sladke,nakolko sa mi z toho zaludok otacal, neboj vsetko bude urcite v poriadku,mne ti bolo tiez par krat tak zle,ze som si myslela,ze odpadnem a tak som mala pri sebe daaku tycinku,aby sa mi cukor zvysil,ked sa mi hlava tocila,dokonca naposledy som u doktorky skoro odpadla z nicoho nic a pritom tep a cukor bol v poriadku. ono je to v tehotnestve u kazdej jednej zeny vraj inak,vidis,ja sa neprejedam,nikdy som ten typ nebola,skor som vzdy dbala na zdravu stravu s vela zeleniny,celozrnnej stravy,ryby a mäsa,sladkosti ozaj velmi obmedzeno,sem tam daaku zmrzku raz v tyzdni a cukor mi ide hore,tiez s tym nic nenarobim,diabetolog mi sam povedal,ze sladke nema s tym nic moc spolocne,je to latkova a hormonalna premena v tele a kazde telo pracuje hlavne pocas gravidity inak . a pokial nemas v rodine diabetes a ty si nidky nic take nemala,tak si nerob nad tym moc hlavu,potom sa to bude prenasat na babinko a to nemusi byt.daj mu radsej pocit,ze je ti super a vsetko je v poriadku..neboj pri prvom pichani inzulinu som si skoro spravila do gati,xixix,ale prezila som a vzhladom na malinku som zatkla zuby,pokial je to pre nu tak lepsie,a uz som profi,xixi,tak ti moc drzim palce a ked sa dozvies nieco nove a viacej,tak daj info,ono to padne dobre s niekym sa porozpravat, tiez je tu jedna taka spriaznena dusicka,ktora mi na zaciatkoch velmi pomohla,pekny dnik

gerci86
autor
20. aug 2010

@latvia v pondelok ma poslala ku diabetologičke a ta že mi bude brať aj tri krát krv že sa nemám báť.Ale koľko zas budem čakať na výsledky neviem...je to strašne nik ti nič nepovie....staraj sa o seba sama.... 😠

gerci86
autor
20. aug 2010

@danusik79 ďakujem moc,si zlatá a ďakujem za tvoje slova.Dodali mi trošku viac odvahy a už nebudem tak tuho nad tým premýšľať a prevenciu si vždy zoberem do kabelky-sladkosť.Aj tebe prajem aby ste sa držali a aby vám bolo super. Takže ty čakáš dievčatko,už máte aj meno však a aké ak sa smiem spýtať???

danusik79
20. aug 2010

@gerci86 no nasa babulka bude timejka,nemohli sme sa dohodnut na chlapcenskom mene a chvalabohu to bude predsa nasa vysnivana princezna,ale hlavne je aby bola zdravucka.
viem,ako sa citis,ja som sa citila podobne po tom teste,takze viem ze mas zmiesane pocity,a nevies co a ako dalej a ci je to zle,alebo nie.ale vsetko bude v poriadku uvidis,hlavne maj v taske vzdy daco po ruke,pokial by si mala mad podcukor a citit s anevolno a pokial sa ti stav nezmeni,vyhladaj lekara a ten je povinny ti pomoct.drzime palceky moc,moc,papa

gerci86
autor
20. aug 2010

@danusik79 ja čakám chlapca a tiež stále hľadáme to naj meno.Ja by som chcela Matiasa alebo Miky. Partner je za Matiaska a ešte sa mu páči Marko.tak neviem. Ty zachviľku budeš svoju princeznu držať v náruči a ja si na môjho princa budem musieť ešte trochu počkať 🙂 Aj ja Vám držím palčeky aby ste boli obe zdravé a krásne <3

danusik79
20. aug 2010

@gerci86 vies,ze marko bol favorit meno,dlho sme boli pre marka rozhodnuti,teda manzel o nom snival a potom sme predsa z neho odisli,ja som chcela leandro,ale zase manzel nie,tak vies,nieje to jednoduche s tym opacnym pohlavim,nech sa rohodnete ako chcete ,urcite sa rozhodnete spravne...neboj ten cas tak strasne rychlo leti,ze sa ani nenazdas a budes svojeho malinkeho mat tiez v naruci.a gratulujem k chlapcekovi,tatinko musi byt pysny,ze bude mat syna..tak si davajte na seba pozor

gerci86
autor
20. aug 2010

@danusik79 no na začiatku sme mali problém s tatinom.Bol to pre neho veľký šok a trvalo mu aby sa s tým zmieril že bude ockom.Teraz je zlatý a teší sa. Prihovára sa mu cez bruško,hladká ho a už aj pusu na bruško mu dal a povedal že ho veľmi miluje.Tak sa tešíme.U nás v rodine je len jeden chlapec takže sa tešíme všetci,čo to bude za šidlo.Sestra má 7 mesačnú Lili tak bude to u nás veselo 🙂

gerci90
20. aug 2010

@gerci86 aaano segrička to bude ine rodeo doma..ked prideme napr.na rodinne oslavy.... 🙂 som rada že sa Denis už spametala a tesi sa na svojho syna.....aj ja sa neviem dockat Synovca...len mu nedavaj to meno prostim ta že Matias..lebo aj tak mu budem hovorit MATO 😀 😀 😀 ....... a ta glukoza ma mrzi..ale ked budes pod kontrolou bude vse ok...

danusik79
20. aug 2010

@gerci86 tak to ma tesi,ze tatinko sa prebral,xixi,no chlapi potrebuju podakotri viacej casu,ten moj sa strasne tesil,ale my sme to mali naplanovane,aj si zelal asi ako malo chlapov velmi dcerenku,tak o to je stastnejsi,tiez sa s nou kazde rano rozprava,a vecer ju uspava,lebo je to uz riadna vymyselnicka,robi si tam party,kedy sa jej len zachce,najradsej v nocnych hodinach,ked by som spala,xixi,ale co narobime,my mame v rodine zase skoro len same baby,tak chlapcekovia by boli velmi vitany,ale tak to neovplyvnime,ako nam to osud zariadil,tak je to,a je to v podstate jedno,hlavne nech je to zdravucke a my s nimi

gerci86
autor
20. aug 2010

@gerci90 n jasne segra to bude u nás ešte väčší blázinec ako doteraz.....No dnes ráno mi volal deni z nočnej že celú nočnú rozmýšľal ned ešte nieakým menom a že sa mu fest páči meno MARCO.... chápeš..ty si mu písala že??

gerci90
20. aug 2010

@gerci86 nepisla som mmu ...cosi..to je vasa vec a vase dieta .,..ani ja by som nezmenila Lili meno kebyže niekomu by sa nepacilo.. 😖 ale marko bude fajn.. 😉

gerci86
autor
20. aug 2010

@gerci90 nie,bude to Matiasko a basta .....

gerci90
20. aug 2010

ok.tak Mato 😅 😀 😅 😀 😅 😀