Hustá krv v tehotenstve

14. nov 2023

Ahojte, chcem sa opýtať či mi viete poradiť. Zisťuje gynekológ v tehotenstve, či je krv v poriadku, či nie je príliš hustá a pod.? Napr. z odberov krvi? Vždy som mala zatiaľ všetky výsledky úplne v poriadku, nikdy mi nič nepovedal, ale dnes som si pri holení nôh porezala kúsok a namiesto tečenia krvi ako to mam vždy, mi z toho vyšla úplne hustá tmavá krv (až akoby zrazená, ktorá v sekunde aj zaschla na nohe). Úplne ma to rozhodilo a vystrašila som sa, či nemôžem mať hustú krv, bojím sa teraz o bábo. Vždy pijem veľa vody a dnes som jej pila celkom málo, tak mi napadlo, či to nemohlo byť len pre to?

Vďaka za každu radu.

cezpat
14. nov 2023

Hm... Neviem, či to priamo zisťuje z krvi alebo je to kombinácia anamnézy a výsledkov... Ale mne najprv predpísal anopyrin gynekológ a asi za mesiac ma poslal na hematológiu... Ale ako to zistil si už presne nepamätám 🤷. Ja by som mu zavolala a sa informovala sa.

majamat
14. nov 2023

ludovy termin husta krv sa pouziva v pripade, ze je v krvi vela cervenych krviniek a krvneho farbiva. toto sa da zistit v beznom krvnom obraze. ten sa v tehu kontroluje.

v tehu sa prirodzene krv riedi a zvacsuje sa jej objem tym, ze sa zvacsi objem plazmy ( to je tekuta zlozka krvi ), cize v tehu su hodnot ypraveze nizsie,a ko mimo tehu.

ty mas zrejme na mysli zvysenu zrazanlivost krvi, ale pri tej krv nemusi byt husta. to sa v tehu asi nekontroluje. no neviem ci sa to da len tak jednoducho odpozorovat z malej ranky.

ak sa ti to nezda, povedz gynekologovi, ci bi ti to neskontroloval, pripadne ta nasmeruje k obvodakovi, ci na hematologiu.

inak to, kolko pijes ovplyvnuje aj hustotu krvi.

autor
14. nov 2023

@cezpat
@majamat ďakujem baby
Áno @majamat ako hovoríš, podľa mňa to bude tekutinou lebo som dnes fakt pila žalostne málo…a to si ja zvyknem dávať na toto veľký pozor🙈

majamat
14. nov 2023

na toto si daj veru pozor, aj ty,a j baatko potrebujete tekutiny.

autor
14. nov 2023

@majamat aj sa o to snažím, ale dnes som bola prvýkrát celý deň v práci tak zaneprázdnená, že som na to úplne zabudla🙈 doháňam to poctivo už…verím, že to bolo len z toho…

majamat
14. nov 2023

no su niekedy take blbe dni.

lillyd
15. nov 2023

Toto má určite súvis s tým, že si pila malo vody.. od detstva som zvyknutá na častý odber krvi a častokrát sa mi stavalo pri rôznych doktoroch, že mi pichli ihlu a krv nikde, špárali sa v žile, sestrička volala doktorku nech príde spraviť odber a vždy mi prízvukovali, že okrem toho, že mám jemne zilky a nevedia ich trafiť ale keď aj trafia nejde krv alebo ju museli doslova tlačiť a nakvapkať do tej skúmavky - musím piť veľa vody a ja aj pijem len ráno keď som šla na odber som vzdy vstala a utekala.. ptoom som sa naučila vypit vždy 0,5 litra čaju alebo vody (konkrétne dnes som ráno vypila liter vody pred odberom a krv šla ako nič a to som tehotná.. a v tehotenstve treba piť ešte viac vody ako mimo tehu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre