icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

marylynn
19. jan 2018

@zana124 No môj gynekológ a rovnako aj tá hematologicka sú toho názoru, že tých mutácií môže byť ešte omnoho viac než sa
zatiaľ dá zistiť testami. Preto to predpisujú aj preventívne.

lucina1100
19. jan 2018

@marylynn
Veru neviem či mi to tam predpisu, oni majú iné úlohy a povinnosti, ale opýtam sa keď tam pôjdem.
A odkedy treba pichat vraxiparin, hneď ako zistím že som tehotná či ako to chodí?
A ďakujem za všetky odpovede

zana124
19. jan 2018

@lucina1100 niektoré začnú az keď sú tehotné, ale niektoré vopred. Tak ak ti predpise, pichaj hneď.

tatinka
21. jan 2018

Ahoj,prosim vas o radu....som tehotna,pre krvne mutacie mi drahy picha fraxik,ide mu to dobre,len jedna injekcia sa trosku nezadarila a ostala mi tvrda hrcka pod kozou,chcem sa spytat ci mi viete poradit ci treba len cakat az sa ta hrcka sama vstrebe alebo ci je mozne tomu napomoct -kupit na to nieco v lekarni?vopred dakujem za rady...krasny vecer zelam🙂

katie23
21. jan 2018

@tatinka V prvom rade netreba si masirovat miesto vpichu...a ked mas hrcku, tak len ladove obklady...neboj sa😉Vstrebe sa to...

snehuuulienka
22. jan 2018

@tatinka dá sa pomôcť aj natieranim heparoidu

tatinka
22. jan 2018

@snehuuulienka
@katie23 dakujem kocky za rady,este sa predsa len spytam ako pichate fraxiparin?kolmo alebo sikmo?a ihlu davate celu dnu alebo len do polovice? A este jedna otazocka ked uz dopichnete celu tekutinu tak najskor pustite riasu a potom vyberiete ihlu alebo ihlu vyberate z koze este ked drzite riasu?obcas mi von vylezie aj trocha tekutiny,chapem ze nie vzdy sa tomu da predist ale reku ako to davat nech je to co najviac ok?nam kazali pichat kolmo,dnu dat celu ihlu,ked dopichneme celu davku tak riasu pustit a potm ihlu vybrat,ale dnes bola u mna sesternica zdravotnicka a ta hovorila zas ze pichat sikmo a ihlu len do polky pod kozu....tak teraz som z toho jelen🙂

snehuuulienka
22. jan 2018

@tatinka picham kolmo,celá ihla ide dovnutra,a najprv ihlu vyberiem a až tak pustím kožnú riasu....mne tiež občas niečo po vpichu vytečie von,a raz sa mi stalo,že som mala také veľké ruzove mokré kruho na tielku,nechápem to....ale myslím,že vtedy asi vytieklo všetko von😏

tatinka
22. jan 2018

@snehuuulienka a kam vsade pichas?unas zatial do ruk ale dumam skusit aj do stehien z vnutra vraj aj to sa moze,len neviem ci to tam nebude dost boliet

snehuuulienka
22. jan 2018

@tatinka ja si picham od zač do brucha....ale začali sa mi tiež robiť časom akoby zatvrdnute miesta,tak teraz picham viacmenej do boku,ako keď si dáš ruky vbok a tam☺

tatinka
22. jan 2018

@snehuuulienka ja to brucha neznesiem,mam tam kozu ako hroch hrubu🙂,nechapem preco tie ihly spravili take tupe ako kon,ved ked si to ma clovek davat taku dlhu dobu ...ked som v minulosti musela brat hromony do brucha to som pichala perom a to malo taku ostru a tenucku ihlu ako vlasok,ani nebolo citit pichnutie....ale tieto hepariny sice ako tak tenke ale tupe ako hlub

snehuuulienka
22. jan 2018

@tatinka áno sú veľmi tupé tie ihly,ja som prešla na clexane teraz.a boli to stipe jak šľak,asi sa vrátim k fraxip.

tatinka
22. jan 2018

@snehuuulienka ja som v minulozti mala aj frax a potom na par dni dali clexan,mas pravdu ten clexane neskutocne stipe....aj fraxik stipe ale len mierne a ked vstrekujes pomalicky tak je to ok ohladne stipania teda...v kolkom si tyzdni?

katie23
22. jan 2018

@tatinka Ja som si pichala od 7 mesiaca do konca setonedelia+2tyzdne po sestonedeli a vylucne do ramena raz jedneho raz druheho...mala som uz velke brusko, takze preto...ked este nemas nejak velke brusko kludne si tam mozes pichat a vlastne do bruska vobec neboli...do ramena boli voac😉

tatinka
22. jan 2018

@katie23 do brucha eee,neznesiem to tam,tam aj sestricka mala problem mi prepichnut kozu a aj ja...sme v 16 tt,picham od konca druheho mesiaca a budem zrejme cele tehu,zvazujem casom skusit do stehien aj ked tam to asi buds boliet, ale este uvidim do kedy to vydrzime pichat do ruk🙂

tatinka
22. jan 2018

@katie23 mozem sa spytat rodila si cisarom ci normalne?ako si vtedy ala fraxik?lebo vsade citam ,ze sa nesmie dat 12 hodin pred porodom ,vsak ale to sa predsa neda nacasovat,ked pichnes a pride na teba kratko na to porod tak coze uz s tym narobis🙂

katie23
22. jan 2018

@tatinka Ja som brala cely cas...trosku som viac krvacala pri sekcii, ale nejako sa to zvladlo😉

tatinka
23. jan 2018

@katie23 no ja tiez budem zrejme aj v sestonedeli pichat alebo brat anopirin,dnes som mala hemato kontrolu a tak mi vravela dr ze na dalsej kontrole mi povedia co budem brat v sestoned.z tych dvoch variant...sa tiez bojim toho zvacswneho krvacania pri porode ale tak dr hadam budu vediet co so mnou,aj ked v tejto nasej nemocke je to diskutabilne....

lucinocka
23. jan 2018

@tatinka vobec sa neboj krvacania, ja som brala cez 200 injekcii..od tyzdna pred ms do posledneho dna sestonedelia...a krvacala som jeden den po porode, potom obycajna tenka vlozka , bezne ako kramy 5 dni a konec... 🙂

lucinocka
23. jan 2018

@tatinka a iak pichala som prve tehu cele do brucha... teraz som v 21 tt a tiez len do brucha🙂

sandy152
23. jan 2018

Ahojte baby, stalo sa aj vam, ze vam miesto po vpichu krvacalo? Som v 11tt a picham si od zaciatku fraxiparine a zacali sa mi uz robit hrce, neviem, ci som trafila tu hrcu prave alebo nejaku cievku ale aj tazko sa mi vpichovala latka a hned ako som ihlu vytiahla tak krv 😞

janapiestany
23. jan 2018

@sandy152 ahoj ked je tam hrca tak si zle pichas a krv to je normalne...pichni si a ako budes vyberat ihlu tak prichyt si kozu vatovim tamponom samozrejme vydezinfikovany

zana124
23. jan 2018

@sandy152 áno, stáva sa mi to, keď trafím nejakú cievku ;)

sandy152
23. jan 2018

@janapiestany
@zana124 mne sa to doteraz nestalo, dnes prvykrat tak som sa zlakla lebo bolo tej krvi viac no hned som to stlacila a prestalo to hned. Zlakla som sa aby som si nevpichla ten vzduch do nejakej zily alebo co, uz ma zacali napadat rozne myslienky 🙈

janapiestany
23. jan 2018

@sandy152 nebol aj keby si si pichla vzduch taka malinka ihla ti nic neurobi 🙂 ja som si tiez pichala 0,3 🙂

tatinka
23. jan 2018

@lucinocka tak to si mala ozaj dobre 🙂 ,som zvedava ako to bude u mna, este mam sice cas do porodu kedze termin mame 14.7. Ale aj tak uz to cloveku vrta v hlave🙂

sandy152
23. jan 2018

@janapiestany a pichala si si cele tehu? Ja idem akurat na kontrolu k hemato tento tyzden tak som zvedava. Picham si to preventivne kvoli dvom potratom.

janapiestany
23. jan 2018

@sandy152 posledny mesiac ja som mala prietoky upchate malinka mi posledny mesiac malinko priberala

lucinocka
23. jan 2018

@tatinka oni maju k dispozicii specialne tampony ktorr sa nevyberaju, same sa rozpadnu v pripade velkeho krvacania taze neboj🙂

lucinocka
23. jan 2018

@tatinka ja mam termin 10.6, tak ti mozem dat vediet ako to vyzeralo druhykrat🙂