icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

vrds
28. feb 2018

@vrana2 žiadnu ak chcete mat ešte niekedy deti

lucina1100
2. mar 2018

Ahojte baby, potrebovala by som poradit. Toto je moje 3 ivf, a akurat som na konci stimulacie, ale od zaciatku picham fraxiparin nakolko 2 ivf skoncilo potratom a vsade som mala dobre vysledky hematologicka mi dala na prevenciu fraxiparin 0.3.
Ale, ako si picham fraxiparin moje vajka vobec nerastli stali a doteraz tie predchadzajuce ivf nebol z rastom vajok ziadny problem vzdy sme stimulku rychlo ukoncili a teraz nic a tak som vysadila fraxiparin v stredu a vcera a zrazu vajka narastli z nuly na sto povedane, boli zakrpatene a dneska po dvoch dnoch mali 13.5 mm tak som bola v soku a doktor povedal, ze si mam este dnes jednu davku pichnut a zajtra pregnyl a v pondelok na odber.
A moja otazka znie, ked vysadim fraxiparin na tri dni a zajtra si uz pichnem nic sa nemoze stat? alebo nieco na tej baze, ci nerozhasim telo-krv ked vynacham tri dni toho fraxiparinu 0.3? Lebo dnes ked mam posledny krat pichnut gonal, tak nechcem si dat fraxik ked sa tak vajka rozbehli? potrebujem aby este trosku narastli?
Tak potrebujem daku radu od vas hociaku? 🙂

marylynn
2. mar 2018

@lucina1100 ja sa síce nevyznám vo veciach ohľadom IVF, ale čo sa týka fraxiparinu, ten účinkuje 24 hodín. Nie je to ako antibiotiká, že nesmieš vynechať dávku. Reálne zabranuje potratu tak, že riedi krv. Nevytvoria sa zrazeninky, ktoré by upchali tie malinké cievky keď sa vajíčko uhniezdi, takže až po oplodnení. Inak čo ja viem, tak kážu babám pichať fraxiparine od ovulácie, nie pred... Držím palce 🙂

lucina1100
2. mar 2018

@marylynn dakujem ti za cennu radu, tak myslis, ked teraz tri dni vynecham nic sa nestane? potrebovala by som aj vediet ci ten fraxiparin moze mat nagativny vpliv na stimulaciu vajecnikov.
A mne hemnatologicka kazala az po odbere vajicok pichat fraxik, ale v heliose mi kazala prvy den cyklu.

vrana2
2. mar 2018

@vrds dalsie deti uz neplanujeme...

vrds
2. mar 2018

@vrana2 vzhľadom na to že máte problémy so zrážanlivosti nepotrebujete HAK . Môj názor

misaelka
3. mar 2018

ahojte pichala som si naposledy minuly rok fraxik...na bruchu sa mi urobila mala hrcka.mam ju uz cca pol roka nijak sa nezvacsuje, nerastie.ukazovala som ju obvodacke, ta mi povedala, ze je to pravdepodobne nejake zjazvenie po zle pichnutej injekcii, ze by to nemalo byt nic zle. mate aj vy nieco podobne? je to ako keby som mala sosovicu pod kozou... len aby som vedela, ci mam ziadat aj dalsie vysetrenia.

tatinka
3. mar 2018

@misaelka to by bolo asi najlepsie spytat sa skor hematologicky,teraz v tehu pichame fraxik a obcas tiez vznikne hrcka,ked idem na hemato vzdy to spomeniem dr a ona hned to pozera,pyta sa ako je tam hrcka dlho,ci sa zmensuje aj ju ohmata...vsetky mi miznu casom ....ale kedze ty to mas uz dlho...asi nic vazne to nemas ale aj tak radsej sa hemato spytaj ,neviem len si tak myslim🙂,mozno ti niekto poradi lepsie....

vrds
3. mar 2018

@tatinka tie hrcky sú alergia. Hematolog predpise clexane a máte po starosti

tatinka
3. mar 2018

@vrds ta odpoved patri asi misaelke nie mne,ona s tym ma problem,mne sa hrcka urovi ked mi to drahy trosku zle pichne ale zatial len dve sa mi urobili za tri mesiace pichania takze pohoda,clexane nechcem,je to otrasna injekcia horsia ako fraxiparin,mne clexane dobre nerobil v minulosti.....pekny dnik zelam 🙂)

marylynn
3. mar 2018

@misaelka hmmm, ja som sem už dávnejšie chcela napísať, ale buď zabúdam, alebo nestiham :D
Ja som porodilpred 8 mesiacmi a dodnes sa mi z času načas objaví akoby žihľavka na miestach kam som si pichala. Strašne to svrbí vtedy, ale po čase to zas zmizne. Myslím, že sa to objavuje keď mám celkovo suchsiu kožu, aké nemám úplne odsledovane. Ty máš tu šošovicku stále

luciatt
15. mar 2018

Baby užívali ste niektorá aspirin namiesto fraxiparinu?

snehuuulienka
16. mar 2018

Dievčata ja už neviem kam si mám pichať ten Fraxiparin,😖 brusko je veľké tam už si nepicham😎....do bokov to išlo super,no sem tam už mám aj hrce,stvrdnutú pokožku,modrinu a ani neviem sa už tak vytočiť do boku😝no a keď pichnem do vnút.strany stehien,v momente sa mi spravi veľká modrina...poraďte kam pichate vy??l

jana2679
16. mar 2018

@snehuuulienka ahoj, ja som pichala do brucha do konca tehu,dolu pod pupok, vôbec nebolelo a v pohodeeee,fakt vyskúšaj.A potom do bokov no keď už bolia tak nie.Ak máš stvrdnutú kožu tak zle pichas, mne sa Max spravila modrina ak som trafila cievku.nikdy som inam ako do bokov a brucha nepichala.

snehuuulienka
16. mar 2018

@jana2679 ďakujem,ja už sa ale bojím pichať do brucha cca mesiac....

sonicka96
16. mar 2018

Ahojte , minulý týždeň som bola na testoch cukrovky .... dnes som volala na vysledky a sestrička mi povedala že budem musieť chodiť na hematologiu lebo mam nízku zrážanlivosť krvi, máte s tým niektorá v tehotenstve skúseností? Som v 25t :/

snehuuulienka
16. mar 2018

@sonicka96 koľko si mala trombocyty??číslo nevieš?ak je nad 100 je to este ok... moja hematologicka to stále hovorí...neprekonala si nejakú virózu pred tým odberom??aj vtedy byvaju znížené doštičky

sonicka96
16. mar 2018

@snehuuulienka vôbec,bola som zdravá ako rybka. Sem tam nejaký malý soplík ale nič vážne čo by dlho trvalo. Nie nevravela číslo iba že mam nízku zzrážanlivosť a mam si isť po odporučanie na hematologiu ... tak sa bojím čo teraz bude

snehuuulienka
16. mar 2018

@sonicka96 nič nebude,len Ta budú sledovať..kys.listovu ešte užívaš?tá je dobra na trombocyty,nič viac ti neodporucia😉

nomika24
16. mar 2018

Mne manzel pichal aj do ramena alebo uz ked som fakt nemohla do brucha povedala mi dr ze mozem aj do stehna

jana2679
16. mar 2018

@snehuuulienka aj ja som mala, keď mi už brucho narástlo tak len do bokov, potom som trafila cievku a mala som modrinu ako svet,tak som bola donútená skúsiť dolu v okolí pupka a bolo to super, úplne bez bolesti.😉

snehuuulienka
17. mar 2018

@jana2679 bojím sa,aby som si neprepichla niečo😏

jana2679
17. mar 2018

@snehuuulienka nemusíš, to sa ani nedá.ihla je krátka a na bruchu je tuk a injekcia musí do tuku.Sprav si rukou riasu a šup to tam.Ja som sa tiež veľmi bála najprv, a bolo to v super.

gabrielitka
4. apr 2018

Baby prosím vás krvacali ste niektorá pri fraxiparine?som v 12 tt a občasne zakrvacam,tehotenstvo je v poriadku,tak si gynekolog mysli ze je to z toho fraxiparinu...ze ho mám vysadiť,ale mám strach,aby som neprišla o bábätko

marylynn
4. apr 2018

@gabrielitka áno ja som často špinila. Ale prečo ho berieš? Ak to má dôvod, určite nevysadzaj.

lenka789
4. apr 2018

@gabrielitka z akého dôvodu máš indikovaný fraxiparín? Ak máš trombofilnú mutáciu, určite nevysádzať, mohla by vzniknúť mikro zrazeninka a bábo by sa prestalo vyživovať. Ja si pichám tiež fraxiparín od začiatku tehotenstva a tiež som krvácala od cca 7 do 12 týždňa, potom to samé prestalo.

gabrielitka
5. apr 2018

@lenka789 mam syndróm lepivych dosticiek ,ako casto si zakrvacala ?

snehuuulienka
5. apr 2018

@jana2679 moja odkedy si picham opäť do brucha tak je konečne vse ok...ja som potom aj telefonovala s hematologickou,že mám hrce po bokoch,na stehnách modriny,a ona mi poradila to isté čo TY...takže ďakujem😉

jana2679
5. apr 2018

@snehuuulienka tak to sa teším, prajem krásny zvyšok tehulkovania😀

lenka789
5. apr 2018

@gabrielitka v siedmom tyzdni to zacalo spinenim, potom preslo do krvacania par dni a potom az asi do 12 tyzdna stale spinenie. Odporucali mi vela lezat, hlavne nenamahat brucho, mna zacalo boliet aj ked som presla par krokov, ale treba vydrzat. V ktorom si tyzdni? A co ti povedala hematologicka?ja by som sa bala vysadzat, o jedno babo sme prisli a ja aj moja hematoligicka si myslime, ze prave kvoli tomu, ze som nemala nasadeny fraxiparin.