icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

dz
20. jún 2013

@iju ja som nepotratila, proste sa mi ani neuhniezdilo embryo, pri 2.IVF som mala HCG 10,5 co sa mozno trosku to embryo potrapilo, ale stratilo sa to

iju
20. jún 2013

@dz tak fraxiparin riedi krv a zabraňuje tvorbe krvných zrazenín. Doktor sa domnieva,že ak budeš mať zriedenú krv embryo sa ti skôr uhniezdi. Môj názor preto ti povedal, že tak či tak si budeš pichať.

doska
24. jún 2013

@kikaneu no fiha! tak pekne ta dopichali...pozeram temu, lebo tiez si picham teraz fraxip. a to uz pri druhom tehu, prvy krat sa mi urobila hrca a modrina, male hrcky neberiem do uvahy to hned zmizlo, ale toto je ako keby som sa udrela a uz som sa zlakla ! fu ale vidim, ze to je ok, tak mi to hadam zmizne...picha manzel? tak klobuk dolu, ja by som ho nenechala a navyse ani nie je doma takze sama...
@iju mne to presne zistili tiez vdaka sestre, nejaku genticku poruchu....dr ma potesila pri otazke, ci neexistuje nieco ine ako inj ... povedala - mozete byt rada, ze je to takto, niekedy ostavali zeny v nemocnici cele tehu...takze sa tesim ze mozem byt doma...
fraxiku zdar !!! 😀 😝

kikaneu
24. jún 2013

@doska mala som hrozné ruky, ale už zmizli modriny aj hrčky...už je dobre 🙂 hej, manžel je zdatný pichač 😀 na bruchu som hrčku ešte nemala 🙂 takže som spokojná, hoci, dosť to svrbí, ale aloe pomáha, tak sa nesťažujem.....a ty sa netráp, hrčka zmizne a bude dobre, len si asi nejak divne trafila alebo čo ja viem..... 😉

doska
24. jún 2013

@kikaneu ze dobry pichac sa dosikam 😀 😀 😀 no ano zle som asi pichla, darmo, uz som vysla z cviku a este mam nervy z toho pichania, len teraz som zacala pred par dnami takze kym sa zabehnem 😝 😅 mna to inak tiez sem tam svrbi....ale isto to stoji za to, co pride 😉 🙂

kikaneu
24. jún 2013

@doska nešikaj, budeš musieť upratovať 😀 pohoda, do cviku sa dostaneš hravo 🙂 v ktorom si tt? ja už v 12tt 🙂 veruže stojí, také svrbenie ma nerozhádže 🙂

doska
24. jún 2013

@kikaneu 😀 ja teraz asi uz 6 ze macherka 😎 a ty kolke? ja 2 ale ako to zvladnem netusim 😀 veru co tam svrbenie, modrenie, hrcenie, hlavne ze to potom vyjde v poriadku a po par mesiacoch postiska 😉

kikaneu
24. jún 2013

@doska ja som teraz tehotná tretíkrát, ale bude to naše prvé bábätko.....

doska
24. jún 2013

@kikaneu 3 krat? doteraz sa nepodarilo? ci novy partner ? 😅

kikaneu
25. jún 2013

@doska nie, partner už dlho ten istý.....len sme dvakrát o bábätka prišli ☹

doska
25. jún 2013

@kikaneu joj to ma mrzi-teda tie babatka, nie partner 😅 tak o to viac stastia a zdravicka prajem aby to tento krat uz vyslo...a uz si si pichala aj predtym? a kedy cakas? 🙂

kikaneu
25. jún 2013

@doska ďakujem.....pri prvom nie, potom sa zistila porucha, pri druhom som pichala, ale nepomohlo.....v januári

doska
25. jún 2013

@kikaneu juj :( tak v januari? ja vo februari 🙂 tak sa len poriadne drkaj, nenamahaj a nohy na luster 😉

popoluska1
26. jún 2013

Ahojte tehulky. Cakame tretie babo, tretiu babenku 🙂 . Ale zacalo zaostavat o dva tyzdne, zrejme ho maternica nestaci vyzivovat. Prve dve baby sa narodili v 2010 a 2011 a teraz tretie... 😉 Doktor ma poslal na hematologiu a tam mi predpisali fraxiparine 0,3. Dnes mi sestricka pichla prvu injekciu, od zajtra si to budem musiet sama... Som zvedava, ci to pomoze. 😒

marikac
15. júl 2013

Mali ste niektora reakciu na fraxiparine v podobe drobnych ruzovych vyrazok a svrbenia? mam pocit,ze zacinam mat po tych dnoch pichania alergiu....z jedla to nebude. Davam si pozor na jedlo, odkedy sledujem nieco take. VAse skusenosti??

kikaneu
15. júl 2013

a ja mám otázku či aj vám niekedy po vytiahnutí ihly vyjde von nejaká tá kvapôčka toho roztoku?

aurra
15. júl 2013

ja som si fraxiparin pichala cele obe tehotenstva, da sa to zvladnut 🙂

lila69
15. júl 2013

@marikac Ja som si pichala aj v prvom tehu ale nie fraxiparine ale fragmin a ten bol v pohode, ziadne modriny, zatvrdliny ani svrbenie. Teraz si pri druhom picham frasiparine a asi po mesiaci som si ho prestala pichat do brucha ale picham si do zadku lebo to tak sialene svrbelo, ze som myslela ze z koze vyletim. Teraz je to uz lepsie, na zadku to uz tolko nesvrbi, ale ak si obcas nejako horsie pichnem tak sa mi tvoria zatvrdliny alebo citim svrbenie ☹ Ak by ti to islo moc na nervy, povedz hematologicke, moja mi povedala ze ak to nie je nic katastrofalne, treba vydrzat. 😖

@kikaneu noooo obcas veru vyjde, tak si hned ako vytiahnem ihlu na miesto vpichu silno zatlacim prstom a to miesto akoby premasirujem, ale stane sa ze obcas nieco vytecie ☹

kikaneu
15. júl 2013

@lila69 ja tiež zatlačím, ak sa už stane...mne to pichá manžel a v poslednej dobe sa mu to stáva často....neviem čím to je....a robia sa mi občas aj hrčky....aj to dosť svrbí....ale tak to svrbenie som poriešila sprejom aloe vera, pomáha to 🙂

marikac
15. júl 2013

@lila69 tie zatvrdliny, prezijem....ale mna svrbi komplet cele telo, od tvare, az po lytka 😒 😒 😒
termin na hematologii mam az 9.8. a dovtedy sa zoderiem z koze 😒 neviem, ci je to bezne, ci s tym nieco robit,alebo ist ku obvodnemu.

lila69
15. júl 2013

@marikac Tak to neni dobre ked cele telo. Ked mas termin az tak neskoro, tak hematologicke aspon zavolaj a povedz jej o co ide.

aurra
15. júl 2013

@kikaneu ja som si to pichala len do ruk, raz jedna raz druha, tam ma to najmenej bolelo 🙂

kosmacka
18. júl 2013

@marikac to je alergia na fraxiparin, tiez som to mala ale uz si picham Clexane a vsetko je ok. Chod na hematologiu nech ti da nieco ine

kikaneu
18. júl 2013

@aurra mne ho do rúk pichali v nemocnici....bolelo to neskutočne....teda niektoré sestričky pichli bezbolestne....takže mne brucho vyhovuje viac 😉

marikac
18. júl 2013

@kosmacka uz som bola ,mam clexane....ale to je teda nepohodlna injekcia 😠

kosmacka
18. júl 2013

@marikac no asi ako kazda🙂 ale musime to vydrzat

marikac
18. júl 2013

@kosmacka Ale nie, myslim,ze fraxik sa jednoduchsie pichal....ovela

kosmacka
18. júl 2013

@marikac asi to chce iba zvyk🙂 mne sa zo zaciatku clexane tiez nepacil,zdal sa mi taky velky opriti fraxiparinu,ale teraz v pohode

silvinka01
27. júl 2013

Ahojte baby mali ste niektora nejaku reakciu na fraxiparin ...nemyslim tym teraz priamo v mieste vpichu/modriny hrcky/ ale skor na rukach . Zacali ma svrbiet ruky dlane a prsty ako po komaroch, povedala som to mojmu lekarovi a poslal ma na kozne. Som este len v13 tt a povedal ze ak by to malo byt tehotenske svrbenie ako cholestaza tak to by bolo velmi zle ale podla flakov na rukach to tak nevyzera preto ma aj odoslal na kozene. Tam mi povedal lekar , ze to vyzera na ekzem a ci som nerobila nieco s chemikaliami. Dal mi masticky ale neprechadza to tak ma zaujima ci to nemoze byt aj nejaka reakcia na fraxiparine. Nemali ste niektora podobny problem. Svrbi to ako po komaroch a vyzera to niekedy ked to naskrabem akoby ma poprhlila zihlava.

iju
29. júl 2013

Ja som mala vyhadzané ruky, tiež doktori nevedeli z čoho. Kožná povedala, že je to reakcia buď z chemikálií alebo z pracieho prášku. Po čase sa ti stratilo.