icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

fearandlove
20. sep 2013

@kaneu to s tou rukou mávam aj ja a to si do rúk nepichám už asi dva mesiace...mam totiž venóznu insuficienciu a v tehotenstve sa to tak zhoršilo ze mam ukrutné bolesti presne ako keď más presilenu ruku od zapastia po laket az do ramena hore a to isté mávam aj v nohách tam v oblasti kolena z vnútorných strán...su noci kedy nespím...je to strasné myslela som ze to zvládnem bez tabletiek od bolesti ale aj ja som to nakoniec vzdala lebo ta bolest uz bola na nevydrzanie tak som supla paralen a trochu sa mi uľavilo ono to po 2-3 dnoch prejde ...uzivam sice detralex a nosim kompresivne pančuchy ale to vobec nepomaha ... niekedy zavidim kočkám ktoré ani nevedia ze su tehotné nemaju ziadne zdrav.problémy a citia sa skvele...ale presne ako hovoris co by sme pre tie nase lasky nevydrzali 🙂 uplne vsetko 🙂

lenkaa51
21. sep 2013

@skippy7 dakujem velmi pekne

kikaneu
21. sep 2013

@fearandlove no veru....mne to prešlo včera nakoniec, ale až večer....v noci som ju ešte cítila, tak som sa snažila spať na pravom boku, ale to je fakt hrozné, lebo ma bolia bedrové kĺby....a na chrbáte spať nemôžem, lebo mi tvrdne bruško......a ako ti zistili tú venóznu insuficienciu? mňa teraz prvýkrát tá ruka bolela, dnes sme pichali do stehna.....a zatiaľ ok, dúfam, že to už tak aj ostane...však ešte toľko týždňov treba vydržať......normálne sa už teším, že po pôrode sa zase bude dať do brucha 😉
i mne to niekedy napadne, že ako je dobre ženám, ktoré majú úplne pohodové a bezproblémové tehotenstvo.....och....ale doprajem, čo by nie 😉

fearandlove
22. sep 2013

@kikaneu mne to zistili este pred tehotenstvom ked som mala flebotrombozu,zda sa mi ze mame rovnake tazkosti pocas tehotenstva 🙂

kikaneu
22. sep 2013

@fearandlove a ešte aj podobný termín pôrodu 🙂 ja som na začiatku tehotenstva krvácala, mala som veľký hematóm, potom som krvácala kvôli nízko položenej placente....našťastie sa už dvihla, ale i tak sa mám šetriť a veľa ležať a oddychovať.....len keby to bolo také jednoduché 😒 a s tou krvou, tam mám diagnózu Ledien heterozygot a ešte čosi tam bolo napísané, ale už nepamätám.....

fearandlove
23. sep 2013

@kikaneu tak beriem späť nie všetky ťažkosti mamé spoločné...ja som chvala bohu nekrvácala ...bože držím ti strašne moc palčeky aby bolo všetko už len OK

kikaneu
23. sep 2013

@fearandlove veľmi pekne ďakujem.....a fakt to neprajem nikomu....bolo to strašné a tiež pevne verím, že už bude len fajn 😉

mowinka1
7. okt 2013

ahojte, čo sa týka flexiparinu som v tom nováčik, no mam "prislubené" z hematológie cele tehotenstvo a šestonedelie dávať preventívne 0,3. Ste tu aj také, ktoré si to picháte samé? je potrebné pichať v tú istú hodinu? a čo sa týka doplatku na injekcie je vysoký? vopred ďakujééém 😠

kikaneu
8. okt 2013

@mowinka1 ahoj...mne to pichá manžel, nemusíš dodržiavať presne hodinu, ale aspoň približne...nie že raz ráno, potom večer a iný deň zas na obed.....ak sa stane, že zabudneš, tak hej, ale inak by sa malo približne rovnako pichať.....my sme si vybrali ráno....nie je žiaden doplatok, iba ten za recept, 17 či 19 centov 😉

mowinka1
8. okt 2013

@kikaneu dakujem za info, picháš si to dlho?

kikaneu
8. okt 2013

@mowinka1 nie je začo....od začiatku tehotenstva....takže už šesť mesiacov 😉

skippy7
9. okt 2013

@mowinka1 Ahoj, ja si pichám sama,do brucha- do boku, vždy večer ,pred spaním....už som sa to naučila, že to tam treba rychlo vraziť a vtedy to menej bolí, ako ked som to tam pomaly tlačila, ja pichám už druhe tehotenstvo,už som si zvykla 😝 ....ja si picham Clexane a tam sa doplaca viac, asi 1,70 na jednu krabicu.......neboj, to zvladneš, hlavne, ked to má bábätku pomocť(resp. aj tebe)...držim palce

akurat viete čo dievčatá, ked chcete mať epidural, tak tam musí byť odstup 12h od posledneho Fraxiparinu, lebo ked je to po sebe, tak je to nebezpečné, hrozí ochrnutie až, ale to vam doktori určite povedia....

mowinka1
9. okt 2013

@skippy7 dakujééém, na epi sa nechystám, zvládla som bez, tak zvádne znova 😠

kikaneu
12. okt 2013

@skippy7 ani ja nejak po tej epi netúžim.....mám dosť vysoký prah bolesti a verím, že to bez nej zvládnem 🙂 inak už mi napadlo tento týždeň, že či netreba pár dní pred termínom prestať pichať....nemôžem potom mať problém s krvácaním pri a po pôrode? jasné, že sa spýtam dokiho, ale tak mi to napadlo len 😉

milli30
12. okt 2013

@kikaneu fraxiparin sa picha stále aj v deň pôrodu a ešte ked povie doktor tak celých 6týždeňov po pôrode.tak som to mala ja pri obidvoch tehu.

kikaneu
12. okt 2013

@milli30 no vidíš, zas som o čosi múdrejšia...vďaka.....tých 6 týždňov po, to viem, to mi povedala hematologička

skippy7
12. okt 2013

@kikaneu ja som mala predtym cisarsky, tak neviem, či bude opať alebo ako sa rozhodne pôrodník....mne hematolog. povedala, že pred pôrodom by mi tie injekcie znižila....uff, dievčatá, nech už to máme celé za sebou 😝 🙂

kikaneu
13. okt 2013

@skippy7 hm, tak uvidíme, že čo ešte s nami vymyslia 🙂 vieš čo, ja sa nejak neponáhľam, užívam si každý deň s drobčiatkom v brušku, je to také krásne, keď sa tam mrví, kopká.....ale tie injekcie by som už rada mala za sebou, to je fakt 🙂

blue_eyes
14. okt 2013

co tak zalozit nejaku skupinu pre "trombofilky"? ja som to znasala zle teraz ked mi to zistili a nemal mi kto poradit...tak som len guuuglila....🙂

sasajka
15. okt 2013

Kočky, tiež si pichám tieto injekcie od začiatku, neviete poradiť, čo na tie modriny a "hrbolce", ktoré ostávajú po vpichoch? Niektoré fakt bolia... ☹ Vďaka za všetky rady 😉

kikaneu
15. okt 2013

@sasajka ja teda neviem...skúšala som aloe....to pomáhalo na svrbenie, ale len na chvíľku....teraz som začala skúšať fenistil, ale tiež úľava len na chvíľku a ešte skúsim alpu....nič iné mi už nenapadá....ešte 85 injekciíííí 😀

fearandlove
15. okt 2013

@kikaneu kika nechcem ti kaziť náladu...už len 85 a potom dalších 60 :D

kikaneu
15. okt 2013

@fearandlove nekazíš 🙂 85 do stehien, potom sa vrátime na brucho 😀 aspoň nejaká zmena bude 😀

fearandlove
15. okt 2013

@kikaneu jááááááááj ty šibalka...tak ty to máš takto prešpekulované :D

kikaneu
15. okt 2013

@fearandlove prepočítanéééé 😀

katusap
15. okt 2013

Ahojte, pridam svoju skusenost. My sme o prve mimco prisli, nasledoval kolotoc vysetreni , vysledkom bola trombofilia, takze bolo jasne, ze dalsie tehu budem pichat. Prvu injekciu fraxiku som pichla na druhy den po tom, co som zistila, ze som tehotna. Pichala som od zaciatku do brucha a vydrzala som to tak cele tehu, len sem-tam som pichla do ramena. Po asi dvoch mesiacoch pichania, sa mi zacali v miestach vpichu robit obrovske flaky, kt. ma svrbeli - zaver bol, alergia na fraxik, tak som presla na clexan a ten uz v pohode. Skoncila som pichat po skonceni sestonedelia. Rodila som sekciou a mala som dokonca spinal. Sekciu mi robili 15 hodin po pichnuti clexanu a bez problemov, ziadne abnormalne krvacanie- popisali to ako normalny priebeh operacie, aj po operacii. Mala sa narodila rano pred desiatou a vecer o siestej som uz opat pichla dalsiu injekciu. Takze ked to zhrniem. Vdaka skoro 300 injekciam mi teraz spinka v postielke 11 mesacna krasna princezna. Takze baby, nebojte sa toho, vsetko sa da zvladnut pre nase male pokladiky. 😉

sasajka
16. okt 2013

@kikaneu Vďaka za radu, mňa to normálne na tých nohách bolí, do brucha to bolo lepšie 🙂 Nejako vydržíme 😉

kikaneu
16. okt 2013

@sasajka aj mňa bolelo, tak sme skúsili ruky....tam to bolelo ešte viac, tak sme sa vrátili na nohy 😀 vydržíme, veď máme super motiváciu 😵

petrusape
16. okt 2013

ahojte, vedeli by ste mi prosim poradit? Tiez som si zacala pichat fraxiparine, ale vobec neviem, ci to robim spravne, picham do ramena, vzdy si chytim kozu a pod 90 stupnovych uhlom vpichnem celu ihlu, len na letaku je, ze sa nema pichat do svalu, ale pod kozu, ale ja nemam ani sajnu, ci je to do svalu, alebo pod kozu, zatial ziaden vpich nebolel, iba po jednom mam modrinu, tak neviem, ci to robim dobre, alebo je to jedno, hlavne, ze sa latka dostane do tela?

dilema
17. okt 2013

baby, máte nejakú skúsenosť s amniocentézou, myslíte, že keď užívam anopyrin a pichám clexane je vyššie riziko?