icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

kikaneu
4. dec 2013

@rencika82 nie je začo 😉

beruska2327
28. dec 2013

ahojte babeny. chcem sa spytat, mali ste pri Fraxiparine problem so zvysenym krvacanim? Mne sa po cca 5-tich tyzdnoch zacala pustat krv z nosa :( moj dr. ma dovcu, tak nemam teraz chut sa nahanat po lekaroch, ked idem k nemu buduci piatok.

trulinka
28. dec 2013

@beruska2327
ahoj, ja si picham fraxik uz 3 mesiace a vsimla som si, ze mam tu krv zriedenu a ked si pichnem injekciu, tak niekedy i hodnu chvilu nejdem zastavit krv. Najprv som si pichala do brucha, tam mi po vpichu dost casto tiekla krv, ze som si to aj leukoplastom musela zalepit a teraz si picham uz do stehna a tam sa mi zase poriadne modriny a podliatiny robia 😒 . Ale preco ti tecie z nosa, to neviem....

beruska2327
28. dec 2013

@trulinka dakujem 🙂 uvidim, co povie lekar. dufam, ze nebudem musiet vysadit. ono to nie je tragicke, netecie vela ani dlho, len predtym som to nemavala.

mijadave
2. jan 2014

ahojte kocky, aj ja sa pripajam, tiez si picham fraxiparin 0,3 preventivne, v 5tt som zacala krvacat, bola som v nemocke a tam mi ho nasadili, nakolko je to moje 8.tehu a tretie v eoku 2013... na hematologiu chodim, dr ostala prekvapena, no nikdy mi kvoli potratom nejake hlbsie vysetrenia nerobila... az teraz povedala, ze ma bude castejsie sledovat a posle ma na nejake vysetrenia do Martina... tak uvidime... vyzera, ze fraxik pomohol, konecne som pokrocila dalej a mame akciu srdiecka a babo rastie... v nemocke mi ho pichali do ruk, ale tie ma uz neskutocne bolia, tak mi to susedka picha do bruska asi tyzden... najprv to nebolelo, no teraz je to coraz viac bolestivejsie a to striedame raz z jednej strany a raz z druhej stranu pupku... tak vam vsetkym drzim pasticky, nech to zvladneme, aj ked mna dr na hematologii postrasila, ze si to budem musiet pichat aj ked budem dojcit...

lucinocka
2. jan 2014

@mijadave 6 tyzdnov po porode som ja pichala, potom uz nie🙂

mijadave
2. jan 2014

@lucinocka no ved aj ja som si myslela, ze este sestonedelie, ale ona mi to napisala aj do papierov, ze az do ukoncenia dojcenia... ja som deti kojila cca rok, tak to ma potom caka este riadna fura injekcii....

mariannax
7. jan 2014

ahojte, je potrebné chodiť na vyšetrenia na hematológiu, keď sa pichá Fraxiparín? alebo ho môže predpísať aj gynekológ?

mijadave
7. jan 2014

@mariannax mne ho predpisuje gynekolog... ale chodim aj na hematologiu...

beruska2327
7. jan 2014

@mariannax mne ho tiez predpisuje gynekolog, ale na hematologiu ma neposlal. a asi ani neplanuje. v papieroch od hematologicky mam, ze netrpim trombofilnymi stavmi, ale hepariny mozem brat ako prevenciu.

mijadave
7. jan 2014

@beruska2327 mna tiez gyndos na hematologiu neposielal, ja som u nej sledovana, lebo raz pred laparkou mi zistili, ze nemam skoro ziadne biele krvinky, ale bolo to len kvoli viroze, ale uz musim byt sledovana....

fatimaf
8. jan 2014

Ahojte dievčatá. Pridávam sa do klubu Fraxiparín 🙂. Momentálne som2x tehu a tiež si pichám fraxík od 14tt. Chcem sa spýtať nemáte niekedy svrbenie tela? Neviem či to nebude od Farxíku...pečeňové testy mám chvalabohu ok a nevedia mi prísť na to z čoho mám to svrbenie...

beruska2327
8. jan 2014

@fatimaf ahoj. no mne sa robia hrce a mam podrazdenu pokozku. presne toto sa robilo aj kamoske. napr. pri clexane som nemala ziadne problemy, ale Clexane je dost problem zohnat v poslednej dobe.
Tak si myslim, ze Fraxik obsahuje nejaku drazdivu zlozku. Ale nejak to neriesim, snazim sa neskrabat (bo raz zacnem a neviem prestat 😠 ). A ked je to uz moc zle, tak natieram Fenistilom alebo Aloe gelom na skludnenie.
Skus sa spytat lekara, ci mozes uzivat Fenistil tabletky, ked ta svrbi telo.

gabina84
8. jan 2014

@fatimaf
@beruska2327 ahojte, ja som tiez brala fraxik a svrbelo ma to tiez chvilu po vpichu, ked som to spomenula hematologovi,tak to je reakcia na najaku zlozku ktoru obsahuju tie injekcie. Zmenil mi to potom na clexane a tie ma uz nesvrbeli. Urcite by som sa spytala doktora

mijadave
8. jan 2014

@fatimaf
@beruska2327
inak aj mna dost svrbi, hlavne brucho, tiez sa snazim neskrabat, lebo potom neviem prestat...mne ho predpisuje gyndos, ale on o tom nema ani paru, som jeho prva pacientka s fraxikom, tak asi sa spytam hematologicky, ked tam najblizsie pojdem o 2 tyzdne, dufam, ze dovtedy vydrzim..❤

fatimaf
8. jan 2014

mne to práve začalo bruškom, potom prsami a nakoniec ruky, nohy, stehná, lýtka ...proste všetko a potom sa mi vyhodia také malé vyrážky ako by som sa popŕhlila, a ako píšete keď raz začnem neviem prestať...inak je to fakt strašne nepríjmné ☹

leria
11. jan 2014

ahojte ..... ja som teraz začala 10tt a fraxiparin si pichám cca od 5tt.... dnes som sa tu trosku vystrašila, lebo som niekde čítala ze sa bruško nemá veľmi hladkať..... no a mna po tom farxiparíne neuveriteľne svrbí brucho a nie vždy sa dokážem ovládnuť aby som ho neskrabala..... pichám si aj do ramien a som z toho fakt na nervy, vsetko ma neuveriteľne svrbí... no a potom co som sa tu docitala, tak ma strach ci som nemohla tým skrabaním na bruchu bábu uškodiť .... 😖

adkap
11. jan 2014

Baby som v 7tt vcera som si pichla fraxik 1x a vecer som zakrvacala na zachode trosku... dnes som si ho pichla naobed a zase trocha... mali ste to niektora moze to sposobovat fraxiparin ale som mam obavat dalsie ho MA?

fatimaf
13. jan 2014

@adkap ja by som na tvojom mieste minimálne zavolala lekárke, že čo sa deje...ja som tiež v 7tt trocha krvácala a mala som hematóm, takže šup-šup k lekárke...môže to byť aj s Fraxíku lebo to je vlastne na riedenie krvi, radšej zavolaj lekárke...

adkap
13. jan 2014

@fatimaf hematom to urcite nie je ten mi praskol minuly cyklus a maternica pred otehotnenim bola uplne cista bola som vtedy na utz... uvidim moj Dr ordinuje len vo stvrtok tak zavolat mozem az potom.

lucinocka
13. jan 2014

@leria mozes mat aj alergiu na fraxik, povedz to lekarovi, moze ti zmenit injekcie na ine..a ked ta vsetko svrbi, daj si vziat krv na pecenove testy

leria
13. jan 2014

@lucinocka no svrbí ma len tam, kde si ho pichám.....v stredu idem k lekárke, tak sa jej popýtam 🙂 cez deň je to ináč v pohode ale večer čistý koniec 😀

jankahanka
13. jan 2014

ahojte, ja si tiez picham Fraxiparin, uz od augusta, a tiez som mala obdobie, ked ma vsetko svrbelo. Hematologicka mi poradila, ze mam skusit, ci to nie je z toho dezinfekcneho prostriedku, co pouzivam. Cize nemusi byt len alergia na Fraxik, ale aj ten alkohol, ktorym dezinfikujete.
A dalsie pozorovanie - teraz ma uz svrbia len niektore vpichy. Prisla som na to, ze ma to svrbi, len ak mi trochu z injekcie vykvapne na kozu. Napríklad ked sa mi nevstrebe cela davka, a trosicku vytecie. Vtedy ma to zarucene zacne za par hodin svrbiet a spravi sa mi hrca.
Inak @leria, myslim, ze mozes byt kludna, brusko sa moze hladkat aj skrabat 🙂. Babu moze uskodit jedine poriadne silna rana, napríklad ak spadnes alebo ta niekto buchne/kopne do brucha. Skrabanie je uplne ok, to je skor na nervy pre nas - mamy. Ja som napr. musela vymenit tri oleje proti striam, kym som nasla taky, z ktorého ma uz konecne nic na bruchu nesvrbi.

lucinocka
13. jan 2014

@leria moze to byt len alergia , mozne ked ti zmeni na clexane alebo fragmin, mozno to prejde...ale popytaj sa aj na pecenove testy, neviem v ktorom tt si, ale ked je problem s pecenou, tak telo svrbi hlavne vecer, ja som to zazila

lucinocka
13. jan 2014

@jankahanka mne tiez v porodnici vraveli, ze brusko sa nema hladkat , lebo dieta to pocuje ako ked rukou hladkame balon, taky tupy otravny zvuk a vraj ich to vyrusuje...no ale kto by vydrzal, no nie:D

strihalka
13. jan 2014

@lucinocka boze to jsou take babske reci s tim hladkanim bruska 😝

lucinocka
13. jan 2014

@strihalka no nam to vravela profesionalna porodna babica , vraj to mali na skoleni

strihalka
13. jan 2014

@lucinocka ved hovorim babske reci😀 nam povedalia j v nemocnici, aj gynda, ze to je nesmysl a to jsem lezela v nemocke s podezrenim na plicni embolii s malou v brusku, pichala jsme si fraxik ale toto mi vsichni vymluvili

lucinocka
13. jan 2014

@strihalka a tak ktora mama by aj vydrzala nehladkat si brucho :D ja som mala nonstop ruky na nom:Da furt som ju stuchala, bo bola lenivec lenivy vobec sa nehybala a teraz sa do koze vtrepat nevie:D

jankahanka
14. jan 2014

hm, mne sa to tiez zda otazne s tym nehladkanim. Koza a vnutorne organy maju predsa uplne ine akusticke vlastnosti nez balon naplneny vzduchom. ja som za hladkanie 🙂. Tiez by som si tipla, ze sa pritom u mamy vylucuje oxytocin, co je pocas tehotenstva pre babatko len dobre (ale nechce sa mi hladat relevantne studie, tak to berte s rezervou 🙂).