Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
mam strach ,otehotniet nechcem to zazit znova mateniektora skusenosti stym?(
hradi tieto inekcie poistovna?kolko to asi vyjde cca ?
@litvikova fraxiparin hradi cely poistovna, ja ho mam tiez brat cele tehu, sestonedelie a na hematologii mi do papierov napisala, ze aj pocas dojcenia... mne nic nezistovali, nasadili mi ho v nemocke preventivne, lebo som uz 5x potratila... a vyzera, ze tam bol pes zakopany... na vysetrenie ma chce dr poslat neskor...
a myslis ,ze to je bezpecnejsie ked budem takto pod dohladom nemoze sa stat ,ze znova on pridem (
@litvikova urcite je bezpecnejsie byt pod dohladom, ale nik Ti nezaruci, ze znova nepotratis....mna dr povzbudila, ze pokial tam nie je vyvojova vada, tak to vacsinou vedia zachranit, tak som sa toho chytila a pozri...som v 15tt...tak Ti drzim pasticky a len tak medzi nami, zena, ktora uz prisla o babo, sa nikdy nezbavi pocitu strachu, ze sa to moze zopakovat...ale netreba sa vzdavat...
ja mam injekcie uz 3.tehu, hradi ich poistovna, platim vzdy len 0.17 centov za recept 😉
stat sa moze vzdy hocico, ani injekcie nie su samy osebe vsemocne, potratila som raz uz aj ked som si pichala, to nema byt na depresiu, ale realita...ked sa nieco pokazi, najma v 1.trimestri, mozes aj vagon liekov brat a embrijko sa neudrzi...ale ak to ma vyjst, pomozu,
ak si :len: heterozygot, je tam velka sanca, mnohe na to ani injekcie neberu, moj lekar si napr. mysli, ze u homozygotov je riziko ovela ovela vacsie....tam treba hlavne este brat megadavky kys.listovej najlepsie uz min.3 mesiace pred otehu, ved to uz hematolog predpise dla aktualnej hodnoty a krvn.vysledkov.
hej toberem uz 3 mesiac aj zelezo ako doplnok a som heterozygot ,teda teraz nemam nic len ked ostanem tehotna ze si budem pychat 0,2 az do konca tehotenstva ze to budu sledovat aby sa udrzalo malinke len strach tam mam stoho ale vravela ze vela zien to ma a su na tom este horsie tak musim len pevne verit ze to dobre dopadne🙂
presne co sa ma stat stane sa,len dufam ,ze ak sa podari budeme obaja ok🙂len neviem si predstavit si kazdy den pychat inekcie:(ale na druhej strane ak to tomu malemu pomoze urobim to pre nho ak sa podari🙂
@litvikova dufam, ze ano, musime sa pozitivne naladit 😉 a to kazdodenne pichanie, no ani ja som si to nevedela predstavit, nastastie mam dve susedky, co su sestricky, takze chodim k nim, lebo sama si to nedokazem pichnut... raz nemohla ani jedna, tak mi to pichol manzel.... on nema problem, no radsej chodim ku susedke, aspon aj trosku pokecame a lepsie pichne, menej to boli 😉 ale ako pises, ak to drobcovi pomaha, tak to vydrzim 😉
Co sa stane ak si zabudnem pichnut injekciu?
ja mam tiez tetu sestricku ale byva az v dca a to nebudem stale dochadzat ,pre mna to bude horsie a manzel asi sa bude bat ako ho poznam no udem nato asi sama a bolia tie inekcie a aku davku si pychas ?mne povedal ,ze 0,2 ak ostanem
@litvikova no najmenej to boli do bruska, ale treba davat pozor a nepichat do toho isteho miesta, potom to boli...pichame okolo pupku, raz z jednej a raz z druhej strany, zvrchu, zospodu...potom to ide...ja mam 0,3...
@mici512 ja som tak zabudla, namiesto vecer som pichla az rano, presne o 12 hod.neskor a nic sa nestalo, ale treba dodrziavat a pichat pravidelne...ked raz zabudnes, nevadi, len to nesmie byt casto....
ahoj, vysvetli mi niekto prosim,co je to ten quickov test a naco ho treba..co nim chcu zistit..
ahojte baby, tak my sme pri dcérke pichali 0,3 fraxiparine počas celého tehu a teraz čo som v 8tt tak mi dnes zvýšila dávku na 0,4. Baby neviete, či existujú aj vyššie dávky? alebo ako to je? zvyšovali Vám počas tehu dávky? mám vysoké Ddimery inovance skoro 3 😒 dakujem
@mijadave vidis, moj maly ma sice 2roky a 4mesiace ... ale... v 5.mt som dostala flebotrombozu, bola som na Clexane a na hematologii v MI mi pani primarka ODPORUCALA nedojcit /mala som len 0,3/ to iste aj na detskom oddeleni ... po vysetreni v KE som sa dozvedela, ze dojcit som bez problemov mohla ... mlieka som mala az az, brala tbl na zastavenie tvorby mlieka ... dodnes mi slzy vyhrknu, kvoli ......... neviem ako to nazvat .... nasich lekarov-niektorych
@kiwi82 ja si picham clexane az 0,6 a to 2krat denne a zvysovala mi davku v 6.mesiaci,tiez kvoli tomu,ze isli hore tie markery....chodim na kontrolu kazde 3tyzdne a podla vysledkov mi upravuje davku...
ahojte baby,mne akurat dnes zistili v 34tt,ze mam zvyseny fibrinogen,na 6.8..aka je to hranica?je to nebesbecne?po porode to samo zmizne,ci uz mi to ostane?prosim poradte mi..vdaka
ahojte,som v 11tt a fraxiparine si picham od 4tt.Doteraz som pichala do brucha a vsetko bolo v pohode,ale teraz sa mi zacali po kazdom vpichu robit velke hrce.Skusila som asi 8 inj.do stehna a uz aj tam mam hrce.Je to normalne?Mate niektora s tym skusenost?Alebo mam letiet na hematologiu?
@maricenka ahoj, hrce ma asi skoro kazda. a navyse to aj riadne svrbi. netreba bezat na hemato. ale ak by si isla a dostala nejaku radu, ako im zabranit alebo ich rychlo zlikvidovat, daj vediet. lebo ja uz pomaly nemam miesto na bruchu, kde to mozem pichat a do stehien nechcem zacinat. tam to urcite bude boliet 😕
AHOJTE DNES SOM SI NASLA 2 CIARKY NA TESTE ,ALE NA DRUHOM TAM NEBOLA CO TO MOZE ZNAMENAT?
a do kolkateho mesiaca sa to moze pycha do brucha?
@mici512 ahoj 🙂 mne vravela sestricka ze jednoducho nesmiem zabudnut a basta.a mam si pychat priblizne v rovnaku hodinu max do 2 hod odstup.. tak asi to nebude sranda 🙂
@maricenka ahoj 🙂 ja by som si zavolala na hematologiu..drzim sa zasady že radšej viac krat zbytočne ako raz neskoro a za opytanie nebiju 🙂

DNES mi zistili ´mutaciu HETEROZYGOT mate stym skusenosti?ako casto sa to pycha?povedali mi ,ze to budem musiet brat cele tehotenstvo(