icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

litvikova
18. feb 2014

ahojte mamicky som uz v 5 tyzdni tehotenstva a pycham si flaxiparin raz denne a doktor mi predpisal lieky na udrzanie tak mi drzte palceky🙂

maricenka
20. feb 2014

@beruska2327 Ahoj.Ja si uz picham aj do stehien a tam to boli asi najmenej.Aj do ruky som skusala a dalo sa.Do brucha idem uz len v nevyhnutnych pripadoch,tam sa mi tazsie prepichuje koza.Na tie hrce mi hematologicka odporucila lioton gel,zatial neviem ci funguje len som s nim zacala.

beruska2327
20. feb 2014

@maricenka ja uz som tiez skusila aj ruku aj stehno. ruka bolela dva tyzdne pri kazdom pohybe a stehno bolo dost bolestive po vpichu. mne najviac vyhovuje brucho, len neviem, kde budem pichat, ked sa este zvacsi ☹ ten lioton skusim, dakujem 🙂

bleee
20. feb 2014

@maricenka ahoj, moze to byt alergia, mne sa pri predchadzajucom tehotenstve tiez robili hrce a dr. mi zmenila injekcie za clexan, ten je v pohode. Teraz som v 6.tt a od zaciatku picham Clexane. NA KONTROLE TO URCITE POVEDZ

margarita
20. feb 2014

@beruska2327
nebooooj, brucho znesie vela, ja picham uz 3x., vzdy sa to s bliziacim porodom zhorsovalo,a le stale sa to nejako dalo...mna tiez do ramena priserne boli potom aj 3 dni ruka, do stehna jak by dal.
doki mi uz davno poradil ze mozem aj tak zboku, ako ked si das ruky vbok klasicky, tak tam zozadu ako mas palce, smerom nad zadkom...chromo sa to takto opisuje, ale verim, ze chapes 😀

margarita
20. feb 2014

@maricenka
s alergiou zatial osobnu skusenost nemam, ale hrce a modriny su vraj ok, jedna kamoska, co mala fakt ze alergiu na fraxik, tak jej sa v mieste vpichu urobili vzdy take az 3D cervene svrbiace flaky...kym to nie je reakcia takto brutalna, bud pokojna, ale urcite sa na to aj spytaj len co budes na kontrole.

beruska2327
20. feb 2014

@bleee clexane je urcite lepsi, po nom sa take hrce nerobia. len je problem ho posledne mesiace zohnat ☹ preto som presla na Fraxiparin

beruska2327
20. feb 2014

@margarita chaaapem 😀 len tam je uz kopec zil, sa vzdy bojim, ze nejaku trafim. a tak viac zboku si uz na to nevidim a nikomu inemu ako sebe to pichnut nedam 😀 ale uvidim... mozno ma nudza donuti 😀

stastenka42
20. feb 2014

Ja si tiež picham fraxiparin od zaciatku..tiež sa mi robia hrce,a dr povedala ze sa to zvykne robit..ja picham na striedacku do stehien a do bokov..na boku to boli najmenej,do ruky to boli asi najviac...neostava nam nic ine lentvydrzat 🙂

nely459
20. feb 2014

fraxiparine su "zakernejsie" ja som po mesiaci taku alergiu na ne dostala ze dovi..nevedela som sa doskrabat...boleli ma injekcie, velke flaky som mala..no hruuuza...o hrcach ani nehovorim..presla som na clexane a ani neviem, ze si ho picham 🙂 uplne skvely je...

margarita
21. feb 2014

@beruska2327
no jasne, ja by som tam sama sebe tiez nedociahla,ale mne zase picha muz, jeho to bavi a ma pocit, ze sa nejako aspon podiela na uspechu tehu 😀

beruska2327
21. feb 2014

@margarita zlaty. ten moj sa tiez ponukol, ze by teda mohol (ale je rad, ze nemusi 😀). Ale ani za svet!!! Sama najlepsie citim, kde to najmenej boli.

ajik24
27. feb 2014

ahojte baby, som v 32tt a pred 3 dnami som si zacala pichat fraxiparine 0,4 ml. Prve dve injekcie mi pichla jedna znama (zdravotna sestricka, vsetko ok) a dnes som si povedala, ze to uz zvladnem sama (aj ked sa strasne bojim injekcii) aby som nemusela byt na nikom zavisla 🙂 ale neviem ci som si to dobre pichla (asi trebalo troska hlbsie), pretoze sa mi objavil cerveny fliacik, ktory malinko svrbi, nemate s tym skusenosti?

adkap
27. feb 2014

@ajik24 ja ti odporucam precitat si pribalovy letak je tam pekne popisane ako najlepsie si to pichat. Tiez som zo zaciatku pichala ako ma napadlo az potom som si precitala letak a pichla presne podla ich popisu.... napriklad oni odporucaju pichnut celu ihlu zo zaciatku sa mi to zdalo brutal ale teraz som zistila ze je to lepsie a vobec nebolestive ani flaky nemam 😉

ajik24
27. feb 2014

@adkap dakujem 🙂 ja som to citala aj som si celu ihlu pichla, ale nie uplne kolmo, nejaky 45 stup. uhol to mohol byt, preto ma zaujima ci toto mi nemohlo urobit ten flak 🙂 ked mi to pride take brutalne rovno kolmo pichnut..uvidime, dufam, ze zajtra si to pichnem lepsie 🙂

mini_mi
4. mar 2014

ja som si dnes vybrala fraxiparin 0,3 ml a mam si ho zatial pichat do 17. , nakolko som mala zamlcany potrat tak preventivne mi to lekar dal aj ked nemam ziadne problemy. Neviem ale ako zvladnem si to sama pichat, ked mi druhy tak mi to vobec nevadi ale ja sama brrr. Mate stym skusenosti bolo babo v poriadku??

maricenka
8. mar 2014

@mini_mi Ahoj,mna ubezpecili ze pre babo je fraxiparin uplne neskodny.Ja si picham uz 65injekciu.Prve som si davala pichat,ale potom som skusila sama a dalo sa.Ked si picham sama menej to boli,hlavne musis pomaly vytlacat tu latku a pichaj kolmo celu ihlu.

margarita
8. mar 2014

ja cakam uz tretie na Fraxiparine, aj cele sestonedelie som si este musela pichat a nase zatial 2 deti su zdrave a absolutne v poriadku...nebojte sa toho 🙂
mne ale picha manzel, ja sama som trapka a sama sa pichnut by som sa asi nikdy nedokazala.

kardashka
8. mar 2014

ahojte,ja som skoro 2roky po porode,pichala som si fraxi.asi 2mesiace do konca tehu,ostali mi take hrcky,az flaky,dost je to vidno..su tomu skoro 2roky a vobec to nezmizlo,nemali ste to niektora?

mini_mi
9. mar 2014

tak snad to tentoraz vyjde ... este tyzden a budem vediet ci je vsetko ok. ale nastastie nemam ziadne komplikacie tak verim ze je vsetko ok a cuch sa este zosilnil..prekonavam kazde pichnutie ale da sa to uz stym pocitom ze to robim pre svoje dieta.. dakujem za povzbudenie

rencika82
29. mar 2014

aj ja pichám fraxi od začiatku tehu. už ich mám cez 120 v sebe, možno viac....pichám stále do brucha, lebo muž mi to nechce pichať. a do stehna sa to do ktorej časti pichá? tam si vôbec neviem nabrať tú kožnú riasu, kam sa to dá pichať. inak v bruchu ma to najmenej bolí v striách. tam je koža potrhaná, tak to ide celkom ľahko a rýchlo. a hrčky sa občas vytvoria tiež, ale to nie je žiadna alergia. a tiež ma to svrbieva, ale to mi sestrička vravela, že to je hojením tých vpichov.
a ešte sa chcem opýtať. ono sa to má pichať vždy v rovnakom čase. dnes sa preťahujú v noci hodiny. ako to pichať dalej? zabudla som sa opýtať na poradni....

litvikova
30. mar 2014

@kardashka ja si to pycham 3 mesiac a nemam nic ani htcky len bodku malu po ihle ale narieram sa stale detskym olejom

litvikova
15. apr 2014

baby ako si pychate tie injekcie vyjde vam aj niaka kvapocka?

sjuzan77
16. apr 2014

@litvikova mne sa to stava, niekedy nie, niekedy ked vytiahnem ihlu, tak vyjde aj mala kvapka roztoku. Niekedy zasa trafim malu cievku a tecie krv. A niekedy neviem ihlu pichnut dnu a podari sa mi to az na 3-4 krat. Takze pichaniu zdar 😝 😉

litvikova
16. apr 2014

Mamicky poradte mi 11.4 som zacala13 tyzden ako sa to pocita budem 18.4 uz v14tyzdni?

aspinka
24. apr 2014

Ahojte. asi aj ja budem musiet zmenit injekcii zacali sa mi robit hrce a strasne svrbenie som z toho dost podrazdena cele brucho rozskrabane dnes idem na poradnu a vypytam si ten clexane lebo uz je to neznesitelne. Vzdy kde si zacne pichat pocase mi to scervenie a zacne neskutocne svrbiet 🙄

billam
24. apr 2014

@aspinka po pichnuti si musíš miesto rozmasirovat, lebo sa začnú robit hrče...ja som zas mala koprivku z clexane...ale určite povedz, ze máš alergiu na fraxiparin

aspinka
24. apr 2014

@billam jeeejda nestras ja uz fakt neviem.... teraz mi to polavilo trocha ale uz s takym strachom si picham... Dr ze striedajte si miesta... lenze kde zacnem pichat ci uz stehno, brucho ci rameno pocase hrce modriny a svrbenie ☹

billam
24. apr 2014

@aspinka do brucha si nepichaj, ked si tehotná...ja som si sama pichala do stehien..a ked bol niekto na blizku, tak mi pichol do ramena...hej, striedaj miesta, rukami si stlač kožu a kolmo pomaly pichni, potom trochu pomasiruj, nech sa to rozplynie....

aspinka
24. apr 2014

@billam ja len do brucha vacsinou ale uplne dole pod bruchom kde je uz zahyb ako viem presnu techniku len mi podla mna zacal ten fraxik vadit...