icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

billam
24. apr 2014

@aspinka moze byt, že uz máš alergiu na fraxiparin...každopádne to povedz lekarke, mozno ti zníži dávku, alebo prehodi na clexane.

soniatko
24. apr 2014

ja som si ku koncu tehu pichla asi 80 ks. ale nikdy nie do brucha. vzdy iba do ruky - predlaktia. ja mam muza vyuceneho zdr.brata a nechcel mi tie injekcie pichat, ale musel asistovat, lebo sama by som si to do ruky nepichla. on mi riasil kožu a ja som si to pichla.

litvikova
24. apr 2014

Ja si pycham 0,3 uz 2,5 mesiaca a striedam ramena sem ram sa mi spravi modrinka ale nic hrozne natieram sa excepialom asi mi pomaha)

zuzu9906
25. apr 2014

caute, tak sa k vam pridavam, dnes som 10+5tt a prva injekcia fraxiparinu za mnou, pichla mi ju zatial sestricka do brucha, ale odzajtra ma to caka samu...tak dufam ze to zvladnem...
@litvikova ako si pichas sama do ramena? ved musis robit riasu a tak pichnut, ci? ja som chodila takto susedke pichat do ramena, lebo brusko si uz nevedela nariasit...

aspinka
26. apr 2014

@billam Tak uz mam predpisany clexane ale najskor dopicham fraxik mam este plnu krabicu...
@litvikova mne tiez prve mesiace nerobil fraxik problem ale posledny mesiac ma z neho svrbi neskutocne ☹
@soniatko ja si do ruky pichat nemozem pichal mi manzel ale ja mam take divne svalnate rameno ze mi ani riasu nevie spravit tak pichal jak do kamena a bolelo to jak svina.... 😠

billam
26. apr 2014

@aspinka tak drzim palce!

soniatko
26. apr 2014

@aspinka ja som si to nepichala do ramena,ale do predlaktia.ale nie na tej strane,kde sa berie krv.z vonkajsej strany. Mne prvu injekciu pichla sestricka a povedala,ze tehotna v ziadnom pripade nie do brucha. Mohla som aj do stehna,ale ze tam to viac boli. Obcas sa mi na ruke spravila hrcka a svrbievali ma vpichy.

litvikova
27. apr 2014

Mamicky poradte mi boli ma strasne hrdlo co vam zabrallo pocas tehotenstva)

margarita
28. apr 2014

@litvikova mne pomaha vzdy kloktat vytlaceny citron, normalne si vytlacis cisty citron a po hltoch kloktas, a ked uz to mas tak dobre vykloktane, kludne ten hlt prehltni, nevypluvaj ako zvycajne. Ono ked to prekloktas, ani to nie je take kysle ako by si si myslela, a das si do tela este aj kopec prirodneho Ccka 😉

a myslim, ze Bioparox sprej do hrdla mozes, ale radsej zajdi k doki, predsa len su to ATB aj ked iba lokalne na sliznice. ale mne dala na zapal priedusiek toto.

jessinocka
2. máj 2014

Baby, ake ste mali hodnoty z krvneho obrazu, ked vam dali tie injekcie? Myslim trombocyty, Quick, fibrinogen, INR? Mne behom mesiaca stupli trombocyty o stovku z 237 na 340 a Quick zo 104 na 132. Cim to moze byt?

zuzi241
4. máj 2014

Ahojte,potrebovala by som poradit.som v 7.tt a od zaciatku 8.tt mam zacat pichat fragmin...Ide o to,ze mi zistili homozygot PAI a minuly rok som kvoli infekcii v tehotenstve potratila.teraz som zase chora a dr.hematologicka ma dovolenku,tak by som len chcela vediet,ci by to vadilo,ak by som zacala pichat par dni skor tie injekcie.dakujem

beruska2327
4. máj 2014

@zuzi241 urcite to vadit nebude. mne napr. nezistili ziadnu poruchu na hematologii, picham preventivne po troch potratoch. a zacala som hned ako som zistila, ze som tehotna.

zuzi241
4. máj 2014

@beruska2327 dakujem 🙂 tak sa do toho pustim,snad to zvladnem.

skaredekacatko
6. máj 2014

@mijadave cau citam cele forum o fraxiku ci fu najdem podobnu kocenu ako ja tiez mi bude musiet pichat fraxik niekto cudzi akurat sme to s muzom riesili ze kto. Ja som pred ivf a doktor mi to dal preventivne. Ale moj muz nemoze pichat omdlieva a ja to tiez nezvladnem
Sme riesili ze ktoru susedku poprosim ale je mi to take blbe niekoho otravovat tu kde ja byvam je len par domov. Idealny je sused doktor ale ten tu este nebyva.tebe to cely cas pichaju susedky neodhodlala si sa sama.

billam
7. máj 2014

@skaredekacatko ja som si to pichala sama, nie je to nic strasne, je to mala ihla.

mijadave
8. máj 2014

@skaredekacatko ahoj, no nie, cely cas mi to pichaju susedky aleb sem tam aj manzel, ale teraz sa mi zacali robit hrce a modriny, tak zas pichaju len susedky, ja sa neodhodlam, nastastie je vzdy niektora doma 😉

skaredekacatko
8. máj 2014

@mijadave to by bolo idealne keby som mala take susedky nemusim.nic riesit. Ale tu sa z nikim tak nestretavame tak nemam ami koho poprosit.

afrika
8. máj 2014

@skaredekacatko skús to sama 🙂 🙂 nieje to absolútne nič strašné.. 🙂 🙂
ja som si ich do cca 13 tt pichala do bruška a teraz už len na striedačku do stehien.. no hrčky už mám strašné ☹ ☹

skaredekacatko
8. máj 2014

@afrika no ja viem ze je to jednoduche ale ja som posero 😀 ani na ivf som.nepichala sama ani teraz nebudem.

afrika
8. máj 2014

@skaredekacatko tie injekcie na IVF mi prišli horšie ako tieto na fraxík 🙂

skaredekacatko
8. máj 2014

@afrika hej no ja som si povedala ze skusim pichnut ale poznam sa. Aj kamoska vravela ze ma nauci

polariso
10. máj 2014

Ahojte dievcata. Ja si picham fraxiparin uz dva tyzdne. Na clexane mam alergiu...na to sme prisli oed som mala uraz nohy. Po fraxiparine ma svrbi len lava cast brucha ale nie tak hrozne ako pri clecane. Joj a tie modriny. Neviem si predstavit ze si to mam pichat 9 mesiacov. To da moze pichat aj do ramena a stehna...to mi nikto nepovedal. Vy si preco pichate. Mne zistili geneticky hustu kev a vraj to moze sposobit potrat. Tak sa dost bojim bo toto tehotenstvo je zazrak...a som len vstvrtom tyzdni.

nikitta77
10. máj 2014

ahojky 🙂 hlási sa ďalšia ,,pichateľka fraxíku,, začínam s nimi v 20tt podľa odporúčania mojej hematologičky 😉 Ja som absolvovala premieru doma za silnej motivácie vašich príspevkov 🙂

sonia1712
10. máj 2014

ahojky zapojím sa do diskusie, ja som si celé tehotenstvo pichala inekcie Fragmin do brucha, každý den jednu a na konci tehotenstva to bolo do stehna, do ruky a kade tade 🙂 pichal mi ich moj muž od okamihu ked sme zistili, že sme tehotní, vdaka týmto inekciám a pani doktorke MUDr, Beáte Beňovej ( Košice ), najlepšej hematologičke podľamna a mnohých iných, sme konečne donosili zdravého chlapčeka 🙂takže do toho, oplatí sa to celé pretrpieť :!

polariso
10. máj 2014

Jojj a chcem sa spytat aj vam sa zle lezi na bruchu. Ja som zvyknuta spavat na bruchu ale odkedy si picham fraciparin dvavtyzdne tak mam v brucyu divny pocit. Na lavej strane ma brucho svrbi a na pravej mam samu modrinu.

katkakovac
11. máj 2014

Ahojte, chcem podporit vsetky tie, ktore v tehotenstve beru fraxik. Ja si picham od 13. tyzdna a pred mesiacom som porodila zdraveho chlapceka🙂 Fraxik si musim pichat este stale ako prevenciu ale uz len mesiac a mozem ho vysadit. Picham si do stehien, brucha a ramien. Mne sestricky poradili mast Heparoid a velmi mi pomaha zmiernovat modriny, opuchy a svrbenie. Tych par mesiacov rychlo prebehne a za toho maleho svistika to stoji🙂

nervo
12. máj 2014

Aj ja si picham od 5tyzdna prave me zacali sedemnaty.som po dvoch potratoch tak sa strasne tesim zmenila som gynekologicku a ta mi nasla mutaciu mthfr neviem co to znamena ale vraj fraxiparin pomoze.zacali sa mi robit hrce picham do slabin na bruchu vzdy spravim modrinu.babule tak sa drzme a vsetm drzim palce aby sme tie svoje batozky mohli coskoro postiskat.vela zdravia

aspinka
13. máj 2014

Tak ja som si pichala az doteraz fraxik a mala som svrbenie modriny a stvrdnute casti... teraz som si dva krat pichla ten clexane a vyzera to pozitivne.... uz len ta ihla je 100 a 1 .... uplne tenka makka ani neviem ako a je dnu... na fraxiku sa mi nedala niekedy vpichnut... a zatial ziadne svrbenie ani zatvrdnutia.... jedine ze sa zanho viac doplaca davka na mesiac 5€ doplatok pri fraxiku som platila len 0,80€ ale stoji mi to za to 😀

smoulinka13
13. máj 2014

ahojte, tie ktore ste v procese IVF, doktorka mi povedala ze najblizsi KET budem pichat fraxik, to sa picha hned od vkladu ci az ked zistia ci som tehotna? dakujem

polariso
15. máj 2014

@delideli no ja mam tiez podobne diagnozy. Prisli nato presne v ten den ako mi potvrdili tehotenstvo takze tiez ei picham fraxiparin a uzivam anopyrin. Zatial som v siedmom tyzdni. Babatko meria 5.2 mm a srdiecko bije. Bolo to uzasne pocut. Mbe hematologicka povedala ze pre moju krv sommala problem otehotniet a sj to mimomaternicove bolo kvoli tomu. Jujj nech nam to vsetko dobre dopadne. Ja som si chcela pichnut injekciu do stehna ale som eilnejsej pistavy. Riasa sa urobit neda a moc to bolelo tak som to nakoniec pichla opat do brucha. Do nohy sa to ma pichat kolmo alebo trosku z boku.