Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
Maminky čo si picháte, alebo ste si pichali fraxiparine v tehotenstve.... môžem byť na slnku ak si pichám tieto injekcie? Niesom si istá či to mám práve z toho, ale vyhádže sa mi celý krk, takým akoby exémom, keď som na priamom slnku, predtým som to nikdy nemala, tak ma napadlo či to nemôžem mať práve z toho, dvakrát som to mala úplne ako žihľavku, horel mi celý krk, do týždňa sa to ukľudnilo, môže to byť nejaká alergická reakcia kombinácie fraxík a slnko?
@zuzuvani
netusim, ja som pichala 3x, este aj teraz po porode musim, a vzdy som chodila normalne von aj na slnko a nikdy som nic kozne nemala...este tak ak by si sa vyhadzala v mieste vpichu, tak to je alergia na fraxik ako taky, ale ked si nepichas do krku 😀 , tak podla mna to suvisi s alergiou na slnko skor nez s injekciami.
drzim palce, nech prides na to, z coho to je a co s tym...
@nely459 ahojky prosím ťa ako u teba vyzerala tá alergia na fraxiparine? mne sa dlho nič nerobilo, teraz pichám 5ty mesiac a najskôr som sa vyhádzala na krku, myslela som si že je to reakcia na slnko, keďže v ten deň dosť pálilo slnko, napadlo ma či to nemôže byť reakcia slnko a fraxík, a teraz sa mi urobili červené veľké fľaký po bokoch brucha, na každej strane rovnaký, mala som ich až opuchnuté, horúce a svrbeli ☹ teraz mi to trošku ustupuje ale chytá to farbu akodo fialkova a aj ma to na dotyk bolí ako modrina, ☹ môže to byť alergia na fraxiparine?
@zuzuvani ahoj. ja sa ti vmiesim do komunikacie. To, co popisujes, ze mas na bruchu, u mna to vyzeralo presne tak isto. Uz druhy mesiac picham Clexane, po nom sa mi to nerobi. A tie flaky z brucha postupne miznu. Po viac ako mesiaci mi zmizli aspon hrce, flaky asi este nejaky cas bude vidno.
Hlavne si to neskrab, lebo to bude este horsie. Daj si na to nejaku mast, co ti to skludni. Mne pomahal aloe gel, bambucke maslo, kakaove maslo ale aj telove mlieko. Co som mala po ruke, najlepsie trocha chladive.
@zuzuvani
@beruska2327 Ahojte baby. Ja som mala tiez alergicku reakciu na fraxiparine, v okoli miesta vpichu, zatvrdnute hrce, cervene az fialove flaky a svrbelo to priserne.. presla som potom na clexane a to uz bolo v poriadku.
Ja som si na svadbe zlomila nohu ( na vlastnej) a po tyzdni co som mala dlahu som zistila ze som tehotna.Picham si Fraxiparin kvoli tej nohe, takze povedali ze v poho.Ale ak nechcete mat modriny tak musite dodrziavat postup a miesta podania injekcie,ja som ich pichla uz 15 a nemam ani jednu modrinku.
@pebbles17 tak drzim palce, nech to vydrzi a nemas s nim problem vobec. Mne sa alergia na Fraxiparine prejavila po dvoch mesiacoch. Prve tyzdne som si pochvalovala, ze ani nestipe, ani neboli...
@aspinka stalo sa Ti už , že si mala ,,pichateľskú,, krízu? 😒 Aplikujem si Fraxiparine 0,4 cca mesiac, no dnes nie a nie si injekciu pichnúť... ☹ ☹ už som začala byť zúfala.... a tiež si všímam, že sa mi začínajú po bokoch bruška tiež robiť akoby červené väčšie fliačiky... o dva týždne idem hematologičke na Antolskú, tak uvidíme čo mi povie 😉
@nikitta77 ano mala som a preto som to spomenula u gyndosa a ten mi to zmenil na clexane s tym uz nemam problem... pravdpodobne som postupne dostala na fraxik alergiu... 🙄 ale uprimne ti poviem ten clexane ma ovela lepsie ihly teda nikdy ju necitim ked picham a este vzdy krasne vojde do koze ako do masla narozdiel od fraxiku to som mala niekedy koznu riasu celu vtlacenu uz dnu a ihla stale na povrchu 😠
@aspinka moc Ti ĎAKUJEM za pochopenie a povzbudivé slová, lebo dnes mi už bolo do plaču... nepomáhala ani sprcha na zmäkčenie pokožky .. ☹ ☹ ☹ ☹ Uvidíme ako mi to pôjde zajtra, škoda, že mi Clexane nepredpísali hneď od začiatku 😒 Myslela som, že existuje len Fraxík .. ja blondínka 😕 😀
@nikitta77 Ahoj, mne to teraz pre zmenu zázračne prešlo, ale mala som to fakt hrozné, kožná však mala dovolenku a moja hematologička ako naschval tiež nerobila....keď som tam volala, sestrička mi povedala, že alergia je vtedy ak sa fľaky robia v mieste vpichu, čo u mňa nebolo, dokonca mi tie červené fľaky nakoniec sfialoveli a boleli ma ako modrina, bola som u svojho gynekológa, zobrali mi ešte krv na pečeňové testy a tie vyšli dobre, fľaky úplne zmizli, takže vôbec neviem čo som to mala, ale urobili 😒 buď zo slnka, alebo si ešte myslím, že či som nemala reakciu, lebo sme mali 1.sv.prijimanie a dala som si pohar vina, tak neviem či mi to nevyvolala kombinácia fraxik a vinko 😒 vôbec neviem, len dúfam, že je drobec v poriadku 😉 Držím ti palce, ja tiež niekedy nemôžem pichnúť, v ktorej časti si picháš? mne sa najlepšie osvedčilo po bokoch, tam sa mi dá ešte koža chytiť ale tie tupé injekcie sú niekedy zážitok 😒 musíme vydržať 🙂
@zuzuvani ja som bola dnes u hematologičky a po prezretí oblasti začervenania mi potvrdila, že sa jedná o alergiu a zmenila mi injekcie na Clexane 0,2 (síce je tam doplatok, ale hlavne nech ma to už nesvrbí... 😉 Ďakujem za podporu, máš pravdu, robíme to pre naše a bábeniek dobro, no niekedy musím riadne zaťať zuby, aj napriek motivácii...vtedy mi pomáha, keď si tu prečítam, že v tom nie som sama a že sú kočky s podobnými peripetiami 😒 a ťažkosťami, ktoré človek, čo takéto nezažil asi len ťažko pochopí... Ja si to tiež aplikujem do bokov, uvidím dokedy si tam budem vedieť urobiť riasu 🙂 🙂 🙂 Držím tiež palce 😵
Ahojte neviete mi poradit ak som si zabudla pichnut rano fraxik a pichla som si az teraz po 13 hodinach ...mam si zajtra pichnut rano ako vzdy alebo uz v posunutom termine? Nestalo sa vam to niektorej?
@lukaxxx mne sa to stalo daj si pozor aby si skoro nemala dvojitu davku..radsej si to posun na ten druhy cas mna na to upozornil lekar. ..
@zuzimalinka dakujem dam si teda zajtra vecer a mozno si budem zase pomaly posuvat po hodine na rano..
@lukaxxx prwsne tak ;) ono 2-3 hodky posun nie je problem ;)
dievcata myslite ze tie modriny mozem mat z nespravnej techniky pichania? Ale co sa na tom da urobit zle, proste spravis riasu a kolmo do nej piches celu ihlu a vytlacis obsah....nechapem, ale modriny mam skarede a zmensuje to hlavne potom aj vyuzitelnu plochu na pichanie...
ja mám za sebou "jubilejnú" 50. 😀

@katkakovac ĎAKUJEM za povzbudivé slová 🙂 Veľmi mi pomohlo, že som sem nahliadla a prečítala som si, že v tom nie som sama 🙂