icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

nikitta77
19. máj 2014

@katkakovac ĎAKUJEM za povzbudivé slová 🙂 Veľmi mi pomohlo, že som sem nahliadla a prečítala som si, že v tom nie som sama 🙂

zuzuvani
22. máj 2014

Maminky čo si picháte, alebo ste si pichali fraxiparine v tehotenstve.... môžem byť na slnku ak si pichám tieto injekcie? Niesom si istá či to mám práve z toho, ale vyhádže sa mi celý krk, takým akoby exémom, keď som na priamom slnku, predtým som to nikdy nemala, tak ma napadlo či to nemôžem mať práve z toho, dvakrát som to mala úplne ako žihľavku, horel mi celý krk, do týždňa sa to ukľudnilo, môže to byť nejaká alergická reakcia kombinácie fraxík a slnko?

margarita
22. máj 2014

@zuzuvani
netusim, ja som pichala 3x, este aj teraz po porode musim, a vzdy som chodila normalne von aj na slnko a nikdy som nic kozne nemala...este tak ak by si sa vyhadzala v mieste vpichu, tak to je alergia na fraxik ako taky, ale ked si nepichas do krku 😀 , tak podla mna to suvisi s alergiou na slnko skor nez s injekciami.
drzim palce, nech prides na to, z coho to je a co s tym...

zuzuvani
27. máj 2014

@nely459 ahojky prosím ťa ako u teba vyzerala tá alergia na fraxiparine? mne sa dlho nič nerobilo, teraz pichám 5ty mesiac a najskôr som sa vyhádzala na krku, myslela som si že je to reakcia na slnko, keďže v ten deň dosť pálilo slnko, napadlo ma či to nemôže byť reakcia slnko a fraxík, a teraz sa mi urobili červené veľké fľaký po bokoch brucha, na každej strane rovnaký, mala som ich až opuchnuté, horúce a svrbeli ☹ teraz mi to trošku ustupuje ale chytá to farbu akodo fialkova a aj ma to na dotyk bolí ako modrina, ☹ môže to byť alergia na fraxiparine?

beruska2327
27. máj 2014

@zuzuvani ahoj. ja sa ti vmiesim do komunikacie. To, co popisujes, ze mas na bruchu, u mna to vyzeralo presne tak isto. Uz druhy mesiac picham Clexane, po nom sa mi to nerobi. A tie flaky z brucha postupne miznu. Po viac ako mesiaci mi zmizli aspon hrce, flaky asi este nejaky cas bude vidno.
Hlavne si to neskrab, lebo to bude este horsie. Daj si na to nejaku mast, co ti to skludni. Mne pomahal aloe gel, bambucke maslo, kakaove maslo ale aj telove mlieko. Co som mala po ruke, najlepsie trocha chladive.

lucinocka
27. máj 2014

@zuzuvani neodporuca sa na priame slnko na dlhodobo, ked si pichas

nely459
27. máj 2014

@zuzuvani mne sa presne take spravilo ako pises ale v mieste vpichu

slavinkas
27. máj 2014

@zuzuvani
@beruska2327 Ahojte baby. Ja som mala tiez alergicku reakciu na fraxiparine, v okoli miesta vpichu, zatvrdnute hrce, cervene az fialove flaky a svrbelo to priserne.. presla som potom na clexane a to uz bolo v poriadku.

pebbles17
30. máj 2014

Ja som si na svadbe zlomila nohu ( na vlastnej) a po tyzdni co som mala dlahu som zistila ze som tehotna.Picham si Fraxiparin kvoli tej nohe, takze povedali ze v poho.Ale ak nechcete mat modriny tak musite dodrziavat postup a miesta podania injekcie,ja som ich pichla uz 15 a nemam ani jednu modrinku.

beruska2327
1. jún 2014

@pebbles17 tak drzim palce, nech to vydrzi a nemas s nim problem vobec. Mne sa alergia na Fraxiparine prejavila po dvoch mesiacoch. Prve tyzdne som si pochvalovala, ze ani nestipe, ani neboli...

nikitta77
3. jún 2014

@aspinka stalo sa Ti už , že si mala ,,pichateľskú,, krízu? 😒 Aplikujem si Fraxiparine 0,4 cca mesiac, no dnes nie a nie si injekciu pichnúť... ☹ ☹ už som začala byť zúfala.... a tiež si všímam, že sa mi začínajú po bokoch bruška tiež robiť akoby červené väčšie fliačiky... o dva týždne idem hematologičke na Antolskú, tak uvidíme čo mi povie 😉

aspinka
3. jún 2014

@nikitta77 ano mala som a preto som to spomenula u gyndosa a ten mi to zmenil na clexane s tym uz nemam problem... pravdpodobne som postupne dostala na fraxik alergiu... 🙄 ale uprimne ti poviem ten clexane ma ovela lepsie ihly teda nikdy ju necitim ked picham a este vzdy krasne vojde do koze ako do masla narozdiel od fraxiku to som mala niekedy koznu riasu celu vtlacenu uz dnu a ihla stale na povrchu 😠

nikitta77
3. jún 2014

@aspinka moc Ti ĎAKUJEM za pochopenie a povzbudivé slová, lebo dnes mi už bolo do plaču... nepomáhala ani sprcha na zmäkčenie pokožky .. ☹ ☹ ☹ ☹ Uvidíme ako mi to pôjde zajtra, škoda, že mi Clexane nepredpísali hneď od začiatku 😒 Myslela som, že existuje len Fraxík .. ja blondínka 😕 😀

margarita
3. jún 2014

@nikitta77
mne raz ktosi tu radil s Fraxikom, ze praveze pomaha pred vpichom miesto potriet kockou ladu, a ze to zachladenie pomoze aj vpichnutiu aj ze to potom vobec neboli...neviem, neskusala som, ale ak chces, skus 😉

nikitta77
3. jún 2014

@margarita , @aspinka Ďakujem vám kočky , ste zlaté 😉 Zajtra dám určite vedieť ako sa mi pošťastilo sa ďobnúť 😀

nikitta77
8. jún 2014

@margarita , @aspinka zas-raz sa mi s pichaním fraxíku nedarí ☹ ☹ 😖

nikitta77
8. jún 2014

@zuzuvani ja mám rovnaký problém s tými červenkastými fľakmi...zajtra idem zavolať hematologičke ☹

zuzuvani
9. jún 2014

@nikitta77 Ahoj, mne to teraz pre zmenu zázračne prešlo, ale mala som to fakt hrozné, kožná však mala dovolenku a moja hematologička ako naschval tiež nerobila....keď som tam volala, sestrička mi povedala, že alergia je vtedy ak sa fľaky robia v mieste vpichu, čo u mňa nebolo, dokonca mi tie červené fľaky nakoniec sfialoveli a boleli ma ako modrina, bola som u svojho gynekológa, zobrali mi ešte krv na pečeňové testy a tie vyšli dobre, fľaky úplne zmizli, takže vôbec neviem čo som to mala, ale urobili 😒 buď zo slnka, alebo si ešte myslím, že či som nemala reakciu, lebo sme mali 1.sv.prijimanie a dala som si pohar vina, tak neviem či mi to nevyvolala kombinácia fraxik a vinko 😒 vôbec neviem, len dúfam, že je drobec v poriadku 😉 Držím ti palce, ja tiež niekedy nemôžem pichnúť, v ktorej časti si picháš? mne sa najlepšie osvedčilo po bokoch, tam sa mi dá ešte koža chytiť ale tie tupé injekcie sú niekedy zážitok 😒 musíme vydržať 🙂

nikitta77
9. jún 2014

@zuzuvani ja som bola dnes u hematologičky a po prezretí oblasti začervenania mi potvrdila, že sa jedná o alergiu a zmenila mi injekcie na Clexane 0,2 (síce je tam doplatok, ale hlavne nech ma to už nesvrbí... 😉 Ďakujem za podporu, máš pravdu, robíme to pre naše a bábeniek dobro, no niekedy musím riadne zaťať zuby, aj napriek motivácii...vtedy mi pomáha, keď si tu prečítam, že v tom nie som sama a že sú kočky s podobnými peripetiami 😒 a ťažkosťami, ktoré človek, čo takéto nezažil asi len ťažko pochopí... Ja si to tiež aplikujem do bokov, uvidím dokedy si tam budem vedieť urobiť riasu 🙂 🙂 🙂 Držím tiež palce 😵

lukaxxx
19. jún 2014

Ahojte neviete mi poradit ak som si zabudla pichnut rano fraxik a pichla som si az teraz po 13 hodinach ...mam si zajtra pichnut rano ako vzdy alebo uz v posunutom termine? Nestalo sa vam to niektorej?

zuzimalinka
19. jún 2014

@lukaxxx mne sa to stalo daj si pozor aby si skoro nemala dvojitu davku..radsej si to posun na ten druhy cas mna na to upozornil lekar. ..

lukaxxx
19. jún 2014

@zuzimalinka dakujem dam si teda zajtra vecer a mozno si budem zase pomaly posuvat po hodine na rano..

zuzimalinka
19. jún 2014

@lukaxxx prwsne tak ;) ono 2-3 hodky posun nie je problem ;)

alexaba
23. jún 2014

@polariso ahoj, všimla som si tvoj príspevok a by ma zaujímalo, ako si otehotnela, ked doktorka ti vravela že kvoli krvi sa ti nedarilo otehotnieť. Čo si potom zmenila, ako sa ti to podarilo?

tamarka9
23. jún 2014

dievcata myslite ze tie modriny mozem mat z nespravnej techniky pichania? Ale co sa na tom da urobit zle, proste spravis riasu a kolmo do nej piches celu ihlu a vytlacis obsah....nechapem, ale modriny mam skarede a zmensuje to hlavne potom aj vyuzitelnu plochu na pichanie...

simi510
26. jún 2014

@tamarka9 a ako dlho si pichas? ja mam za sebou prvych 20 kusov a zatial ziadne modriny ani nic podobné. pichám do brucha. btw. som z februaroviek 2015, mozeme aj na sukromke pokecat 🙂

tamarka9
26. jún 2014

@simi510 no ja uplne rovnako, vcera som pichla 20tu injekciu 🙂 Tiez si picham do brucha, nechapem preco tie modriny...robis taku hrubu riasu, ci len tenucku? Ja mam na brusku aj sadlo kusok, tak mam pocit, ze menej boli ked do toho picham 😅

simi510
26. jún 2014

@tamarka9 robim taku normalnu riasu, ani velku ani malu. Ja prave ziadne sadlo, mam len 42 kg, preto mi hematologicka hovorila, ze ani nebudem mat kde pichat poriadne. Zatial to vsak vyzera ok. A preco pichas, zistili ti nieco? Ja totiz len preventivne.

tamarka9
26. jún 2014

@simi510 ja mam sice o 10 kil viac,ale tiez sa mi riasa dari jedine na bruchu a trochu do bokov. Ramena, stehna, tam tu riasu proste nespravim, tiez neviem kam to uz budem davat 😅 No ja tiez preventivne po dvoch potratoch, mohli by uz nejaku pohodlnejsiu formu vymysliet 😠

maarlie
3. júl 2014

ja mám za sebou "jubilejnú" 50. 😀