Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
Ahojte, najčastejšie miesta vpichu sú do kožnej riasy na bruchu, stehnách, ramenách, mne osobne vyhovovali tie stehná(nie zhora, ale skôr zboku), tam som si pichala najviac, ale keď som bola hospitalizovaná a pichala mi to sestrička, tak som si to dávala do ramena, bolo mi to príjemnejšie. Po pichnutí netlačiť tampónom, len jemne pridržať, príp. zotrieť kvapôčku, čo sa občas dostane von, nemasírovať. Moja osobná skúsenosť bola, že zo začiatku to bolo úplne v pohode, neskôr ku koncu som to horšie znášala, tiež sa mi objavili hrčky a zdalo sa mi to bolestivejšie a tešila som sa,až to skončí, ale zase nič hrozné, s čím by sa človek nepopasoval, obzvlášť, ak má silnú motiváciu 🙂
baby ja som dneska pichala do brucha ale katastrofa. Pichla som až na tretí krát, na dvoch miestach mi nešlo kožu vôbec prepichnúť, brucho už nemám modré ale fialovo zelené, proste úžasne a bolí ma už aj ked ma tam bábätká kopnú. Jednoznačne musím zmeniť niesto pichania. Ešte že idem zajtra k doktorovi, určite mu o tom poviem a uvidím. Najradšej by som bola, keby si nemusím pichať vôbec. Stretli ste sa s tým, že by niektorá počas tehu mohla vysadiť fraxík? lebo ja čo viem, tak sa berie cca do konca šestonedelia.
@amy25 no ja si skor myslim ze si budes tiez pichat do konca sestonedelia, zrazacie faktory sa zvyknu pocas tehotenstva zhorsovat aj u zien, ktore s tym bezne problem nemaju, nieto este u nas problemovych. Ja som pichla do brucha cca do 20tt, potom to uz neslo, ale picha mi mm a v podstate pokracuje v tej linii od pukpa smerom ku chrbtici, teda na tom istom mieste kde pichal spredu, picha teraz od zadu, tam sa da spravit aj pekna riasa a aj to tak neboli. Modrinky mam minimalne, skor take male bodky a to som na zaciatku mala modre cele brucho, potom mi dr povedala, ze aj ked sa to pise, ze sa to nema, po vpichu mi odporuca jemne na to zatlacit,aby ked sme pichli cievku, sme ju co najskor upchali a nerozliala sa do okolia a teda neurobi modrinu. Masirovat v ziadnom pripade, len zatlacit a veru u mna funguje- ozajstna modrina tak 1x za 10 dni, hrcka max raz do mesiaca a tie drobne bodky dost casto,ale to ani neboli a dobre sa to hoji..je to cela veda, tiez mi to lezie na nervy, hlavne ked je tupa ihla a citim to ako slak ale tak co uz narobime...
@tamarka9 dnes prvý krát som pichala do ramena. Ako bolelo to ako svina. Ani to dobre nejde. Pichal mi to manžel, ale inekciu mal nornálne ako mu bolo dobre, čiže pichal akoby dohora, tým pádom bola tá bublinka hore a to som sa bála aby mi nepichol tú bublinu. Budeme musieť vymyslieť tú polohu ešte, aby inekcia smerovala zhora dole.
@amy25 ked mas zeene brucho tsk si pichas zle..a nie, ked ti uz raz nasadia fraxik v tehu tak si ho pichas do konca sestonedelia... pichala som 3 mesiace +6 tyzdnov v prvom tehu a 9 mesiacov+6tyzdnov v druhom ...v prvom som mala take brucho ako ty- z ciernej na fialovo zelenu a v druhom som nemala ani jednu jedinu modrinku... rozdiel v pichani... pred pichnutim treba vypustit vzduch zo striekacky a potom vpichnut, ja som si zvykla dezinfekcnym rozmasirovt miesto po vpichnuti... pichala som cele obdobie do brucha...aj ked sa stavalo, ze mi Sofi tlacila zvnutra akoby do ihly , som sa smiala, ze si chudatko musi pripadat ako v cirkuse, ked ju prepichuju mecmi :D
Rameno boliii, tam mi pichali v nemocke, ale hned som sa vratila ked som mohla nazad na brucho...a stehno z vonkajsej strany este horsie
@lucinocka Ale v návode sa píše že bublinu nevytláčať, že tam je na to, aby sa pichla celá dávka.
Do stehna som skúšala včera, to ma nebolelo, len zrochu štiplo, ale to zvyklo ked na konci ihly bola kvapka.
Zajtra skúsim to miesto rozmasírovať, že šo to urobí.
A to o tej bubline ti niekto povedal? doktorka alebo niekto.?
@lucinocka Bublina sa von nevypúšťa v žiadnom prípade lebo hrozí že vystrekneš aj z fraxiparinu clexanu ziboru alebo iného tohoto lieku niečo von. Myslím, že netušíš o čom hovoríš a je rozdiel pichať to nič nič vzduchu pod kožu a podať injekciu so vzduchom do žily
@amy25 Ahoj v návode sa píše správne bublina sa nemá vytláčať nie je životunebezpečná a ani sa nepodieľa na vytváraní modrín. Modriny Ti robí samotná látka, teda ten heparín, ktorý si picháš. Stav modrín vačšinou trvá do doby kým si tel nezvykne. Dôležité je urobiť vždy kožnú riasu a do nej pichnúť a pichať pomaličky a najmä kolmo na kožu a nie pod nejakým uhlom a podobné hovadiny
@niki101988 toho vzduchu sa bojím. Podla návodu má ostať v striekačke, malo by ho tam byť akurát tolko, že ked pichneš, ostane vzuch v ihle a na spodu inekcie.
Len problem mam, že na to aby to tak bolo musám pichať kolmo zhora dolu, aby vzuch bol hore, čo mi do ramena takto vôbec nepasuje a po druhé tá bublina je nie vždy jedna. Aj dnes som vzala inekciu a bublina bola aj priamo prri ihle aj hore ako má byť. Ten vzduch si ozaj nechcem pichať, aj do kože je to riziko.
@niki101988 ja som zo začiatku modriny nemala, až po nejakých dvoch týždnoch, vtedy sa mi aj hrčky začali robiť, tak neviem či by si moje brucho zvyklo.
@niki101988 ešte aj teraz mám dve hrče na bruchu, a to už od vtedy, ako som si tam pichla prešlo cca 12-13 dní.
@trgypadl no vzduch nemá v tele byť inde ako v plúcach. Mohol by sa dostať do krvného obehu, ono nikdy nevieš akú cievku trafíš, a ak sa dostane vzduch do krvného obehu tam môže spraviť neplechu. Záleží kam by sa ten vzduch "vybral". v srdci môže spôsobiť zástavu, v pupočníku tiež problém, inde si s ním možno telo poradí.

@amy25 ja som fraxík pichala dohromady 2 a pol roka, brucho, stehná a aj ruky, všade, kde sa dá urobiť kožná riasa, modriny, hrče, to všetko poznám. Takže kľudne i do stehna, ale tam ma to bolelo viac ako do brucha