Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@niki101988 zaujimave ze som mesiac lezala v nemocnici a vsetky sestricky to robili... No asi budu vsetky blbe
@trgypadl ok ved kazdy po svojom, myslim ze som si odpichala dost a robili sa mi modriny len vtedy ked som vzduch nepustala... Nahoda, neviem to je jedno.. Aj v dalsom tehu to budem robit rovnako ako som robila .. Chcela som dotycnej len dat napad, ze mozno jej robi tie modriny vzduch... Ze by mobla vyskusat
V nemocke to dokonca robili tak ze vypustila bublinku, pichla mi do ramena. Vtiahla ihlu ku sebe a potom vytlacila fraxik
@lucinocka Neuraz sa ale blbé nie sú rozhodne by nerobili sestričky, ale vzduch ktorý je v injekcii ROZHODNE MODRINY NEROBÍ. Modriny vznikajú postupne z toho ako sa riedi krv a menia sa faktory zrážania.
Teraz užívam hormóny sc formou a občas sa mi modrina urobí a občas nie, sú to fabrikovo plnené injekcie a vzduch tam majú. Pri správnom teda kolmom pichaní je tam ten vzduch na to aby si celú liečivú látku dala do tela a nič neostalo v kónuse striekačky alebo v ihle. Nakoľko vzduch vypúšťaš tak si podávaš aj menej danej látky
@amy25 Riziko čoho je vzduch pichnutý pod kožu? To by som sa rada dozvedela. Hrčka sa urobí aj pre to, že si si injekciu nepichla pod kožu ale možno do svalu. Najlepšie je pichať ak sama tak do stehna alebo brucha ak niekto tak aj rameno ale injekcia vždy vždy kolmo na kožu
@trgypadl Pekne si to napísala s tým vzduchom len niekomu to nevysvetlíš
@lucinocka nemyslim si ze vzduch robi modriny, pytala som sa na to sestricky,prvu injekciu mi pichla ona sama - na ukazku ako si to mam pichat-poklepkala po injekcii aby zmizla ta bublinka,potom vytlacila ten vzduch-malinka kvapocka jej usla von a potom mi to pichla.Ja to tak robim tiez teraz.Takze to nema so vzduchom v injekcii nic spolocne.Bolo mi vysvetlene aj od doktora,ze modrina sa zjavi pre to , lebo si omylom trafila nejaku mini zilku alebo cievku.Obcas ich mam aj ja bez ohladu na to kde som pichala.sprvu do brucha,potom do ruk,stehien,teraz opat do ruk - do ramien ,lebo na nohach som uz nemala pomaly kde 🙂 sama hrca tak nech si trosku oddychnu
@niki101988 vzduch pod kožu? toho som sa nebála, skôr nikdy nevieš akú cievku trafíš, tým pádom sa ti do cievky môže aj vzduch dostať, ale už mi bolo vysvetlené, že tam je malá dávka vzduchu, a aj keby si ho pichnem, neublíži.
Ahoj, aj ja som cele tehu + sestonedelie uzivala Fraxi. Ja som mala 0,4 a pichala som si najskor do brucha a ked uz bolo velke a nedala sa nariasit koza tak do stehien. Tiez som mala traumu z vpichov i ked sa injekci nebojim ale bolelo to. Ja som mala zo zaciatku az hrce na miestach vpichov ktore dost boleli ale doktori ze to je OK potom mi mamina poradila (ona si tiez Fraxi pichala pri sestre) aby som si miesto vpichu hned rozmasirovala a poholo, hrce zmizli a neboleli...
Ja keby si Fraxi nepicham uocha sa mi cieva v placente a maly by nemal vyzivu a odumrel by mi tak ako mamine odumrelo niekolko plodov kym jej prisli na to co to je 😒 kedze pri mne vedeli ze mam dedicnu metabolicku poruchu (tu co ma aj mamina) tak mi ich dali hned na zaciatku. Popri tom som brala (pred tehu, pocas tehu) aj teraz kys.listovu ale to len ovoli tej metab. poruche - nic spojene s tehu.
Drzim palce aby vsetko dobre dopadlo 🙂
@amy25 Človeka zabije až dávka od 20ml vzduchu do žily alebo do cievy, takže toho ani nie 0,02ml vzduchu čo dáš do brucha sa báť rozhodne netreba
@amy25 prosim ta, mam skoncenu lekarsku fakultu a pracujem vo farmaceutickom biznize, nechce sa mi reagovat na vsetky tieto "rady", ale 1)vzduch v ziadnom pripade nevytlacaj (to ze sestricky v nemocke to robia moze znamenat aj to, ze oni naberaju rozok z ampulky a nie predplnenej injekcnej striekacky ako mas doma, existuju rozne formy a s kazdou sa manipuluje inak). ten vzduch nie je absolutne nebezpecny, nakolko sa vacsina z neho ani nedostane do tela, kedze ostava v striekacke (ihla plus cast piesta)- pomoze vytlacit vsetku latku von a v ihle neostane nic, iba prave ten vzduch, ma to logiku, staci sa zamysliet. 2) Pichaj do riasy a kolmo, ziadne zdola, zhora, v pribalovom letaku to mas uplne presne ukazane ako. Miesto je podla mna najlepsie od pupka smerom do bokov, ja uz picham do bokov pod chrbat, je tam dost tuku, takmer to neboli. 3) Nemasiruj, nikdy, ako ti tu spravne jedna kocka pisala, pomahas tomu, aby si latku este viac rozptylila do prostredia a tym zvacila modrinu, navyse to miesto prekrvujes a tym opat len zvysujes moznost vzniku modriny. Ak po vpichu vidis, ze z ranky ide krv, mozes zatlacit silno napr na minutku, pomozes tym mechanicky upchat napichnutu cievu a tym zabranit aby sa vylievala do okolia. Pokial krv netecie, chvilu posed ale s rankou nerob nic. Ako dlho si to uz pichas? U mna trvalo cca dva mesiace pokial si telo zvyklo, teraz je to uz fajn. Mozes mat aj oslavenu cievnu stenu, ak sa to nezlepsi a modriny budu stale velke, ries to aj s lekarom. Vela stastia 😉
@tamarka9 vzduch nevytláčam, písali to tak v návode tak to tak robím. Ked pichám do brucha alebo stehna tak s tým nie je problem. Problem so vzduchom som mala len vtedy, ked mi pichal mm do ramena, vtedy mala inekcia nie dobrý uhol, síce kolmo na rameno, ale kedže rameno je zvysle (Ak si ho dám vodorovne neviem chytiť kožnú riasu), tak gravitácia vytlačila bublinku stále na stranu ihly, tým pádom šiel prvý vzduch, až potom tekutina, a to nie je dobre jednak kôli vzduchu, jednak kôli tomu že nevstreknem celú dávku. Tak si pichám do stehna a brucha, tam sa to správa ako má.
Do stehna to bolí jak fras, ale žiadna modrina ani hrča zatial. Do brucha to zase bolí len občas, modrín je dosť, ale tie mi tak nevadia. Vadia mi len tie hrče. Dufam že sa mi už robiť nebudú ked budem pichať aj viac do strán a striedať bruvho so stehnami.
Picham si cca 5-6 týždnov. Takže asi ešte potrvá chvílu kým si zvykne telo.
ahojte kočky, ja pichám síce clexane, a prvý mesiac som modriny nemala a od druhého ich mám stále, aj keď teraz menšie ako na začiatku, ale stále sa spravia. chodím pravidelne na hematológiu a primárka mi povedala, že to môže byť aj z toho, že som od II. mesiaca začala brať anopyrin. takže ako ho beriete, môžete mať modriny aj z neho 😉 a nepomôže skoro nič. ja ho pichám aspoň 4x (vždy pri pokusoch) a raz boli a raz nie...
@tamarka9 a doktorovi som to vravela, vravel len že striedať miesta a že časom si asi budem musieť uplne prestať pichať do brucha, že sa mi už nebude dať. Už teraz sa mi ťažko chytá kožná riasa a to nie som vychrtlina. Ale čakám dvojičky, takže kožu mám už teraz napnutú ako pri prvom tehu tesne pred pôrodom.
Baby pichate niektora fraxik preventivne pri ivf ? Ja som bola u Drakulovej nic mi nenasla ale preventivne mam pichat fraxik. Vraj to pomaha pri uhniezdovani . Uz som ho raz pichala chvilu dal sa ale cele tehu sa mi nechce Musim ho pichat cele tehu ci staci len do urciteho tt kedze nic nemam zistene
@amy25 najlepšie Ti to vysvetlila @tamarka9 Ak máš strach z tej bublinky, pred pichnutim trochu prstom poklep po striekačke otočenej ihlou dolu, aby sa bublinka usadila a zjednotila pri pieste. Potom keď budeš pichať, aj keď ju trochu nahneš, tak sa nepresunie k ihle. Bavíme sa o predplnenych injekciach, nie o tých, kde sa roztok naťahuje zo skúmavky.
Mám odpichaných cca 1000 Clexane injekcií (3 tehotenstvá). Bohužiaľ, nie všetky sestry v nemocniciach techniku ovládajú správne, vlastná skúsenosť.
@skaredekacatko ja picham len preventivne, picham cele tahu a sest tyzdnov po porode....
Ahojte baby, picham si fraxip. 0.4 a prepichla som si zilku..
Stalo sa mi to aj predtym ... Ale teraz je to uz 3 den a mna to boli.
Nemozem si na tu stranu brucha ano lahnut,... Poradite mi nieco.

@trgypadl striedala len brucho vpravo a vlavo.