icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

jaruska8
13. júl 2015

@bea0802
@zamilion Ja si pichám do stehien. Od mája. A dá sa, len mám po vpichoch takú krupičku a sem-tam modrinu, no vydržím.😊

bea0802
13. júl 2015

@jaruska8 ja tiez picham od mája 🙂 ...ved aj ja vydržím...urobím aj nemožné aby bol drobcek v poriadku ...ale dost ma bolia tie ruky tak som nevedela ci nerobíme chybu pri pichani lebo bruško tak nebolelo 🙂

jaruska8
13. júl 2015

@bea0802 No, niekedy je to na nervy, keď trafím žilu.😜😅 Neboj, je to v poriadku. Mňa ešte niekedy tie stehná aj svrbia.👿

bea0802
13. júl 2015

@jaruska8 a tiez pichas do stehien pod uhlom ? Alebo kolmo ?

jaruska8
13. júl 2015

@bea0802 Kolmo.

andrea1985a
13. júl 2015

Prosím Vás A ako jeto potom S pôrodom keď sa užíva clexan?

govinda
13. júl 2015

@bea0802 do ruky som pichala kolmo do riasy. Aj v nemocnici, ked mi pichali tak kolmo vzdy a tam ani riasu nevytvorili a pichli to rovno.

tomasko27
13. júl 2015

Mne to v nemocnici ked som bola tehotna pichali do ruky rano a vecer a potom doma ale to uz ako netehotna som si pichala do brucha.

bea0802
13. júl 2015

@govinda ze au bez tej riasy 😖 ...ďakujem za odpoveď

jaya47
22. júl 2015

Bany, miznu vam casom hrcky po vpichoch? Ja uz poriadne neviem, kam pichat. Vsade su tie hrcky. Ale zatial viem pichat len do brucha.

bea0802
22. júl 2015

@jaya47 ja som kvoli tomu musela prejsť na ruky ale snaz sa čo najdlhšie do bruska boli to tam najmenej kazdy deň striedaj strany a miesta vpichu ...ja picham uz skoro dva týždne do ruky a hrce z brucha mi vôbec nemiznu tak neviem kedy to odíde 😒

jaya47
22. júl 2015

@bea0802 Hej, striedam. Ale uz sa mi stalo, ze som dala prilis blizko hrce a potom vsetok fraxik vystrekol von z brucha :(

bea0802
22. júl 2015

@jaya47 no je to nepríjemné mne pocase ked som uz dlho pichala popri hrcach sa začali tvoriť modriny tak som usúdila ze tam to uz nepôjde ... Čo uz musíme vydržať ...snaz sa hlavne pred vpichom vždy prehmatat kozu a pichnúť čo najviac od hrce ..a ked uz to nepôjde prejdi na nohy alebo ruky boli to sice viac ale zvyknes si aj nato 🙂

bea0802
22. júl 2015

@jaya47 a este čo sa bruska týka kľudne pichaj aj viac do bokov ja som pichala uz skoro do boku 🙂

jaya47
22. júl 2015

@bea0802 super, vdaka za rady 🙂 Dnes som pichla tak dost smerom do boku a to bol super vpich 🙂

kaatuuskaa
22. júl 2015

...ahojte....riasa pri pichani je podla mna velmi dolezita....a dokonca take silnejsie stlacenie sa mi na pacientoch osvedcilo...a nikdy nepichat do hrce a NEMASIROVAT a nestlacat...len jemne zotriet po vpichu...a modrinky by nemali byt 🙂

chirabell
24. aug 2015

Baby mam odpichane dve tehotenstva komplet od zaciatku do konca, obe koncili sekciou takze plus dalsich 6 t po porode...da sa to zvladnut, nie sme jedine aj ked je to neprijemne...len par rad...ak vas po vpichu svrbi koza alebo sa robia cervene flaky, pravdepodobne je to alergicka reakcia, najcastejsie na dezinfekcny pripravok, ja som napr nezniesla vobec nic, takze som nakoniec pichala len tak...alebo ak sa kremujete, tak aj po tom...tam sa vpichom zanesie mikrocastica toho co je na kozi a uz moze telo alergicky reagovat...tiez ak kremutete brusko a pichate do neho, zle sa picha, koza inak reaguje a casto sa picha potom s hrcami...alebo sa neda koza lahko prepichnut lebo odporuje vpichu...na zaciatku to az tak necitit, ale ako brusko rastie...takze vynechat alebo vymenit dezinfekciu, ci krem...a ak to ani potom neprejde, skusit sa popytat na zmenu lieku, neradi to dr robia ale ak je alergicka reakcia naozaj na nejaku zlozku v tom tak vymenia....ak sa vam da, pichajte naozaj kolko a do riasy, da sa tym pekne predist hrciam a modrinam...chce to len prax...mne napr pomohlo nepichat rychlo,vtedy som mala hrce, ale pomaly si to vpichnut a pomalicky vtlacit dnu...mala som stastie ze oba pobyty v porodnici sa dali sestricky ukecat a pichala som si to sama...len doniesli striekacku...niektore doverovali a len nechali polozene, ine cakali ci to naozaj v pichnem...raz jedna nedovolila, vpichla a mala som modrinu ako svet 😀
...no a na zaver...vela je v hlave 🙂 takze sa musite prepnut do rutinneho rezimu a nejak to pichanie neriesit a potom to pojde lahsie 🙂
drzim vam vsetkym palce, aby sme si "odpichali" krasne zdrave deticky 🙂

bea0802
24. aug 2015

@chirabell no mne pred dvoma týždňami zvýšili zase dávku tentokrát na 2x denne po 0.6ml fraxiku poviem ti pravdu odvtedy to znasam lepšie ako jednu denne proste ako pises treba to prepnut v hlave 🙂 ale modriny a hrce už mám po každej jednej čo som na začiatku nemala dezinfekciu používam od mája tu istú a zacalo sa to robiť cca koncom jula tak intenzívne lekárka povedala že to je bežná reakcia tak neriesim ani to už nemá to zmysel 😀 ...pekne si to napísala máš úplnú pravdu vsetko sa dá zvládnuť a je to len v hlave i ked jasné príjemné to nieje ale pre detičky vsetko 🙂

majorosovalucia
24. aug 2015

@chirabell dakujem sa rady,pomoze to.

lussi2
26. aug 2015

ja som pri prvom tehu fraxiparin zvladla v pohode a pri druhom tehu mi zostavali cervene miesta po vpichu a velmi vsrbeli...mala som nan alergiu...tak mi dr.predpisal clexan a to sa neda porovnat s fraxip. tensie ihli ziadna modrina, hrce, svrbenie nic

ppetkab
26. aug 2015

@lussi2 ahojky, ja mám rovnakú skúsenosť ako ty s fraxíkom a clexanom. Fraxiparín som si pichala niekoľko mesiacov (2x tehu, ale zakaždým potrat), no potom som naň tiež dostala alergiu - svrbivé červené hrče, tak pred posledným tehu som začala pichať clexan a naozaj sa to ani nedá porovnať, ihly sú tenučké, ostré, neostávali po nich modriny a celé tehu som pichala do bruška a vždy som ich pichala pomaly. Teraz si konečne užívam bez ihiel, ale pri ďalšom tehu si to zase zopakujem.

franzziska
26. aug 2015

@ppetkab @lussi2 mne sa bezne robia hrce, cervene a svrbia...a viem ze aj mnohym dalsim kočkam..a nik nam nepovedal ze by to mala byt alergia..ale ze je to normal reakcia

ppetkab
26. aug 2015

@franzziska mne na hematológii povedali, že mám alergiu na fraxík a že clexan sa celkovo dobre znáša. Tak nechápem, prečo nepredpisujú hneď clexan, keď vedia, že sa lepšie znáša. Aspoň by ste si to pichanie viaceré uľahčili.

franzziska
26. aug 2015

@ppetkab moja doktorka o tom trpeni vie a nezmenila liek...zial..uz 8mesiacov to trpim

ppetkab
26. aug 2015

@franzziska juuuj, čo všetko neurobíme pre naše detičky, však? Tak držím palčeky, aby ti to rýchlo ubehlo, lebo na konci bude veľká odmena v podobe krásneho drobčeka 😉

bea0802
27. aug 2015

@franzziska
@ppetkab ja tak isto baby fraxik picham 2x denne a po každom vpichu už modriny hrce svrbi to čo zo začiatku nebolo a tiež mi na hematologii povedali že to je normálna reakcia aj napriek tomu že mam cele ruky modré ...tak neriesim a picham ďalej.
@lussi2

lussi2
29. aug 2015

@ppetkab ,ozno preto lebo je drahsi, uz si ani nepmätam koloko som doplacala....a malo kde som ho zohnala mala som s tym problem..

lussi2
29. aug 2015

@bea0802 mne ked to moj doktor zbaadal tak sa zhrozil a hned mi predpisal clexan. podla mna to nie je normalna reakcia ked pri prvom tehu som to nemala..

janfo
29. aug 2015

dievčence ja si pichám Fraxík dlhšie - pri prvom tehotenstve - 9 mesiacov + 4 čo som kojila a teraz máme 2 bábo a snažili sme sa oň 1 rok počas ktorého som si musela pichať + 9 mesiacov + teraz bude mať 5 mesiacov a stále kojím takže picháme a picháme - brucho si už ani necítim - stŕpnuté ešte že tam je trocha slaninky tak tak...🙂, ale čo neurobíme pre naše lásky

liebling98
29. aug 2015

Ja som si pichala Clexane každé tehotenstvo, od začiatku až po koniec šestonedelia, čiže dokopy asi 1000 injekcií. Vždy som si pichala do brucha, vo vyšších štádiách vlastne takmer do boku (v línii pod pupkom, ale na boku akoby v čiare dolu pod pazuchou). Do stehna som skúšala, bolelo.
Teraz nedávno som si kvôli operácii pichala Fraxiparine, to bolo hrozných 10 dní. Tie ihly sú strašne tupé, nedivím sa, že máte hrče a modriny. Ja som za celé tehotenstvo nemala tak modré brucho, ako tých 10 dní s Fraxiparinom.
Mne moja hematologička vravela, že Clexane je lepší, ale že ho niekedy ťažko zohnať. Niekedy som fakt musela obehnúť aj 3-4 lekárne, prípadne si ho nechať objednať.
Držím vám všetkým palce! Tie detičky fakt stoja za tých pár injekcií.