icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

bea0802
3. jún 2015

@hematologiabb bohužiaľ nie je to moje prvé tehu v 5tt som odpadla a poslali ma na vyšetrenia ...no a minulý týždeň som mala čerstvú krv tak sme leteli na gyndu babo bolo ok ale bolo vidno krv tak uz týždeň len lezim nasadili mi duphaston a prišli výsledky z hematologie no a mam zlú zrazanlivost krvi okamžite fraxiparine ..v ten deň som dostala niekolko faciek od života ... Teraz mi beží 10tt a ja len pevne verim ze vsetko bude ok na ničom inom mi nezáleží a verim ze to dotiahneme do úspešneho konca robim preto vsetko 😉

franzziska
3. jún 2015

@bea0802 nemas zac...radsej by som bola keby som ti nemusela radit 🙂 ale je nas zial celkom dost...ja to kazdodenne zial prezivam hodne...po tolkych emsiacich ma hrozne boli aj to pichnutie nieto este vpustenie lieku dovnutra...auuu..a niekto to ma aj takmer bezbolestne a ja sa trapim často aj do slz..no hold zdedili sme po niekom "zlu krv" 🙄

bea0802
3. jún 2015

@franzziska ja som tiez hrozne smutná nikdy som si to takto nepredstavovala to verim nikto ....tiez si poplacem od bolesti ....ale na druhú stranu som vďačná ze sa to stihlo podchytiť lebo ten strach o moju lásku čo som mala minulý týždeň bol hrozný ....uz len veriť ze to dáme do úspešneho konca 🙂 ale veru nič príjemné to nieje ... Veľmi ma tiez neteší ze po čase to boli viac dufala som v opak 😀

hematologiabb
3. jún 2015

@bea0802 ...aach mame to my trampoty...a kolko si cakala na vysledky z hematologie...mne tam brali krv do roznych ampul a cakam uz vyse mesiace hruuza...aj z genetiky tolko cakam...mala som spontanne potraty...v piatom tyzdni.

bea0802
3. jún 2015

@hematologiabb ja som čakala 1 deň krv mi brali tiez do kopec ampul az toľko ze som na chodbe zase odpadla niesom zvyknutá 😀 ale ty čakáš hrozne dlho ja som čakala fakt deň aj to len preto lebo lekárka po obede nemohla inak sa berie krv rano a výsledky sú poobede ....na kontrolu idem 17 a to mi budu brat aj na genetiku tak som zvedavá. Mrzí ma cim si si prešla verim ze ti zistia čo to spôsobovalo ale čakáš veľmi dlho.

margarita
3. jún 2015

@hematologiabb
jasne ze nie, strie s fraxiparinom nijako nesuvisia, tym som xela len tolko povedat, ze toto vsetko sa vam po porode strati a zhoji, len niektore ine zmeny na tele su uz zrejme nevratne, ale zase nemozem byt modelka po 3 detoch, neee 😉

hematologiabb
4. jún 2015

@bea0802 ...ahooj,teraz citam moje prispevky...a vidim,ze mi tam nedavalo v rychlosti cislice...ano cakam 2 mesiace na vysledky z genetiky aj...z hematologie...len akutne pripady vraj riesia hned...zeny tolko cakaju,lebo maju toho vraj mooc...tie cakacie lehoty su katastrofickeeee...cloevka to pomaly aj odradi nieco riesit,lebo ja som ako aj ine kocky cakala cca 2 mesiace kym ma vobec objednali...a kym som sa tam dostala...a potom cakaj dalsie 2 me.na vysledky...silaaa...a mala som 2 spontanne potraty po sebe...cca rozdiel 2 mesiace po sebe...potom som si povedala,ze uz pockam na vysledky a nebudem riskovat do tretice...ale lekarka mi povedala,ze pravdepodobne mi nic nezistia...ale odporuca mi ked otehotniem hned nasadit fraxiparin..cele tehu...aach♥

bea0802
4. jún 2015

@hematologiabb no u nas sa tak nečaká vždy mam výsledky poobede alebo na druhý deň ...z genetiky sa bude čakať dlhšie ale inak ak robia odbery na hematologii sú výsledky fakt max. 1 deň. ....a z toho fraxiku asi nikto nieje nadšený ...ale ak to ma pomôcť tak nech je 😉

beruska2327
4. júl 2015

ahojte. Babeny, ak by niektorej pomohlo, ostalo mi 6ks Clexane 0.4, podarujem. Expiracia je az v 02/2017.

ali08
4. júl 2015

Ja som si páchali fraxiparin v 8 a 9mesiaci kôli zrazenine v nohe a teda dalo to zabrať k tomu som brala aj detralex a pancuchace. Výhodu som mala že to bolo cez zimu.

jaruska8
4. júl 2015

@ali08 Mňa keď vidí drahý, ako si to pichám, tak ma ľutuje. Ja mu vždy poviem, že som zaň vďačná, už nechcem prísť o bábo... Som rada, že ma gynekologička, pre istotu, na hematológiu poslala.😊

ali08
4. júl 2015

@jaruska8 Mna nikde neposlali ja som išla že má boli na hrudníku a bolesť mi vraza do sánky tak mi dal obvodný injekcie horšie bolo ze som mala už veľké bruško a nešlo mi to pichnúť pri pupok tak mi to mm pichal do ramena alebo do stehna.potom som chodila celá fialová. U mňa to boli kôli mne syn bol v poriadku

zamilion
4. júl 2015

ja si pichám teraz v osmom mesiaci kvoli vysokým D-dimerom v krvi, zistili mi to náhodou.... po 4 dňoch tie modriny sú fakt úžasné...

leona45
10. júl 2015

@zamilion Ja som mala tiez vysoky D-dimer, pocas celeho tehotenstva a este aj potom asi mesiac. Ale potom sa to uz znormalizovalo a uz nemusim fraxik. Super

zamilion
10. júl 2015

@leona45 ja uz si picham do stehien. Je to bez modrin. Este 50 dni do porodu.... a tak uvidime

bea0802
11. júl 2015

@leona45
@zamilion Ahojte ak sa smiem opýtať aké hodnoty D-dimerov ste mali ? Ja si picham fraxik od 9tyzdna najprv 0.3ml ale teraz v stredu mi zvýšili na 0.6ml lebo mi stúpli d-dim na 1,161 ug/ml ....ďakujem

zamilion
11. júl 2015

@bea0802 ja som to mala v inych jednotkach.
Referencna hodnota bola uvedena do 245 a ja som mala okolo 1300. A pritom ma na hematologiu poslali kvoli niečomu inemu, mam trochu pod normu trombocyty. Takze na Ddimery sa prislo náhodou. Picham si Clexane 0, 4

katkakovac
11. júl 2015

Mamicky uz spm to tu pisala. Modriny po vpichoch si namazte mastou Heparoid. Poradila mi to sestricka a bolo to lepsie ako bez. Pichala som si 7 mesiacov fraxiparine a modriny rychlejsie mizli😉
@zamilion

bea0802
11. júl 2015

@zamilion máš skoro podobnú hodnotu ako ja 🙂 ...mňa poslali preventívne na hematologiu ked som odpadla v 5 týždni ....a v 9 mi zistili na genetike ze mam zdedenu mutáciu krvi a robia sa mi mikrozrazeniny v krvi tak mi nasadili fraxiparine no a každé 3 týždne mi kontrolujú krv ...A teraz sa mi zvýšili D-dim tak mi museli zvysit ...dost ma bolia tie injekcie picham zatiaľ do bruska ...zo začiatku sa mi nerobili ani modriny no teraz uz aj modrinky a uz aj riadne hrce pod kožou ...ale čo uz musíme to vydržať 🙂

leona45
11. júl 2015

@zamilion Ja som si tiez pichala uz do stehien, ja som mala aj modriny, aj hrcky.

leona45
11. júl 2015

@bea0802 ja som mala nejakych 5000, potom po porode mesiac uz som mala iby 900. Ale nie som si ista ja som sa hodnotami moc nezaoberala, to bola robota lekara, ja som len pocuvala co kolko si musim a dokedy pichat. Do bruska radsej v tehotenstve nie. Ruky a stehna. Ja som si uz na rukach ani necitila vpich. Ale to potom sa znormalizuje. Zacala som s fraxikom 0,3 a koncila som s 0,4. Ano heparoid alebo lioton gel na modriny, tiez odporucam.

bea0802
11. júl 2015

@leona45 ja sa tiez nezaoberam hodnotami len som nechápala prečo mi to stúpa a vystrasilo ma to 🙂 ....mne povedala ze dokedy mozem nech picham do bruska lebo ze to nezatazuje pecenovy obeh ....ja neviem nevyznám sa v tom len počúvam čo mi vravi každopádne uz čoskoro musím prejsť na ruky lebo do bruska uz nebude kde pichať ...už teraz picham viac menej do bokov ....a do rúk si ako pichala kolmo alebo pod uhlom ? Ďakujem.

jaruska8
13. júl 2015

Ahojte, stalo sa vám, že ste si zabudli pichnúť? Ja som na seba taká napálená.👿👿👿👿

zamilion
13. júl 2015

@jaruska8 picham si od 30juna a raz sa mi to stalo

govinda
13. júl 2015

Kocky, ja teda uz tak neaktualne, lebo tehu dom bola pred 3 rokmi, ale mne odporucali pichat do bruska cca do 4. mesiaca a potom uz len do ruk a stehien. Od 5.mesiaca som si uz musela pichat 2xdenne. V 7.mesiaci som skoncila kvoli preeklampsii v nemocnici a tam mi uz pichali len raz denne plus infuzky. Modriny snad vsade, ale heparoid mi kazali si davat a pomahalo to.

bea0802
13. júl 2015

@govinda prosim ta ja teraz končím 4 mesiac a do bruska to uz fakt nejde kvoli hrcam ...včera sme pichli prvý krát do ruky ...ja som az plakala ako to bolelo ...do brucha to vobec tak nebolelo ...ako mame pichať do ruky pod uhlom ? Kolmo? Ja neviem ci sme neurobili chybu ...modrina sa mi neurobila cize zilku/cievku sme nepichi ...neviem nečakala som ze to bude takto bolieť do ruky a hrozne sa bojím dnes pichnúť ...poradis mi prosim ako nato ?

zamilion
13. júl 2015

@bea0802 ja si po 4 injekciách do brucha už pichám do vnútornej strany stehien. bolí to trochu viac, ale určite menej ako ruka. urobíš kožnú riasu a pichneš trochu šikmo nie kolmo. modrina sa mi semtam urobí, ale menšia ako na bruchu.

bea0802
13. júl 2015

@zamilion ja kebyze viem čo je to za bolesť v ruke tak do bruska picham jedna radosť a to ma brucho bolelo aké ta ruka prekonala vsetko ...ok cize do ruky sikmo aj sme tak pichli no ale zrejme nepomohlo ...do bruska sme šli len kolmo ...ale je pravda ze prvý mesiac sme len raz napichli žilu a bola modrina cez 5cm ale druhy mesiac uz samé hrce a modriny mam po bruchu tak som to uz vzdala do brucha ....do stehien sa trochu bojím neviem tam urobiť dobrú koznu riasu ....nohy mam take pevnejšie tak sa bojím tam pichať no ruky sú pre mňa katastrofa 😖

zamilion
13. júl 2015

@bea0802 ja mám nohy veľmi svalnaté, tak riasu urobím len na vnútornej strane, ale na bruchu už mám problém urobiť riasu, som 33tt. na rukách by som riasu urobila, ale nemám odvahu a pichám si to sama, tak by to ani nešlo

bea0802
13. júl 2015

@zamilion tak to chapem ze na brusku to uz nejde v 33tt to sa neda ani riasa a bolelo by to ...ja som v 16tt cize riasu som urobila pekne ale neda sa tam kvoli hrcam a modrinam uz ...hrce uz mam aj 8cm po bruchu a nechcem do toho pichať ....mne injekcie picha manžel preto sme zvolili ruku ...ja som v tomto veľmi slabá a nedokážem si to pichnúť sama ani keby som veľmi chcela 🙂 ja sa nemôžem ani pozerať ked ma pichne nieto aby som sa sama pichla.. som rada ze nemá problém mi pichnut injekciu