icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

tomasko27
1. okt 2015

@rica1 A este ako ste si pichali,po stojacky,sediacky alebo lezmo?lebo v letaciku prri injekciach je po sediacky alebo si lahnut.a mne sa skor pozdava si lahnut pritom

bea0802
1. okt 2015

@tomasko27 ja kým som pichala do bruska tak vzdy v takom polosede proste na gauči nohy vystrete a chrbát podložený vankúšom ..tak mi bolo najlepšie proste som sedela ale viac uvoľnená ako keby na stoličke 🙂

tomasko27
1. okt 2015

@bea0802 Dakujem za rady.Uvidime ako dopadne prva.

bea0802
1. okt 2015

@tomasko27 ja som sa prvej tak bala že som ju nakoniec ani nevnimala 😀 občas boli občas stipe ale stojí to zato ..ja picham 2x denne a už to ani neriesim sem tam vyjde slzicka ale nevadí 😉 držím prsty do bruska sú dobre tie injekcie mne sa osvedčili tak viac ku bokom pichať tam som ani necítila poriadne . Neboj nájdeš si miesto kde ti to vyhovuje.

rica1
1. okt 2015

@tomasko27 ja som paradoxne v nižšom stadiu tehotenstva pichala do stehien , sadla som si na vanu a pichla som si, striedala som stehna raz jedno raz druhe, a potom ked uz brucho bolo velke čo som si dovtedy nevedela predstavit že by som si pichala do brucha tak hovorim paradoxne som začala pichat do brucha, do bokov a mi to vyhovovalo , uchytila som kožu medzi prsty, dala sa mi pekne natiahnut a pichla to tam a to už po stojačky , ja neviem nejak som dostala do hlavy ze v bruchu to lepšie posobi a čim som viac bola k porodu som sa viac o male bala , aj ked hematologička ma uistila ze rovnaky učinok to ma aj do stehien, alebo brucha alebo ramien.. ale ja som pichala potom az do konca do brucha

tomasko27
1. okt 2015

@bea0802 Ja som ich mala pred 10rokmi pri prvom tehotenstve ale to mi pichali v nemocnici.Pred 2 r som ich mala tiez ale len 10 a ako netehotna,a teraz ako tehotna a sama si pichat tak je to nieco nove tak preto sa toho troska obavam.Sestricka mi povedala ze aj ked do brucha ze to babatku nic nespravi lebo ze je to malicka ihla.No ved do aprila snad najdem najlepsi sposob pichania si, mas po vpichoch aj dake modriny alebo tak?

tomasko27
1. okt 2015

@rica1 Mne to v nemocnici len do ruky ale ma bolela riadne.No ved do aprila vystriedam asi viacere casti mojho tela 😀

bea0802
1. okt 2015

@tomasko27 ja som pred tehu ani nevedela že mám zrazanlivost a že si musím pichať čistý šok pre mňa ...ja mam len jeden problém nedokážem si to pichnúť sama tak mi picha manzel....ale do bruska to je v pohode a neublíži to a boli to najmenej no ja už nevytvorim riasu až čisto na bedrach a tam už pichať nechcem cize teraz picham do ramien ...stehna ma bolia najviac ..a modriny samozrejme momentálne 17 taktiež hrce ...na bruchu som raz mala cca 10cm 😀 ale to nevadí je to bežná reakcia. ..prvé mesiace som ich nemala vôbec až neskôr sa začali robiť.

tomasko27
1. okt 2015

@bea0802 Od zaciatku tehotenstva si pichas?Ja som mala trombozu dve a aby sme jej dotretice predisli tak si musim pichat.

tomasko27
1. okt 2015

@bea0802
@rica1 Prva je zamnou huraaaa.Slo to celkom dobre.

tomasko27
1. okt 2015

@bea0802 Zacalo ma svrbiet miesto vpichu aj sa mi hrca urobila a mi to ocervenelo,neviem co som zle urobila.

katkakovac
1. okt 2015

@tomasko27 to je normalne. Kup si mast heparoid. Ak bude svrbenie na mieste vpichu pokracovat dlhsie ako par dni, povedz svojmu lekarovi. Ale ta masticka je zazrak😉

jaya47
1. okt 2015

@katkakovac @tomasko27 Myslim, ze tu mast heparoid radsej nie, ja som sa na to explicitne hematologicky pytala a ona vravela, ze nemozem, lebo by som tym zvysila ucinok.

jaya47
1. okt 2015

@tomasko27 Hrce su vraj normalne, svrbenie iba mierne. Ak by svrbenie dlhsie pokracovalo, povedz lekarke, vymenia ti fraxiparine za clexane alebo fragmin. Mne sa takto postupne vyvinula alergia, teraz picham clexane a s nim ziadne problemy nemam.
A vzdy hladaj miesto mimo hrce, lebo potom fraxik vyteka von, ked trafis blizko hrce.

bea0802
1. okt 2015

@tomasko27 ja picham od 9tt šla som na wc a mala som kvapky krvi ...zrejme sa mi urobila zrazeninka nasadili mi duphaston a z hematologie prišli výsledky ze mam zlú zrazanlivost krvi tak mi hneď nasadili fraxiparine...na genetike zistili ze mam vrodené mutácie .....to je bežná reakcia prestane to svrbiet aj červené to po chvilke nebude ...taký kopcek odíde ked sa roztok rozlozi pod kožou ....ak by ostala hrda aj po čase tak si si napichla cievku alebo zilku a môžeš mať aj modrinku ...svrbi aj mňa po vpichu aj to mám červené nic sa neboj.

tomasko27
1. okt 2015

@bea0802 Uz to mizne a uz to ani nesvrbi.Ja mam tiez duphaston,aj zlu zrazanlivost,malo zeleza,obcas ruzovy vytok,musim odychovat nic nerobit aj dake mutacie mam.

bea0802
1. okt 2015

@tomasko27 no super neboj to je bežná reakcia ze tesne po vpichu to akoby opuchne zacervena a svrbi 😉 ...po čase ti pôjde aj sem tam krv po vpichu resp. modrinka tvrdá hrca aj to je bezne ale to už ked dlhšie pichas aj hematologicka aj v laboratóriu mi povedalize sú ro bezne reakcie ze niekto ma až podliateniny čierne 😕 ...aj ja som anemicka železo beriem 2x denne ..duphaston som brala do 15tt ....no a fraxiparine najskôr raz denne 0.3ml..neskor raz denne 0.6ml a od augusta 2x denne po 0.6ml ...to ta budú sledovať na hematologii či treba zvyšovať dávky či nie 🙂 taktiež som na PN od 6tt ....vsetko zvládneme nic sa neboj oddychuj a ber lieky vsetko bude ok 🙂

sivula
1. okt 2015

@tomasko27 ja mam za sebou fraxiparin aj clexan pocas celych 2 teho aj cas mimo teho.Najprv do brucha,neskor ruky.Pichala som si sama,manzel injekcie nezvlada 🙂 Hrbolceky vzniknu,ak nedobre pichnes,ale zmiznu.Svrbenie prejde.Pichala som si aj lezmo,aj v sede.Da sa to zvladnut,aj ked niekedy dobre stipu,ked sa blbo trafis.Vela stastia.

rica1
1. okt 2015

@tomasko27 mna to tiež svrbievalo aj červene somto mala nie po každom vpichu ale zadarilo sa niekedy, nič som na to nedávala

tomasko27
1. okt 2015

@rica1 Ale asi nemate po injekcii vytok vsak?ja mavam raz za tyzden ale taky bledoruzovy,ale nemam to ani z maternice ani placenty.moze to byt z mechura alebo krcka a tak.lenze dnes nebol hnedy alebo cerveny ale taka staroruzova fatba.fakt divna farba ale mala som to asi viac ako hodinu po pichnuti.no neviem

margarita
1. okt 2015

@tomasko27
ja som sice vytok nikdy nemala, ale lekar mi sam odporucil pichat si najlepsie tesne pred spanim, aby som uz potom nebehala, len kludne lezala. lebo som mavala spinenie v prvom trimestri a udajne to moze suvisiet, kedze si nariedena, tak preto je lepsie takto.

tomasko27
1. okt 2015

@margarita Hmm mozno to je tak ako vam hovoril dr.citala som jedna baba pisala ze tiez to mala vzdy po pichnuti.a potom dobre az kym si nepichla dalsiu

gabuliatko7
1. okt 2015

@tomasko27 este som chodila do pracena zaciatku tehu, odbehla som na wc, pichla na stojaka a za minutu som bola z wcka von 🙂

rica1
1. okt 2015

@tomasko27 ja uz mam odrodene, ale ja som vytok nemala taky , myslis ze to je s fraxiparinu??? alebo teda ze to ma niečo stym spoločne, nechapem

tomasko27
2. okt 2015

@bea0802 Ahoj.No druha je zamnou a dnes to uz slo lepsie.

bea0802
2. okt 2015

@tomasko27 ahoj ....super teším sa s tebou ono už to bude len a len lepšie lebo aj ked po čase zabolia kazdou dalsiou injekciou si voči ním odolnejsia 🙂 aspoň ja to tak beriem ze už ich beriem ako samozrejmost i ked dakedy mám chuť ich z okna vyhodiť ked zlé pichneme 😀

bea0802
2. okt 2015

@tomasko27 a ak už budeš pichať do stehien resp. do ramien ale tam si sama nepichnes ťažko urobíš riasu a pichnes do ruky ....no ale ked do stehien ....tak tan už ihlu sikmo vpichujes nie kolmo ako do bruska a v laboratóriu mi povedali ze nikdy nie do vnútornej strany ze vzdy do vonkajsiej strany stehien sa picha urobíš riasu a šup sikmo 😉 ale pichaj do bruska kým sa dá fakt to je najlepšie miesto 🙂

tomasko27
2. okt 2015

@bea0802 Hej chcem co najdlhsie do brucha pichat.A dnes ani nesvrbelo, ani cervene ani hrca nic.Tie pouzite davas normalne do kosa alebo kam snimi.

bea0802
2. okt 2015

@tomasko27 to je super ze si tak dobre pichla 😉 hej hádžem do koša ...viem ze by sa nemalo ale tak zbierať ich a nosiť do lekárne čo ja viem asi som lenivá nato ...ja vzdy dám naspäť aj ten vrchnacik na ihlu a až tak zatiahnem to plastové ochranné ...tak som si aspoň 100% istá ze sa nikto nepichne 🙂

tomasko27
2. okt 2015

@bea0802 hej aj ja to tak robim,mozno ich zanesiem do lekarne ak mi ich bude chcet zobrat,aj tak musim ist do tej lekrane ze ci mi ich bude objednavat.