icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

edmi
2. okt 2015

Ahojte,ja som v 19 tt a od pondelka si budem pichat clexan,uz prve tehu som si ho pichala,a chcem sa spytat ci nemate problem ho zohnat v lekarnach,lebo ja mam a nikde ho nemaju,a neviem ci fraxiparin a clexan je podobne ze ci by mi radcsej nemal hematolog predpisat ten fraxiparin, ci sa lepsie nezhana,dakujem

liebling98
2. okt 2015

@edmi ja som si tiež pichala Clexane, tiež bol niekedy problém ho zohnať. Ale vždy som ho nakoniec zohnala. Ak porovnám Clexane a Fraxiparine, je to prakticky to isté, ale z môjho pohľadu má Fraxiparine strašne tupé ihly. Párkrát sa to dá vydržať, ale v tehotenstve by som uprednostnila Clexane.

edmi
2. okt 2015

@liebling98 dakujem pekbe 🙂

edmi
2. okt 2015

@liebling98 pocula som uz clexane sa lepsie picha

gabuliatko7
2. okt 2015

@edmi ja som si v tehu pichala clexan, nemala som so shananim az taky velky problem objednali ho ked som potrebovala a ked nebol, moja cievna lekarka povedala, ze s clexanom ma dobre vysledky v tehu.

majinka81
6. okt 2015

@tomasko27 Ahojky ja som tiež v 14tt a pichám už dva týždne fraxiparine. Nemám žiadnu diagnozu akurát mi chýbal protein S tak preventívne.
Zo začiatku som sa bála ale už som si zvykla. Mala som modrinky, ale už mi zmizli, pichám okolo bokov tam sa mi najlepšie pichá lepšie chytím vlásočnicu.
Vytiekla ti niekedy kvapočka z injekcie?
dnes ma to štípalo a neviem čím to mohlo byt.
Musíš pichat celé tehu?

tomasko27
6. okt 2015

@majinka81 Ahoj cele tehotenstvo a este mesiac po porode.Mna to tiez obcas stipe.Hej vytiekla a dnes ked som vytiahla ihlu z brucha tak mi vysla z toho pichnuteho kvapka neviem preco.Ty dokedy pichas?Chodis aj do prace?Ja som doma.

hematologiabb
6. okt 2015

@majinka81 AHOOJ,TY SI PICHAS LEN PREVENTIVNE OD KTOREHO MESIACA,MN ETIEZ ODPORUCAJU TERAZ LEN PREVENTIVNE,TY SI AJ POTRATILA PRED TYM?DIK ZA ODPOVED.CO SA DOPLACA ZA FRAXIPARIN?DAJU TI TO ASI DOPREDU NA NEJAKY CAS?HEMATOLOGICKA CI IBA GYNEKOLOGICKA PREDPISUJE,DIK

majinka81
6. okt 2015

@tomasko27
Ahoj chodím do práce, ale chcem íst narizikové, už som hovorila v robote že mám odporúčanie. Ja nemám namáhavú prácu ale začínam mať trošku obavy či budem vládať, chcela by som do konca novembra robit.
Teba odporučili na rizikové koli týmto injekciám?Tiež by som najradšej už bola doma.
Aj mna sem tam štípe. Mala si nejakú diagnozu na hematologii?

majinka81
6. okt 2015

@hematologiabb Ahoj ano, chýba mi protein s - ten je zodpovedný za zrazeninky a ked je znížený tak hrozia, injekcie to vyrovanávaju - nemusí sa nič stať ale prevencia je dôležitá takže si ich pichám.
Vieš čo ja som nič nemala, len mi opúchali nohy aj ked som nebola tehu a ked som otehu tak si vravím že tam zbehnem . že nič nezanedbám lebo sme sa dlhho o bábo snažili. No a tam mi vyšiel ten znížený protein - inak všetko mám ok.
musím celé tehu a ešte aj sestonedelie - už si zvykám pomaly.
máš nejaký hemato problém?

tomasko27
6. okt 2015

@majinka81 Ja som mala pri prvom tehotenstve trombozu a tak aby sme jej teraz predisli tak si picham.Mam aj stym proteinom S nieco a dake mutacie.Ja som bola aj pred otehotnenim doma ale dr mi povedala ze keby som chodila do prace necha ma pn.

majinka81
6. okt 2015

@tomasko27 no to je dobre, mne vyslovene nič nepovedala, ale ja chcem max do novembra robit a už odratávam dni. Takže už si zvyknutá dá sa povedat.No mne ked povedala, že dáme včeličky tak som mala dost iba som pozerala že čo. Ja teda iba ten protein mám nizky, kedy máš termín? Mne ešte nevyrátal presne ale malo by to byt koncom marca začiatkom aprila. pa

hematologiabb
6. okt 2015

@majinka81 NIEEE,MNE NEZISTILI ZIADNY PROBLEM NA HEMATOLOGII,DLHO SOM CAKALA NA VYSLEDKY,ALE KVOLI DVOM POTRATENIAM A VEKU NAD 40 MI CHCU DAT TERAZ PREVENTIVNE INJEKCIE,ALE JA TO ASI NECHCEM,BEREM DUPHASTON APO 6 TYZDNI AJ ANOPIRIN MAM BRAT...CO SA DOPLACA INFORMACNE ZA INJEKCIE,DIIK

tomasko27
6. okt 2015

@majinka81 Ja 12 aprila.No ja uz treti krat mam tieto injekcie ale zakazdym ked ich dostanem sa bojim ale uz sme si zvykli. Len ja mam doma kludovy rezim a musim lezat co najviac a nic nerobit, lebo mavam obcas ruzovy vytok ale nie je ani z maternice ani zeby daco z placenty tak nevieme ze zcoho a moja dr sa ani dako nehrnie k tomu aby zistila ze z coho to je a zacina ma to pekbe stvat.vsak chodim kazde dva tyzdne na poradnu.

tomasko27
6. okt 2015

@hematologiabb Za fraxiparin 0,4 ml dakych 0,17 centov neviem aky fraxiparin ma
@majinka81

margarita
6. okt 2015

@tomasko27
ja som to mala pri 5 tehu zo 7, cize skoro pri kazdom 😀 tiez bol moj dr pomaly zufaly, ze z coho to vlastne ide ta krv, nielen ruzova, obcas aj cervena, ale uzavrel to nakoniec tym, ze najskor je to nejaka ranka na krcku, vdaka tomu, ze som si pichala je to viac prekrvene a tak staci mikroskopicka ranka a spinenie bolo...aj 2 az 3 tyzdne, zvacsa mi to vychadzalo tak medzi 6 az 9tt.

drzim palce.

tomasko27
6. okt 2015

@margarita Ja som mala pred otehotnenim miniaturnu ranku na maternici a dr na sone mi povedala ze to moze aj stoho byt,alebo krcok alebo mechur tak neviem.ja som ale uz 14 tyzden a stale to mam.noo mam vutorny pocit ze to nie je z maternice alebo daco z placentou skor mam pocit ako keby mi dake cievky praskali.viete taky silny pocit asi viete aky

tomasko27
6. okt 2015

@margarita A velmi obdivujem vas a sklanam sa pred tolkymi tehotenstvami.ja mam tretie tehotenstvo 30 rokov a citim sa ako 100 rocna.moja starka ma 90 r ale citi sa lepsie ako ja.

margarita
6. okt 2015

@tomasko27
ja som ich povodne tolko sama neplanovala, ale 3x som potratila v 1.trimestri, a teraz je 4.x, co nie 😀
tiez som si myslela, ze uz pri tretom vypustim dusu, ale akosi este stale zijem 😎
mam len o par rokov viac nez 30.

tomasko27
6. okt 2015

@margarita Aha tak pri 4 by to bolo asi lepsie mozno to funguje 😀 ale na 4 dieta sa asi nedame.Staci mi teraz jedno vl puberte, druhe ma ADHD a teraz toto tehotenstvo ktore znasam hrozne

majinka81
7. okt 2015

@hematologiabb Ahojky no ja som doplácala 0,93 centov na dva týždne čiže 20 injekcií a ešte aj roztok. Vieš čo ja to mám iba preventívne tiež som plakala prvý den ked mi doktorka povedela, že musím pichat a ked mi povedala, že hádam to malinké chceme zachránit tak som povedala, že budem si pichat aj do hlavy ked bude treba. Vieš obdivovala som baby čo toto museli a nikdy ma nenapadlo, že aj ja budem musieť niekedy.
Ak by to bol dovod tvojich potratov tak preventívne ked otehotnieš tak si to pichaj ak ti to odporučia, aspon budeš istá že si urobila všetko. S vekom sa netráp poznám veeeela prvorodičiek čo majú 40 a po 40. Držim palce nech máš dalšie tehu úspešné - inak ja mám 0,03 fraxiparine

majinka81
7. okt 2015

@tomasko27 ahojky no ja nemám žiadny výtok klop klop, bála som sa že budem ale som ok.
Chodím do práce ale chcem už iba max do novembra čo je okolo 7 týždnov nie je to tak vela a ešte sa cítim dobre. Teda ty už môžeš robit sestričku ked už tak dlho pichás 🙂 ja si každý večer pichnem ked prídem z práce - pichám kolmo pomaly, ponorím celú a potom pomaly vstreknem. že takto by sa to malo. Zatial pichám do bokov a ked bude bruško velké tak budem do stehna. Jasné ked más dve detičky je dobré byt doma. super.

jankastubka
7. okt 2015

@bea0802 ahoj mozem sa opytat, v akom meste si bola na hematologii, ked si vysledky mala hned?

jankastubka
7. okt 2015

@hematologiabb mozem sa opytat, preventivne pichat ti odporucili az potom ako ti prisli vysledky, alebo uz pri prvej navsteve?
Lebo ja uz dalsie 2 mesiace nevydrzim cakat, chcrls by som otehu vo najskor. Zajtra idem na hematologiu do zvolena.

bea0802
7. okt 2015

@jankastubka ahoj na hematologiu chodim u nas v Košiciach do vojenskej nemocnice tam mam aj hematologicku aj laboratorium kde mi berú krv ...rano idem do laboratoria na krv s papierikom od hematologicky na co mi maju brat krv a poobede po výsledky ku lekarke.

jankastubka
8. okt 2015

@bea0802 a nie su tie vysledky tak skoro kvoli tomu, ze si uz bola tehotna?
No jansom zvedava, co mi povedia.

tomasko27
8. okt 2015

@majinka81 Ahoj vy asi cakate prve babatko vsak.No ja som si nepomyslela ze tretie tehotenstvo budem tak tazkoo znasat.To sa neda s prvymi dvoma ani porovnat, hej mala som o 10r a 8 r menej ale aj tak.

bea0802
8. okt 2015

@jankastubka to ti neviem povedať ale zdá sa mi že nie ....že kazdy ma výsledky poobede ...ono ked ideš prvý krát najprv musíš ísť ráno k lekarke aby ta zaradila do evidencie a dala ti lístok na odber ona je v pavilóne D a potom ideš do C na odber a poobede po výsledky ku nej do D ...myslím že to tak funguje u každého pacienta či je alebo nieje tehotny ale nechcem klamať lebo to neviem na 100% . Ja chodím na kontrolu krvi každé 3 týždne a vzdy mám výsledky poobede ale pred tehu som nebola tak neviem zaručiť.Ale tak nie všade to tak funguje.

tomasko27
8. okt 2015

@bea0802 A to ti naco beru tu krv?ake vysetrenie

jankastubka
8. okt 2015

No tak uz mam odber za sebou. Najprv bol problem s tym, ze gynekolog nenapisal, co konkretne chce vysetrovat, ze len vysetrenie po 2 abortoch. Potom ze na co mam ist na hematologiu, ked uz mi brali krv na genetike, vraj to je vysetrenie na to iste. Ja si myslim, ze nie lebo na genetike mi brali len jednu apulku krvi a tu az 4 ampulky. A tiez sa potom divili, zeako je mozn ze vysledky z genertiky budu az o 2 mesiace, zeto urcite musia mat za 2 tyzdne.
No napokon nastastie vsetko zobrali a za 2 tyzdne nam volat, ci su vysledky. Tak sa tesim, ze tak skoro. Drzte palce.