Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@hematologiabb
jasne, chapem uplne coho sa bojis, ale ja som uz naucila ze tie roky a dohromady 7 tehotenstiev brat pribalove letaky s rezervou 😀 v podstate preto, ze doverujem svojim lekarom, gynekologovi, hematologicke aj endokrinologicke, ze navzajom vsetci o sebe vedia, vedia, co vsetko beriem a teda dokazu posudit prip;adne negativne interakcie liekov.
a mam aj zopar velmi dobrych kamosiek lekarniciek, co tiez vravia, ze najma dnes sa v letakoch uz pise vselico 😝 niezeby upadala odbornost ale jednak malokto ma odvahu robit studie na tehotnych zenach, lebo nenajde vzorku ochotnu experimentovat na vlastnom dietati, a preto, kedze na to nemaju data, nemozu v letaku uviest, ze test na tehotnych dopadol bezpecne.
a najma v USA a podobnych krajinach, ale ved pomaly uz aj u nas to je, je v mode sa po pripadnom probleme sudit s farmafirmou alebo lekarom, a teda sa radsej poistia a napisu, ze takto.
ale dobry a skuseny vzdelany odbornik vie, co si moze alebo nemoze dovolit, ver mi.
aj ja som uz zazila lekarnicku, co mi nechcela predat Zovirax na opar, ze ako mozem mat recept na 5 mesacne dieta, ale ked moja mala fakt dostala pasovy opar v 5 mesiacoch, no zabijem sa? konzultovali sme to s 2 pediatrickami a 3 lekarnickami a nakoniec som jej to natierala a prezila, a nic sa jej nestalo.
to je uz sice mimo nasu temu 😀 ale viac argumentov na to nemam 😉
drzim palce, nech mas coskoro vsetky kriticke tyzdne za sebou.
@margarita ty si perfektna,vidim,ze mas skusenosti a ocenujem,ze si najdes cas pri svojich zlatych dietkach malych aj na pisanie 🙂 Vieees ja len rozmyslam,ze ich nezacnem brat a budem verit,ze na prvu poradnu v novembri pojdem spokojna aze nic sa dovtedy neudeje...,lebo este som nevyhrala,kedze vidim,ze zeny potracaju aj v 9-10 tyzdni...vrrr a zasa ja az tak neverim mojej gynekologicke,uz parkrat povedala aj drobny blud...a chcela mi odporucat umele oplodnenie ked ja nemam problem hned otehotniet skor udrzat...a to je rozdiel...ale verim,ze to tento raz je uz ok...ze to bolo len tou nizkou davkou hormonu stitnej zlazy co som brala...
@hematologiabb
a nechces kontaktovat tu hematologicku, co odporucila Fraxi, ze co teda ona vravi na Anopyrin?
nechcem Ta falosne utesovat, len opakujem, ze u mna fakt s branim Anopyrinu problem vobec nebol.
@margarita ...akurat sa zajtra chystam jej volaaaat...boze sila kym cloovek rozmysla tak aby nebolo aj neskoro...inak moja gynekologicka vravela,ze od 6 tt sa anopyrin moze,zajtra uvidiim...a diiik este raz,si zlata 🙂
@hematologiabb
tak ako, volala si? a co povedala? 😉
@majinka81 Ahoj hej vijde mi niekedy kvapka krvi,a vcera som bola na poradni a pytala som sa nato sestricky a ona hovori ze je to normalne ked je tam kvapka krvi aj modrina.Ja som si tak pichla pred vcerom,mala som krv a mam modrinu ale taku divnu,taku vacsiu.A normalne ma ta koza kde mam modrinu boli,ked si tak prejdem po bruchu.Vcera na poradni som dostala dalsie lieky,ale inak povedala ze pekne rastieme a bolo pocut aj srdiecko,takze aspon nieco je fajn.
@margarita ahoooj tak akurat dnes som bola prednostne na hematologii rano a veru po porade s nou povedala,ze fraxik teda nemusiiiim,lebo mi nic nezistili z rozborov vtedy aj tak a kedze s ato teraz do tretice vyvija zatuial ok,tak...som v 8 tt...a na anopirin povedala,ze sa ani nedava davka 2 krat denne po polovicke a vraj to budem asi zbytocne brat...lebo anopirin sam o sebe nic moc bez fraxiku aked ani fraxik nebudem tak vraj ani anopirin nemusiim,tak uvidime,nehame to na prirodu,keby to tak bolo konecne stastneeeee aj bez komplikacii,lebo robim posledny pokus... 🙂 Zvazila,ze ja som fakt bola pocas potratov na nizuckej davke thiroxinu a ako mi ho zvysili tak po par mesiacoch som tehu a zrazu vsjo oook...uuhm♥
Modrinky aj kvapky krvi sú oki nebojte sa 🙂
@tomasko27
@bea0802
Baby dík 🙂
no ja som duphaston vysadila asi dva týžden dozadu, gynekolog povedal že netreba, ale ak je nejaké špinenie tak určite je potrebný.
Baby ja mám iba kyselinu listovú a magnezko mám šumivé, to môžem?
inak nič a rozmýslam že ten femibion si dám, aj ked sa trošku bojím lebo že velké bábatká sa potom rodiia ale pondelok mám prehliadku tak sa opýtam.
včera som sa fajn pichla ani som nevedela ako 😵
@tomasko27 duphaston ma vyznam uzivat do konca prveho trimestra potom uz moc nie lebo duphaston je hprmon na podporu cinnosti zlteho telieska a ked to svoju cinnost ukonci (cca v obdobi ked dietatko nabehne na svoj vlastny obeh a zacne pracocat pupocnik tak dodavanie umeleho progesteronu je vlastne zbytocne @majinka81 ak zeba spini aj neskor ako na zaciatku zvykne sa davat ascorutin lebo zvacsa je to o nejakej prasknutej cievke a magnezko aby sa uvolnili svalove napatie a krce v maternici....dufaston velni individualne ale isto ak ano v kombinacii s inymi liekmi lebo sam o sebe moc uz potom vyznam nema
.....navyse kazdy hormon navyse do tela zahustuje viac krv takze nam co riedime toho treba co najmenej 🙂
@chirabell diky moc 🙂
no v podstate som prestala šumivé magnezko brat v tehu len ked bolo toto počasie tak som si dala
inak to neprehánam, no dufík už nemám asi v tretom mesiaci mi ho dr. zrušil a rozmýslam nad femibionom moje kamošky nič neužívali preto sa pýtam tu.
inak kebyže mám málo železa zistia mi to na hematologii?
ja mám fraxík koli tomu že mám znížený protein S.
@chirabell Tak nemam to presne urcene ze su to tie cievky len s dr dufame ze su to oni, lebo bola som na sone a tam mi hovoria ze to nie je z maternice ako keby zacinajuci potrat ani nic z placentov ani z krcka to uz dr vylucila.Tak neviem ale dufam ze to prejde lebo zakazdym ked idem na wc tak s takou obavou ze ci sa to viac nespustilo.

@margarita si milaaaa a som rada tym infoskamco pises,ale ja fakt neviem kedze beriem uz tolko liekov...vyssie spominanych...aj ona mi povedala,ze sa nemusim bat,ale v letaku je jasne pisane a aj lekarnicke sa to nepacilo...ale zasa ak ma byt problem v tehotenstve,ze sa nieco stane,no to clovek nevie...zvlast teraz som rada,ze konecne som v 8 tt,lebo dvakrat som potratila v 4-5 tyzdni...ale asi kvoli tej stitnej,tym liekom...mala byt vyssia davka