icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

bea0802
8. okt 2015

@tomasko27 no ked si pichas fraxik tak musíš chodiť na kontroli 1x mesačne ...ja chodím každé 3 týždne....hladina d-dimerov (zrazanlivosti) a taktiež iných vecí sa počas tehu moze meniť napríklad mne v priebehu 3 týždnov tak stuplo že som z 0.3ml prešla na 0.6ml a o ďalšie 3 týždne mi stuplo tak že picham 2x denne po 0.6ml od augusta táto liečba u mňa našťastie zabrala a odvtedy sa držím na rovnakej hladine ...taktiež mi kontrolujú aj iné veci ako železo a pod. Musíš byt kontrolovaná ak si pichas heparin nikdy nevies ako ti krv reaguje. Kazdy koho poznám a si picha chodí na kontroli a ako inak ta skontrolujú na hematologii nez odberom krvi celkový krvný obraz mi robí plus zameranie na zrazanlivost 🙂

bea0802
8. okt 2015

* oprava kontroly 😀

majinka81
8. okt 2015

@tomasko27 ahoj hej prve.
Neboj zvladneme.musime.Uz aj na injekcie som si zvykla. 🙂

hematologiabb
8. okt 2015

@majinka81 ahoj,si velmi mila,dik za odpoved,vies mne vobec nezistili pricinu spontannych potratov vcasnych a mala som vsetky mozne vysledky bez nalezov,vsetky rozbory atd...ale mala som v tom case pritomnu urea plazma bakteriu a udajne aj ta moze za potraty,uz ju nemam,dokonca som schudla 10 kg a mala som vtedy aj nizsiu davku lieku thoroxin na stitnu zlazu a to su vsetko tiez dovody preco asi sa to stalo...lebo nie vzdy ide o vek...lebo preco by potom potracalo tolko mladuckych dievcat dnes co pocuvam...ale teraz som znovu tehu asi 5-6 tyzden a chystam sa lekarke,minule povedala,ze by mi okrem duphastonu dala od 6 tyzdna aj anopirin...a asi bez injekcii...fakt neviem,clovek je uz teraz plny strachu aby to stastne dopadlo ked uz sa to na prvykrat podarilo,sice to aj predtym...vzdy na prvy raz...sranda je,ze teraz mi aj byva zle a nepijem kavu a vtedy som bola stale uplne v pohode...♥Drzim palceky vsetkym,my zeny si toho vieme prezit v zivote♥

hematologiabb
8. okt 2015

@jankastubka ahoooj,tak uplne ti veriiim,vrchol ako sa caka na vysetrenie na hematologii cca 2 mesiace,potom 2 mesiace na vysledky,uplny horor!!!Preto nechapem ked tu niekto pise,ze ma vysledky hned...pritom je drze od lekarov,ze neprihliadaju na nic ani nato,ze ma pacientka vek nad 40 a je im to fuuuk!!!A majme radi potom lekarov...!Ja som uz ostala potom taka odradenaaaaaa,mne hned na zaciatku hematologicka povedala,ze sa asi nic nezisti a teda ak by som medzitym otehu tak sa mam hned hlasit a preventivne mi predpise fraxiparin,ale vrchol je,ze tam sa dovolat je strasneeeee...a sestricky ani nechcu spojit s lekarkou,lebo ked ma pacienta aby nevolala..no sila!!!

hematologiabb
8. okt 2015

@jankastubka ahooj tak to sa cudujem,ja som aj na vysetrenie na hematologiu aj na genetiku cakala cca 2 mesiace a na vysledky takisto u boch lekarov 2 mesiace...horooor...v cudu 4 mesiace,potom som uz bola taka znechutenaaaa,ze som uz aj prestala mat chut to riesit a hlavne ze nikde nic nezistili,vsetko negativne a u hematologicky mi krv brali asi do 7 skumaviek...vrrr...

jankastubka
8. okt 2015

@hematologiabb na genetike som aj ja bola v bb, a teda budem cakat tie 2 mesiace, mozno v tom zvolene by to bolo rychlejsie.
No uvidime... som zvedava co ukazu vyskedky, ale na tu genetiku so snazenim uz urcite cakat nebudem, ked sama doktorka povedala, ze aj tak mi nebudu vediet pokoct, len sledovat to, ak by teda bola chyba na genetike.
Mna hlavne odradza to, ze doktori navzajom sa kolko krat vzajomne nevedia dohodnut, zosuladit. napr. To dneska ze preco mi nenapisal do toho odporucacieho listku co chce zistovat a teraz na mna kukali, ze co teraz. No a ja ako pacient mam vediet... ach jo

tomasko27
8. okt 2015

@jankastubka
@hematologiabb Na ten odbber krvi co chodi
@bea0802 tak vlastne ona uz ma zistene co jej je,ma nasadenu liecbu a tymi odbermi ju kontroluju ako liecba prebieha a preto ma vysledky uz poobede ale ked idete na hematologiiu aby zistili co vam je tak tam to trva 2 tyzdne kym vam pridu vysledky .Tak je to.

bea0802
8. okt 2015

@hematologiabb
@jankastubka tak takto ked som si našla kvapky krvi v 9tt a následne mi gynekológ našiel hematom nasadil mi duphaston PN a hneď som šla na odbery ku hematologicke poobede išiel muž po výsledky tam som mala zvysenu hladinu d-dimerov ale bol to len klasický krvný obraz diagnózu som este nemala len videla že zmeny v zrazanlivosti tak mi dala hneď pichať fraxiparine ...taktiež mi brala krv na genetiku aby sa zistilo čo konkrétne mi je a tam som čakala za výsledkami 2 týždne ale už som si pichala fraxik....no a odvtedy už mi len kontrolujú krvný obraz aby vedeli nastaviť liečbu v pripade zmeny každé 3 týždne a to mám výsledky vzdy v ten deň. presne ako píše
@tomasko27

tomasko27
8. okt 2015

@majinka81 Uz si aj daco pribrala?Dnes ma tak stipala injekcia.

majinka81
8. okt 2015

@tomasko27 ahoooj ja dost asi 7kíl. Ja hned od začiatku aj bruško hned vykuklo 🙂 No dnes tupá ihla tak som pichla silnejšie a úplne nič ma neštípalo a pekne potom sadla. veru zvykám si.

tomasko27
9. okt 2015

@majinka81 Ahoj ja mam celkom ostre ihly.Ja som pribrala 300gramov no fakt, to nie ze si robim srandu.Ale brucho mi skoro vybehlo.

majinka81
11. okt 2015

@tomasko27 no super 🙂
ja už hodne teda, ale mala som návaly hladu tak som musela vkuse jest.
inak pichás si v tu istu hodinu?
Ja o pol 8 ale rzmýslam že ked pôjdem s kamoškou von tak že či možem okolo 9 nie je to problém?

tomasko27
11. okt 2015

@majinka81 Ahoj no doteraz som si pichala v rovnaky cas a vcera sme sli doobeda do mesta a vedela som ze neprideme tak skoro a ja som si zabudla zobrat injekciu tak som si pichla o hodinu neskor a dnes som zabudla nato tak som neskor o pol hodiny pichla,ale od zajtra musim uz v case ako som si pichala predtym.Mne prave moc nechuti jest.

hematologiabb
13. okt 2015

Kocky berie z Vas niektora anopirin miesto injekcii fraxiparin...ja som fraxik mala brat preventivne,ale teraz ked mi zistili tehotenstvo v 8 tyzdni tak len anopirin lieky asi su tiez na riedenie krvi...dik

tomasko27
13. okt 2015

@hematologiabb Co ja viem tak lieky na riedenie krvi ako napr. Anopirin alebo Lawarin by sa v tehotenstve nemali jest,v tehotenstve su nato injekcie.

tomasko27
13. okt 2015

@majinka81 Ahoj, ako pokracujes v pichani?Rozmyslam ze uz by som chcela citit pohyby no neviem kedy pridu.Asi tak v 13tt som citila take steklenie a isto to neboli creva lebo tie teraz citim dostatocne silno,a potom to prestalo.Dufam ze je vsetko ok.Vo stvrtok idem na poradnu tak som zvedava co mi povie.

hematologiabb
13. okt 2015

@tomasko27 sranda,to prvy raz pocujem,udajne od siesteho mesiaca sa mozu a potesilo,ze nemusim injekcie...ved plni to asi rovnaky ucel..verim,ze gynekologicka vie co robi...

majinka81
13. okt 2015

@tomasko27 ahojky dobre, zatial neštípe, pichám kolko a poviem ti je to úplne lepšie, nemám ani modrinky. Ja mám poradnu o týžden tiež sa neviem dočkat. V práci frmol dnes som ako zbitý pes už len lahnut. ja cítim bublinkovanie teraz od 14tt a sa to stupnuje. paaa

tomasko27
13. okt 2015

@hematologiabb Ale to by ti nemala len tak predpisat gynekologicka ak si predtym nebola na hematologii a ta nepovedala ze ho mas brat a ze ti ho moze aj gynekologicka predpisat.Ja ked som sla ku gynekologicke prvy krat a sono potvrdilo tehotenstvo tak ma hned poslala na hematologiu aby zvazili liecbu injekciami

tomasko27
13. okt 2015

@majinka81 Ja prave nic necitim akurat dnes ked som sedela tak ma nieco tak vnutri buchlo a sa pohlo zeby to bolo ono?Lebo ked som bola predtym tehotna som to tak neskor pocitovala ale to uz bolo jasne ze sa ozyva

margarita
13. okt 2015

@hematologiabb
ja som brala v uplne prvom uspesnom tehu, po predoslych 2 potratoch, pred 7 rokmi Anopyrin 😉
uplne v pohode, predpisal mi to hematolog, ze na moje vysledky a mutaciu to aktualne staci, akurat sa Anopyrin nesmie brat az do porodu, ku koncu by mohol sposobit ucpanie nejakej aorty k srdiecku uz si presne nepamatam akej,
cize mi ho normalne v nejakom 36 ci 37tt vysadili a do porodu som potom mala injekcie.

pri dalsich tehu ale uz moj gynekolog neveril anopyrinu a tak mu hematolog ustupil a pichala som od zaciatku Fraxi. a teraz najnovsie pri poslednej kontrole mi moja hematologicka vravela, ze keby ma diagnostikovali dnes, s mojimi dnesnymi vysledkami, tak mi ona ani ten fraxik nepredpise, ze ho podla nej teraz uz beriem aj tak trochu zbytocne, ale po predoslych uspechoch mi ho zo zotrvacnosti nechali
😀
podotykam, ze som homozygot MTHFR 677 CT a nemam zvyseny Homocystein.

takze aj toto sa asi rokmi a zivotom meni,aspon u mna urcite 😀

majinka81
14. okt 2015

@margarita ahoj
Akurat do vysledkov kukam ja som heterozygot nemam ziadnu mutaciu a tiez mam homocystein v norme.
Ja mam iba znizeny protein s co je bielkovina ktora zabranuje zrazeninkam.
Preventivne mam injekcie tiez.
Co si myslis o mojej diagnoze?
Najprv si vravim ci nie su zbytocne.ale prevencia nikdy nie je na skodu a okrem toho mi vzdy puchli nohy.
Dik pa

majinka81
14. okt 2015

@tomasko27 Ahoj
To mohlo byt ono.
Ja som teraz 15 tt a musim povedat ze vcera velmi intenzivne a dnes iba jemne.
Ale urcite je to ono je to uplne ine.
Jooj tesim sa na volno uz iba 6 tyzdnov do prace.
Nenudis sa doma?
Pa

tomasko27
14. okt 2015

@majinka81 Ani nie.Doobedie rychlo prejde a potom pridu deti zo skoly a po tichu a klude ani stopy 🙂
Aj dnes som daco zacitila takze uz to pomalicky prichadza 🙂 ale ak bude ako dcera tak bude v mojom bruchu behat a ak ako syn tak len spat a lenosit 🙂

hematologiabb
14. okt 2015

@margarita ahoooj,krasne dakujem za odpoved,je sila,ze kazdy povie ine...mne hematologicka napisala do papierov,ze preventivne odporuca fraxi 0,4 ml vecer,lebo mi nezistili nic,ale nevidom v zazname anopirin...a ten mi ked nechcem injekcie predpisla gynekologicka v min,.davke 2x denne po polovicke,ale lekarnicka tiez nechape,ze nezvycajna davka ze by sa to nemalo...ja uz neviem...ja som mala dva potraty skore a teraz som happy,ze zrazu som v 8 tyzdni a vsetko zatial ok na ultrazvuku a tie potraty boli asi zato,ze som bola dlho na nizkej davke hormon stitnej zlavy...lebo akonahle mi ho lekar zvysil je vsetko ok...a gyndekologicka vraj s anemusim bat anopirinu,ze nijakej sa nic este nestalo,ale moze sa predsa a teda co ak ho nebudem brat???Ked mi nic nezistili...a vsetko je asi len z dovodu prevencie nad 40 rokov a kvoli potratom

margarita
14. okt 2015

@majinka81
ja nie som lekar, takze neviem, co si mysliet o tvojej diagnoze 😀 😉 ale urcite je menej "zavazna" z toho, co viem, v porovnani napr. s Leidenom alebo Lupus antikoagulans a pod.

ale ako sa vravi, radsej to poistit, ako si potom nieco vycitat, mam dojem, ze mnoho gynekologov voli radsej tento pristup. aj mne dali napr. v kazdom tehu Duphaston pre istotu a potratila som potom aj s nim, aj bez neho ... ked to ma vyjst, vyjde to, a ked nie, ani vagon liekov nepomoze.

asi tak.

margarita
14. okt 2015

@hematologiabb
ja som brala jeden 100mg po obede. tak mi lekar odporucal, lebo ze je to tazke na zaludok. ale mozno dve davky rozlozene su lepsie a menej zatazujuce, neviem.
a kam chodis na hemato? na Antolsku? ked si z Pe? 😉

ved sa skus spytat hematologicky, napr ten moj mi kedysi vravel,ze podla neho lepsia tabletka, ako zenu s bruchom stresovat injekciami. mala som aj aj, a vyjde mi to narovnako. ale sama sa pichnut neviem, takze vsetky tehu mi picha muz. ma v tom teraz uz celkom slusnu prax, z tehu na tehu mam menej modrin a menej bolestive vpichy 😀 😀 😀

stitna zlaza je zakerna, aj ja mam v tehu Euthyrox a tiez moja endokrino tvrdila, ze podla nej tie potraty boli z nedostatku hormonov a nie z trombofilie, lebo ja mam normalne max.53kg aj s topankami, a telo po otehu skratka vyplo, ze dalsiu zataz navyse uz nezvladne, kedze som podla BMI mierne podvyzivena 😀 no anorekticka, co budem zapierat 😉

hematologiabb
14. okt 2015

@margarita diiik za odpoved,nooo ale v letaku anopirin sa jasne pise ,ze by sa a ani v prvom trimestri vobec nemal uzivat...anopirin...iba v nevyhnutnom pripade,ale ja sa bojim aby som plodu neublizila...ved berem thiroxin na stitnu,potom na tlak dopegyt...kys.listióvu,duphaston...uuff...a inak je velmi dolezite mat stitnu ok ked je zena tehu,lebo to ma dost vpyv na vyvoj plodu atd...a veru teraz si mylsim,ze obe potraty som mala preto,ze som bola na nozkej davke dlho...zrazu ked sa zvysila davka...tak aha...zatial vsjo ok...duuufam,len sa bojim brat ten anopirin...to su hrozne vycitky...ved lekari radia vsetko jasneeee aj amniocentezu ked aj z toho moze byt potrat...no ktora zena to chce riskovat..tak naco to vobec je take vysetrenei...aaach

margarita
14. okt 2015

@hematologiabb
ak Ta mozem upokojit, pri najstarsej som brala do 36tt Anopyrin, kedze "prinos pre mna bol vacsi ako potencialne riziko pre plod" 😉
dcerka je absolutne v poriadku, zdrava, vysoka, a veeeeelmi sikovna, v skolke mi psychologicka odporucala zvazit dokonca triedu pre nadane deti, ale mne sa tento napad nepacil a tak chodi do normalnej skoly. urcite jej ten anopyrin neublizil, rucim za to.