icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

wewika1
18. nov 2015

@oli09 to preto, ze INR sa sleduje prave u warfarinu, kedze ten ho SVOJIM mechanizmom ucinku meni. warfarin posobi na principe blokovania syntezy vitaminu K v dosledku coho dochadza k znizeniu zrazanlivosti (tu je aj odpoved na to, preco ti dr daka vitK a povedala, ze sa s fraxiparinom neneguju). nizkomolekularne haparinu funguju v inom bode zrazacej kaskady, cize s vitamínom K nemaju nic spolocne a preto nijakym spôsobom INR neovplyvnuju. Dufam, ze som ti to aspon trochu zrozumitelne vysvetlila....btw, doktori su na stanovenie diagnozy, potom si zoberu guideliny, ktore im vypracovalo ministerstvo zdravotnictva a na zaklade toho nasadzuju liecbu v kroku 1,2, atd, polovica z nich nema viac menej ani paru, co realne pisu a uz vôbec nie ako to skutocne funguje, asi tolko k tomu

ladore
18. nov 2015

@franzziska no ja to mam od svojej lekarky ktora ma na starosti hematologiu a lucbu trombozy pre cele Slovensko tak to nie je moj vymysel ani rozmar ale zrejme na tom bude kus pravdy

oli09
18. nov 2015

@wewika1 .. ďakujem, je mi to trocha jasnejšie... len ma ešte zaújma, lebo aj takú informáciu mám.. že pri fraxiparíne sa ludia nemusia obávať vykrvácia, kedže tu to riziko nehrozí.. je to práve preto že pôsobí v inom bode zrážacej kaskády??

dancez
18. nov 2015

@zoy3 cervene flakyv mieste vpichu a svrbelo to ked som si to poskrabala tak som mala velky napuchnuty flak

franzziska
18. nov 2015

@ladore ja mam tiez taku doktorku a prezila som si s krvou boj o zivot...

matta308
18. nov 2015

@ladore
@franzziska ja mavam tiez pekne hrcky po fraxiku... a taktiez mi dr povedala ze to je normalne a ze tomu nezabranim.. a teraz ked uz nemam tehotenske brusko,tak to je este horsie 😀 kazdy 2. vpich = modrina a hrca 🙂.

franzziska
18. nov 2015

@matta308 😉 ja takisto ale uz dlho to trvat nebude...tak vydrzime nie? 😉 😉 😀

matta308
18. nov 2015

@franzziska tiez si po porode? kolko mas este nakazane si pichat? 🙂 ja som sa bala ze budem musiet celych 6 tyzdnov,ale chvalabohu mi napisala len na 30dni 😀

franzziska
18. nov 2015

@matta308 ano som...6 tyzdnov cize este tyzden musim 😉 😉

wewika1
18. nov 2015

@oli09 tak nejak. Preto sa napr warfarin nahradza nizkomolekularom aj u pacientov, ktory ide na operaciu a na stole nevykrvacaju 🙂 kazdopadne ak 30kg osobe supnu 19tis jednotiek, moze vykrvacat aj ona, ale lepsie sa nastavuju nizkomolekulary ako warfarin :-P

8291
18. nov 2015

@wewika1 warfariny a orfariny by sa mali ako dlhodobá liečba uplne zrušiť.pacienti ich beru dlhodobo hemat.kontroli odflaknute a potom nam chodili pacienti s hemoragickymi krvácaniami v katastrofálnom stave.dessss!!!!

ladore
18. nov 2015

@franzziska napodobne zrazenina v plucach a srdci velmi velka jedna aj druha doma 3 tyz.babo ja na kabloch na jiske s otaznikom ci ten nadych ktory robim nie je posledny.... A v zapati zalievanie krvou takze o tom ako sa nevzdavat viem svoje aj ja ;) ja nechcem hrat zo seba mudru nie som farmaceut vravim len to co si clovek prezil sam

majinka81
18. nov 2015

@franzziska nebojim len mi to je neprijemne boli to a svrbi.
Teraz picham do bokov a tam je to ok tam mam tuk.
Pa

jankastubka
18. nov 2015

No baby, tak som dneska opat volala hematologicke aby som sa spytala na tie mutacie, ktore mi vysli hetetozygot a povedala mi, ze to vobec nevadi. Ze je to uplne bezny stav, ze zle by bolo keby bolo homozygot.
A povedala ze uz ani v tehotenstve nemam chodit, kedze mi nic nenasla. Tak ja neviem.... na jednej strane som rada, ze si nemusim nic pichat. Na druhej strane mam stale pochybnosti, ci otestovali vsetko co mali, ked vela babam z vas, dali nieco ci uz preventivne alebo aj ked mali toho heterozygota.

inak ked kukam do tych svojich papierov, tak tam ziadny ukazovatel d-dimer nevidim. Viacere ho spominate, ze vam ho zistovali. To sa nejak inak vo vysledkoch nazyva?

ladore
18. nov 2015

@jankastubka no neviem ci d dimer robi kazdy hematolog automaticky...viem ze jeho hodnota dokaze potvrdit zrazeniny,trombozu A ak nema podozrenie ani na jedno tak test nan urobit nemusi...napr.otec riedi krv rovnako ale pod sledovanim kardiologa a jemu toto nerobi tak neviem

jankastubka
18. nov 2015

@ladore dakujem, tak je dobre. Ja sa len bojim, po 2 potratoch. Dost som sa upinala na tieto vysledky z hematologie. A dufam aby to konecne vyslo.

ladore
18. nov 2015

@jankastubka ja som mala 3 potraty pred dievcatami a mna napr.neposlali nikde :( a teraz pred tretim tehu som mala bio jedno a to som uz bola 4 rok pod sledovanim hematologie. Tak ale treba verit ze bude vsetko dobre a dobre to aj dopadne a mas stale moznost skonzultovat stav aj s inym hematologom ak mas pochybnosti

laura444
19. nov 2015

@ladore ahoj zacali sa mi po fraxiku robit bubliny hroZne svrbia dnes mi hematolog po konzulte z gynnekologom zmenil na clexane 0,4. Su lepsie ako fraxiparin?

ladore
19. nov 2015

@laura444 ahoj no ak ti to zmenili tak to bol jasny prejav alergie , ci je clexan lepsii oproti fraxi to neviem zlozenie vsak urcite rovnake nie je mne napr.nerobil dobre warfarin a povedala mi lekarka ze prave vo fraxi je urcita zlozka ktora je aj vo warfarine ....takze ja som mala presne tie iste prejavy alergie aj na warfarin aj na fraxi.Ako nahle mi to vymenili tak je to 100 a 1 ziadne hrce modriny krvacanie svrbenie ani cernenie koze az vlasy mi prestali padat a ako mi dali davku forte nakolko som pichala pi 0,8 dva krat denne a takto len raz tak to bolo este lepsie nakolko tie ihly nie su take tupeeee ;) teraz mi davku znova pred pirodom rozdelili na 2 vpichy tak nooo ale to sa neda porovnat

laura444
19. nov 2015

@ladore dakujem dufam ze to bude lepsie ako fraxi. Dnes nepicham nic zajtra rano uz clexan a o 3 hodky po mam prist na hematologiu na krv tak uvidime dufam ze bude uz len Dobre. Dnes sme 12 tt takze do 600 nedelia to snad rychlo ubehne ;)

ladore
19. nov 2015

@laura444 neboj ubehne tomu ver🙂 .... Ano nepichas lebo ich zmiesat nemozes a ani dat dvojitu davku najprv musi prestat ucinkovat fraxi ten je tych cca 12 hod a potom zacnes dalsim mne napr sledovali velmi uz potom reakcie a viem z toho ze su aj lieky ktore mozu dat ale brania sa im zubami nechtami ze nie su ani rak testovane ale hlavne nie su tak rychlo odburatelne v rozklade napr pri krvacani im to netrva 12 hod ale az 24-48hod.lebo mne ked uz sledovali reakciu tak mi vravela ze uz neradi ale zvazuju aj tuto moznost u mna.

edmi
19. nov 2015

Ahojte,chcem sa spytat,pri prvom tehotenstve mi hematolog nasadil clexan od 21 tt,teraz druhom tehotenstve,som 26tt mi este nenasadil nic,tak mam strach aby sa nic nestalo,D-dimer mam 1090,pri akwj hodnote vam nasadili injekcie,dakujem

ladore
19. nov 2015

@edmi ahoj akurat pozeram svoje zaznamy lebo berem do porodnice a tam je 0 - 470 normo hranica

edmi
19. nov 2015

@ladore no ja mam pri tejto hodnote ze zvýšený D-dimer,a dnes mi povedal ze mi este injekcie neda,ale taka som nepokojna,bojim sa aby sa nieco nestalo

ladore
19. nov 2015

@edmi tak ale zvysene to mozes mat ak mas aj zapal staci nadcha ked ti robil test ale tak sjus mu pop.zavolat a opytat sa ci mozes byt bez liecby ak ano tak si stastny clovek ktoreho budu iba viac sledovat ;)

edmi
19. nov 2015

@ladore zapal nemam ziadny,chvalabohu som ok,aj som rada ze nepicham,ale keby somsi pichala bola by som asi kludnejsia,ale mi je cudne ze pri malom som uz mala inj.a teraz este nic,ale hadam doktor vie co robi

ladore
19. nov 2015

@edmi tak urcite by si nebral na zodpovednost ze Vas ohrozi zrejme mas teraz aj skor kontrolny odber aby si to porovnal ci?

edmi
19. nov 2015

@ladore som sledovana kazde 4 tyzdne,teraz idem 14.decembra,v oktobri som mala d- dimer 890 a teraz 1090,vies ja som uz 2x potratila,sice to bolo na zaciatku ale clovek sa uz potom boji

ladore
19. nov 2015

@edmi to poznam neboj musis verit ze vsetko bude dobre keby nie si uz za polkou 🙂 bude vsetko ok.

majinka81
23. nov 2015

@ladore
@wewika1

@8291
Babulky potrebujem radu.
Dnes som bola na odbere na hematke a hovorila som so sestrickou.
Ja uz do bruska nepicham ale akor ku bokom lebo tam vytvorim riasu na brusku uz nevytvorim.
Sestricka krutila hlavou ze tam to neni moc dobre ze radsej rameno ale to sama nedam alebo stehno.
Od bruska a povodneho pichania som sa posunula asi iba 8 cm k bokom.
Som zmatena povedala ze pockame na vysledky a podla toho sa zariadime a ze zatial mozem aj boky.
Baby co vy na to?
Lebo vy co uz mate velke bruska uz tiez nevytvorite riasy nie?
Ci mam aj bez riasy?
Dakujem vam vsetkym.