icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

majinka81
25. nov 2015

@ladore mojaaaa a to ides prirodzene ci cisarsky.
To bude vacsie babatko.
A chlapcek ci dievcatko?

tomasko27
25. nov 2015

@ladore Jeej krasne,my mame dnes 22cm a 360g 🙂

ladore
25. nov 2015

@majinka81 nie cisarsky nechcu povolit koli zrazeninam ze iba ak by to ohrozovalo zivot :( a riedenie po mom by bolo strasne velke tak iba prirodzene. Ale vzhladom na moju vysku 158cm a jeho miery sa obavam az :/

ladore
25. nov 2015

A chlapcek Samko 🙂 tak ns nas myslite a drzte nam palceky urcite dame vediet 🙂

laura444
26. nov 2015

@ladore ahoj som trosku zufala nemam ani moc velke brusko ale ta ihla proste nie a nie dnu dnes az na 3 pokus a dokonca mi z miesta vpichu zacal vytekat clexan tak som trosku pichla este do stehna a tam sa mi potom urobil maly stipanec. obcas sa mi stane ze pichnem uplne bez problemu ale na druhy den sa mi okolo miesta vpichu urobi ako keby maly krvov podliaty kruzok, robim nieco zle alebo je to bezne ?

linda10
26. nov 2015

@laura444 Ahoj ja si idem od soboty tiez pichat fraxiparine a nebojim sa ale viem ze to je neprijemne.No urcite sa stane ze si pichnes mozno tak kde je zilka a potom to trochu vyteka to uz aj mne sa stalo .Ono niekedy je tazsie najst si to dobre miesto.A chcem sa spytat ked si si pichala do stehna urobila si si aj riasu? Ci len pichla do stehna?.Ja najprv budem radsej do brucha ale uvidim casom ci vide KET.

laura444
26. nov 2015

@linda10 ja som pichala fraxiparin len nastala alergia velke bubliny a hrozne svrbenie.teraz picham clexan no pichla som do stehna do riasy trochu stipalo ale tu trosku som musela este streknut. Snad zajtra sa mi podari do bruska dobre pichnut. Striedam strany stale.dnes vynimocne to stehno.manzel nieje doma zeby mi to do ramena no sama to nedam. Pokial brusko dovoli budem pichat ked nie tak potom do stehna alebo ramena.

margarita
26. nov 2015

@ladore
ostava Ti len dufat, ze sa uzv myli o pol kila, ako vzdy, hore dolu.
mne tak pri poslednom porode tyzden pred terminom namerali ze 4880g 😀 a bal sa doki, ze co ak ma az vyse 5 😉 a ked sa o 2 dni narodila, mala len 4440.
drzim palce. zvladnete to 😵

ladore
26. nov 2015

@margarita no bodaj by ale pidla toho sona co ma Grochala v to neverim.... :/

ladore
26. nov 2015

@laura444 ahoj neboj trafila si tupu ihlu to je normalne a neskor mizes mat uz hrosiu tvrdu kozu tak to ide taksie ja mam tiez aj na 3*4* vpich teraz ked mam klasicku davku s forte boli tie ihly kvalitnejsie. Alebo pichnem a nirmalne ze boj to vstreknut ten piestik sa nie a nie pisuvat a to mam az prst biely co do toho tlacim ...ale beboj sa 🙂

laura444
26. nov 2015

@ladore dakujem potesila si ma a aj ukludnila 🙂 nieje nic lepsie ako sa informovat u niekoho kto je na tom rovnako. este raz dakujem 🙂

ladore
26. nov 2015

@laura444 🙂 nemas zaco ja som tie. Akurat pichala a oproti ranu to bolo iba na druhy krat a vstrekla som ju bez problemov celuuuuuu rano som tiez bojovala. Urcite je fajn ked sa ma s kym clovek popytat vidim tiez rozdiel aj ked len cez sklo ale aj to je fajn ;)

laura444
26. nov 2015

@ladore ty pichas 2x do dna ?

ladore
26. nov 2015

@laura444 ano 2 rano 0,8 a vecer 0,8 takze riadne kone uplne plne tie striekacky :/ preto mi bolo super davat si tu forte lebo to som pichala len jednu za den len teraz pred porodom koli tomu ze ja mam takuto silnu davku mi to rozdelili na dve ze al zacnem rodit aby vedeli skorigovat krvacanie lepsie lebo pri tej forte by to zevraj nebolo take ruzove....

zoy3
26. nov 2015

Dievcata prepacte ze takto ale vcera som zbadala vecer toto a mala mensie flaky dnes taketo.fraxiparin?zajtra utekam na hemato.len ci ste to nemali.

ladore
26. nov 2015

@zoy3 na tej steane smerom ako je to kreslo? A aj na spodku bruska? Takto to zle sudit vyzera to ako bezna reakcia po vpichu fraxi skus si to odfotit z blizsia moja

tomasko27
26. nov 2015

@laura444 Ahoj presne ako ja, niekedy si pichnem na treti krat a raz som az na piaty co mi ihla nechcela prejst cez kozu.

laura444
26. nov 2015

@ladore uff teda riadna davka ale co neurobime pre nase deticky. Ja som dnes velmi smutna :( kamoska tiez bola tehu no zrazila sa jej krv v pupocniku plod odumrel dnes bola na zakroku. Ach jaj uz raz pred rokom potratila a teraz toto. Tiez sa bude liecit na hematologii na riedenie krvy. I ked picham tiez sa moc bojim :( prepacte vsetci ze to sem pisem len to potrebujem dostat von nechcem to v sebe dusit :( koli babetku urobim vsetko aj keby som mala 10 injekcii pichat koli nemu vsetko.

laura444
26. nov 2015

@tomasko27 no netusim ako zmakcit tu kozu vzdy alpou potrem miesto a stejnak horho tazko ide dnu.

tomasko27
26. nov 2015

@laura444 Ja myslim ze to bude ihlou ale aj kozou urcite.A mam modriny a ma bolia aj ked chodim,alebo ked sa prehnem dopredu tak ma koza boli po vpichoch.

tomasko27
26. nov 2015

@ladore
@majinka81
@margarita Baby mali ste alebo mate babo ulozene skor dole? Alebo ako je ulozene?No moja je stale dole a este aj hlavickou dole a mam pocit ze je tak skoro stale otocena.

laura444
26. nov 2015

@tomasko27 ja mam zatial len 2 modrinky male a nie moc velke brusko. Obcas problem urobit riasu inokedy v pohode. No koli dietatku urobim vsetko.

tomasko27
26. nov 2015

@laura444 Ja riasu urobim dobru pretoze ja mam spodok brucha taky natiahnuty, ta koza je taka volnejsia.To je prve?Ja tretie.

janickadr
26. nov 2015

@zoy3 Vyzera to najskor ako lokalna alergicka reakcia, ak to svrbi, je to pravdepodobne. Treba to ukazat tomu hematologovi, ak to bude zajtra lepsie, kludne mu ukaz aj tuto fotku.

zoy3
27. nov 2015

@ladore skusim najblizsie odfotit lepsie, len rano o 6.h picham fraxi a toto bolo vecer o 20.h a este o pol noci som to mala, dnes tam neni moj lekar, podla vas ale neni to na pohotovost ze? ze by to nejak uskodilo spuntovi...a ak na pohotovost tak kam na gyndu? dakujem
@janickadr

ladore
27. nov 2015

@zoy3 nie urcite na pohotovost nie ale treba povedat hematologovi lebo ak ta to boli svrbi a mas to dlho tak to moze byt zaciatok alergie a jasne cim dlhsie si budes pichat to co ti ju vyvolava kludne aj latex lebo ten vo fraxi je tak sa to bude zhorsovat.

ladore
27. nov 2015

@zoy3 nie nie urcite pohotovost ale skor by som riesila nemocnicnu ak tam je iddelenie hematologie tak sa ist aspon poradit a vziat so sebou aj kartu a zaznam z ostatnych vysetreni

ladore
27. nov 2015

@tomasko27
@tomasko27 no ja tiez cakam tretie ale tento moj maly slon je proste vsade hlavu uz ma dole od 25tt

ladore
27. nov 2015

@laura444 no davka ako pre kona ale toto je liecebna a nie prevent. Nakolko ja som mala aha aj 2 pl. emboliu v 15tt a tam mi museli nasadit az 4*tie najsilnejsie davky tak mi to dali ked ma pustali takto a aj vysledky d merov mam ja viac zvysene koli tej pliage :( tak ja sa ihiel nezbavim ani 6 tyzdnov po porode v tejto davke a pitom zas silne lieky naspat alebo Warfarin :/

ladore
27. nov 2015

@laura444 to je smutne ty vsak musis misliet ze je vsetko dobre a dobre dopadne. Babulo bude ok ty tiez a v lete si uz vychutnas ten vonavy balicek 🙂 inak aj ja mam strednu dcerku junovu ;) 1.6.