icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

janickadr
27. nov 2015

@zoy3 Spuntovi by to nemalo ublizit, ale ak je to alergia, tak kazda dalsia injekcia moze vyvolat to iste, pripadne stale vacsie a vacsie flaky. Ideálne by bolo ist k tomu lekarovi, ktory ten Fraxiparin ordinoval, teda k hematologovi, myslim. Ten bude najlepsie vediet, co s tym urobit, rep.cim liek nahradit.

ladore
27. nov 2015

@zoy3 a ak by ti potvrdili alergiu tak sa nahradza clexanom ( napr. Mne tak urobili ) alebo su este jedni inj. Nieco na g tusim a najkrajnesom pripade existuju aj lieky ale tie moc davat nechcu

tomasko27
27. nov 2015

@ladore
@ladore Ty to mas uz za par.Stale citim ze je dole otocena hlavou a zadok ma na jednom boku a nohy na druhom ale malo co sa hybe.Su dni ked to je lepsie a potom zase take slabsie.

ladore
27. nov 2015

@tomasko27 no za par uz kazdu hodinu pocitam.... Aj moj ma hlavu dole kolena v jeden bok mi zapiera zadok zas na druhy bok a bud sa vic natlaci ku chrbtici tal idem skapat co mi to akoby sekne tam alebo sa vytrci dopredu cely a to mi ide zas kozu pretrhnut to boli stipe az mi slzy tecu..avh jaj tieto nase dietky

tomasko27
27. nov 2015

@ladore Aj mna dost krize bolia ale mna dost skoro zacali boliet.A zacala som lezat z vylozenymi nohami a myslim ze mi je tak lepsie lebo troska odlahcim spodok.Dost skoro ma aj panva zacala boliet a myslim ze preto lebo je stale dole a tlaci mi tam.Ma 360g a 22cm dr povedala ze take dlhe babo.A ja nemozem moc lezat na boku ani na jednom.

ladore
27. nov 2015

@tomasko27 no ja uz ani nevravim ani bok ani chrbat dlho nic ani sediet dlho otras moj mal v 20tt 0,5 kg v 30tt 3-3,5kg a velkyyy tak si to vies predstavit :/

tomasko27
27. nov 2015

@ladore No tak to v 20 bol riadne velky.Na sone mi dr povedala ze to bude modelka ze bude mat dlhe nohy,ale vy budete mat riadneho chlapa.A starsie deticky kolko maju rokov

ladore
27. nov 2015

@tomasko27 ti poviem od zaciatku mi vraveli ze bude velky ale az takto..... Nsjstarsia 11 stredna 3,5

tomasko27
27. nov 2015

@ladore Dcera mala 19.11 10rokov a syn bude mat 17.12 9rokov.Kedy ti zacalo tvrdnut brucho? Ako si to citila?Aky to bol pocit a to ti cele stvrdlo?

majinka81
27. nov 2015

@tomasko27 ahoj vies co mne povedal doktor ze mala je tiez dole ze je naopak ale ze to sa este pretoci
Bola tak ze ritkou akokeby sedela tak neviem ale hlabickou dole nebola.
V tomto ti neporadim skus sa mudr spytat potom alebo nieco vygugli tu na konikovi.
Paaa

laura444
27. nov 2015

@tomasko27 ano prve 🙂
@ladore ako ti zistili ze mas pl. Emboliu uz v 15 tt ? Bolelo ta nieco? Zatial mam termin 6.6.2016 tak uvidime 🙂

ladore
27. nov 2015

@tomasko27 uz v 25tt normalne cele stvrdlo ako kamen na minutu potom sa uvolnilo a opakovalo sa to niekolko krat za den a cim vyssi tyzden tym castejcie a zacolo aj jemne pibolievat

ladore
27. nov 2015

@ladore no prvu som dostala 3 tyz.po pirode ano bolesti ale take ze ani porod tak nebolel mne to zacalo v ruke hore v kl.kosti a preslo okolo srdca na pluca a istalo to boliet tam tlacilo to neskutocne bolelo dychat sa nedalo od bolesti akoby ta rezali za ziva....hrozne hrozne.... A druhy krat som tu bolest uz piznala a presne znova ma zacala boliet ruka v kl.kosti tak sme hned leteli do nemocnice a tam ked som ju uz mala rovno robili testy na ddmer zrazeniny.len ct ami magneticku mi nemohli urobit. Tak len sona silnejsie a tam ju videli ale tym ze ani od bolesti nic to bolo priserne to sa chodili pizerat ze ci dycham kazdych 5 min. Toto neprajem nikomu zazit a ten co to nemal si ani nevie predstavit co to je bojovat o kazdy nadych...des

tomasko27
27. nov 2015

@ladore Aha no ja mavam len podbrusko tvrdsie aj to len ked si lahnem takze to bude asi babo a nie tvrdnutie.Dnes ma bolelo brucho ako na ms dufam ze to nie je nic zle.

oli09
28. nov 2015

Čaute, včera som si nechtiac zabidla pichnúť dávku fraxiparinu.. Nestalo sa vám to už niekedy? Mam si pichnúť teraz alebo už rovno počkať do času kedy si pichám normálne?

ladore
28. nov 2015

@oli09 stalo 🙂 ak pichas raz denne tak uz pickaj do svojho casu

oli09
28. nov 2015

@ladore ďakujem počkám veru 🙂

linda10
28. nov 2015

Ahojte dnes som pichala prvy krat fraxiparine a pichla som si o 12:00 tak kazdy den mam tak pichat rovnako cize aj zajtra o 12:00

ladore
29. nov 2015

@linda10 ucinok 1inj.je +- 12hodin tak ano najlepsie v rovnaky cas

laura444
29. nov 2015

@ladore ahoj je normalne ze po kazdej injekcii mi to takto zacerveni

sardinka335
29. nov 2015

@laura444 to je ešte nič!!! Nemám sice foto ale moj manžel ked si ich pichal po operacii tak mal fialove modriny akoby ho niekto dobil...takže klud..tvoje mikromodrinky su oproti tým ,,krvným vyronom,, čo som videla nič.

ladore
29. nov 2015

@laura444 🙂neboj toto je ok, zalezi ako si si to aj pichla od dezinfekcie lebo aj tá nie dobre vždy zreaguje.
keď ti ti to neostane červené a nebolí nesvrbí tak toto je úplne ok.
Nechci vedieť aké som to ja mala po fraxi škoda že som to neodfotila, by si sa zľakla :/

laura444
29. nov 2015

@sardinka335
@ladore
Dakujem ukludnili ste ma. Som fakt rada ze sa mozem poradit z niekym kto je na tom rovnako. Este raz Dakujem. 🙂

butterfly333
29. nov 2015

@ladore ahoj moja no ako ešte ste 2v1??

ladore
29. nov 2015

@butterfly333 ahooj ešte ešte bože toto je už ako nekonečný príbeh...brucho pobolieva ako na ms hlavne v noci ale nič ledva chodím moja včera už skoro muž somnou plakal ked ma videl čo mi už pomáhal na wc ohnutej lebo to brucho ma normálne ťahá k zemi. 😒

ladore
29. nov 2015

@laura444 keby čosi píš 🙂 toto ale nie je zlé to máš pekné vždy si pozri kade ti idú žilky lebo ak si ju trafíš tak sa ti potom urobí modrinka alebo po fraxi modrina ako svet...

butterfly333
29. nov 2015

@ladore jaaaj moja no ešte to nejako vydrž na vianoce už budete doma držkajte sa.

ladore
29. nov 2015

@butterfly333 viem ze musim clovek vydrzi aj kona niest ....len toto je uz ozaj moooc toto tehu je fakt narocne neviem ci je to vekom ci tym ze je 3tie alebo tym ze chlapec ale od zaciatku o hubu...

majinka81
29. nov 2015

@laura444 ahojky preste takéto mám aj ja, vôbec to neni zlé ja mávam aj horšie niekedy ked si trafím žilku a raz som mala modrinku 4 cm asi. Moja mudr povedala že je to všetko ok.

laura444
29. nov 2015

@ladore 🙂 ked mne sa zda ze ako mi zacina brusko rast mam na nom same zilky 🙂 ale vzdy sa snazim najst miesto kde by sa to dalo