icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

tomasko27
27. dec 2015

@majinka81
@ladore Ahojte kocky.Ako sa mate?Vianoce ako prezivate?Baby mna posledne dni tak boli chrbat ale to ked sedim,ked stojim alebo chodim to tak moc necitim.Ja uz od dnes nemozem jest sladke lebo v stredu bude ten cukor riadne vysoky.

jvlo
27. dec 2015

Ahojte, je tu niektora z vas, ktora ma zlu lepivost krvnych dosticiek a berie aj aspirin protect aj fraxiparine?

tomasko27
28. dec 2015

@majinka81
@ladore Ahojte baby.Sme u svokry vcera sme tu dosli ale uz by som sla domov,teraz mi je najlepsie doma poznate to ze.Ach nie je tu zle ale stale jest a jest a deti nie su naucene tak jest ako tu jedia.Tu kazdy den maso a to my zase doma nie.My cestoviny palacinky a tak no a syn maso vobec neje tak to ma nervy svokra.Ako nechcem ohovarat ale nevari moc dobre nema to ziadnu chut je to take ze len aby bolo navarene a uz hoc ako nech to vyzera a chuti.Ale najedla som sa co uz lebo by bolo zle.Aby som stale jedla aj kolace ovocie a hovorim ze nemozem lebo v stredu idem na cukor ale no dako tomu nechape.Nech uz je vecer a zajtra pojdeme domov.

ladore
28. dec 2015

@tomasko27 :Ddd to ako moja 🙂))) ja som tiez bola radsej doma ani k nasim ma to netahalo.....a tyzden pred porodom som bol ako pes uz iba zaliest niekde do kuta a ostat tam take nepohodlie nepokoj ...vrrr

majinka81
28. dec 2015

@tomasko27
@ladore
Ahojte babule, no to ti poviem, najlepšie doma veru. My sme mali navštevy, kámoši krsní, ale dávam si pozor na cukor ja to mm 8.januára a išla by som aj skor veru.
Už chcem vidieť malinku a ako podrástla.
Letia tie sviatky a za chvilu sa začne kolobeh normálneho života.
No mám parádnu hrču na lavej strane tak dávam do pravej už sa posúvam fest k bokom lebo ku hrči necchem potom sa aj zle spí na tej strane.
držte sa babule paaaa

tomasko27
28. dec 2015

@majinka81hej zle sa spi na tej strane kde je hrca.Aj tak budem mat zli ten cukor lebo som mala skor prestat jest sladke.Blbo mi to vyslo.No som zvedava na poradnu ze kolko som pribrala lebo sa len tam vazim.Doma ma clovek najlepsie pohodlie.

tomasko27
28. dec 2015

@ladore Hej to uz tak tesne pred je take nepohodlie,neda sa pohybovat normalne a stale iba wcko.Casto ma bolieva hlava,nie moc ale ma boli.Drzite sa?

laura444
28. dec 2015

Ahojte kam davate pouzite injekcne striekacky? Mam doma asi 2 krabice. Zaniest to k doktorke, nech to zlikviduju alebo to normalne hadzete do smetneho kosa?

majinka81
28. dec 2015

@laura444 ja dávam do koša, vložím naspat do obalu aby sa náhodou niekto neporezal. Malo by sa to separovat som počula

majinka81
28. dec 2015

@tomasko27 ahoj ja sa stále iba prevraciam ked spím, lebo vsak na brušku sa nedá spať tak striedam boky raz jeden raz druhý aj sto krát za noc sa prevrátim no ale všetci vravia vyspi sa lebo potom sa nevyspíš vôbec a bude.
máš už výbavičku?
ja niečo mám a idem si objednat postielku a košele tehotnské a neviem musím sa ešte poradit čo treba.
no ako dopredu musím prestat jest sladké?
to aby som teraz prestala už ked budúci piatok mám kontrolu.

laura444
28. dec 2015

@majinka81 ved prave ja si picham clexane a vzdy ihlu zakryjem krytkou ale v dnesnej dobe clovek nikdy nevie.

tomasko27
28. dec 2015

@majinka81 Ahoj no ved to neviem.Dr sa ma pytala ze ci jem vela sladke ze aby to moc nevyskocilo.Tak myslim ze dlho trva cukru kym sa vypari.

majinka81
28. dec 2015

@laura444 ved to, a kde si picháš stále bruško?

majinka81
28. dec 2015

@tomasko27 moja od zajtra asi ani ja nejdem jest sadké a bude pokoj, tiež sa bojím, potom by bola dieta však?
inak nesvrbí ťa pokožka po injekciách? mna tak dakedy pred spaním cez den nie iba ked pichnem tak tie miesta niekedy a hrčky svrbia.

laura444
28. dec 2015

@majinka81 ano zatial stale do bruska. Niekedy problem inokedy na 1. Krat. Zalezi ake miesto vyberiem.snazim sa striedat strany a vzdy cca 3 cm ok pupku.

tomasko27
28. dec 2015

@majinka81no niekedy ma svrbi,nie moc a dlho ale svrbi.Ako sa ti dari pichat do bruska?Mne dost tazko uz ale do nohy nemam dako odvahu.

majinka81
28. dec 2015

@tomasko27
@laura444
baby no ja vam poviem, ja skôr do bokov, poviem vám aj 15 cm od pupka, nechytím riasu, neviem či iba ja som taká že to neviem, dr v ba mi povedala, že to už je daleko že radšej ruka alebo noha potom.
Ja mám nizky protein S respektíve sa začal v tehotenstve znižovať.
no a ked som bola u hematologičky u nás lebo som menila tak jej ukazujem že kde picham a ona že ok - lebo ku brušku už neurobím riasu - tak povedzte dve dr a iné názory. A ešte jedna pikoška, mám injekcie iba koli tomu proteinu a tu u nás ten protein ani nekontrolujú - pýtam sa po krvi že a ten protein je ako na tom?
a dr, že to je jedno či je 45 alebo 41 že doležité je že si pichám a hotovo a že sa nemám znepokojovat vôbec no takže asi v ba robia všetko podrobne.
Ja sa v tom nevyznám.
ale ked som mala menšie bruško tak sa dalo aj bližšie k pupku - ku bokom pichám asi od oktobra čiže od 4-5 mesiaca ked bruško podrástlo.

laura444
28. dec 2015

@majinka81 tak ja si picham ten clexane koli zrazanlivosti krvy kedze 3 roky dozadu som mala z HAK zrazenu krv v ruke, ked som zistila ze som tehu tak ma gynek. poslal hned na hematologiu a oni mi nasaldili fraxiparin no po 2 mesiacoch nastala alergia svrbenie a take hrcky tak mi to zmenili na clexan, ja mam este take mensie brusko riasa sa da pekne urobit, ked uz bude vedsie tak manzel bude pichat bud do pleca alebo nohy, som rada ze mam injekcie koli miminku urobim vsetko budem pichat az do 600 nedelia lebo ako som zistila co sa stalo kamoske ze sa jej v 3 mesiaci urobili krvne zrazeniny v pupocnikovej snure a male jej odumrelo tak sa vzdy pytam na vsetko a injekcie su ako prevencia na riedenie krvy.

linda10
29. dec 2015

Ahojte baby mam taku otazku.Ja som sice mala teraz KET neuspesny.Ale napriek tomu skusame s priatelom pocat babatko.Ja ale ked som mala KET som musela pichat fraxiparine 0,4ku.No a chcem sa spytat ze takto ked skusame je mozne ze by sa podarilo ked nepicham fraxiparine nema stym niekto skusenost?Viete mi poradit?Dakujem 🙂

margarita
29. dec 2015

@linda10
s KET ako takym skusenost nemam, ale co viem, tak Fraxi sa dava preventivne pri UO uz aj pocas procesu, pri prirodzenom tehu zvacsa az ked sa potvrdi otehu.
Fraxiparine nema vplyv na otehotnenie, len pomaha potom, ked sa to uz zadari "riedit krv" ked mas bud sklony k porucham krv.zrazanlivosti, alebo pri tych vsetkych hormonoch co mas pri procese UO.

mozes byt pokojna, osobne som otehotnela uz 7x. ale Fraxiparine som k tomu nikdy nepotrebovala, az potom.
drzim palce, nech sa cim skor zadari aj vam
😉

linda10
30. dec 2015

@margarita Velmi pekne dakujem tak dufam ze sa raz podari 🙂

majinka81
30. dec 2015

@linda10 ahojky presne ako píše Margita, po potvrdení tehu hned ako zistíš že si tak pôjdeš už ku hmatologičke si po injekcie. Moje kámošky mali aj krvné mutácie a pichat začali až po potvrdení. Neboj podarí sa prirodzene, nám tiež nedávali nádej na priridzené lebo sme mali pod normou a otehu som niekolko krát. Držím palce

majinka81
30. dec 2015

@laura444
@tomasko27
@ladore
Baby caute!!!!
Tak ja som bola včera za susedou sestričkou robí na chirurgii a fraaxik pichá denne asi 50 krát kedže po operáciách je to nutnost.
Hned mi povedala že bude chodit každý den na pol 8 večer a ked bude mat nočnú tak o 5 večer bude tam rozdiel dve hodky myslíte že neva ten rozdiel časový?
Inak vám poviem, že nočná iba tak raz do týždna alebo raz za 10 dní čiže skor by boli injekcie stále na čas.
tomasko27 prýv krát do ramena - zastipkalo ale je to ok a prýv kát po dlhej dobe som sa vyspala lebo tie boky a hrčky ma boleli a svrbeli a celu noc som sa prehadzovala a dnes nič - no taká spokojnost. je to prvá do ramena - možno ked ich bude viacej aj ramena a ruky budú boliet neviem. Napíšem. Nemáš v okoli sestričku kámošku?
babby caute

linda10
30. dec 2015

@majinka81 Ahoj dakujem velmi pekne.No ved zato skusame predsa aj prirodzene ved clovek nikdy nevie 🙂

ladore
30. dec 2015

@majinka81 ahooj no rameno stiiipe kua a dobre no mne po tom velikom bruchu ostalo dost koze tak je kde pichat az na to ze musim davat velky pozor na jazvu...

tomasko27
30. dec 2015

@ladore
@majinka81 Ahojte babky.Dnes vecer sme vyberali meno a ze ake by sme vybrali chlapcenske meno a sme hladali a hovorim tak bud Mikulas alebo Silvester a syn hovori tak sa bude volat Stedry den a my vsetci do rehotu jak kone.

tomasko27
31. dec 2015

@majinka81 Inak meno uz mate vybrate?Vcera som bola na tom teste na cukor.Rano 6:15 som vypila glukozu a 8:15 na krv no zobrala ma nieco po pol 9 a mne bolo tak paradne zle stoho a smadna som bola ale som nemohla nic pit ani jest.Zobrala mi krv normalne z ruky zo zily a potom z prsta.Z tej zily mi tiekla krv aj okolo ihly dole rukou a z prsta sme nemohly par kvapiek do ampulky zobrat co mi nesla krv.Mala som aj poradnu ale bolo to take rychle ze az.Vysetrila ma prstami vonkajsia branka pre prst tak ako pred 3 tyzdnami a vnutro zatvorene,popocuvala srdiecko a nasla hned co vzdy musi dlho hladat a som sla prec.Mala dost svojich pacientok a este zastupovala dvoch dr tak tam bolo rusno a sestricka skoro kazdej brala krv.

ladore
31. dec 2015

@tomasko27 no pekne co chces bol by origos 🙂))) no my sme veru mali problem chlapcenske aby to nebolo uz otrepane alebo take ze v rodine sa 4 nan otocia....najprv sme mali Andrej potom zacali uz kadeco hladat a svokra furt pindala a nakoniec ma osvietil Samuel a bolo uz som neustupila a svokru som poslala do prdele ze mala dvoch synov mala moznost dat meno na B aby JEJ to ladilo k priezvysku.....ze toto su MOJE deti MOJA rodina a buchla som dverami a bol pokoj

tomasko27
1. jan 2016

@majinka81 Ahoj.Budes pouzivat zavinovacku?Neviem ci mam kupit taku zavinovacku do sedacky ci len normalne obleciem a prikrijem dekou.Ked to bude april a vsade som videla tie take zavinovacky do sedacky len take hrube flisove a to mi pride ze v tom uz bude teplo.Neviem.

@ladore Ahoj.No hej boli by sme origos.To ako ten vtip.Pride Dezo na matriku zapisat dieta a ze ako sa bude volat ze Zilina a ze preco ved to nemoze dat a sa pyta ze preco ked mu zapisali Martin a Mikulas mozu aj Zilinu.
Mne sa paci Viktor ale aj Jurko a mozno bude Tomasko po otcovi,uvidime.
Paci sa mi Agatka,Hanka ale to manzel nechce,Irenka ale to je 6aprila a vtedy mam jeden z terminov asi Dorotka ale Nina este nie sme rozhodnuty

rica1
1. jan 2016

@tomasko27 nahodou som prečítala o zavinovačke, ja som si kupila zavinovačku lodger wrepper fleese, a babetko sa mi narodilo v maji a napriek horucemu letu som ju perfektne vyuzila a dokonca vyuzivam ešte teraz!!! máme 7mesiacov a do minulého tyzdna som dala paperovu bundičku zateplené nohavice alebo overal a dala do kočíka a do tejto zavinovačky a nepotrebovala som ani fusak.. toto ale ešte do hlbokej vaničky do sportaku ktorý občas už používam dávam už fusak ale do hlbokej bolo toto ideálne a hlavne na jesen. nevýhoda trošku vyššia cena ale nedám na nu dopustit, stojí od 50 eur vyššie