icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

margarita
20. jan 2016

@sensen12
pisem vyssie odpoved na Tvoju otazku, to musi posudit lekar, aky je odstup medzi porodmi, myslim ze nad 2 roky v pohode, menej ako 2 roky zvazuju, ale teraz napr.rodila moja kamoska, rozdiel ani rok a pol pomaly, ale ona nie je trombo, no zase mala tu jazvu tak,ze jej dovolili skusit normalne a nehnali ju po prvej sekcii automaticky na druhu. a zvladla to, ze v pohode.
aj svagrina tak mala prveho KP cize sekcia, a dve dalsie deti uz rodila vaginalne....

sensen12
20. jan 2016

@margarita teeeda to je aka odvaha,a ako zisti dr,ze sa jazva trha,ak ma zena epi,ja som uz epi mala a tak zabrala,ze som do 15 min necitila nic,jak potom moze rodit zena normal s jazvou,to mu si strasne bolet,ha som po cisarskom rok chcela prirodzene potratit,cize zistili len obal bez mimi,mesiac som cakala na vypudenie a ked zacal proces samocistenia,tak to boli take bolesti cez jazvu,ze bodanie nozom suvix,a to som uz mala za sebou porod 24 hodinovy a kontrakcie jedna za druhou okamzite,ziadne ze pomaly postupne,ale co bolo za bolest pri tom samovolnom potrate,tak radsej by som aj desat porodov absolvovala,len nie ta bolest,jsk teda dr zisti,ze sa maternici roztrhla,ked bude epi a nikto nic neciti,kkksss

margarita
20. jan 2016

@sensen12
tak to je skor otazka na doktora, ja nie som porodnicka 😀
ale viem ze kamoske tu jazvu pozeral pri kazdej poradni a nejako aj uzv to kontroloval, a ona skratka mohla. zalezi asi najma na to, ako dobre to bolo zosite a ako sa to hojilo.....poznam baby co im to skoro ani nevidno 😀 a ine, co to mali aj polroka po porode este stale bolave, zapalene, atd.

sensen12
20. jan 2016

@margarita to hej,mne tiez nic nevidno,ani dakedy neviem,co je jazva a co zhyb koze,len som uz spoznala par zien,co ich ledva zachranili ze jazva praskla a lietali jak divi okolo nej potom,tak preto zvazujem

majinka81
20. jan 2016

@margarita Ahoj díky za info, moja malá je zatial otočená nožičkami dole, takže dúfam, že sa prevráti na dobrú polohu. Ja som prvorodička a tú epi by som skúsila, ono nakoniec nevie nikdy človek ako to všetko dopadne, hlavne aby bábatku nič nebolo, my sme ženy sa pozviechame z toho všetkého nejako no nie? 😉

margarita
20. jan 2016

@majinka81
to urcite, a v ktorom si tt? lebo tusim ze do 36tt sa este kludne moze otocit, potom uz ma cim dalej tym menej miesta

ja som to presne takto brala aj s tou epi, na pouceni som bola, anesteziologovi podpisala informovany suhlas, ze som si vedoma toho, ze ak tam nebude tych min.12 hodin, nesmu mi to podat
ale nakoniec to vsetky doterajsie porody vyslo tak, ze som ju kludne dostala....asi prave preto, ze som sa na to tak neupinala, a pripravila sa na najhorsie 😀
potom som vzdy uz len prijemne prekvapena...

drzim palce, nech mas lahky a rychly porod

majinka81
20. jan 2016

@margarita Ahoj 29tt no dúfam, cchela by som prirodzene rodit 🙂 .Dakujem za radu a povzbudenie.

ladore
20. jan 2016

@margarita ja som vravela za seba krv riedim uz par rokov a davkou forte 0,8 tak nieco viem a teda aj dost nato aby clovek vedel co moze s takou davkou a co nie.Ja som sa schvalne pytala na cis.rez lebo hrozilo ze maly bude velky a tazsky na moju stsvbu tela a rovno ma n hemat.aj anesteze a ta je aj v rodine zrusili ze ked sa riedi krv Uz vyssou davkou tak sa epi davat nesmie lebo je velke riziko zakrvavania pri mieche a nasledne ochrnutie ze ked uz tak na vela vela tak iba celkovu anestezu. Na izbe vedla lezala baba tiez co riedila po dvoch porazkach uz prve iba epi lebo mala malu davku ale s rizikom vlastnym a druhe uz v uplnej ako ja.

margarita
20. jan 2016

@ladore
ja som odpovedala tiez za seba 😉 na otazku sensen12 , ktora ma iba O.3ku ako ja uz 3x, ze sa to da, samozrejme nie vzdy a automaticky, ale s tym odstupom ako sme pisali, ze mozne to je.

a dokonca, ako som ja vedela od anesteziologov, ze epi sa "musi" pichnut este skor ako je zena otvorena na 5 a viac cm, ze tak 3 az 4 cm ideal, neskor uz nie. pri poslednom porode som dosla na prijem otvorena na 6 🙂 slovom sest cm, a rovno vravim dokimu, ze tak aspon mi vratia poplatok za epi, lebo aj ked mam odstup od Fraxi vyse 24hod. uz som prilis otvorena....a soklo ma, ze nie, lebo som este stale nemala kontrakcie, ze kludne mi podaju epi, az potom mi "pustili" plodovu vodu a tak sa cim dalej tym viac dozvedam, ze vselico oficialne nemozne je mozne za velmi specifickych okolnosti a indivindi zdrav.stavu.

takze nehadam sa, ze pri vyssej davke je to uz rizikove, ale riesila som najnizsiu davku a svoje 3 opakovane skusenosti 😉

a kolko mal nakoniec Tvoj drobec, viem, ze si pisala po porode, ale kym sa k tomu dohladam.... 😀 dik.

tomasko27
21. jan 2016

@ladore
@majinka81 Caute kocky.Tak ja este stale lezim na nemocnicnej posteli a este stale jem divnu nemocnicnu stravu,ale da sa to zjest ked neviem obcas co jem 🙂.
Dnes mi primar na veeelkej vizite povedal ze ak bude zajtra klasicke vysetrenie ok tak nemam tu co robit a pojdem domov.Rano budem uz 48 hod po poslednej infuzii.Babo bolo priecne,vcera na sone dole hlavickou.ale lepsie mi je ked je priecne ma to menej boli,ale raz je tak a o chvilu inak otocene.Povedala dr na sone ze skor dievca ach joo keby to bolo naisto.

majinka81
21. jan 2016

@tomasko27 ahoj no super ked ta pustia a gratulka k dievčatku 🙂 uvidíš bude to dievka ked už viacero mudr povedalo.Ja fajne celkom cvičím na fit lopte trošku, no moja je otočená priečne stále tak uvidíme otýžden máme kontrolu.Držkajte sa

ladore
21. jan 2016

@tomasko27 ahoj dievčatá no super keď ťa pustia ono doma je len doma to je fakt.Držkaj sa a babuľka nech pekne poslúcha maminku 😉

majinka81
24. jan 2016

@tomasko27 Ahooooj už si domka?Ja mám zajtra hematku.Dúfam, že bude všetko ok. 🙂

tomasko27
24. jan 2016

@majinka81
@ladore Ahojte sme doma.Zajtra musim skocit k dr zaniest prepustiacu spravu a idem aj na sono.Vazime1080g no mne to pride malo.Co lezala somnou na izbe tak ten isty tyzden ako ja a 1250g ma babo tak sazajtra spytam dr.No uz sa nam to krati cooo?

majinka81
24. jan 2016

@tomasko27 Ahojky moja no super, domka už bude fajne. Vieš čo moja mala dva týždne dozadu okolo kila ale presne nevážila to bude teraz tak som zvedavá. Vieš tá váha je u každého iná. Ja sama som zvedavá. No veru - 30tt je tu v utorok 🙂 ja už pomalinky pripravujem, zajtra idem na to pomaly. držkaj sa inak kde ta pichali v nemocke?

tomasko27
24. jan 2016

@majinka81 Pichali mi do ramena,kurnik ma to dost stipalo a sa mi spravili hrce a svrbili ale uz to preslo.Teba to tam neboli?

ladore
25. jan 2016

@tomasko27 juu ahoj tak super len nech ste v poriadku. Tak dievcata su mensie ale aj genetika ma svoje ak si utlejsia tak predpoklad je ze aj malicka bude utlucka.moja prva mala 2,5kg a 47cm ked sa narodila druha 3,200 a 51 m uz a teraz je praveze taka pevna a mensej postsvy a starsia je tska stihla zirafa 160cm

majinka81
25. jan 2016

@tomasko27
@ladore Ahojte baby, no veru mám aj ja hrčky trošku ale lepšie ako ked som do bokov pichala, mesiac trvalo kým som sa zbavila hrčiek a modrín. Hlavne že ste domka, ja som bola na hematke - všetko bez zmeny sem tam niečo hore niečo dole ,ale tie hlavné parametre sú ok.
A váha isto závisí aj od tvojho tela či si útla -prsne ako ladore napísala. Sme v rovnakom tt v piatok napíšem kolko má naša.paaaa 🙂

tomasko27
25. jan 2016

@majinka81
@ladore Ahojte.Dnes som bola na 3D a dr hovoril vahu ze 1340+/- 200g a povedal ze brusko a hlavicka je na dany tyzden v akom sme ale ze stehenna kost je na 30-31tt tu sme mali od zaciatku vacsiu.Hlavicka dole a chrbatik a zadocek na pravej strane,nozky a rucky na lavej strane,nozky prekrizene a rucicky malo pred ustami .Mam dve fotky,tvaricky z profilu a celo ma po manzelovi a nos neviem po kom.

laura444
28. jan 2016

ahojte prosim vas do ktoreho tt si pichate injekcie do bruska ? mne sa uz tvoria zilky ako mi rastie brusko a dost casto sa mi stane ze pichnem zilku alebo cievku som sama modrinka no riasa sa zatial da urobit v oblasti cca 3 cm o pupku mozem pichat aj do bokov ? ci radsej pichat do stehna ? nemoze ta ihna nejako ublizit babatku ? snazim sa vzdy tak 0.5 mm ihly zasunut do riasi i ked pri pichani stipe vzdy predycham . Ďakujem babulky za kazdu odpoveď.
@tomasko27
@majinka81
@ladore

margarita
28. jan 2016

@laura444
ja si picham do brucha az do konca, mna stehno aj rameno hnusnejsie boli, asi mam kostnate koncatiny a na bruchu furt toho tuku najviac. nemusis riesit len 3cm od pupka, skor praveze do bokov a mne radil hemato aj tak ako keby nad zadkom zozadu, ze ked si das ruky vbok ako tanecnica z Lucnice 😀 tak tam vsade kde mas prsty a palce sa moze.

tomasko27
28. jan 2016

@laura444 Ahoj ja picham do brucha no este je to take ze da sa, aj ked to uz ide tazsie mam taku hrubu kozu a tak idem skor do bokov.Asi zacneme ale do ruky lenze to musim dat sestru nato zaskolit 🙂.

laura444
28. jan 2016

@margarita
@tomasko27 tak ja by som este tiez radsej do toho brucha pichala kedze do nohy to boli a do ruky to sama nezvladnem, manzel sa na to neodvazi, pokial sa bude dat riasa urobit tak budem do brucha a bokov budem sa snazit vyhybat zilkam 🙂 dakujem vam 🙂 a tiez vam ide ta ihla tazko cez kozu ? ja som dnes pichla asi az na 8 krat

majinka81
28. jan 2016

@laura444 Ahoj ja som asi do 5 mesiaca pichala do bruška a ako sa zvačšovalo som sa približovala k bokom.Tam ma to ani nebolelo a mala som tam najmenej žiliek.Od siedmeho mesiaca mi chodi pichat suseda sestrička a pichá do rúk a je to ok, sem tam modrinka a hrčka ale dá sa to, som rada že nemusím pichat sama. Inak v BA mi boky moc neschválili, že tam nemám a zase druhá dokyna na hematke mi povedala že ok. Tak a baby tiež takže boky sú ok podla mna a aj tam je viac tuku 🙂

sensen12
28. jan 2016

chcem sa opytat,robia sa modriny po tom,ja uz mam celkom zelene brucho z nich,a do noh a ruk to boli viac? a kde to treba chytit,ked sa chce pichat do noh,vnutornu stranu,ci vonkajsiu? dakujem

katkakovac
28. jan 2016

@laura444 ja si picham uz 2. tehotenstvo a obcas aj na10.pokus😉 Picham si do stehien a muz mi picha do ruk(ramien). Brucho som riesila tak do 4-5. Mesiaca, potom som uz mala citlivu pokozku, tak so s tym prestala. Muz sa musel naucit, ked videl aka som rozpichana, odhodlal sa. Modriny mam aj ja, uz som mala aj velku ako past. Pomaha mast Heparoid. A porod😉

sensen12
28. jan 2016

@katkakovac ahoj,a urobia sa modriny hned,lebo mne o par dni nabehnu vzdy,dakujem

katkakovac
28. jan 2016

@sensen12 pozri moj prispevok hore. Picha sa vrchna cast stehien, ja si sadnem a raz pichnem vyssie k bruchu, raz nizsie ku kolenu. A ramena detto - predok. Muz raz pichne vyssie k ramenu, raz nizsie k laktu. Modriny su samozrejmost, treba to vydrzat, porod ozaj pomoze😉

katkakovac
28. jan 2016

@sensen12 ja vyzeram ako obet domaceho nasilia. Na synovom plavani uz na mna zvlastne pokukavali, tak som vysvetlovala. Tomu sa neubranis, aj teraz som si spravila jednu taku fajnovu, trafila som priamo zilu...

sensen12
28. jan 2016

@katkakovac tak parada,tesim sa,a tie ruky nohy bolia viac jak brucho,ja zatial len brucho,tam to ide bez kvaazi bolesti,obcas trosku stipe