icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

katkakovac
28. jan 2016

@sensen12 brucho bolelo najmenej, ale ja mam velky pupok a uz davno nespravim koznu riasu... Ale da sa to vydrzat. Suseda absolvovala pocas tehotenstva 30 injekcii z penicilinom do zadku. Nemohla ani sediet. Toto chvilu boli a ides dalej😉

sensen12
28. jan 2016

@katkakovac ok,a tie modriny,ci vpichy na rukach bolia pocas dna,myslim tak,ze ci sa da chodit,sedet,hybat s rukami,dakujem

katkakovac
28. jan 2016

@sensen12 jasne, normalne fungujem. Ked je najhorsie, natriem mastou Heparoid. Pozor ak mas svrbive guce, ktore navieraju a pobolievaju, povedz to hematologovi. Moze ist o alergicku reakciu. Pri prvom som mala fraxiparin, teraz po 2 mesiacoch som musela prejst na clexane. Ale u mna to bolo naozaj uz neznesitelne, svrbelo ma vsade, kde som si pichla aj pred 2 tyzdnami. Ostatne je vydrzatelne, obcas tak 5-10 minut stipe a potom uz len modrinky pobolievaju, ked do nich syn zo svedavosti stucha😆

sensen12
28. jan 2016

@katkakovac aha,dakujem,a ozaj,boli brucho,aj kedsa mimi hybe,kedze je cele dobodane,ze ci pri pohyboch mimi boli brucho potom

katkakovac
28. jan 2016

@sensen12 ked sa bude ozaj hybat, tak uz tam injekciu proste nepichnes. Koza je priliz natiahnuta na to, aby si tam spravila koznu riasu. V 5. mesiaci su to stuchance a to uz mas celkom brucho. Teraz som v 8. vyzeram ze som zjedla melon, krpate sa snazi prekopat a preboxovat von a koza poriafne natiahnuta. Jazvicky po kiahnach, ktore mavam iplne na boku su uz hoodne vpredu. Ako dlho pichas injekcie?

ladore
29. jan 2016

@laura444 ahoj no ja som az do konca pichala do brucha teda potom bokov lebo vsak na velkom tvrdom brusku to uz neslo a v pohode.🙂

majinka81
29. jan 2016

@tomasko27
@ladore
&ahojte baby, tak my sme mali kontrolu, malá má 1450g, stále je otočená nôžkami dole a vegetí si 🙂 Ak sa nepretočí do 35 týždna tak bude cisár 😒 no uvidíme, nemáte takú skúsenosť?Inak všetko ok ale už mám 96kg, tlak ok.Krčok tvrdý a vysoko. Ako sa máte? paaa

ladore
29. jan 2016

Ahoj neboj otoci sa a keby nie tak aj ten cisar sa da zvladnut sice sa to rozdychava dlhsie a otehotniet nemozes tak skoro zas ale da sa zvladnut.;)

zuzina24
29. jan 2016

@katkakovac ahoj aj mne zmenili z fraxi na clexan tiez koli tej reakcii, aj ked pri pichani stipe predycham a v pohode, maly tiez obcas tukne do modriny co dost boli no zatial sa este da vytvorit riasa na brusku tak picham do bruska no zacali my vychadzat zilky tak vzdy hladam vhodne miesto, i ked obcas bojujem asi ako kazdy ihlu dostat dnu cez kozu. asi skusim pichat viac do bokov.

tomasko27
30. jan 2016

@majinka81 Ahoj no ja by sla na cisarsky dako sa obavam klasickeho porodu.Ja som pribrala 5kg doteraz ale staci mi.Bude menej zhadzovania,a prietoky su ok tak babo ma dost jedla.Ja idem v stredu na poradnu som zvedava co povie.

verrramkonik
30. jan 2016

@rybka009 ahoj ja som uzivala fraxiparine od cca piateho mesiaca tehotenstva az do konca sestonedelia a v pohode. pichala som si to do stehien..mala som same modriny ale to sa casom strati.inak so s tym nemala ziadne problemy..

pesa34
30. jan 2016

Ja som zacala vcera, som v 22.tyzdni ale teda som z toho zufala, od malicka mam fobiu z injekcii 😕

majinka81
30. jan 2016

@tomasko27
@ladore
Ahojte, no veru, viete som prvorodička a mám 34, viem že po cisárskom by sa nemalo zo 2 roky otehu a ak chceme druhé bol by normálny pôrod lepší, lenže ak sa neotočí nebude iná možnosť lebo nožičky má úplne dole, čiže by išla nožičkami a to by som neriskovala, radšej nech sa ja zotavujem dlhšie ale nech bábo je ok. My máme od začiatku polohu KP. Ale tak može sa ešte otočiť, uvvidíme. držte sa paaaa

majinka81
2. feb 2016

@majinka81
@ladore
Babule ako sa máte? my celkom fajn, neviem či som sa vás už pýtala, ale treba mi doprredu kúpiť odsávačku mlieka?A ak tak elektrickú alebo manuálnu? Lebo ak mi ju bude treba kde ju budem zhánať potom, a takto by som si ju v predstihu objednala.dakujem 🙂 🙂

tomasko27
2. feb 2016

@majinka81 Ahoj ako sa mas?Zajtra mam poradnu a tak som zvedava co bude.Ach jo pomalicky sa nam to krati ze?Vecicky mas nachystane?Mne pride tento tyzden zavinovacka aj dake vecicky co som si objednala.No musim si zacat chystat tasku do nemocnice aby bolo vsetko nachystane.

@ladore Ahoj ako sa mate?Samko rastie ako z vody vsak?Baby sa drzia?

majinka81
2. feb 2016

@tomasko27 Ahoooj dobre, aj ja chystám, zatial som si prichystala čo malej oblečiem z porodnice ked pôjdeme a dnes som objednala podložku na prebalovanie novu zavinovačku, vložku do perinky a plus tie veci do pôrodnice poradili mi podložky, vložky joooj a také drobnosti. Takže ked mi to príde chystám tašku do pôrodnice. Akurát tie klobúčiky na kojenie nemám - no nevyznám sa v tom 😨 a tiež neviem odsávačku vôbec no uvidím ved hádam v pôrodnici poradia. Inak napíš hned čo a ako, my miery nevieme iba váha bola v piatok 1450g takže tak akurát.
Ako injekcie? Zvládaš?paaaa

tomasko27
2. feb 2016

@majinka81 Ahoj.No uz ich neriesim-nemyslim nato,idem pichnem a neriesim.Len ked stipu tak nadavam 🙂.Kde si kupovala tie podlozky,vlozky v sanitase?Ja by som tiez chcela tie klobuciky ak by bolo treba co u nas bude treba,ze to ide dobre cez to ale ze je s tym roboty dost ale ak mi to ma pomoct tak nevadi lebo vacsiu robotu vidim v robeni umeleho mlieka keby sa nam nedalo.Poznam to lebo som oboch velmi malo kojila ale uz popri tom "kojeni" som musela dokrmovat.

majinka81
2. feb 2016

@tomasko27 stránka for mama.sk celkom dobré ceny a hlavne všetko tam je, no ja tie klobúčiky poriešim v lekárni a dám si poradit veru a ak nie tak si objednám z netu.No najlepšie kojiť určite. 🙂

ladore
2. feb 2016

@tomasko27 ahoj dievcata ako moje? Dufam ze ste ok no my sa mame fajn akurat sme mali poradnu ma uz 5kg ledva som ho vteperila do tej vahy tam 🙂) no a inak ryyyychlo to leti uz mame 2 mesiace ale tak tym ze clovek podnika tak som uz od cca 4 tyzdnA po porode v praci a makam aj s malym ...

majinka81
3. feb 2016

@ladore Kráááásny len tak dalej, priberajme 🙂 🙂

zuzina24
4. feb 2016

@pesa34 ahoj ako ide pichanie ? pichas sama alebo nejaka sestricka ?

pesa34
4. feb 2016

@zuzina24 Sama som si to este nepichla 😕 nemam na to gule 😦 bud mi to picha suseda-zdrav.sestra alebo mamina alebo polovicka 😕

zuzina24
4. feb 2016

@pesa34 tak je super ze ti to ma kto pichnut, ja zatial picham sama do brusnej riasy , no ked uz bude vedsie brusko tiez bud manzel alebo niekto z rodiny kedze do ramena to sama nezvladnem a do stehna ze to stipe.

majinka81
5. feb 2016

@pesa34
@zuzina24 Ahojte baby čo máte za diagnozu ked máte injekcie? Ja mám niízky protein S.

ellisabet
5. feb 2016

@zuzina24 nechcem ta strasit ale mna to najviac bolelo prave do ramena. Ja som si pichala pocas dvoch tehotenstiev cele tehu. Viem presne co prezivate, ale stoji to zato. Drzim palce

tomasko27
5. feb 2016

@majinka81 Ahoj.Na poradni tlak ok,moc tiez vaha ze som malo pribrala.Neotvaram sa len ta vonkajsia branka je pre prst,tak sa to zatim nezhorsilo.Od 28.2 nastupujem na matersku.Ale az teraz mi povedala ze mi hrozi predcastny porod.Vysetrovala ma prstami aj hakmi lebo mi brala vyter.No a samozrejme ze som zacala troska krvacat.Na maternici mam ranku a tak mi to cimsik zastriekala a stipalo to a potom mi tam dala taku ako gazu to sa dava ze na rany a samo sa to rozpusti vovnutri.Takze tak.

pesa34
5. feb 2016

@majinka81 ja ani presne neviem.zevraj pre istotu a kvoli rodinnej anamneze 😕 inak mne to pichaju len do ramena, prva bola do stehna ale odvtedy tam mam strasnu modrinu, to bolo pred tyzdnom.

majinka81
5. feb 2016

@tomasko27 Ahoooj. Prečo predčasný? pre tu ranku? Krčok máš aký? No mna hákmi nevyšetruje, iba palcom kontroluje krčok a robí sono. No naša nie je pretočená, čiže nabud úce ked pôjdeme, tak možno aj cisársky navrhnu. A inak zatial ok, až na tú mykozu. Neboj už nám končí 8 mesiac, keby aj niečo tak nič sa nedeje, babo bude urcite ok. 🙂 🙂

majinka81
5. feb 2016

@pesa34 Ahoj aj mne do ramena, som zatial spokojná akúrát sa mi vytvárajú také tvrdé miesta.

zuzina24
5. feb 2016

@majinka81 ja som pred 4 rokmi mala zrazenu krv v ruke z HAK. Teraz picham ako prevenciu proti tomu.