icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

tomasko27
11. feb 2016

@majinka81 Uvazujem ze si kupim poporodny pas na brucho.Troska aby sa to stiahlo.Aj vankus na sedenie si asi kupim aby som ho mala uz do nemocnice.

majinka81
11. feb 2016

@tomasko27 Ahojky, hej no to je dobrý nápad veru, no hej zatial na kilá nemyslím, vieš ja som vysoká a tak to nevidno, len na začiatku tehu som užívala kortikoidy a z toho som napuchla velmi ale musela som som len som mala imunologický problém.
No mne treba ešte lieh, olejček teplomer, iba také drobnosti to už kúpime v lekárni všetko.Tu je tak nasnežené chceli sme íst v sobotu nakupovat ale no neviem ked bude takto.
Vieš čo ja mám strach trochu ak pojdem prirodznene lebo sa bojím že budem nemotorná bez síl, aj som pribrala a mám vek a vieš taký mám pocit že som nemotorná, no ale myslím že aj baby pri tele porodili tak hádam zvládnem.

tomasko27
11. feb 2016

@majinka81 Ved kolke baby mali ovela viac kil a slo im to prirodzene.Ja sa tiez obavam toho lebo od zaciatku jem strasne vela magnezia a tym sa svaly uvolnuju a budem ich mat take mlandrave ze ziadna sila v nich nebude tak som zvedava.No u nas tiez nasnezilo a uz druhy den nam idu len 4zasuvky v dome a to mame dvojposchodovy dom takze na kazdej chodbe sami predlzovak kablov aby nam sla chladnicka a mraziak a tv.A vcera to boli opravovat nechali to tak a od vcera nic.

tomasko27
11. feb 2016

@majinka81 Aky mas tvar bruska?Ja taky divny.Nemam ho ani pod zaludkom ani dole ale len stredom ho mam vacsie.Ja mam spodok brucha uplne makky taku kozu natiahnutu a len ten stred mam taky tehotenskt

majinka81
11. feb 2016

@tomasko27 Ahoj vieš čo taký normálny asi 🙂 nemám velké bruško aspn mne sa zdá lebo som vysoká a tiež mne to všetko išlo do bokov noh a zadku 😉 tak bude z čoho zhadzovat.
No my zatial ok čo sa týka elektriny.Ale porobili sa mi strie na bokoch ale neva, hlavne že je bábo 🙂 🙂 🙂
Ved to že aj väčšie baby porodili.Ja mám kontrolu až o dva týždne mali ma objednat o tri a nakoniec pozerám do knižky a tam že o mesiac, už som chcela vidiet malinku, aj ty sa už nevieš dočkat?

tomasko27
11. feb 2016

@majinka81 Ja uz zacinam chodit po 2t na poradnu.No len ja na sono uz asi teraz nepojdem lebo moja dr nerobi sono.Ja som v nohach schudla aj spodna cast zadku,hrud prsia ziadne aj plecia ale vsetko mi slo do krizov a bokov,bruska a vrchnej casti zadku vyzeram divne 🙂

tomasko27
13. feb 2016

@tomasko27 Ahoj.Kde mam pichnute v ruke tak mi to tak tvrdne a troska svrbi a mam to take teple.Mala si to zo zaciatku aj ty take?

tomasko27
13. feb 2016

Ahoj.Kde mam pichnute v ruke tak mi to tak tvrdne a troska svrbi a mam to take teple.Mala si to zo zaciatku aj ty take?
@majinka81

majinka81
13. feb 2016

@tomasko27 Ahoj ano, tvrdé a svrbí to, ja som to mávala aj na bokoch keed som už pichala dlho, aj ruky už mám také semtam hrčka, tvrdé alebo modrinka, ale už sa nám to kráti tak vybavené nie?No ja už do rúk od 27.12. tak si predstav ja mám niektoré miesta úplne tvrdé.

tomasko27
13. feb 2016

@majinka81 Ja prve dve v pohode ale uz citim ze sa mi robia tvrde miesta a svrbi to troska.
No ale to sa neda porovnat s tym co mam na bruchu od minulej soboty co som si asi tu zilu chytila.Hrca ja hrom a modrina taka velka sa mi robi ale az teraz a stale sa zvacsuje.

sensen12
13. feb 2016

a nesposobia tie injekcie v buducnosti rakoviny detom,alebo zene,citala som x zahranicnych studii a rizika tam su,niekedy sa zamyslam,ze dnes uz donosi kazda zena s liekmi vsetkym moznym,hormonmi a neviem cim dieta,ale potom,ci aj preto nie je nakoniec viac rakovin,ockovania same,same onkochoroby deti,ja uz fakt neviem,co je lepsie,aj tak uz ide do tela tolko chemie a este v teho,zbytok zivota budem brat detox aj mimi,osobne som videla x deti s rakom,strasne,keby sa tak robil vyskum,kolko a coho brali ich matky pred teho,kolko antikoncepcie hltali a kolko kadecoho brali pocas teho a teraz som este citala tie neuroblastony,ci co,aj to jak ockovanie len vydrazdi rakovinu deti,dokonca doktorka mi povie,ze ani ona neveri vakcinam,ako neviem,co bude o x rokov z toho pichania fraxiku,no nasledky si budem klepkat sama🙂 ale ked chce zena mimi....co je horsie

majinka81
13. feb 2016

@sensen12 ahoj napíš presne o aké riziká sa jednalo ohladom injekcií fraxiparine.

sensen12
13. feb 2016

to ja citam zahranicne studie,vyskumy,ktore nevylycuju v buducnosti zvysene riziko rakoviny prsnika u zien a podobne,sama neverim nijakym vakcinam,a som presvedcena,ze keby sa robil dlhodoby vyskum,uz len vyskum z kramarov z onkologie,ze kolko tych deti bolo ako donosenych a co vsetko ich matky uzivali pocas teho,by sme boli prekvapeni,no ale ked chce zena mimi,co ma robit?? nebudem sa osobne divit nicomu,kedze som videla x chorych deti z blizkosti dva cm,tak som napochybach z celej chemie a mediciny

sensen12
13. feb 2016

@majinka81 som si dala side effects of fraxiparine alebo risks of fraxiparine

sensen12
13. feb 2016

no nic, detox a alternativna medicina to snad vycisti tento chemicky bordel,nakolko mne alternativa osobne vyliecila vsetko a aj v nasej rodine,aj raka,takze musim verit,ze tento fraxibordel sa potom vycisti,bo zaruku mi ziaden dr nedal,ze uuurcite je vsetko ok aj o 30 rokov

margarita
13. feb 2016

@sensen12
hodila by si sem, pls, tie linky, co si nasla, lebo mne asi 5 z tych, co som vyguglila nejde nacitat, uz su zmazane a ine su len pribalove letaky nic o rakovine som sa zatial nedocitala.

ale nakolko cakam uz 4.dieta, dost ma to zaujima...

btw, poznam x zien s rakovinou, ktore ani netusia, co je Fraxi.

sensen12
13. feb 2016

@margarita keby som si to nepichala necitam nic,ale nakolko som videla x chorych deti,autistov a xxx inych deti,tak tie mamy si myslia,ze to maju nasledok vakcin a inych liekov,atd.ako je to v celej medicine,vzdy lekari povedia,nic nevylucuje vedlajsie ucinky a dovi dopo,umyju ruky,tak ja len dufam,zeto potom detoxom spravim,bo nie som zastancom chemie,kedze mne osobne poskodila tolko,ze az,az alternativa dala dokopy vsetko

sensen12
13. feb 2016

neviem preco,nechce mi to tu cele skopirovat,pozrite do google,tam som dala toto: effects of fraxiparine

sensen12
13. feb 2016

@sensen12 asi to bude tak,jak s vakcinami,s liekmi a x inymi vecami,ak sa daco pototok,no hold,smola,zaruka neexistuje,asi to nebudem uz riesit,ze co bude,aj tak si vsetko musi clovek vyklepkat sam

margarita
13. feb 2016

@sensen12
preluskala som si zbezne tu studiu, co si hodila sem, a chcem sa spytat, kde si tam citala o rizikach rakoviny prsnika v suvislosti s Fraxi, lebo tento abstrakt podla mna je skor o potenciali Fraxiparinu pri lieceni metastaz karcinomu pluc.

suhlasim s tym, ze chemiu akehokolvek druhu treba len za velmi specifickych okolnosti, ale toto ma fakt nevydesilo a nedokazala som vyguglit ani iny link, kde by pisali o tom moznom vedlajsom ucinku k teme rakovina...

mam vratit svoj diplom z anglistiky? 😀 😉

margarita
13. feb 2016

ok, nasla som napr. toto
http://factmed.com/study-FRAXIPARINE-causing-BR...

Summary Statistics
Reports of FRAXIPARINE causing BREAST CANCER: 4
Reports of any side effect of FRAXIPARINE : 668
Percentage of FRAXIPARINE patients where BREAST CANCER is a reported side effect: 0.5988%

mne z toho grafu ale stale nevychadza, ze by Fraxi dokazatelne sposoboval rakovinu.
Ak tie 4 pripady, co uvadzaju bez nejakej blizsej citacie a specifikacie aj su, tak ja mozem najst z mojho okolia asi 6 pripadov, ze baby maju alebo mali rak.prsnika a maternice, a nikdy si ani jednu injkeciu nepichli.

neber to, prosim, v zlom, ja sa nehadam, len sa chcem dopatrat pravdy a nie nejakych poplasnych kvazimedicinskych stranok...

sensen12
13. feb 2016

@margarita ok, som rada, že si si to aj ty preštudovala, nakoľko ja nie som super v angl, ale celkovo nie som zástancom chémie a keďže to musíme do seba dávať, keďže chceme mimi, tak chcem byť v kľude, keďže som robila na onko, no tak už nie je všetko jedno, vždy sa vyľakám hrozne, tak to som rada, že to teda nebude také zlé, dokonca aj v práci mám deti choré, že rakovina mozgu, no fakt zléééé

sensen12
13. feb 2016

@margarita takže si myslíš, že to nebude mať vyslovene nejaký vplyv na mňa či mimi, lebo hematologička mi povedala, že sú štúdie, že to podporilo rakovinu, čiže ak ju človek mal, tak sa rýchlejšie rozbehla, no tak ja samozrejme nechcem nič také riešiť, ale tak keď to do seba dávam, chcem vedieť o tom čo najviac pochopiteľne

jankastubka
13. feb 2016

Baby tak sa pridavam k vam. Som v 8 tt a moj doki ma nastastie opat poslal na hematologiu (kedze po prvom vysetreni mi napriek 2 potratom nic preventivne nedali, mam aj dake mutacie ale heterozygot). Isla som teraz do BB a tam hned doktorka navrhla Fragmin. Plus si mam davat aj 50 mg anopirinu.
Tak mam prve 2 injekcie za sebou. Vpich ani neboli ale boli to vytkacenie latky do tela.

nikola.fa
14. feb 2016

Mam uz po porode a nepotrebujem fraxiparine ... v pripade zaujmu mam zvyšný fraxiparine 0,4 aj 0,6... v pripade zaujmu sa ozvite na email..

margarita
14. feb 2016

@sensen12
pozri, ja beriem Fraxi uz cele 4.tehotenstvo aj sestonedelie, ale ziadne negativne ucinky som ani na sebe, ani na detoch zatial nepostrehla...pokial viem tak nikto doteraz nevie presne vysvetlit mechanizmus vzniku rakoviny ako takej,
ja som v tomto fatalista 😀 ked ju mam dostat, urcite ju dostanem.
napr. mojej mame zistili rakovinu v 41 rokoch, ja mam 36 a uz par rokov ma kontroluju ako besni kazdy rok, lebo ze ked to mam v anamneze a este v tak mladom veku.
jasne, ze mam obavy, ale je x ludi, co rakovinu ma, nikto nevie preco, a inych xxx, co fajcia aj 30 denne, ale nedostanu rakovinu pluc, co mne pride nefer 😎 ze castokrat ti, co ziju zdravo, dbaju o stravu co jedia, nefajcia nepiju umru zo dna na den na rakovinu a ini sa zhumpluju a nakoniec zomru lebo ich opitych zrazi napr. autobus...

tym chcem len povedat tolko, ze ak by som mala studovat vsetky mozne neziaduce ucinky cohokolvek na mna alebo moje deti, tak cele dni nic ine nerobim....zijem a staram sa o svoje zdravie najlepsie ako viem, a ak nieco pride, budem to riesit potom.

majinka81
14. feb 2016

@margarita úplne súhlasím s názorom 😉

sensen12
17. feb 2016

ináč nepociťovali ste, resp. nepociťujete takú minibolesť, tam, kde sú vpichy a modriny, keď sa vam rozpína brucho, mne stačí totižto, že sa jemne dakte s bruchom šuchnem, stôl, alebo rukou a cítim bolesť po vpichoch, je to ok? a aj keď sa viac najem, stačí pohár vody vypijem a už cítim miesta vpichov.

margarita
17. feb 2016

jasne, bolest po vpichu citim, niekedz este aj na druhy den, ked si to potlacim...modriny v 4.tehu uz nemam ale ziadne.
ved to je normalne, nie?