icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

darusik18
4. mar 2016

Ahojte chcem sa spitat,ak si picham cleaxane 4000anti-Xa IU\0,4ml,je chyba ak si dam vino alebo nejaky alkohol?dakujem za odpoved.

darusik18
4. mar 2016

Nie som tehotna,picham si to po uraze nohy zlomena na dva krat.Dakujem

sensen12
4. mar 2016

mne hematologicka povedala,ze fraxiparin mozem s hocicim,zie nie je kontraindikovany a este dodala,ze ziadnu dietu ci obmedzenua nie su

darusik18
4. mar 2016

@sensen12 dakujem

sensen12
4. mar 2016

@darusik18 inac odkedy som si zazila jednu situaciu s liekmi,tak citam pribalove letaky,na fraxiku som sa nedocitala nic take,ze sa nesmie,drzim palce

sensen12
4. mar 2016

dnes to bolo bez sado maso upir,tesim sa

darusik18
4. mar 2016

@sensen12 este raz dakujem

tomasko27
8. mar 2016

@majinka81 Ahoj.No ako drzis sa?Mna uz ked nieco zaboli tak hned ze uz to prislo 🙂.Ako aj keby uz nevadi len sa bojim ze nezistim ze uz alebo ze to pride vtedy ked muz nebude doma.

majinka81
8. mar 2016

@tomasko27 ahooj hej držím, ja ešte nič zatial sme ok, zajtra mám kontrolu tak som zvedavá. Hned napíšem. No ja som taká tažká akási a unavená ale inak sa cítim dobre, ani ma nič neboli akurát tie panvové kosti - joj tie velmi - a zle sa mi vstáva. tak zajtra drž sa paaa

tomasko27
8. mar 2016

@majinka81 Mne zacali troska puchnut nohy,tebe nepuchnu?Drzte sa zajtra.

majinka81
9. mar 2016

@tomasko27 Ahoj hej puchnu trochu hlavne večer ked kukám sú hrozné. No tak my ideme od mudr tak všetko fajne vyzerá, mykoza ustúpila, malá neni pretočená takže asi bude cisársky 29.3. ma chce poslat do nemocnice a tam sa rozhodne že kedy. Krčok vysoko no a malá váži 2300 ale že má viac len ju neccelo zmerat kvôli tej polohe takže tak.No veru ja ti neviem čo ten cisársky či dobre či nie och ked ja som prvorodička tak neviem.

sensen12
9. mar 2016

@majinka81 nebojte sa nic,aj cisarsky je vzdy lepsie ako riskovat zdrave mimi,ja uz za sebou cisarsky mam,hoci som bola z toho sklamana,ake potom,co som videla x pripadov,ze normal porod a dieta ostalo na hadickach dodnes leziace,tak mi je uz uplne sup a fuk ako porodim,neboj, sposob porodu nech je to posledne,co ta trapi,hlavne je zive zdrave miminko,to je to naj naj

majinka81
9. mar 2016

@sensen12 Dakujem za povzbudenie, práveže sa nebojím ani nič, len tie čo rodili normálne trošku prehánaju, že cisarák neni dobrý a bla bla no ved asi vieš. Ja prežijem všetko kvôli malej 🙂

sensen12
9. mar 2016

@majinka81 neboj,garantujem ti,ze cisarsky je detto narocny jak normalny,ja som zacala normalne,po 24 hodinach zvonom tahali a potom sa uz nedalo a museli cisarsky,nastastie vsetko ok,a po tomto vsetkom ti poviem,absolutne neriskuj,ignoracia vsetkeho,sustred sa na svoj dych pri vsetkom a kaslat na sposob porodu,hovor si,mimi nech je zive, zdrave,hovor si to,lebo ked som sa potom dozvedela o par pripadoch,jak maly nornal normal a potom uz ani akutny cisarsky nepomohol a dieta na hadiciach dodnes,tak mi okamzite depka z cisarskeho zmizla,ver mi,zive zdrave mimi je najviac na svete

majinka81
9. mar 2016

@sensen12 Ahoj to určite verím tomu, vieš sú tu aj také baby čo rodili KP prirodzene obdiv velky ale ja si na to netrufam bábo je na prvom mieste.

sensen12
9. mar 2016

@majinka81 ja som chcela normal,24 hodin som sa pucila,krce,nie bolest,ale krce,ze som dva roky musela cvicit,co som mala svaly na celom !!! tele jak kamen a nic,nepomohlo,dali zvon,nic,az cisarsky,no dnes by som uz takyto risk nerobila,lebo to bol risk jak delo,ale ked dakto chce,nech skusi,ja uz nie,ja uz som skusila,ja len vravim jedno,zive,zdrave mimi na prvom mieste

tomasko27
10. mar 2016

@majinka81 Ahoj,ale bude to dobre,len uz potom pri dalsich porodoch asi len cisarsky.Aj tebe sa tak tazko dycha?No ja neviem ci to tak tazko beriem,ale mne je obcas na odpadnutie co nemozem dychat.A to uuz nie len ked lezim na chrbate ale aj naboku,alebo pri sedeni aj ked stojim chodim,no katastrofa.Hovoria ze cim blizsie porod tym to bude lepsie ale u mna je to presny opak a je to horsie a horsie a nehovorim ked nieco male zjem,no brutal.Fucim ako medved.Ako injekcie?JA jedna katastrofa.Vsak chodim si pichat do ruky ale ake hrce a modriny sa mi robia uz nemame kde pichat.A bolia ma ruky a svrbia,ja uz mam s toho normalne depky.

majinka81
10. mar 2016

@tomasko27 Ahoj neboj, ved už iba tri týždne a po pôrode neviem ale vydržíme fakt, nebude to dlho. No ja s dýchaním ok, ale ked sa idem prekrútiť v posteli tak ako medved fučím ale inak pohodka,No aj mna svrbia ruky a dakedy aj bolia ale čo už bez toho to nejde.Ja už mám 25 kíl nabratých ale vôbec sa na ne necítim.No sa nám to kráti, kedy máš presný termín? Mne povedala že keby mi náhodou odtiekla plodová voda tak si mám zobrat tašku a íst do pôrodnice. Ale ja si myslím že vydržím v pohode do 29 a potom idem do nemocky automaticky a rozhodne sa tam o pôrode. takýto je plán.

tomasko27
10. mar 2016

@majinka81 Ja som pribrala 6kil a sedim pri pc a pisem ti a dycham jako kon na dostihoch. 😒 A kde presne pichate do ruk,idete aj smerom do pleca alebo kde,lebo teraz tam mam hrce a nie je kam pichat.Terminov mam via 6,8 a 12.4 tak neviem,ale keby to bolo aj skor by som bola rada,no len dufam ze prave na konci ked to ma prist sa to nebude rozbiehat lebo na vyvolavacku sa mi nechce zrovna ist 😒 to dlho trva taky porod.

alexandrahaspi
11. mar 2016

Dievcata, mozno budete vediet. Picham si fraxiparine asi od 7tt kvoli v leiden heterozygot (preventivne), som prvy krat tehotna. v 7tt mi brali krv a d-dimer bol 1,05. v 16tt bol 1,75 a doktorka mi povedala ze je vsetko ok, ze mam nadalej brat len preventivnu davku 0,3 fraxiparine. Dnes zacinam 22tt a vsimla som si v papieroch ten d dimer a vsade citam ze to je moc vela, dokonca aj na wikipedii je udavane ze v tehotenstve v poslednom trimestri ma byt max 1,70. Neviem preco to moja dr neriesi? Je to o tom ze nejake ine faktory do toho este vstupuju a ked su tie vsetky v norme tak je to ok? Akurat mi poradila ze mam brat kyselinu listovu, tiez len tak preventivne kym nemame jar a dostatok cerstvej zeleniny. A taktiez vitamin D ktory som mala na hranici ze mam doplnat trochu. No vcera som sa uplne vystresovala z tych D-dimerov, citala som vselijake fora a nikto nikdy nemal tak vela a ak hej, bral ovela vacsie davky fraxi a sledovali ho kazdy mesiac. Mna objednala na dalsi odber az 25.aprila (budem 27tt) cize vyse dvoch mesiacov od posledneho odberu.... Poradte prosim ak ma niekto skusenost, dakujem 🙂

tomasko27
11. mar 2016

@alexandrahaspi Ahoj.Kukla som do papierov a ja som mala D-dimery 0,15 a refer. medze su < 0,50 a tak to mam dobre.Ja mam znizeny protein S,FDP- screening pozitivny a zvysene faktory VIII a IX. a pucham si fraxiparin 0,4.Ale tak myslim ze to mas vysoke ked norma je 0,50.Skus ist k dr a spytat sa na.

majinka81
11. mar 2016

@tomasko27 Ahoj picháme do ramien a smerom dole čiže celá horná časť, keby sme len hore tak to je málo miesta - čiže od lakta smerom hore ale skor tá horná čast. Ja fučím hlavne v posteli ked sa idem prevrátit ako slon.Vstávam celá otlačená z tej váhy ktorú mám, ale inak ok.Nevravela ti mudr či nepôjdeš skor? A už máš všetko prichystané do pôrodnice? Ja hej akurát s tou odsávačkou neviem, ale tak dokúpim potom ked bude treba.

tomasko27
11. mar 2016

@majinka81 A vsak to by ti aj manzel ked tak kupil daku.Nic nehovorila ale som zvedava v stredu co povie.Idem aj na krv aj na monitor.Uz si nanom bola?ja idem prvy krat a som zvedava co bude.Myslim ze mam vsetko,este masticku na zadok lebo neviem ci to maju v nemocnici ci nie.Aj cumliky som kupila pre istotu.Vsade citam ze ked zena v tehotenstve je vela magnezia tak su potom deti take divne,nervozne a uplakane,co myslis.Sa toho bojim lebo ja toho magnezia som hodne jedla uz od zaciatku.

darusik18
11. mar 2016

Ahojte chcem sa spitat,je bezne uz ze ak mate zlomeninu ihlice a prasknutie clenka,ze mate 10dni dlahu,a po 10dnoch daju dole a na clenok vam daju len bandaz na upevnenie clenka?nedava sa uz sadra?bola som dost prekvapena pretoze ta noha stale boli a neviem na nu stupit a ohnut skolenom,o 10dni opet na kontrolu dakujem za odpoved.

majinka81
11. mar 2016

@tomasko27 ahoj, ja mám tiež všetko aj ja som si nabalila sudokrem a bepanthen ku plienkam a vecičkam. No ja idem tiež v stredu na to som zvedavá. Vieš čo neviem a ani som o tom nepočula žeby deti boli iné. ja som magnezko pila sumivé pred otehotnením každy den, tak možno aj som ho mala dosť. Myslela som si že budem mat krče lebo som mavala pred tým ale teraz nemám nič a ani bruško netvrdne.Akurát užívam to železo čo ty s kyselinou listovou, už ani kyselinu nejedávam iba to jednu denne. Už mi ani ovocie nechutí sem tam si dám bezkofeinovú kávu, bože za tri týždne tu bude bábo, neviem ešte si to tak neuvedomujem ale kedže všetko mám som kludná. Hlavne by som chcela kojit.paa

tomasko27
17. mar 2016

@majinka81 Ahoj.Ako sa drzite?Vcera som mala poradnu aj monitor.Zatial vsetko dobre.Vcera mi dr hovorila ze buduci tyzden pojdem asi na sono este lebo ze sa jej zda velke.Myslis ze si mozem pichat zase do brucha?Lebo sestricka co mi picha ide na dva tyzdne prec a tak zeby som sama zase do brucha.

zoy3
17. mar 2016

Ahojte prosim vas kam presne pichate okrem brucha?vcera sme dali do ruky no des ale neviem.ci ame spravne pichli.lekar ze nech si nastudujem ale kde?

tomasko27
17. mar 2016

@zoy3 Ahoj.Ja si davam do ruky ppichat a viem ze este do stehna si baby podaktore pichaju.Ale ak si na zaciatku tehotenstva tak mas najlepsie do brucha.

majinka81
17. mar 2016

@tomasko27 Ahoj moja, tak velké bábo bude 🙂 neboj lepšie ako keby malo byt malinké.Ja neviem poriadne váhu minulý týžden to bolo 2300 plus minus - to može byt aj pol kila však?No a včera mi povedala že krásne priberáme ale nepovedala kolko ja si myslím že už máme tri kilká. No moja brucho neviem lebo je strašne napnuté ale myslím že do bokov by bolo ok tam je tuku dost - ja som minule hovorila s kamoškou a ona celé tehu pichala iba do bokov.
Inak aj ja som bola na monitore a všetko ok, tak som sa tešila, a cche ma poslat buúci týžden do nmocnice naplánovatcisársky lebo malá neni pretočená.

zoy3
17. mar 2016

@tomasko27 ja som uz v 29.tt. Takze uz mi kazali inde:( a kam presne do ruky?zo zadnej strany ci zpredu?