icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

jankastubka
5. apr 2016

@rica1 a preco tak razantne pivedali, ze epi nie. Ved som citala, ze pom12 hod od vpichu sa to moze. Musim s ato spytat hematologicky.
Ja som mala pri prvom epi a bola som veelmi spokojna, a velmi sa bojim bez toho.

rica1
5. apr 2016

@mon777 no koli tomu ze som si pichla fraxiparin, a epi pri sekcii by sa nestihla kedze bola akutna, a pri normalnom porode by hrozila zakrvacanie ked sa rodi normalne musi byt odstup minimalne 12hodin ak chce zena epi, a niekde v nemocnici ako v tej našej az 24 hodin

rica1
5. apr 2016

@jankastubka no mne porod začal o tej polnoci a s bolestami som už prisla do nemocky a pytam sa hned že čo epi a on že kedy som pichla a ja ze o 22hod a on že tak jedine ze by ste rodila 24hodin lebo tu skor nepichame epiduralku po fraxiparine a ja mu hovorim ale ze 12hodin nie a on že no ale u nas nie až 24hodin, a ja som po 4hodinách už bola otvorená na skoro 6prstov , tuším od 8-10 ta moze tlačit nie? a to bolo akurát to že by mi ta epi pomohla vtom momente ako som bola na tych 6prstov a otvarala som sa velmi rychlo a bolesti už boli aspon pre mna neznesitelne, a to som sla na monitor a tam už začali klesat ozvy a bum akutna sekcia

rica1
5. apr 2016

@sensen12 nie takto , ja som mala doporucenu sekciu , primar v nemocke to neakceptoval a povedalže čakáme do terminu a ked sa porod nerozbehne tak mi ho vyvolaju, o sekcii nechcel ani počut.. tak ja som normalne pokračovala v tehotenstve a pichala si, porod sa krasne rozbehol a pri prijme hned mi povedali že ak porodim normalne čo vtedy všetci stým ratali ja vlastne tiež tak epiduralku nedostanem ze mi daju len daky plyn ked bude najhoršie, akurát že začali klesat ozvy cca po 5tich hodinách rodenia a sla som na akutnu sekciu a tam už uspávaju celkovo vecsinou teda .. lebo tam sa jedna o minuty, a teraz som tehotná znova a chcem sekciu ale budem trvat na celkovej narkoze lebo ja by som ani spinal nezvladla , psychicky ... normalny porod u mna ani pocut.. a picham tiež frax a ratam že keby mi naplanovali sekciu tak npr v pondelok rano , tak už vnedelu si nepichnem

jankastubka
5. apr 2016

@rica1 fuu no som z toho smutna
Myslela som si, ze si pred porodom zacnem pichat o 12 tej na obed, lebo vacsina porodov sa prirodzene rozbieha v noci. A som myslela, ze teda tych 12 hod by som bola od posledneho vpichu. Ach jo.

rica1
5. apr 2016

@jankastubka ale ono hovorí sa že 12 hodin, lenze mne doktor povedal že u nas v nemocnici že oni čakaju az 24hodin, ale ja som pichala len 0,3ku takže si myslim ze 24hodin je zbytočne čakať, asi aj závisí akú dávku si kto pichá

tomasko27
5. apr 2016

@majinka81 Ahoj.Stvrtok 31.3 o 10:20 Dorotka 3700 a 51.

tomasko27
5. apr 2016

@sensen12 Ahoj.Normalne pred porodom vobec neriesili ze si picham az po porode mala sa nar 10:20 a o 14:00 som si mala pichnut a bola medzi tym kratka doba tak mi to prelozili na 20:00.

mon777
5. apr 2016

@tomasko27 a kojiť ti nezakázali, keď je napísané, že by sa nemal pichať, ak žena kojí? už mi baby písali, že keby to tak bolo, tak by nekojila v dnešnej dobe skoro žiadna mamina...ale aj tak...v letáčiku v krabičke je písané, že sa nesmie pichať ak sa kojí 😖 a ja som teraz z toho totálne mimo, lebo každý vraví (resp. píše) inak 😖

rica1
5. apr 2016

@mon777 ja som kojila a pichala. V nemocke mi pichala sestricka a hned na to ked som ju poprosila tak mi ukazovala ako spravne kojit. Kojit sa moze popri fraxiparine.

mon777
5. apr 2016

@rica1 no super 🙂 konečne dobrá správa, čo sa môjho nastávajúceho materstva týka 😀 pôrod bez epi alebo cisárskym síce vidím ako horor, ale teším sa naň aj tak a mliečko bude teda v pohode 🙂 takže paráda! dnes samé dobré správy 😵

A baby?? Pichám si od 4+0, čo je zajtra presne 2 týždne. Bolo mi povedané (a aj som sa dočítala), že čím viac vpichov budem mať za sebou, tým horšie to bude. Viac to bude bolieť, horšie sa to bude hojiť, budem mať hrčky v stehne atď. Lenže dnes som si všimla, že sa mi vpichy hoja stále rýchlejšie. Ten spred troch dní je už zahojený, predvčerajší a včerajší sú v štádiu hojenia. Po modrinách už nemám takmer ani stopy a čuduj sa svete, prestalo ma to bolieť! 😵 Už ani necítim, že mi prešla ihla cez kožu a to, ako ma zo začiatku roztok štípal (ako malá včelička), už ani neviem, že si niečo do nohy dávam. Ako ste na tom vy? Pár dní dozadu sme si sem dali pár fotiek, ktorá to ako má a vtedy som mala modrinky aj ja (tri), ale teraz nemám už ani jednu a fakt to už ani nebolí ani nič.

margarita
5. apr 2016

@mon777
ja kojim uz 4.dieta s Fraxiparinom 0.3 a zatial sa zda na starsich, ze ich to nijako negativne nepoznacilo 😀
a zdravi su vsetci ako repy, my ked mame chorobu, tak vyhradne take ako kiahne, rotaviry, pasovy opar alebo mononukleoza. bezne chripky skoro nepozname...

a rodila som 4x, vsetky porody vyvolavane a s Epi, dohodnute, odstup od poslednej injekcie u nas staci 12 hod., ja som mala vzdy viac, lebo vecer pred planovanym nastupom do nem. som uz nepichla.

takze vsetko sa da, len treba chciet 😉

rica1
5. apr 2016

@mon777 ja som pichala cele tehu a este 6tyzdnov po a bolo to rovnake na konci ako aj na zaciatku. Chodis pravidelne na kontroly na hematku? Ja hej a to mi pomaha a pomahalo vzdy som mala otazky a tam mi ich zodpovedali. Si prvorodicka? Ja som dnes 8+0tt

mon777
5. apr 2016

@rica1 tehu som už tretíkrát, no nikdy sme to do konca nedotiahli. Takže áno, rodiť budem prvýkrát 😵 a na hematoogii som nebola ani raz 😀 Môj doki si asi tie testy dal urobiť, kým som bola v nemocke po potratoch, lebo mi to nasadil okamžite, ako som mu volala, že mám pozitívny test 😵 Ale ja konkrétne som na žiadnom vyšetrení nebola. Možno ma pošle na nejakú kontrolu. Neviem, uvidím. 11.4. idem k nemu na sono, či je drobec ok a aj sa teším ako blcha, aj mám príšerný strach, čo sa dozviem, pretože na poslednej poradni (pri druhom tehu) mi dal miesto tehu knižky papier na kyret 😢 otázky ako také ani nemám. Môj doki mi vždy pekne všetko povie, keď sa ho opýtam. Len som si dnes všimla, že to stále menej a menej bolí a lepšie sa mi to hojí, ako na začiatku. Alebo si to možno len tak nevšímam a neskúmam. Neviem 😅 Každopádne musím uznať obrovskú zmenu na mojej psychike. Keď mi fraxík doki predpísal, prerevala som dva dni. Strach a neistota ma doslova mučili každú minútu dňa. Ale teraz to beriem tak, že sa doslova teším na to, keď si budem o 21.00 pichať 😵 viem, že som o krok bližšie k drobcovi a že sme spolu zvládli znova ďalší deň 😵 vyslovene sa neviem dočkať ďalšieho večera a ďalšej injekcie 🙂 čo je fajn...si myslím 🙂

sensen12
6. apr 2016

@margarita oki,a chcem sa opytar na tvoj naxir,myslis,ze daju rodit prirodzebe ak uz mam jednu sekciu za sebou a berem fraxi?? myslus,ze budu riskivat,zatial som totiz nestretla nikoho,kto ma uz sekciu a druhe bere fraxi a dali rodit normal,vsetky uz mali zase sekciu

sensen12
6. apr 2016

@mon777 citala som vela o fraxi a vyhodnotila som,ze ten fraxi je fakt ucinny,zvysuje sance na uspesne donosenie mimi,takze nakolko ja mam tiez zo vsetkeho obavy,tomuto fakt verim,predtym si to teda nikdy nebrala?? ak to budes teraz brat,ja som si ista,ze to je ok

tomasko27
6. apr 2016

@mon777 Ahoj.No nikto mi nic nehovoril nato.Zenska doktorka sa ma na vizite spytala ci kojim a nasledne sa pytala ci si picham fraxin takze asi je to v poho.

margarita
6. apr 2016

@sensen12
mam kamosku trombofilku, prveho mala sekciu, lebo bol KP, druhe prirodzene, tretie zase sekciu, stvrte prirodzene a teraz caka piate 😉
taktiez mam svagrinu a kamosku, co sice nepichali Fraxi, ale rodili druhe prirodzene po prvej sekcii.

moj osobny nazor je, ze sekcia a FraXI spolu nesuvisia, ale skor je to obava lekarov riskovat rupturu maternice alebo ine mozne komplikacie, tak sa razi ze raz sekcia, aj dalsia musi byt sekcia.
opakujem, poznam baby, co mali sekciu a druhe v pohode dali prirodzene, zalezi od stavu jazvy po sekcii a ochote porodnika.

moj dr. napr. trvdi, a aj preto mi deti vyvolaval, kedze boli dost velke, ze pre mna ako trombofilku s Fraxi je lepsi prirodzeny porod, lebo aj to krvacanie pri nom je normalne prirodzene, ze sekcia len ak by bolo babo alebo ja v ohrozeni zivota, lebo to je de facto operacia, velmi vela sitia v porovnani s max..nastrihom pri vaginalnom porode. a mne to krvacalo dost aj len ked mi sil jazvu po nastrihu, takze napr. on je skor za prirodzeny porod.

kolko ludi, tolko nazorov.
🙂

mon777
6. apr 2016

@sensen12 aj ja som na tom tak 🙂 bála som sa strašne, prvé dva dni som mala depky a plakala som takmer non-stop. Ale teraz sa už teším. Pri pichaní injekcie sa doslova už neviem dočkať tej ďalšej, lebo viem, že som znova o krôčik bližšie k pôrodu 😵
@tomasko27 paráda! Ja som sa strašne zlakla pri čítaní toho príbalového letáčiku, že bude musieť byť malé na umelom už od narodenia ☹

sensen12
6. apr 2016

@margarita ok,to viem,ze nemusi byt sekcia zas,len to chcem vediet,ze ci ak picham fraxi,ze daju rodit normalne,kedze mam sekciu uz,toto praveze,lebo ja to mam risk tak ci tak,akurat,co je lepsie,riskovat rodit normal,alebo radsej rovno sekciu,kedze mam uz cisarsky,toto praveze

sensen12
6. apr 2016

@mon777 ja zase som jak stuhnuta,neviem plakat nic,max hysaky v hlave,ale teraz po precitani x studii o fraxi a hlavne statistiky,tak je tam vysoka uspesnost,takze verim mu dost,necham si bodat aj cely zivot,len nech je vsetko ok

tomasko27
6. apr 2016

@mon777 No my sa kojime ale aj dokrmujem,lebo ked sa narodila museli jej dat hned mlieko lebo mala moc nizku glukozu a moje mlieko bolo v nedohladne .

majinka81
6. apr 2016
jankastubka
6. apr 2016

Ja teda picham uz asi 2 mesiac, a teda d8st ma to bolieva, aj vpich aj vtlacenie roztoku. A len raz za xas sa stane, ze ihlu necitim. Vobec nechapem od coho to zavisi.

@margarita to si ma velmi potesila, ze to niekde ide. Som velmi zvedava, ako to bude u nas. Len sa obavam, lebo u nas su nejak apriori proti tej epiduralke nastaveni.

margarita
6. apr 2016

@jankastubka
u nas nie, tu ju pomaly vnucuju kazdej rodicke 😉 ved prachy su prachy.
ja som mala len to stastie, ze kedze porody boli dopredu planovane a vyvolavane, vzdy mi stihli podat aj Epi, hoci som kazdy krat bola pripravena na to, ze si to vybavujem zbytocne a pride to na mna urcite hodinu po pichnuti 😀 asi tym, ze mi to bolo jedno a nebola som na to nijako naviazana, som to vzdy dostala. dokonca aj pri tretom, co som prisla do nemocky uz asi na 7cm otvorena, a vedela som, ze epi pichaju pri 4 az 5 cm, neskor uz to nema zmysel,z e zena skor porodi nez to zaberie, tak mi ju dali, lebo som nemala este vobec silne kontrakcie a vraj to nezalezi az tak na cm, ako vraveli na pouceni KAIM, ale od aktualneho stavu zeny na sale....

rica1
6. apr 2016

@margarita čítala som o tej Tvojej známej čo čaká 5dieta a mala nejake cisarske za sebou, hm ja som teraz tehu a cchem sekciu lebo aj ked si kychnem tak jazvu citim a neviem si predstavit tlačit stym ze mi to moze rupnut, teraz ma kazdy den už teraz dokonca na začiatku prenasleduje pocit ako to vydrzi ked mi brucho narastie.. ☹

rica1
6. apr 2016

inak ja ked som v prvom tehotenstve bola na hematologii ani neviem prečo ale doktorka mi hovori že a fraxiparin ma a citujem, blahodarne učinky pri zahniezdovaní, a my sme a o prvé babo snazili dost dlho , a teraz ked mi nabehol cyklus a citila som ovulaciu tak sme to skusili a ja som si začala pichat fraxiparin, čo som ešte mala balenia z predtým tehu už od ovulácie, a podarilo sa to na prvý sup, ja nehovorim že to je tym fraxiparinom a mozno vyzniem ako divná že som si pichala aj ked som vlastne nemala dovod, ale ... skusila som to čo povedala ta doktorka 😀 😅 😕 😀 a aj tak keď som potom po teste kde boli II volala na hematologiu že či pichat kym pridem na vyšetrenie tak povedali že ano pichat, lebo ja chodím na hematku kazdy mesiav vzdy mi zoberu krv skontroluju krvny obraz a predpísu dalsi fraxiparin, a takto az do porodu

margarita
6. apr 2016

@rica1
chapem ale je to indivindi, napr moja kamoska rodila teraz nedavno druhe po prvej sekcii, pricom starsi mal ledva 16 mesiacov, najprv ju par lekarov odpisalo, ze neexistuje skusit prirodzene, lebo ved mala aspon cakat teda vyse 2 roky ako sa odporuca, im sa ale neplanovane postastilo skor, a moj doktor jej povedal,z e urobi co sa bude dat, podla stavu jazvy....este to konzultoval s prednostom, a najprv to bolo ze sanca 40 ku 60 ze prirodzene vs sekcia, a nakoniec mala este aj preeklampsiu, a porodila prirodzene asi 2 tyzdne pred terminom.

pisem to preto, ze sa neda zovseobecnit, skratka kazde telo aj tehotenstvo je velmi specificke 😉

rica1
6. apr 2016

@margarita no ja sa toho bojim ze ma to chyti skor, a sekciu planuju kedy ked je indikacia ??

rica1
6. apr 2016

@margarita a ona chcela rodit prirodzene? ked ju odpisalo par lekarov to akoby si zhanala kto ju odrodi prirodzene... ja mam zase strach ze v našej porodnici im to bude jedno ze je to maly rozostup.. u nas su max za prirodzene porody.. ale ja ked som lezala v porodnici tak tam bolo asi pol na pol prirodzene a sekcie, somnou na izbe sa vystriedali dve a kazda mala sekciu tak ako ja