icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

sensen12
7. apr 2016

@margarita ahoj,chcem sa spytar a ta kamoska brala fraxiparin ked rodila po sekcii

sensen12
7. apr 2016

@rica1 ahoj,ty chces s fraxiparinom po sekcii skusit priridzene? da sa to,zatial mi totizto nikto nedal odpoved

rica1
7. apr 2016

@sensen12 nieeeee ja praveze nechcem prirodzene. 😔

sensen12
7. apr 2016

@rica1 a doktori co vravia,ti chcu skusat prirodzene s fraxi po cisarskom? ja teda aj ked sa skrabnem uz silnejsue tecie krv,tak si neviem a nechcem radsej domyslet,co by bolo keby ma nechali s fraxi rodit prirodzene po sekcii,ze co nato jazva...

rica1
7. apr 2016

@sensen12 a kolkatku pichas ? Doktori este nic som len 8+2tt.

sensen12
7. apr 2016

@rica1 0,3 uz 150tu

jankastubka
7. apr 2016

@margarita a v akom meste si to rodila?

Lebo na mna sa pozerali ako na vraha, ze chcem epi a normalne bolo citit ako mnou za to opovrhuju. Cely cas o mne hovorili len ako o TEJ CO MALA EPI.

rica1
7. apr 2016

@sensen12 ja tiež 0,3 a mas pocit že aj ked sa skrabnes tak krvacas viac? npr ja neviem kolko krvi som stratila po sekcii lebo ja som už aj na poslednej hematologii pre porodom mala slabši hemoglobín, nejak norma je od 120 a ja som mala už len 95tušim, a poto po porode som mala 80 😅 a tak ferofolgamu som mala brat, to som mala brať aj behom tehotenstva ale ako som si dala ferofolgamu tak proste dostavila sa zápcha, čo som ja nikdy problém nemala a s prepačením tlačit na zachode naprieč tomu bruchu no bala som sa že si tým tlačením ešte čosi uženiem tak som to nebrala, a po sekcii som to tiež len tuším par dni brala a potom sa mi hemoglobin sam upravil asi stravou som doplnila zelezo alebo tak.. no a ktorý tt si? ja sa inak bojím aj sekcie, ja sa bojím proste všetkého ako mala som dobru skusenost zo sekciou aj ked bola akutná ale teraz ak bude tato druha tak sa bojím či to bude rovnaké alebo horšie

margarita
7. apr 2016

@rica1
hej, mala zlu susenost s prvou sekciou, dlho sa zotavovala, problemy s kojenim atd, tak sa snazila skusit druhe prirodzene... no poznam aj baby co museli mat sekciu pri fraxiparibne, hlavne kvoli zlej polohe babetka.

margarita
7. apr 2016

@sensen12
hej, ta co caka uz piate si picha stale, sekcia nesekcia 😉

margarita
7. apr 2016

@jankastubka
v bratislave 😉
je to smiesne, lebo zub si nikto nenecha trhat bez umrtvenia, ved aj to by bolo prirodzenejsie bez anestezy, alebo vyrezanie mat.znamienka....ked to slo, dala som si, keby nie, porodim aj bez ale naco sa trapit v 21.storoci... 🙂

jankastubka
7. apr 2016

@margarita presne. Toto aj ja mna vzdy napadne, ked najma chlap doktor mi povie, ze naco epi, ved odjakziva rodili zeny prirodzene. By som chcela vidiet, ci trhaju zuby bez injekcie.

sensen12
7. apr 2016

@margarita ok,ale ci dajaka rodi normalne po sekcii s fraxi,to ju dali rodit normal po sekcii?

margarita
7. apr 2016

@sensen12
ano, ved som pisala ze mala doteraz sekciu a prirodzene na striedacku, dve tak a dve tak, uvidime ako da toto piate 😉

margarita
7. apr 2016

@jankastubka
hej, prirodzene a doma, este moja mama sa babke narodila doma v prednej izbe 😀 az jej mladsi brat a sestra v porodnici... akoze aj mojim snom by bolo rodit pekne doma, s nejakou babicou a za zvukov oblubenej hudby 😉 ale ako trombofilka o tom mozem do smrti len snivat ...

dokonca som mala pri dvoch porodoch aj medikov na ocumovanie, suhlasila som s tym a nijako mi to neprekazalo, aj tak je tam ludi ako na orloji 😀 tak nejaki studenti hore dole 🙂

sensen12
7. apr 2016

@margarita aha,ty kokos,no dobraaa je teda

rica1
7. apr 2016

@sensen12 mojho muza sesternica porodila dieta doma, rodičia do 9teho mesiaca nevedeli že je tehotná... mala tuším 17rokov, podotýkam nie je to žiadna sociálna rodina 😀 proste jej mama šla na záchod bola búrka v lete a zdalo sa jej že počuje dieťa plakať 😀 no ja si neviem predstavit ten šok keď vošla do izby a tam novorodenec , pupočná snura asi mozno už aj placenta 😀 jemine 😀 no teraz sa smejem... hrozne.. a že nepočula ani keď rodila že by nejako kričala alebo čo .. tak ono to ide asi aj krásne a bez pomoci 😀

febo
7. apr 2016

@rybka009 v tejto lekárni mi vždy ochotne poradili: lekarenpridivadle@gmail.com, stačí im poslať otázku cez mail alebo cez facebook: https://www.facebook.com/Lekarenpridivadle/ Dokonca si cez tento mail môžeš objednať produkty a nemusíš to naháňať v iných lekárňach. 4x denne im vozia tovar takže sú veľmi flexibilní emoticon

majinka81
7. apr 2016

@tomasko27 Ahoj moja velká gratulácia. Nám sa malinká narodila 30.3. 3350g a 48 cm. Tešíme sa z nej prevelmi. Včera som mala poslednú injekciu, ty ešte máš? Inak ja mlieko nemám vôbec.

majinka81
7. apr 2016

@tomasko27 a inak mám opuchnuté nohy fajne zo sekcie. Tak mám tie stahovacie pancuchy, a nemám mlieko a asi ani nenabehne, mám úplne makké prsia. Dnes som bola vyberat stehy a doktorka že si nemám robit nádeje že z toho nič nebude.

sensen12
7. apr 2016

@rica1 ok,a mala jazvu uz po cisarskom,vek nad 35 a brala fraxi,vzdy su ine podmienky a aj iny porod,kazdy ma ine telo,okolnosti,x veci za sebou,mala za sebou x potratov?

rica1
7. apr 2016

@sensen12 ved jasne že nie ja som to napisala ako raritu, pozri ja mam za sebou len jednu sekciu aj to akutnu, ziadny potrat, fraxiparin si picham preventivne koli deficitu proteinu c takze nemam ani nejaku potvrdenu naozaj mutaciu a druhe nechcem rodit prirodzene ani za svet , inak v ktorom tt si? ak si aj písala tak som prehliadla.. ja som z ato že radsej neriskovat

sensen12
7. apr 2016

@rica1 ja by som chcela normal,ale asi by som bola psychicky na dne,risk co bude o sekundu,zaruku mi neda nikto a len same riziko v mojom pripade,tiez mi robili akutny po 24 hod porode,teraz presna polka

rica1
7. apr 2016

@sensen12 no ja som presne tak isto na tom, ze ja nacvicena s epinom všetko ok som si povedala ale to potom už som nezvladala, nevedela som ako čo bude pokračovať, či sa čo skomplikuje a tak dalej, tak ja teraz len sekcia už ale ja som skoro tehotná po sekcii , rozdiel medzi detmi budem mat 1,5roka

sensen12
7. apr 2016

@rica1 ja som mala prvy prirodzene,bez vsetkeho,k bolesti by som to nepririvnala,skor krce ako kamen celeho tela 24 hod aj zvonom tahali,aj epidural a nakoniec rychlo po 24 hod cisarsky,takze neviem,ale vidim to teraz uz len na kludny cisarsky

rica1
7. apr 2016

@sensen12 tak si si tiež zažila, no ja iba 5hodin ale ja som mala bolesti prišerne, a fakt príšerne, a vkuse bez prestavky jedna kontrakcia za druhou , nedokazala som sa ovladat a triasla som sa neskutočne , nechcem na to ani spominat, u mna to bolo čiste zufalstvo

sensen12
7. apr 2016

@rica1 ja soj ostsla tak stuhnuts,cele telo vsetky svaly,ze som musela chodit dva roky na rehabilitacie,plus od 5 mesiaca teho som dostala karpalny tunelovy syndrom,co bol horor,ruky mi trpli od ramena dole a zosalo mi to uz len od zapasti,ale na spanie musim nosit bandaze

rica1
7. apr 2016

@sensen12 ach jaj ☹ tak to by som už určite nerozmyslala nad ničim iným ako nad sekciou

sensen12
7. apr 2016

@rica1 no tym,ze som nizka,chuda,kontrakcie boli okamzite jedna za druhou a pri kazdej som bola cela jak z kamena,kedze som sa obcas drzala chlapa,tak mal obe ramena na kazdom podotykam zelenofialove odtlacky mojich pat prstov,co som ho zmackala vzdy pri kontrakcii,po 24 hodinach by som rozpucila aj kamen,tak ma naplo,pol roka masaze,co mi museli svaly povolit,bez toho,aby som sa dacoho drzala,som sa ani nepostavila,ale tak vyklepala som to,nuz,kto moze vediet,jak budu jeho kontrakcie,ja som mala krce le beton,bolest nie

rica1
7. apr 2016

@sensen12 ano ja takto nejak podone, a tiež chlapa som tam tahala k zemi spolu somnou ☹ ja som tiez chudá ale vysoká výšla 180cm ale moja normal váha je len 56kg , a dieta bolo celkom velke na mna aj ked 3500g su aj vecsie ale to už neviem, ide o to že podla mna tie bolesti boli také že tam bol u mna nepomer a mala som mat sekciu hned, neviem , proste ja by som to nevedela zvladnut , určite keby som sa aj dostala k tlačeniu tak už nevladzem a neviem si to predstavit po tych 24hodinach ako u Teba