icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

sensen12
7. apr 2016

@rica1 ja som sa doslova pucila,ale nakoniec zistili ze ma v zlom uhle hlavicku,to uz ho skusili zvonom chudacika,ale nic,akurat mal potom pekny typel na hlave,v zivote by som uz take nedovolila,a mal 59cm a 3800 na mna velky,dlhy,do nicoho sa nevmestil,rovno pre 4 m deti oblecenie,doteraz je najvyssi,no tak ak toto bude hadatko,tak cisarsky jedine

rica1
7. apr 2016

@sensen12 moja 54cm 😀 dufam ze teraz bues mat dobry ten cisar.

tomasko27
8. apr 2016

@majinka81 Ahoj.Jeej taka drobnucka je.Moje mlieko je asi slabsie ako v obchode nizkotucne 🙂 ked aj by bolo asi ale ona sa nechce chytit,to ma ale ako sa narodila fuci pritom,beha hlavou ma to v puse ale nechyti sa a ked uz tak zaspi.Neviem co s tym tak sa dokrmujeme nutrilonom.Problem aj ten ze jej dali hned flasu lebo mala nizku glukozu uplne hranicnu tak jej to hned mliekom museli napravit ale dva dni jej brali krv stale nato az potom sa to upravilo ked uz zacala troska odomna pit.

majinka81
8. apr 2016

@tomasko27 Ahoj takže stále prikrmuješ? Ja dávam cicu ale ked zistí že tam nič neni tak nechá tak. Ja nemám mlieka nič absolutne.

sensen12
8. apr 2016

chcem sa spytat,my co bereme fraxi,musi potom aj mimino chodit na krv po porode?

mon777
8. apr 2016

@sensen12 Noo, to je dobrá otázka. Ale podla mňa asi nie. Či?

jana2679
8. apr 2016

@sensen12 Ahoj, ja som sa na to informovala po pôrode a nie - lebo je to skoro a na to vyšetrenie treba veľa krvi a to by miminko nezvládlo. Pokým to nie je potrebné tak sa vraj krv neberie.

jvlo
8. apr 2016

@sensen12 dcera ma teraz 2,5 roka a ide prvy krat na hematologiu, ale dufam, ze nededila krv po mne, ale po manzelovi

mon777
8. apr 2016

@jana2679 a ak sa nepichá fraxi kvôli problémom s krvou, ale preventívne, kvôli opakovaným potratom?

katy31
8. apr 2016

@tomasko27 ahoj, ako si rodila, normálne, či sekciou? Baby, čítam Vás niekoľko týždňov, ja som si pri dvoch tehu nepichala, teraz nedávno som dostala Fragmin, kvôli jednému parametru, aby bolo bábätko vyživované lepšie.... a už pichám druhý mesiac.... Po sekcii s pichaním musí byť znova sekcia?

jana2679
8. apr 2016

@mon777 fu tak to neviem, lebo ja som po opakovanych potratoch bola gynekologom poslana na hematologiu a aj genetiku a vlastne na hematologii,mi zistili vrodenu poruchu krvi. Nepočula som o tom, že by to gynekolog predpisal preventívne, ale on je doktor a vie čo robí.

jana2679
8. apr 2016

@katy31 pichanie fraxi nemá žiadny vplyv na to ako budeš rodiť.Účinok 1 injekcie je určitý počet hodín po vpichu a závisí od toho aká je silná injekcia.Akurát v ten deň keď robia sekciu sa nepichá a potom sa pokračuje.

katy31
8. apr 2016

@jana2679 ďakujem za odpoveď, pýtala som sa preto, že tu baby hlavne písali, že sa robí potom sekcia skôr, ako normálny prirodzený pôrod....

mon777
8. apr 2016

@jana2679 tak su lwn dve moznosti. Dal si tie testy urobit z mojej krvicky, kym som bola v nemocke alebo fakt predpísal fraxiparin pre istotu. Moja obvodacka mi vzdy vravela, ze mam krvny obraz ukazkovi a tam by sa asi problem s krvou ukazal na nejakych odchylkach a moje testy boli vzdy v hodnotach v presnom strede.

sensen12
9. apr 2016

@mon777 predpisuju to aj preventivne,to uz som zistila,ak zena mala potraty alebo nasli v krvi mutacie,krvny obraz moze byt ukazkovy,ale genetika a potraty su daco ine

majinka81
9. apr 2016

@sensen12 Ahoj idem ti napísať ako som to mala ja. V stredu mi robili cisársky a v utorok o pol piatej som mala injekciu poslednu. Ráno ma operovali a vecer o 9 mi pichli dlašiu. U nás nerobia po cisárskom normálny pôrod, mna ako prvorodičku s KP hned dali rodit cisárskym. Myslím že je to menšie riziko, u nás to neriskujú vôbec. Absolutne neriešili fraxi a to mi zvýšili dávku na 0,4 takže závisí všetko od lekárov. A inak už nepichám iba tri dni po pôrode. paa

jana2679
9. apr 2016

@mon777 je to možné že to dal spraviť,lebo z bežného vyšetrenia krvi sa na to nepríde,tak ako píše sensen

sensen12
9. apr 2016

@jana2679 no musel to dat,naozaj to nie je bezne vysetrenie,ja som cakala dva mes na vysledky a vzdy som mala krvny obraz ok,to su mutacie genov krvi

mon777
9. apr 2016

@jana2679 bohvie. Hlave je, ze injekcie pomozu. Teda dufam, ze pomozu... ☹

sensen12
9. apr 2016

kkksss nech len pomoxu,som teraz v soku,co sa stalo haasovej,cisty horor,posielam vsetkym babatkam v brusku dobru energy,ja verim na energy

mon777
9. apr 2016

@sensen12 ja Haasovu neriesim. Je svinstvo, ze to media riesia a kazdy na FB zdiela. Ma toho malo? Musia jej to ludia takto pripomonat? Je mi jej luto. Ako kazdej, co o dieta prisla. Ale odtial potial.

sensen12
9. apr 2016

@mon777 to ano,ale ci uz ona,vi x inych zien to zazilo a zaziva,pointa je v tom,ze na mna to ma ucinok taky,ze budem hysacik a vyrehotana budem,ked budeme zivi zdravi odchadzat z nemocice,pre niekoho je teho nic,aj s prstom v nose,no my niektore bojujeme o kazdu sekundu

mon777
9. apr 2016

@sensen12 asi tak nejako. Ja sa vzdy vylakam, ked manpichne do slabiny na pravej strane ☹ hadam to nebude nic zle. V pondelok idem na kontrolu zivotnosti (ci bije srdiecko a tak), tak to urcite dokimu spomeniem. Joooj, ma strasny strach. Cim je to blizsie, tym viac sa desim 😢

sensen12
9. apr 2016

@mon777 mna tu na mk taaak dourazali,ze co sa bojim kazdeho prdu,hlienu,pichnutia a ja sa budem bat!!!! je mi to fuk!!!! ja uz som si zazila,ze sa mimi srdce zastavilo len tak a je mi to fuk a stokrat fuk,radsej budem hystericky na plafone a odidem so zivym mimi zdravym ako hento....

mon777
9. apr 2016

@sensen12 asi tak nejako. Ved je to nase dieta, co by som sa nebala? Krkavcej matery to moze byt u prdele. Mbe (nam) nie 😉

sensen12
9. apr 2016

@mon777 presne!!!ano,materam co maju decko na pockanie,tie sa netrapia,im je asi jedno decko hore dolu,no a,ale nam niektorym nie je jedno ani jeden prd!!! ja urobim vsetko,trebars aj sa nepohnem a je mi utrum,co si kto mysli,o mna a moje mimi sa starat nikto nebude

mon777
9. apr 2016

@sensen12 tak tak 😉

majinka81
10. apr 2016

@tomasko27 Ako sa držíte kojíš? Ja uplne nič, už iba flašku máme. Ako pinkáte? My máme ten 3 hodinový režim.

tomasko27
10. apr 2016

@majinka81 Ahoj.No este troska kojim ale dlho nam to nevydrzi asi.Spi tak 3-4 hod ako kedy ale si zvykla ze ked sa naje tak hodinku len tak pozerava potom zaspi na 3 hod takze je az po 4hod.Ake mlieko davas?

rica1
10. apr 2016

@sensen12 ja som na tom tiež tak podobne stým strachom, prvé tehotenstvo som sa bála stále, preto som si aj kúpila angelsound na počuvanie srdiečko ale zas neprehanala som to s počuvaním , zas som sa bála či to neškodí 😀 ale pomáhalo mi to psychicky, každý mi hovoríl ako to možem stále takto sa bát, ale mne to bolo jedno, proste už som to potom s níkym neriešila lebo odpovede som počula také že až... každy len ako si to mám užívať vychutnávať a tak , áno snažila som sa, ale chcela som už proste byt z porodnice doma a babetko mat vedla seba zdravé a spokojné, a mi hovoríli že bude nervné ked som stále stresovala ale dieta mam take kludne že ako svokor hovorí že také dobré sme si ani nezasluzili 😅