icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

rica1
10. apr 2016

@sensen12 ja som v roznych stádiach mala rozne strachy najskor som sa bála či je to vnutromaternicové, potom som sa báala či bude srdiečko, potom či vydržíme do 12tt , potom či budu dobre testy, a potom už stále viac a viac či nebud šnura kolko krku, alebo som sa ako čert kríza bála prenásania , stretla som raz v obchode moju byvalu spolužiačku spuchnutú na nepoznanie a že už 10ty den prenása a že na dalši den sa mala hlasit na prijem už ale 10dni???????? to bola moja nočná mora prenášat..

sensen12
10. apr 2016

@rica1 no presne tak,uplne ta chapem,ja to iste,to nie je sranda vynosit mimi,ked uz ma clovek daco za sebou,ja sa proste budem rehotat,ked zivi zdravi odideme po vlastnych z nemocky a ostatni nech si myslia co chcu,nie je to sranda pre tych,co si uz davo odskakali

sensen12
10. apr 2016

@rica1 a este doplnim to iste co ty,vsetci mi vraveli,ze to bude hysterik a nervak,a uz chodi do skoly a same ucky mi len tak vravia,ze jaky kludny,dobry,ze to nezazili,takze reci,ze ked je zena nervna bude aj decko,si mozu ostatni nechat,on je jak hodinky a kludny,na neho som doteraz ani hlas nemusela zvysit

rica1
10. apr 2016

@sensen12 teraz idem v stredu k doktorovi mam dostat knižku, no tažké je to čakanie.. , sono mi síce robíl na potvrdenie srdiečka ale take krátke uplne krátke budem chciet aj teraz , lebo nemám ešte ani prvú foto, a potom pojdem v 12tt na ten veľký utz na to 3D na vylučenie prvotných poškodení , ale večší strach mám potom z toho čo sa robí v 20tt.. ale v kútiku duše som presvedčená že musí byť všetko v poriadku 🙂 ale mám neskutočný rešpekt

sensen12
10. apr 2016

@rica1 hej,cakanie je tazke,a nerozumiem,ze preco nie je daka psychopodpora pre zeny v teho a zvlast,co sme si uz daco odskakali,no v 20 tt je morfo utz,musime to dat

rica1
10. apr 2016

@sensen12 no ja sa priznám že ja sa chystám navštíviť psychiatričku ☹ ale nie preto že by som bola nejaká vyšinutá alebo tak, ale chcem vedieť či mi zvládne dostať pod kontrolu moj strach... chodila som k nej ked mi zomrela mama je veľmi dobrá a vtedy mi pomohla, skúsila som najskor psychológa ale to bolo strašne slabé, to sa mi vobec nepáčilo a táto doktorka bola teda fakt super a keď som šla od nej tak mi bolo oveľa lepšie, použila v rozhovore vety ktoré ma pozitívne naladili, porozprávala mi všeliaké príbehy super to bolo, a minule som bola na tej hematologii a sme sa bavili s doktorkou je taká veľmi milá tam a vždy sa zakecáme a tak som jej hovorila že ako sa stále bojím a tak , a že rozmýšľam žeby som navštívila aj tú psychiatričku a povedala som že koho lebo že už som tam raz chodila a tá na hematologii mi hovorí že to mi schvaľuje že ona je veľmi dobrá a že ľudia si ju veľmi chvália že dokáže divy.. tak som zvedavá čo mi povie lebo predsa len riešila som tam kedysi depresiu z maminej smrti teraz to je zas z iného súdka

sensen12
10. apr 2016

@rica1 ja mam jedine obavy z teho,co vsetko sa moze stat a ze musim jazdit strasne vela,ja som navstivila vsetko co sa da,ale jedine co mne pomoze je,ked uz budem s mimi ziva zdrava po,pri malom som este toho tolko nemala za sebou,takze to bolo ine a teraz viem este x veci navyse,takze nic moc,proste udrzujem to dako pod kontrolou zo sekundy na sekundu....

jana2679
10. apr 2016

@mon777 verím že pomôžu, mne hematologička potvrdila mutáciu krvi,ale nezaručila na 100% že injekcie pomôžu,ale pomohli. Vďaka nim mám doma 20 mes. dcérku a druhá sa narodí začiatkom júna.Hlavne psychickú pohodu 🙂

rica1
10. apr 2016

@sensen12 ono mne toto tiez jedine pomoze ked uz bude babo pri mne ale aspon takto sa snazim ten strach dostat nejk pod kontrolu hej ked vieme co vsetko sa moze stat tak je to o to horsie ale dobre bude 😉

mon777
10. apr 2016

@jana2679
@rica1 dievky, zajtra ma caka kontrola. Urcite sa ozvem, ako sme dopadli. Bojim sa jak hovado. Ale verim, ze bude vsetko v poriadku 😵

rica1
11. apr 2016

@mon777 drzime palce 😉 mna v stredu jaaaaaj.

sensen12
11. apr 2016

@mon777 drz sa

mon777
11. apr 2016

@rica1
@sensen12
Dakujem baby. Akurat sa chystam do sprchy, nech ma preberie a nech doki kuka do vonavej dierky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 hahahahahaha 😀. Joj ale strasne sa bojim ☹ az mi je do revu.

sensen12
11. apr 2016

@mon777 uplne chapem,ja som take zazila xkrat,cisto na rozpadnutie psychika,no dychaj zhlboka,mna hadam to jedine ukludnuje

rica1
11. apr 2016

@sensen12 inak ja keď npr sedím v čakárni a majú ma volať mne tak bije srdce.. a keď už ma konečne zavolajú tak mne sa tak klepú nohy , normálne ich neviem ani ohnúť sú ako drevené.. jaj toto zaživať a tiež sa snažím vtedy zhlboka dýchať, toto ma čaká v stredu.. Inak ja som v prvom tehu takto pred rokom šla na pohotovosť v sobotu lebo ráno som sa zobudila a neboleli ma prsia a zdalo sa mi že aj brucho mam spľasnuté 😀 no čo Ti budem rozprávať 😀

sensen12
11. apr 2016

@rica1plne chapem,ja zas som jak v soku,proste nic,stuhnuta,pomaly nedycham,meraju mi tlak mam 130/70 doma mam stale 90/60 cely den,no na zaspatie,ale idem k dr.zelena som a fakt jak v soku,pri malom som bola na pohotovosti v 5 tyz.zacala som spinit a uz som bola zelena,nakoniec nasli v maternici zilku,co sa pri roztahovani maternici praskla,presne to dr.ukazal,no ale ten stres....to pochopi len,kto si daco zazil,nie kazda mame superultra teho jak jedna moja znama,ta robila do 4 mesiaca !!!! stojky na hlave!!!! aj foto mi poslala!!! toz niekto dieta chce a niekto to ma cele ze na haku

rica1
11. apr 2016

@sensen12 mne cele tehotenstvo nebolo zle ale presne 9+0tt som zjedla trochu orechov a neviem či to z toho ale do polhodiny som dostala neskutočné krče do brucha ale neskutočné, a prišli mi brutal na zvracanie , tlačilo ma zospodu brucho citila som sa presne ako pred kramamy keď celý ten spodok tak čudné bolí akoby sa už už išla spustiť krv, tak sme utekali na pohotovost, kde mi bolo tak zle že som ležala na lavici v čakarni, na gynekologickú pohotovosť , no a tam doktor kým prišiel, to trvalo zhučal na mňa že rýchlo na kozu lebo ide k cisarskemu, a ja mu ešte že tak nech ide ja že počkám že ho nechcem zdržovať, no uplne zle, bola som v šoku a taketo veci som rozpravala.. na koze mi tak doblizil vnutri že som mu tam skučala, krčok mi tak omakal ako nikdy nikdo ☹ pritom moj gyno hovorí vždy že ma ani nejde pozerat zospodu pokial nemam spinenie ani nič aby mi tam čosi nepohol a nespustil krvacanie no ten doktor mi tak doblizil a jeho slova mam doteraz v ušiach že veď tu je už krv to bude potrat, to bude potrat, dva krat to zopakoval, ja som tak začala revat ☹ a tak ma dal ešte na sono , to mi tam vrazil otrasne prudko, lebo to bolo ešte to zospodu nie cez brucho a povedal že no srdce ešte bije, tak ostavate tu lezat..... katastrofa, tak som 4dni lezala v nemocke, a potom ked som bola na izbe tak to krvacanie ustupilo, vložku som mala čistu ešte volam muzovi optimisticky že kup mi iba slipky to bude dobre a potom som sa šla vyčurat a spustili sa take prudy krvi uplne prudy proste, tak zas som mu z revom volala nech kupi velke vlozky ☹ a takto som čakala tri dni kym mi spravili sono a to ako som sla na to sono , boze moj, to som skoro ani nedošla s takym stresom, a ked sa to babo hybalo , ja som myslela že odpadnem už od toho uvolnenia.... no a teraz som 8+6tt a zajtra 9+0tt a bojím sa ☹ aby sa to nezopakovalo

sensen12
11. apr 2016

no ty koki,ja radsej ani nejdem pisat,co ja,uz ani na to myslet nedokazem,ale chapem ta uplne,no drz sa,inac mne raz jeden gyn vysvetlil,ze ak nie je myom a nic v maternici nevedia najst priciny krvacania,tak jedinou pricinou su hormnalne zmeny,hormony,cize ich moze byt vela,malo,take onake pomery a preto tak telo reaguje,a teho moze byt uplne ok

sensen12
11. apr 2016

@rica1 ozaj a teraz beres injekcie? aj magnezium?

rica1
11. apr 2016

@sensen12 áno pichám si 0,3 fraxiparin, a magnesium nie lebo ja mam velmi nizky tlak stale, a v tehu ešte nižši tak magnezium nemozem,

sensen12
11. apr 2016

@rica1 a kolko mas tlak? ja berem magnezium,aj ked cely zivot mam tlak na zaspatie

rica1
11. apr 2016

@sensen12 90/60 dlhodobo

rica1
11. apr 2016

@sensen12 a magnesium to je proti krčom, a tak, na ukludnenie maternice? neviem , mala som ho raz predpísané ale nebolo mi potom dobre, bola som strasne slaba a len spat a spat

sensen12
11. apr 2016

@rica1 tak to mam ja,cely zivot,a v noci 80/40

sensen12
11. apr 2016

@rica1 ja berem magnezi,co je so zinkom prirodne,a brala som aj magnosolv,proti krcom a klud maternice,pri malom som nebrala nic a krce ze horor,v noci cele nohy,ruky,raz jedna druha,teraz zatial ok

rica1
11. apr 2016

@sensen12 ja som chvala krče nemala ale teda az na konci , do lytok, som dostavala mega krče to hej, no uvidím ako to bude teraz..

sensen12
11. apr 2016

@rica1 no tie krce nic moc teda,snad tym ze to zasobujem,tak nebudu ani potom,lebo ta bolest,ze au...a ty si teraz v nemocke?

rica1
11. apr 2016

@sensen12 nie niesom v nemocke, prečo ? vyznelo to tak? ja som doma na materskej s 10mesačným batolatom 🙂

sensen12
11. apr 2016

@rica1 nie,ze ked si pisala,ze si krvacala a ze styri dni si bola,tak preto sa pytam,to budes mat aspon vekovo priblizne stare deti,ja 10 roc rozdiel skoro

rica1
11. apr 2016

@sensen12 to bolo pri prvom tehu 9+0tt sa to stalo , a zajtra som 9+0tt , tak preto som písala že sa bojím aby sa to nezopakovalo, ale chvala že som len 4dni vtedy lezala, lebo strašne ma to ubijalo tam , no bude to naročne, a chceli sme začat planovat hned ako mi po kojeni nabehol cyklus lebo prvé sme si doslova vymodlili a trvalo to dlho a toto druhé akosi vyšlo na prvý krat, tak sme radi ale bojim sa aj tak rovnako ako pri tom prvom