Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
Ahojte,chcela by som sa spýtať, že fraxiparín 0, 3 treba objednať dopredu ? Lebo vypísal mi doktor a nikde som nevedela nájsť. ĎAKUJEM
Ahoj ,ja som sa ním nemala problém,hned som ho dostala ,ale zevraj s 0,4 je problém.
no neviete poradit,zabudli sme vecer pichnut davku,co teraz,cakat do vecera,ci dat rovno teraz a potom kedy zas,hotova som,neuskodito
vzdy sme davali vecer a teraz co,ked dam teraz tak uz vecer nemozem,a ked nedam teraz,no hotova som,ci sa daco nepo
@sensen12 daj si teraz a vecer pichnes neskor. Stavalo sa aj mne a bolo to v poriadku
@katkakovac davala som o 20:00,takze dam teraz a o 12 hod zas,bude to ok?
no asi idem na to a budem to davat o 5:00 rano
@sensen12 daj si hned a vecer si das okolo pol noci. A zajta si daj ako zvycajne. Ono nezalezi na presnom case. Dolezite je dat si raz za 24 hodin. Ja som pri porode bola bez fraxiparinu takmer 48 hodin a nic sa mi nestalo😉
pri fraxiparina je ucinnost zabezpecena 48h takze ak nahodou jednu vynechate nic sa nedeje. Samozrejme nemoze to byt pravidlo! Takze ak VYNIMOCNE zabudnete tak si dajte najskôr ako to bude mozne max pokracujte v tom case ako ste zvyknute. moze sa pichat rano, vecer, cez den. Mne manzel pichaval injekcie podla toho ako mal smeny v praci ak isiel na nocnu pichol mi o siestej ak prisiel z dennej pichol cca o 19:30 a ked chodil tak ze jeden tyzden denne druhy poobedne tak tiez to bolo tak ze jeden tyzden som dostaval skor a ten dalsi cely zasa neskor a je to ok
Ahojte baby chcela by som sa vas spytat .My sa pokusame s priatelom o babo.Uz sme podstupili aj umele oplodnenie ale prvy pokus bol neuspesny a na druhy pokus som este neni pripravena.Tak zatial skusame prirodzene .A ja vlastne som si pichala aj fraxiparine 0,4ku .A ohladom toho sa chcem spytat lebo stale je vomne to ze ked aj skusame a podarilo by sa tak hned potratim a nebudem ani otom vediet a to zato ze nepicham fraxiparine.Ale zas neviem ako by som to mala robit ze pichat fraxiparine pocas toho co skusame alebo ja uz neviem .Ci to nema nato vplyv? No ked som mala ET tak vtedy sa podarilo ale hned som aj potratila a vtedy sa zistilo ze kvoli zrazanlivosti krvi cize som musela pichat fraxiparine ale nevedeli sme este vtedy.Dakujem za rady budem rada ak prispejete lebo som uz zufala ...
@linda10
ja som potratila 3x, jeden raz z toho dokonca aj napriek tomu, ze som si pichala Fraxi.
takze moja prva rada je Hlavne klud a nohy v teple 😉
mna moj doktor instruoval, ze hned ako si najdem na teste dve ciarky, treba prist, a on ako gynekolog mi predpise Fraxik, kym sa objednam a dostanem na hematologiu. to staci, od potvrdenia tehotenstva.
aj tak sa predtym embrijko iba putuje a uhniezduje v maternici a este nie je spojene cievkami s Tvojim krvnym obehom. tak to aspon mne vysvetlil lekar.
ak by si mala nejake zavazne mutacie, lekar moze uznat za vhodne ti uz v obdobi snazenia predpisat napr. Anopyrin, a potom po potvrdeni tehu az injekcie. raz som to tak mala....
drzim palce, nech to najblizsie vyjde.
Ahojte, ako ste rodili s fraxikom? Mali ste eidural a nekrvacali ste moc? Me doktor spomenul ze sa da posledne tyzdne prejst na warfarin, ten kratsie ucinkuje ale neviem ci to nie je nebezpecne. Viem ze ideal je nepichnut uz davku ked zacnu kontrakcie ale co ak to nevyjde. takisto by som nerada kvoli tomu planovala porod,ako mi naznacil primar. Len sa bojim krvacania, nemuseli vam pichat transfuziu? Inak d-dimery som mala stvornasobne hodnoty uz v 28tt ale vraj v tehu je to tak, no neviem....
@alexandrahaspi to iste by som.aj ja chcela vediet,ako treba rodit? Mne hemato povedala,ze to sa stalpocas porormal,ete citam,ze to vysju pred pberestalepocasporodunetevysadzajumavyznatv tom vyznat??
@sensen12 ano pred terminom sa asi uz vysadza, lenze kolko zien porodi skor.... potom uz len asi dufat ze kontrakcie pridu a nepichneme uz dalsiu injekciu, aby krv nebola taka riedka a mohli sme aj dostat epidural.
@margarita
@majinka81 Velmi pekne vam dakujem za nazory len toto som potreboovala pocut aby som nemala stresy a nevycitala ze sa to nemusi podarit 🙂 Ale som rada a verim ze raz to vide 🙂 A nepoculi ste nahpdpu o mace? Je to maca koren predava sa to ako prasok .Zevraj to je velmi dobre na otehotnenie nemate stym skusenosti, 🙂
@alexandrahaspi
rodila som 4x s epiduralom, ale ja som mala vsetky porody vyvolavane planovane kvoli Fraxiku a aj kvoli velkosti babetka, takze som si po dohode s doktorom len nepichla vecer pred porodom.
ak na Teba pridu kontrakcie, tak idealne aspon tak 10 hodin po poslednej injekcii, 12 hodin po injekcii epi dostat mozes 😉
nekrvacala som moc, viac ako ine zeny, ale na transfuziu az to nebolo, celkom v pohode....
@ladore Ahoj, aky si mala prosim ta vysoky d-dimer, ked si dostala emboliu? to si mala pred tehotenstvom alebo pocas? Dakujem. Mne teraz zistili vyrazne zvyseny d-dimer, tak mam trochu obavy (4600ug/l). Uz som zacala brat Fraxiparin 0.3.
@linda10 ahoj.. Mne dr.predpisala Anopyrin cca 3-4mes pred snazenim.Hned po pozitivnom teste v cca 6tt Fraxi.Neradi davaju Fraxi skor ako je akcia srdiecka.Keby nedajboze skory potrat alebo sa zena rozhodne pre interpc.vela sa potom krvaca.Po 2 potratoch mne to pomohlo a uz mame polku tehu za sebou.Drzim palce
@kubkovamama No ahoj ale ja som sa preto vlastne pytala pretoze ked som bola na umelom oplodneni tak ked som mala ET tak vlastne sa podarilo a ked som uz sla druhykrat na krv tak hcg uz kleslo cize plod odisiel.A preto my vtedy spravili aj hematologicke vysetrenie preco sa to neujalo a tam vlastne sa zistilo ze potrebujem pichat fraxiparine a preto som teraz aj neista kedze ja stym este nemam take skusenosti ze teda ci nemozem zatial potratit kym vobec uvidim dve ciarky na teste toho sa obavam .Ale dakujem za rady 🙂
@zubrienka1
ja som mala vzdy pocas tehu zvyseny d dimer. myslim, ze v tehu je to normalne, mozne ale zase neviem do akej hodnoty je to este ok...
@linda10
ak by to odislo skor, ako Ti test pootvrdi tehotenstvo, tak to znamena, ze sa neujalo, neuhniezdilo atd. a tym padom by to ani injekcie nezachranili...neboj sa.
ja som raz potratila dokonca aj napriek pichaniu Fraxiparinu, missed abort, takze ked to ma vyjst, vyjde to, az najdes dve ciarky hned si volas lekarovi a dostanes injekcie.
drzim palce.
@margarita ja viem, že v tehotenstve sú zvýšené hodnoty d-dimeru normálne. Len čo som našla hodnoty pre tehotenstvo, tak ja ich mám zvýšené skoro desaťnásobne pre daný TT. Ale tak hádam hematologička nasadila správnu dávku fraxiparínu... dieťatko a aj ja sme zatiaľ ok, tak dúfam, že to doklepeme do úspešného konca.
@linda10 no zrazeninky, ktoré zapríčiňujú odumretie miminka sa tvoria v cievach placenty. Lenže tá ešte tak skoro nie je vôbec vyvinutá. Mne tak aspon vysvetľovali.. obehala som všetky vyšetrenia čo sa dali. Fraxi účinkuje až ked sa tieto cievky vyvinú.. resp. každý lekár má iné skúsenosti ako je každá žena a tehotenstvo iné. Mne tak povedali, že to bola asi! príčina MA u mna vždy v 8tt ked placenta začínala pomaličky pracovať. Mala som zrazeninky cca od 1 do 4cm. V tomto tehu po nasadení Fraxi zrazenina zmizla do 2 týždňov. Držím palce a určite ti to vyjde.
@kubkovamama ahoj, nevies nahododou, aku hodnotu d-dimeru si mala. a aky frax. si brala? to som si nemyslela, ze frax. tak rychlo rozpusti zrazeninu...

@lulula1990 mne gyn raz povedala drsne slova,ale zial pravdive,tesime sa,az ked mame zive zdrave mimi na rukach a bola som vybavena,odvtedy len z hlboka dycham