Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@kubkovamama
@margarita Dakujem .No mrcha nakoniec zase prisla taka som bola smutna.Neviem cim to je ze nam to nevychdza uz fakt neviem ale snad to raz vide 🙂
Mate skusenost s alergiou na fraxiparin?Picham preventivne od 18tt pre preeklampsiu v prvom tehu,zo zaciatku nebol ziaden problem a teraz sa mi robia na druhy den po vpichu cervene flaky kt,svrbia.Dakujem za odpoved.
@patris11 ahoj,ano aj mne sa robia. Ale len niekedy,stanr sa,ze mam svrbive flaky par dni a potom to prejde . a tak dokola. Teraz mam klud,no mna to nejako moc nesvrbi,len trochu. Ale hematoligicka mi vravela,ze ak to bude svrbiet moc,tak sa mam prist ukazat. Oni niekedy tie injekcie menia za ine
@patris11 ahoj tiez som mala alergic reakciu na fraxiparin. Svrbelo ma cele telo a ked som sa poskrabala ostavali mi take opuchnute cervene skrabance na kozi, ktore po nejakej dobe zmizli. Plus po niektorých vpichoch som mala hrce ktore sa liecili niekolko tyzdnov ale to je skor taky kozmeticky problem aj ked to tiez svrbelo a bolelo na dotyk. Hemato som to hovorila pozerala na mna ako na zazrak ale zmenila mi liecbu na fragmin. Po nom som uz problemy nemala ziadne. drzim palce nech ti teho dopadne OK a narodi sa ti zdrave mimco
@mariajuraj
@slavka11 dakujem baby ja zajtra skocim na gyn.lebo velmi to svrbi,ale sranda,ze prvych 40inj.nebol ziaden problem az teraz a po kazdej dost velky cerveny flak,tak skocim ci ti nezmenia.
Neviem co to mam teraz za varku injekcii, ale vzdy v polke sa mi ten piest zasekne a nechce ist dalej, kedze si picham sama, tak jednou rukou je to naprd, musela som normalne vytiahnut injekciu, posunut, kus vytieklo a pichnut este raz. Dostnna tom ze toboli jak slak.
Baby, aj vy mate problem zohnat fraxiparin?
@zubrienka1
neviem, odkial si, ale ja som mala posledne tehotenstvo problem, strasne sa s tym teraz kseftuje udajne do Nemecka to farmafirmy vyvazaju, lebo tam su vyssie doplatky a tak trhnu nejakych 10 ecok na krabicku.
ale v nemocnicnych lekarnach v Ba sa zohnat da, alebo vo vsetkych inych Ti ho objednaju.
@margarita skusala som v dvoch lekarnach v ba, v jednej mali len jedno balenie a v druhej nic. Objednali mi, tak som zvedava, kedy to pride. Presne to mi hovorila hematologicka, ze s tym kseftuju 😠 a my, aby sme behali po lekarnach 😠
@patris11 no ja som pri prvom uspesnom teho mala problemy viac menej az v sestonedeli takze som to nejak neriesila a teraz v druhom to zacalo mozno tak po mesiaci - dvoch. v kazdom pripade chod za hemato nech to preveria skor ako ist ku gyne. Alebo ty nechodis na hematologiu na kontroly?
Ahoj dievcata mam doma zvysny fraxiparin 0,4 a aj clexane 0,4 a 0,6ak by to niekomu pomohlo rada to podarujem poslem samozrejme zaruka.do 2017-2018 ja som uz na konci tehu a brala som rozne davky a menili tiez koli reakciam.
@slavka11
@zubrienka1 ja som bola aj u hematol.a ta,ze nepotrebujem monitoring,ze to je len profylakticka davka,prave sedim na gynde,lebo vcera nerobili tak som zvedava co povedia.
@patris11 divne. Mne vyslovene hematologicka povedala za 10 dni na kontrolu po zacati liecby, tiez beriem nizku davku-fraxiparin 0,3. Kazdy mesiac chodim na kontrololu do hematologickej ambulancie. Pokazde beru krv- krvny obraz a koagulaciu.
@zubrienka1 ano divne aj ja som myslela,ze budem sledovana aspon raz za mesiac na hemato.beriem 0,3fraxiparin od 18tt.a anopyrin od 12tt.a nic,chodim na rizikove ale nic navyse.
@patris11 a gynekolog co na to hovori? odkial si vlastne? kde si bola na hematologii?
@zubrienka1 no teraz cakam na gynde,ze co na to povie,som z Sl Stara lubovna aj tu som bola ma hemato,tu v nemocnici robim sestricku no ziadne vyhody,tie ani nechcem len normalny pristup,r 2013 som mala tazku preeklampsiu a malinka to nezvladla potom som bola na hemato vys.vsetko co sa da,co najprv primarka nechcela,ze az po dvoch potratoch,nakoniec zrobila,nic nezistili a tym to pre nu padlo,teraz som od zaciatku na rizikovom no nic specialne co sa tyka sledovania,tak som zvedava ako dnes dopadnem.
@patris11 drzim palce, nech je vsetko v poriadku. A do inej hem. ambulancie to mas moc daleko? Lebo toto sa mi zda ako dost nezodpovedny pristup... a vysledky z krvneho obrazu si si pozerala? mas vsetko v norme?
@zubrienka1 no uz som doma,dostala som clexane tak uvidime,krvny obraz bol v poriadku minule,19teho oGTT odber tak vzhladom nato,ze nezistili ziadnu poruchu zrazanlivosti,tak nic nesleduju,som dost sklamana,ved nemala by som problem ist aj inde na hematologiu,tak uvidim ako budem znasat clexane,verim,ze to dotiahneme do uspesneho konca.
prosím vás neviete mi poradiť - kde v lekárni Trnava a Hlohovec Piešťany by mohli mať fraxiparine? nikde ho nemajú a nevedia ani objednať....
@saona väčšinou v lekárňach blízko nemocnic al. v poliklinike. Ja som z BN a u nás sa dá zohnať jedine v nemocničnej lekárni a aj to po jednom balení a podľa prednosti. Takže asi všade je to narovnako.
Ahojte,neviete mi povedat kolko sa doplaca za fraxiparin 0,4? Mám ho začat brať a zabudla som sa spýtat kolko sa dopláca..
Nič, len za recept
Žienky môžem sa opýtať, čakajú ma injekcie fraxiparine hneď, keď zistím, že som tehotná. Chcela som si najprv niečo naštudovať a našla som aj túto hrozivú štúdiu: http://www.webmd.com/baby/news/20140725/blood-t...
V skratke tam píšu, že nie je rozdiel či si ženy tie injekcie pichajú, alebo nie, že to vôbec bábo neochráni... Strašne ma to vydesilo. Mám za sebou dva potraty a zistené dve mutácie... :( Ešte len zbieram odvahu na ďalšie tehotenstvo, tak sa pýtam tých čo už máte skúsenosti... Pomôže to?

@zubrienka1 teraz som v 23tt a nikdy mi to pri žiadnom tehu nemerali.. druhá vec je, že ležím na rizikovom a hematologiu mám totálne od ruky. Pichám si 0,3. A predtým dlhodobo Anopyrin- a aj tak sa tá zrazenina objavila. Ale oveľa menšia ako v prvých tehu. Vtedy som brala iba Anopyrin bez Fraxi. No asi to rýchlo rozpustilo, aj často krvácam z nosa a ďasien, krehnú mi cievky isto z toho. Ale tam kde malo pomohlo.