Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@zubrienka1 veru ano. Je to hrozne :(
Ahojte ja mam leiden mutaciu heterozygot zistili mi to lebo som dvakrat potratila mali ste dake komplikacie v tehu pri porode? Sa strašne toho boj im ze ako to bude keď otehotniem....
@leellee Tak toto veru vyľakalo aj mňa... :( Ale našla som viac stránok, kde dookola citujú túto jednu štúdiu a ak som pochopila, tak tie ženy si začali pichať injekcie až neskôr... Navyše niekde som tam zahliadla: "načo si spôsobovať bolesť injekciami a robiť poisťovniam veľké účty"... No lebo ak mám potratiť ešte raz tak mi hrabne a viac to už skúšať asi ani nebudem. A musím urobiť niečo pre to, aby to už vyšlo. Takže ja sa na túto štúdiu pokúsim zabudnúť, alebo ju aspoň budem považovať za nedôveryhodnú. Veď sú tu baby čo 2, 3 krát potratili a s injekciami majú bábo... Modrykonik tiež nebude asi vzorka pre plnohodnotnú štúdiu, ale nejak sa mi proste nezdá, že by to bola len náhoda, že to s tými injekciami vyšlo a bez nich nie.
Ale tiež by som rada počula od báb čo majú skúsenosti čo si o tom myslia.
Ahojte,dnes mi tiez predpisali fraxiparin.vraj aj pre zvacsene vajecniky. Mate skusenost niektora ze kvoli tomu vam to predpisali?
@leellee ano teraz som tehu. V zaciatkoch. Zacinam 3 mes. Picham rano o 9h do bruska od pupka smer k bokom cca 4-5 cm od pupka. Kozu nariasim a vpichnem jemne kolmo. Vpich sa nema masirovat ani skriabat. Vtedy to vyvola hrudku v podkozi a modrinky. Po vpichu treba skusit si nieste v zilke, ak ano treba vpichnut inde.
@leellee Neviem sa dopátrať k originálnej štúdii, ale verím, že to musí byť nejaká misinterpretácia. Že pri zjednodušovaní pre verejnosť zabudli povedať, že je to pri nejakej jednej špecifickej mutácii, alebo iba pri heterozygótnej mutáci, alebo niečo podobné. Vieš, že sa stalo niečo takéto:
https://www.youtube.com/watch?v=0Rnq1NpHdmw@patris11 Vidím, že nikto neodpovedá, ešte je fragmin tuším. Ale neviem nič bližšie.
http://www.csth.cz/soubory/postupy7.pdf
Dievčence dnes som si nejak zlé pichla fraxik a to tak,ze mi po vpichnuti dosť vysteklo z brucha..čo s tým?Mám pichnúť ďalší?Alebo to nechať tak a zajtra pichnem skôr?Baby radte ptosiiiiim..
@spisanka mne sa to tiez stalo pred tyzdnom. Ja som si dala na dalsi den v tu hodinu co si picham kazdy den, malo by to byt ok.
Babulky mate aj vy problem so zohnanim Fraxiparinu? Mne manzel musi vzdy obehnut cele mesto kym najde lekarnu s Fraxiparinom a aj tam vzdy povedia ze maju posledne balenie.
@saska6867 Ano, aj ja som mala problem. Predpisali mi tri balenia na mesiac, v lekarni pri nemocnici mali len jedno balenie. To som nastastie zobrala, ostatne mi prepisali na druhy recept. To som isla do druhej lekarne a tam som si ho objednala. Cakala som vyse tyzdna... 😠
@katusinka ja mam presne tu istú mutaciu, tiez som 2x potratila a potom porodila 2 zdravé krásne deti.....pri poridoch žiadne komplikacie a pri prvom tehotenstve na začiatku hrozne krvacanue a obrovsky hematom, mesiac som ležala v nemocke a verila svojmu doktorovi (po potratoch som vymenila) a potom som ešte mala nízko placentu, takže pol tehotenstva som len preležala,ale stalo to za to
Drzim prsty ❤
@saska6867
@zubrienka1 pani moji, stále je s tým problém??? Ja som rodila minuly september a už počas môjho tehotenstva bol problem ho zohnať, veľakrát mi ho vybavil lekár, ze volal do lekárne, ze ma tam posiela, nech mi dajú.....
@kikaneu stale... hematologicka mi hovorila, ze distribucne spolocnosti davaju fraxiparine radsej do zahranicia, kde su za neho vacsi doplatky...
@zubrienka1 strašne daco, ako každý len bazi po peniazoch 😔
@saska6867 po obehnuti styroch lekarni co som mala po ceste a vsade mi povedali, ze to je ťažké zohnat. Tak som si povedala, ze si budem bolat a vyplatilo sa.
No ja si picham iba druhy den do ruky vlastne partner mi to picha, takze o alergii zatial neviem ziadnej a verim,ze to tak aj zostane.

Existuje este nejaka nahrada za fraxiparin okrem clexanu?