icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

maros29
3. nov 2016

@katkakovac Dakujem, ale u mna to nebolo o odvahe, ale o tuzbe po detoch, nad strachom som vtedy nerozmyslal, vedel som, ze manzelka si to sama pichnut nedokaze, jednoducho musim ja. Inak - my sme pichali do brucha.

yanka88
3. nov 2016

@igorfuxo este mas?

maros29
3. nov 2016

@luucciaa Ahoj, Fraxiparine sme pichali ako prevenciu proti krvnym zrazeninam.

luucciaa
3. nov 2016

@maros29 aj ja tak mam. A žena rodila normalne ci sekciou??

maros29
3. nov 2016

@luucciaa Obe deti sekciou.

luucciaa
3. nov 2016

@maros29 aha a nemala väčšie krvácanie kvoli fraxi?? Vsetko bolo Ok??

maros29
3. nov 2016

@luucciaa Nie, krvácanie bolo v norme, Fraxík vysadila 24 hodín pred sekciou a všetko bolo OK.

luucciaa
3. nov 2016

@maros29 Dakujem za info

katkakovac
3. nov 2016

@maros29 no u mojho muza to bola obrovska odvaha, lebo dovtedy pri injekciach odpadaval. Ja som to zvladala dlho sama, najdkor brucho, potom stehna. Potom uz nebolo kde, robili sa mi strasne guce a modriny, tak musel do ruk. Az pri druhom som zistila, ze mam alergiu na fraxiparine a presla som na clexan. To uz bola pohodka. Kazdopadne klobuk dole, to nedokaze kazdy...

majinka81
3. nov 2016

@tomasko27 Ahoj moja ako sa máte? Mne dnes prišli výsledky z hematky - tak proteín s a c sú v norme.Primárka vravela že ak budú v norme tak sú v norme iba v tehu sa to znižuje ale to je ok.Ciže by som nemusela pichat pri druhom tehu - aj tak sa budem bát no uvidíme.Ale potešilo ma to. 🙂

igorfuxo
3. nov 2016

@yanka88 áno.

ny9
4. nov 2016

Ahojte baby ja som v 14tt a tiez picham fraxi 0,3 . Prve babo v maji sa prestalo vyvijat v 8tt a potom mi robili vysetrenia na hematolog. A budem pichat az do konca.. nech uz citim aspon pohyby lebo sa velmi bojim , babo je trosku vacsie ale zevraj z tychto injekcii to byva

maros29
4. nov 2016

@ny9 Ahoj, drzim palce, nech tentoraz vsetko dobre dopadne. Tiez sme si to zazili, kym sa nam narodil prvy syn a na zaklade toho manzelke predpisali Fraxik. Nam pomohol, verim, ze pomoze aj Tebe.

sensen12
15. nov 2016

@petra1804 ahoj,ako co mas nove?

petra1804
15. nov 2016

@sensen12 ahoj.....vies co nove nemam nic sak stale cakam kedy pojdem na tu krv termin mam 14.12. mesiac uz ubehol tak este jeden pockam 🙂 🙂 tesim sa lebo dufam ze mi tam nieco zistia a ze do tretice sa nam podari konecne ten nas maly zazrak donosit do uspesneho konca 🙂 menzes mavam na cas aj ovulaciu tak to som rada inak vsetko po starom......a ty ako????

glenliv
26. nov 2016

Baby nemate prosim niekto skusenost s tym ze ked si pichnem a vytiahnem ihlu tak mi vzdy trocha vytecie von z toho vpichu. Co s tym?

spisanka
26. nov 2016

Aj mne sa to stáva,ja hneď ako vyberiem ihlu tak pritlačím tampón ba to miesto a trošku premasirujem .

1975renca
26. nov 2016

Nic s tym nerob,masirovat vonkoncom nie,potom vznikaju modriny a bolestive miesta,je to normalne,pri kazdom vytahovani ihly lenpridrazat tampon,zaroven vytahovat ihlu a hotovo,ziadne extra tlacenie a uz vobec nie masirovanie

spisanka
26. nov 2016

Aha? Dobre vedieť,lebo ja to tak robím keď to začne vytekať.A prečo sa to nesmie?

1975renca
26. nov 2016

Pretoze prave vtedy vznikaju modriny a omnoho viac to boli,tieto lieky sa pichaju do koznej riasy po celu dobu vpichu,potom sa riasa pusti,chvilu treba pockat,5 sekund,prilozi sa tampon a vytiahne ihla,vtedy vytecie minimum ak nieco vobec,to co vytecie suvisi s podtlakom aj miestom kde si to pichas,brucho...okolie pupka vo vzdialenosi cca 5 cm najlepšie,vonkajšia strana ramena,len tam sa neda urobit riasa a pichat zarovan ak si puchas sama,nakoniec aj stehno,horna tretina z vonka,ale tam je koza omnoho hrubsia,tam to boli najviac,ja som mala po roku ešte hrce a bolelo to

spisanka
26. nov 2016

Picham si od začiatku tehu a keďže muž chodí domov všelijako tak musím sama.Sem tam sa mi nejaká modrí ka urobí,ale nikdy nie nejaká veľká.Uz dva mesiace picham do koznej riasy pod prsiami alebo v trieslach.Tam je to teda najmenej bolestivé.Ale ďakujem,dam si bacha,aby som to nejak veľmi nemasirovala.Mam ich pichnute vyše 200 a stále ma prekvapuje ,ze občas ani necítim že je ihla dnu a niekedy to boli ako fras.Ale čo už nejak to doklepem do konca.

1975renca
26. nov 2016

Určite ano,ked sa musi tak musi,ja som pichala od 20.,týždňa do konca sestonedelia,len do stehna,do brucha som nechcela,neviem preco😉hoci je to naj...miesto,ale aj to je individuálne,modriny sa robia aj preto,ze si pichame viac menej stale zhruba do toho isteho miesta,ma sa to striedať,len ked si ich pichas na kvanta,tolko miest zase na striedačku nie je😉tak držím palce,dobojujte do stastneho konca🙂

glenliv
26. nov 2016

Mne este hovoril lekar ze mozem aj do bokov, v urovni pupka cca po stranach, proste do faldikov 🙂

kitta
26. nov 2016

Aj mne naposledy povedal, ze do bokov mozem. Tak som sa potesila novemu miestu. Tiez som za nemasirovanie a nezatlacanie. Po masirovani mam dve krasne modriny. Tak ked mi manzel pichne tak necham tak. A cez den 2-3razy natriem heparoidom. Ja som mala paniku z inekcii a este ma sem tam pochyti strach ale viem preco to robime. Tak to do konca tehu nejak vydrziiiiim 🙈🙈🙈

glenliv
26. nov 2016

To ano, ja to nejak neriesim. Iba si neviem predstavit aka budem dopichana po 9 mesiacoch. Picham si od 5 tyzdna. Iba ma prekvapilo ze posledne dni mi zacala vytekak ta tekutina co sa mi predtym nestavalo. Ale citala som aj o metodach ako to pichat aby sa to nestalo, vola sa to "z track" tak zajtra skusim

https://www.youtube.com/watch?v=mNhyufrdeE8
kitta
26. nov 2016

Mne to tiez obcas vytecie, taka kvapka teda,ale nejak som to neriesila. No pri tej hrci paradnej, ked sa mi spravila, tak som mala aj ja hroznu predstavu o tom ake bude to brucho bolave. Ale odkedy sa hrca zahojila a nemasirujem, tak mam pocit, ze este je miesto zase na dalsie pichance. Skor mam strach trochu ked bude brucho uz vacsie aky to bude pocit.

maros29
27. nov 2016

Ahojte, možno je to blbosť, ale ja som pri pichaní do kožnej riasy na bruchu dodržiaval 2 zásady: vpich som viedol šikmo, nie kolmo do tela (vzhľadom na potrebnú hĺbku vpichu) 🙂 ihlu som natočil tak, aby vchádzala do kože hrotom. Asi ste si všimli, že ihla je brúsená zošikma, treba dať pozor, aby ste netlačili do kože celou tou zbrúsenou plochou ale iba hrotom. Takto máme odskúšané, že to bolí najmenej. Držím palce, myslite na vytúžený výsledok a zvládnete to.

petra1804
28. nov 2016

Ahojte babule.......chcela som sa vas opytat ze ako dlho ste cakali na vysledky z hematologie......ja idem 14.decembra dufam ze to bude cim skor ale citala som ze to trva aj dva mesiace......😲😢
vy ste ako dlho cakali????dakujem za odpovede😘🙂

glenliv
28. nov 2016

Mne ked robili na gunekologii trvalo to 6 tyzdnov. Teda to hovorili ale neviem lebo sa mi neobtazovali tri mesiace zavolat. Ale ked mi robil odbery hematolog vysledky som mala za tyzden

petra1804
28. nov 2016

glenliv-to vazne tak skoro?????a to si uz bola tehotna alebo este nie?????a pichat si si mala hned ako si zistila ze si tehotna???