Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@luucciaa ahaaaa...takze tebe to zistili az takk neskoro?????a to si mala nejake komplikacie????prepac ze sa tak vypytujem ale ja som dva krat potratila a teraz dufam ze uz bude vsetko v poriadku ked mi spravia tie testy......ze konecne nieco najdu a uz budem mat zdrave babatko❤
Ahojte nieco mam odpichane a pevne nervy vam prajem.Ja som pichala od 11tt a cele tehotenstvo a este mesiac po porode som pichala.Je to tazke ale ked to ma pomoct tak to treba
@luucciaa ahaaa no tak to ano to si asi rizikova.......ja tiez tak dufam lebo moj otec mal na plucach po operacii emboliu ale to bol este mlady ja som bola v brusku😀 a babka z ocovej strany mala porazku takze nachylna mozem byt aj ja.......boze uz sa neviem dockat to je hrozne ked nevoiem na com som lebo inak vsetko mam v poriadku zdrava podarilo sa vzdy na prvu supu a potom ze vobec sa nevyvija babatko ani som sa nedostala do takeho stadia ze by mu zacalo byt srdiecko😢
Ahojte žienky, chcem sa opýtať tých, ktoré majú s pichaním fraxiparinu viac skúseností než ja. Som v dvanástom týždni a pichám injekcie odo dňa pozitívneho testu. Občas sa mi stalo, že sa mi v mieste vpichu spravila taká zatvrdnutá hrča, ale teraz za posledné dni je to po každom vpichu. Robím niečo zle? A vstrebáva sa tá látka z injekcie normálne? Nestane sa nič bábätku?
Dopredu ďakujem za rady.
@marylynn po pichnuti si to nemasiruj. Treba to pichat do koznej riasy a ihlu treba viest kolmo na v pich. Aj mne sa niekedy spravi hrca.
@marylynn hrče su po fraxiparine uplne normálne,kedže sa to pichá len do určitých miest,je možné že to pichneš trochu vedla,inde alebo inak...ale hrče budú väčšinou vždy kedže tých miest na pichanie nie je vela a vždy ich treba striedat...a ked si predstavím že si to budeš pichat do konca šestonedelia tak budeš mat aj modriny a miesta budú boliet,je to vysoko individuálne vzhladom na stav podkožného väziva do ktorého sa to pichá čo je aj vec dedičnosti,čiže jedna má hrče,druhá modriny...nie je to vada,treba len nájst miesto kde to najmenej bolí a čo ti najviac vyhovuje,lebo kožná riasa sa drží po celú dobu vpichu a na to potrebuješ dve ruky 🙂 vela štastia 🙂
@marylynn
mozes byt pokojna, ja som prezila 4 tehotenstva s Fraxiparinom, mala som hrce aj modriny, a deti su uplne zdrave stastne a v poriadku. z mojej skusenosti som hrce mala tam kde sa nedavno pichlo, a pichlo sa tam opakovane, tak to aj viac bolelo, a strasne ma to na druhy den aj zvyklo svrbiet.
skus dosledne striedat strany a aj miesta, boky, brucho, prip. stehna alebo ramena ak dokazes....
Dakujem, uz som kludnejsia, posledne dve injekcie som pichala velmi pomaly a teda aj manzel pomahal a pichal na miesta kam ja si nepicham, lebo tam cez prsia nedovidim :D
Upokojili ste ma, hlavne, ze sa ten fraxiparine vstrebava tak ako ma.
Este mam jednu otazku, taku osobnejsiu: tie co mate za sebou potraty, ako sa pocas tehotenstva udrziavate pricetne? Mna stale vystrasi kazde pichnutie v bruchu (a je ich dost :( ), navyse som v dvanastom ci trinastom tyzdni a prestavaju mi nevolnosti, ktore pre mna boli doteraz takou kontrolkou. Dufam, ze ma zase ukludnite :D
tak som ju strkala prstom, nech sa kus pohne, nech viem ze je ziva:D
@lucinocka sak, predpokladam, ze dopadnem takisto. Ja si len opakujem, ze ak by to malo zasa skoncit zle, tak predsa by sa to uz stalo... Ale malo to ukludnuje.
Uz sa nezmestim do ziadneho svojho oblecenia, ale nechcem si obliect nic tehotenske, uz to aj isto na mne vidno, ale ja by som to najradsej drzala v tajnosti, kym sa babo nenarodi, lebo sa bojim.
@marylynn ja som MA neabsolvovala ale cakali sme 5 rokov. A tiez stresujem. Po kontrole som dva tyzdne relativne v klude, ale potom zacina panika a predstavy o tom ako sa to skoncilo a co je zle a tak. Takze cakam na pohyby nech sa uz mozem denne ukludnovat. Aj strach je zdravy, ale vzdy sa treba od takych myslienok odputat a hovorit si, ze verime, ze priroda je silna a my to zvlaaadneme. Ja nezvladam dobre to pichanie a vzdy mam stres z toho, ale presviedcam sa, ze babatko je kazdou inekciou silnejsie 😊
Baby len si pichajte...ja mam vdaka tomu 6 tyz krasnu dceru.mala som 2 neukoncene tehot.a pokym mi zistili co je, tak to trvalo.
Ja uz mala hrce , ze koniec.
Este som si pichala 4 tyz po porode a potom mi vzali krv a ze staci;)
Mam dodnes hrcky a tu som.
Uz po narodeni som plakala pri kazdom vpichu ale muz mi stale ...pozri sa na malu ;)
Vtedy som sa pichla ...
Nepodcenujte to ani po narodeni.
@marylynn ja som sa ukludnovala veelmi tazko a kazdu blbost som tu riesila a take polointeligentky ma tu taak vzdy poslali do teplych,ze im dakujem tymto,to naozaj len zeny,co xkrat potratili pochopia strach inej zeny,inac radsej na ich margo ani invektiva nepouzijem,nastastie mam super mimi a mam ho a je super ok a spinka dokobale celu noc,skoro vobec nereve a je dokonaly a ja mozem vypisovat po nete,vyletovat a je mi fasa a mimi je kludas,ze idem do kolien a to som mala hysaky v hlave zo vsetkeho,aj z prdu,a este ma tu jednoduchsie urazali,ale aby vedeli,mimi je kludas,ze mi moze zavidiet kazda,takze vobec to nie je o tom,co si zena mele v hlave,ale to,ako funguje,ja som cele dni lezala,oddychovala a riesila svoju stravu,pribrala som 13 kg,vahu mam ako pred porodom,je mi super a zase ak by som bola teho,tak zas budem riesit kraviny,lebo mne to pomaha a zas budem vypisovat co len budem chcet,lebo len tak ti ubehne rychlo cas
Caute kocky. Pisete mi z duse. Ja som teraz 15tt a stale ma chytaju dni uplnej paniky. Vcera som mala prave kontrolu a tiez som sa tak zneistila, mozno mi poradite. Pred 5 tyzdnami bolo mimi o 4 dni vacsie ako podla ms, tak som sa tesila. Potom pred troma tyzdnami dokonca o 6 dni vacsie. A vcera bolo zas "len" o 4. Hned ma chytil uplny stres ze sa spomalil rast. Ale to asi su len tie odchylky v merani, ze? Mate niektore takto v pamati ako ste mali merania, ci to vzdy vychadzalo rovnako alebo sa ro hybalo hore aj dole? Dakujem 🙂
@glenliv nemaj strach, to nie su velke odchylky. Vsetko bude v poriadku🙂
@glenliv presne toto som zazila,na jednom utz vavsie o dva tyzdne a potom zase mensie,no uuuplny des,potom zase take ako pred tym akoze fakt mi pomahal kazdy,hlavne ked som riesila depky tu na konovi,velmi ma povzbudili,neboj utz sa myli,moj mal nakoniec 3910 a je zdravy ako buk a maaaaam ho maaaam ho a dalsie tehu budem riesit zase hystericke zachvaty,no a co,to k tomu patri,ked sne uz xkrat potratili a kazdy nas len hecoval
@sensen12
@spisanka
@zubrienka1
Dakujem moc kocky! Naozaj. Lekar mi stale hovori ze je vsetko v poriadku, a mna aj tak vzdy napadne ze co ked mi len nieco nepovie aby ma nestresoval 🙂 aj vcera hovoril ze vsetko dobre a nakoniec povedal taku vetu "je tam priestor aby to dobre dopadlo". Asi len taka nestastna stylistika ale to mi nevyznelo uplne optimisticky

Ja idem 15.12, tak tipujem v januari az niekedy. Baby a ako prebiehaju odbery? Prvykrat tam idem. S Dr. gyn. sme sa zatial dohodli, ze picham cele tehu, ale poslal ma este na hematologiu na odbery. Len sa krv raz berie?