Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
Vdaka kocky. Ste super 🙂
@glenliv tak toto ta uuplne chapem,yen stres,presne,riesis aj stylistiku ako to povedal,ze aj kazde mlcanie,ci hm,uzanalyzujes uuuplne ta chapem,proste ries hocico mysli na kadeco,trebars tu zakladaj temy a hadaj sa tu s babami ubehne ti teho rychlo,sle fakt ta chapem,ja som mala styri straty a veru,jedine mi pomohlo hadat sa tu na nete a riesit blbiny,zamyslat sanad hocicim a ked ma dake jednoduche vytacali,ani nevedia ako mi pomohli odputavat sa 😀
@glenliv
merania sa hybu hore dole, kym je vacsie, je to fajn, horsie je ak by bolo vyrazne mensie oproti norme, ale aj to moze byt len blbo zmerane, napr, zmeria to dlzku stehennej kosti a podla nej je o 4 dni vpred, ale podla obvodu hlavicky zase povedzme o 5 dni vzad...prilis to neries, kym je dr s tym ok, je to fajn.
cim dalej, tym viac je to pribliznejsie, ako babo rastie, neda sa uz tak komplexne zmerat a vahu to hadze aj pol kila hore dolu, mam s tym bohate osobne skusenosti,
jedno nase dieta malo den pred porodom dla uzv az 4800g, a na druhy den som rodila a len 4440.
my Ta tu asi nedokazeme ukludnit na dialku, ale ak mozem poradit, naozaj sa snaz co najmenej mysliet na blbosti a verit, ze ked ste to dotiahli uz az sem, a si na liecbe, nemozes v tejto chvili pre to viac urobit, ani ked sa rozlejes na kolomaz.
ja som 3x potratila a 4x rodila, a bala som sa vzdy rovnako, lebo ked sa ma nieco pototo, tak sa to pototo a nic s tym urobit nemozem.
najlepsie je robit, co Ta bavi, citat si pozitivne info a nie horory a problemy, co mozu nastat.
ako tu uz niektora pisala, napriek mojmu vnutornemu strachu a stresu a obavam,
mame 4 krasne absolutne zdrave a kludne deti, ktore sa spravaju na verejnosti ako z reklamy, akurat doma mi tajne piju krv 🙂
treba sa s babetkom pekne rozpravat, spievat mu, povzbudzovat a chvalit ho uz teraz v brusku, ake je silne a sikovne a ako to zvladneme spolu a tak...u mna to 4x zabralo.
drzim moc palce aj tebe.
@petra1804
ano, to su na vsetky najbeznejsie mutacie, oni niektore ciastkove uz podla mna budu aj skor, ale kym sa vsetky skompletizuju, 2 mesiace to moze trvat.
mne tusim tak 6 tyzdnov to trvalo, ale to mi robili vsetko na jednom mieste a neposielali cez pol slovenska.
oplati sa urcite pockat, lebo ked nieco zistia, mozno nasadia preventivnu liecbu este pred planovanym otehotnenim...tak ak vydrzis, naco riskovat?
@sensen12 ved to je to, ze ja som sa na modrehokona prihlasila, ked som bola tehotna prvykrat a moj dopjem z tejto stranký bol strasne zly. V tomto tehotenstve som si zakazala sem chodit, lebo ma to vzdy len vystresovalo, alebo nalakalo, ale tie hrce po injekciach na bruchu ma prinutili... Len sa strasne bojim o babo. Kontrola v stredu a potom bude uz len raz mesascne, doteraz som mala intervaly 2 tyzdne... Uz to som stresovala, neviem ako vydrzim mesiac.
@biba12 Mne kázal gynekológ do brucha. Teda vraj môžem kam chcem, ale že do brucha to bolí najmenej. A ja tam mám dosť tuku, tak ono samotný vpich ide ako do masla. Keď som si prebehla túto diskusiu, tak som našla, že niekde vraj zakazujú tehotným pichať do brucha, ale mne povedal aj môj gynekológ aj dve hematologičky, že do práve tam je to najlepšie.
@biba12
@marylynn
Ahojte kocky, mne gynekolog aj hematolog odporucali pichat do brucha. Az ked bude brusko vacsie tak prejst na ine oblasti (ramena, stehna). Ale uz mam tak dopichame bruchk ze si teraz picham do bokov na striedacku. Tolko moja skusenost 🙂 a to si dovolim tvrdit ze mam naozaj dobrych lekarov, moj gynekolog sa specializuje na rizikove tehotenstva.
@marylynn tie hrce si ok,mala som ich kade tade,inac mne tiez hemato povedala,ze do brucha praveze pichat a potom neskor do ramien,stehien,ja som to sle davala do bokov tam som mala tuk,inac sem tam sme zle pichli a bolo aj doost krvi,a co sa tyka kona co uz, ja sa tu chodim ventilovat,vytacam tu trubky a aspon som cele teho riesila ibe veci ako nonstop stres,proste radsej sa tu hadatavyidovat blviny,ako byt nonstop v strese,ja to tu berem ako taky priestor naodputavanie sa od strachu z teho,baby sa tu taak vytacaju ze a ja mam aspon zabavu,dakujem im,aj nabuduce 😂😂😂
ja som pichala cele tehotenstva a aj sestonedelie len do brucha, akurat v nemocnici ma tie 4 dni po porode pichali do ramena, ale to ma bolelo potom este aj tyzden.
no iny kraj, iny mrav, asi je to aj o tomto...
haló baby, vie mi tu niektorá poradiť kedy je najlepšie si pichať Fraxiparine? myslím čas, či ráno alebo večer? ďakujem za odpoveď 😉
@zuzka1892 to je uplne fuk,kazdy ti ppvie inac,aj miesra vpichov tu kazdy vravi inac,kazdy hematolog hovori inac,to je uplne fuk,keby na tom tak zalezalo,tak to napisu do pribalovych letakov ako nariadenie a vsetci to musia uzivat narovnako,kazdy robi z toho vedu a kopec otazok,dokonca som zmenila gynekologa pred oteho a byvala veelmi prominent gyn velice ze to treba pichat a
ked som presladk sukromnej kliniky k primarovi,tak ten mi cele teho tvrdil,ze je to kravina ze si to zeny pichaju,ze zuadne vyskumy nepotvrdili zeby to bolo ucinne,povedal,ze je to placebo,tiez mimochodom prominentny gyn,cize komu verit? povedal,ze ak ma zena donosit donosila by tie teho aj bez fraxi,ze blbost,ze to uzivame,a ze cely mk cista blbost,takze kde je pravda,ja netusim
Fraxiparine ma opodstatnenie...nechapem ako niekto ako dr povie ze nie.
Mala som 2 x potrat...
Teraz po 239 injekcii mi doma spinka krasna dcera okata a vlasata.
Predstavte si ze mate doma vysavac a upcha sa.
Tak netaha ..logicky.len ten viete rozobrat a zhluk odstranit.
A to je aj s krvou ...s tym rozdielom ze krv riedime pre to, aby sa zhluk neurobil.
Preto sa sleduju dimery atd..a zvysuju sa davky fraxi lebo priberqme a prietok krvi je zas iny.
A je to uplne suma fuk kedy to pichas a kde.
Ja mam furt hrcky v stwhnach a po 2.5 mes.
Nevadi.stalo to za to.nevyvadzala som.pokorne som to vybrala a dakujem denno denne Bohu za dar co mam doma.
Aj tomu kto vymyslel fraxiparine;)
@juriva ahoj, aj ty si mala zvysene d-dimery pocas tehotenstva? Po porode ti klesli? A pichala si si fraxik cele sestonedelie? Teraz som 3 tyzdne po porode, rodila som sekciou. Hematologicka mi povedala, ze si mam dat este 4 injekcie a prist na kontrolny odber.
@zubrienka1 aj ja tak sekcia.kontromny odber a konec...vsetko ti klesne a uz nepichas
@juriva dakujem.
@sensen12 Mne tiez jedna hematologicka povedala, ze fraxiparine mi nepomoze. Ked som to s placom referovala svojmu gynekologovi, povedal, ze vyskumy nevyskumy, jemu prax ukazuje, ze to funguje.
Pritom ak by bol fraxiparine iba placebo, tak by mi uz v druhom tehotenstve rovnako zaucinkoval aj duphaston, ale v osmom tyzdni prestalo bit srdiecko.
A myslim, ze aj tu sa da najst dost velka vzorka zien s osudom bez fraxiparinu potrat, s fraxiparinom babo. To by bolo vela nahod, nie?
ja si myslim, ze Fraxik ma svoj vyznam, ale sama patrim medzi tie, co potratili aj pocas pichania, a naopak nepotratili bez Fraxiku, takze moj nazor je, ze ma to v rukach cele niekto iny, pre mna Boh, mozno pre vas karma, osud, vyssia moc, Alah,to je jedno, ale
uz viem velmi dobre, ze clovek nie je panom nad zivotom a smrtou, a to je jediny fakt, Fraxi neFraxi 😉
Žienky, aké máte skúsenosti so špinením po fraxiparine? Ja odkedy si v tehotenstve pichám tak mi aj krv z nosa šla pár krát, aj ďasná a aj drobné špinenia boli, len tie som si myslela, že po prvom trimestri prestanú... A teraz mi zvýšili dávku na hematológii na 0,6 a od noci špiním. Lekár spravil ultrazvuk, bábo je ok, placenta je ok, skontroloval krčok, nie je to z krčka a je to práve kvôli riedeniu krvi... Dosť ma to ale stresuje. Chcela by som ísť do práce, lebo sama doma sa len trápim, ale zas s krvácaním v tehotenstve...
Aspoň som sa vyrozprávala, ešte by ma potešilo ak by ste ma ukľudnili...
@luucciaa A špinenie si nemala? Ja krv z nosa kľudne znesiem, prvý raz som sa dokonca rehotala, že konečne si to aj na sebe skúsim, nie furt len na deťoch v práci :D Len špinenia ma stresujú. V hlave mám stále, že tehotné ženy predsa krvácať a špiniť nemajú...
A smiem sa ešte opýtať ako ideš rodiť?

@glenliv tak mne napr kazdu poradnu sa posuva termin je stale iny ako podla ms a od poradne k poradni stale odchylka par dni ci viac alebo menej