Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@82 a to priamo alebo si trochu druhou rukou robis riasu lebo mne vraveli že si to mam pichat do riasy tak picham uz od 4tt teraz som uz 30tt 🙂 zo zaciatku do brucha okolo pupka a teraz uz dlhšie pod boky 🙂 len sa mi zase začinaju robit tie hlupe hrče 🙂
ja si na ramene najdem najhrubsie miesto(slaninu,zo zadu ruky,neprichytam si to druhou rukou ) a pichnem,tam ma to neboli ale ked trafim sval tak to je akoby ma vcela pichla a vznikne modrina,na zacietku som si pichala aj do brucha a tiez mi vznikali modriny
@kacicka30 mne sa to tiez par krat stalo ze to nebolo kazdych 24h presne pichnute uz som to pretiahla v začiatkoch aj o 10hodin ale tak dlho ako ani raz a tiez si picham od 4tt 0,4ml druhy krat ked nemas cislo na doktora tak si vygugli online gynekolok on ti poradi odpise do niekolkych hodin 🙂
@katkajankova ..potom som volala.....jeho brat volal robi tam kde nasi,,tak sa to podarilo🙂))ale diky 😉
chcem sa opýtať, či je tu niekto, kto mal negatívne výsledky krvi na trombofíliu (dúfam to píšem dobre) a odmietol frexiparine. Ako prebiehalo následné tehotenstvo?
@mirka no mne sa nepotvrdila žiadna chyba krvi a kedze som dva krat potratila tak som pri dalšom terajšom tehotenstve nechcela pokušat štastie tak som začala radčej pichat fraxiparin preventivne od 4tt a chvala bohu som uz v 31 tt 😀 a problemy zatial žiadne takže Janko bude mat konečne sestričku 😀 ja byt tebou neriskujem da sa to vydržat
@mirka asi myslis pozitivne vysledky na trombofiliu - teda, ze ju potvrdili, nie? 😉
zalezi od mutacie - pri MTHFR heterozygot (niekedy aj homozygot) sa nezvykne predpisovat, pri Protrombine a Leidenskej skoro vzdy ano...
ja mam prave tu najlahsiu menovanu mutaciu (MTHFR hetero) a nikto mi nechcel fraxiparine dat, okrem hematologicky, ktora povedala, ze "za pokus to stoji"
Ja som 3x potratila a 1x mimomaternicove, teraz koncim pomaly prvy trimester a vyzera, ze zatial je vsetko OK 🙂
fraxiparine picham a nemam s tym problem, nema ani v zasade nejake vedlajsie ucinky (to samozrejme neznamena, ze na ne nepridu o 10 rokov..), tak som si povedala, ze to skusim, hoci nie som zastanca medikamentov, no toto sa mi javi ako taka minimalna obet (okrem toho pichania 🙄 )
@katkajankova
@lussi2
@usacek79 práveže mi nič nezistili ani na genetike, ani na hematológii (aj keď jedno vyštrenie na nejakú agregáciu mi robené nebolo), ja si zas myslím, že predchádzajúce 2 potraty (tak mi to berú, odkedy som bola s druhým v nemocnici, pretože prvý bol 5 dní po meškaní ms, test bol pozitívny, dostala som menštruáciu, u dr. tehotenstvo potvrdené jednoznačne nebolo,ani to ako potrat nebral, druhý anembryomolla, čiže prázdny plod. obal,čistenie) že ak boli plody poškodené, jednoducho išli z tela von, preto si nechcem nič pichať, kebyže mám výsledky také, že mám aj maličké odchýlky, tak by som ani nepípla, ale takto...
@usacek79 držím palce 🙂
@katkajankova
@lussi2 aj vám držím palce 🙂
@mirka ved zato nič nedaš ked si budeš pichat len preventivne aj ked ti nič nieje ja som mala prve babo v pohode bez problemov a porod a druhe atretie som potratila a pri testoch mi nič nezistili že tiež boli možno plody poškodene a pri tomto štvrtom tehotenstve som si tiez najprv myslela že to skusim bez pichania ale v 4tt som zacala zase špinit tak som radcej zacala pichat a to som bola na testoch aj v 4 mesiaci tehu či sa mi niečo v krvi neobjavi prečo mohli byt tie dva potraty a nič mi nenašli takže skus ako sama uznáž držim palce nech ti to vyjde aj bez pichania
cawte baby... picham si fragmin na riedenie krvi do brucha a pocula som ze sa to nesmie.... hoci na hematologii mi kazali pichat si do brucha... kam si vy pichate a kde sa ma pichat??? dakujem 🙂
@livocka21 no ja viem o bruchu ako o preferovanej "lokalite", ja si picham len do brucha (teda do pneumatiky pod pupkom) 😅 aj v pribalovom letaku (fraxiparine) pise, ze to je idealne miesto a teda hematologicka povedala, ze to je na mne, kde mi to bude najmenej neprijemne - v principe do barsjakeho tuku si to mozeme pichat (horna cast ruky, stehna, zadok, brucho...)
@livocka21 ahojky, som po 2-násobnej pľúcnej embólii a počas celého tehu som si pichala clexane iba do brucha, cca 2-3 cm od pupka - najmenej to tam bolelo a modriny sa tam robia minimálne. Na začiatku som si pichala 2 menšie dávky denne, od 26tt 1x 6ml večer. Bábu tým nijako neškodíš, dá sa pichať aj do stehna či ramena, ale mne to vadilo keď ma boleli ruky resp. zle sa mi chodilo keďže na stehnách sa modriny robia veľmi často a navyše som bola tehotná počas letného obdobia a krátkych tričkách som vyzerala akoby ma manžel mlátil 😀 😀 tie modriny každého zaujímali 🙄 . Brucho mi odporúčala moja hematologička a gynekológ tiež. Teraz beriem warfarin - tabletková forma - tá sa ale počas tehu nesmie 😉 😉 😉
@livocka21 žiadne strachy🙂 ono je to fakt jedno kam si to picháš, ide len o to, že brucho je u žien plocha s najväčším množstvom tuku takže tam to najmenej bolí - dá sa "použiť" aj zadok, ale na tom sedíš, náhodu si to zle pichneš a sedieť na modrine nie je zrovna príjemné 😝 😝 A tá známa s tým má nejakú skúsenosť?? Rozumie sa tomu - myslím či je z lekárskeho "fachu" keď to tvrdí?? Pokiaľ nie tak by som sa jej opýtala či je normálna zbytočne takto strašiť tehuľku 😕 😕 Hlavne si tehotenstvo kráááásne užívaj a takéto bláboly ber jedným uchom dnu a druhým von 😉 😉 😉
@livocka21 V pohode ja som uz 27tt a stale pivham do brucha,len si treba urobit faldik na brusku...mne to vyhovuje viac ako do ruky,lebo ttam nemam faldiky 😉
baby čaute.....kontrolujú vám hematológovia krv počas liečby fraxiparinom?
@beruska1311
@alenah31
@livocka21
@usacek79
@livocka21 Ahoj, moja hematologicka mi tak okolo 12.tyzdna povedala, ze nech si uz nepicham do brucha kvoli babetku.
Bola som nestastna, lebo do brucha to najmenej bolelo. Tak som zacala do stehien a to je hroza, same modriny a hrce. Pri tom na nich mam tuku viac ako dost. Potom mi povedala, aby som pichala aj do ramena, avsak tam je to este horsie, lebo sa to dlhsie hoji a boli to. Nejak to uz musime vydrzat.

ja si pycham clexan od zaciatku tehotenstva teraz som v 21 tyzdny 🙂 pycham si to sama do ramena,niekedy mam aj modriny