icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

zuzana2000
22. feb 2017

@montrojruza na začiatku v pohode aj do brucha, ale neskôr mi to už bolo nepríjemné....tak som to striedala do rúk , medzi lakťom a plecom a do nôh. Dokonca sa mi robili také hrčky, ktoré neskutočne svrbeli, aj na to mi brali krv a tiež mi niečo vadilo, ale to už bolo ku koncu tehu, tak som to nejak zmákla....🙂

marylynn
22. feb 2017

@montrojruza ja mam na bruchu strasne napätu kozu, teraz picham do bokov. Aj som za to sadielko co tam mam vdacna, lebo tam sa mi picha dobre :D

lenkaaa22
22. feb 2017

zuzana2000 Mne sa miesto vpichu do dalsieho dna scervena, trosku opuche a svrbi to. Opuch potom ale za jeden dva dni zmizne. Som este len 19 tyzden. Myslis, ze je to problem? Lebo nie je to zas nic co by sa nedalo vydrzat.

montrojruza
23. feb 2017

mne sa obcas robia modrinky, trosku napuchnute. picham len 13 dni, ale uz ma z toho bolia ruky, preto skusame aj do stehna, do brucha (prva bola dost bolestiva, poleziacky). picham clexane 0,4 ml. aj to stipe, ked ide dnu tekutina. ked som pichala fraxiparine 0,3 tak som ju ani necitila.

lenkaaa22
23. feb 2017

montrojruza Mne lekar odporucal co najdlhsie pichat do brucha - kym nie je velke, ze nechytis riasu....Ma sa to vraj pichat az do sestonedelia, co je dost dlha doba. Brucho sa mi lepsie zotavovalo ako ruky. No a ked bude problem s rukami, budem musiet do stehna.

lenkaaa22
3. mar 2017

Dievcata, mate prosim niektora skusenost s tym, ze vam doktorka zmenila fraxiparine 0,4 za clexane ale 0,2? Mam si to pichat rovnako jedenkrat denne ako doteraz fraxik. Len mi to akosi nejde do hlavy. Lebo je to mensia davka. Aby to babatku neublizilo. Vdaka

kitta
3. mar 2017

Aj ja som predla z 03fraxi na 02clexane. Vsetko ok, ale neskor sme presli na 04. Ono sa to pocas tehu meni. Kontrolu mavam raz mesacne.

lenkaaa22
3. mar 2017

kitta Velmi pekne ti dakujem...snad je to teda v poriadku. Tiez mam kontrolu raz mesacne. Uvidim co povie najblizsie ;)

zuzana2000
3. mar 2017

@lenkaaa22 možno by bolo vhodné o tom povedať na hematologii, mne tie hrčky nezmizli tak ľahko ako tebe a neskutočne svrbeli....ale tým že som to striedala, ruka, ruka, noha, noha, brucho...tak to bolo lepšie. A neskôr tak okolo 26tt sa mi zhoršovali aj výsledky dimeru, tak mi zvyšovali injekcie, ku koncu som tuším mala 08, ale tak vydržali sme, ja som mávala kontrolu na hematologii každé dva týždne.

lenkaaa22
4. mar 2017

zuzana2000 Ano, mne sa robilo asi presne to co tebe. Okolo miesta vpichu velky cerveny kruh napuchnuty a priserne svrbel...Kym to odislo aj dva dni....Sem tam aj viac. Preto mi hematologicka zmenila fraxik za ten clexan. Len som sa zlakla. Lebo z 0,4 zmenila na 0,2...ale potom sa mi podarilo dovolat na hematologiu a pre istotu aj na gyndu a tvaria sa ze je to tak uplne v poriadku. Tak snad to bude stacit a vedia co robia. ja by som vydrzala aj z fraxikom, hlavne aby to drobcovi neublizilo.

bigoci88
4. mar 2017

@lenkaaa22 ahoj aj ja si picham hned od zaciatku tehotenstva fraxik 0,3 a do stehna. Tiez som sa o tom od bab informovala a beriem to preventivne ,koli potratu v 34tt :( ale vsetko spravim pre to aby som donosila konecne zdrave babatko. A vydrzim. Lebo na hematologi mi nic nezistili. Ale baby vraveli ze robia "kolotoc" rameno- ruky- brucho -stehna. Ja zatial len do stehna je to zqtial klop klop v pohode, opytam sa tento tyzden na kontrole ci je to ok.picha mi to manzel ale este cca 260 dni ked si predstavim .... My zeny to mame fakt tazke....

danusskaaa
4. mar 2017

Ostal mi jeden fraxik 0,3 nezíde sa niekomu?

kitta
4. mar 2017

Ja picham clexane uz iba do ramena, teda manzel mi to picha a len taka kazda 10ta inekcia sa nepodari a mam modrinu. Najprv som pichala do brucha Fraxi a vsetko ma svrbelo a hrce som mala skoro zakazdym, a vysla mi alergia tak to zmenili na Clexane. Odvtedy ziadne svrbenie a snad cez leto aj v tielku vybehnem 🙈.

yanka88
4. mar 2017

@danusskaaa ja ja chcem! U nas je problem...

veronka1234
4. mar 2017

@yanka88 odkial si, Janka?

lenkaaa22
4. mar 2017

kitta Kolkatku fraxik si prosim uzivala a kolkatku clexan pouzivas teraz?
bigoci88 ja som si pichala do brucha do tretieho mesiaca. Aby som ruky a nohy ochranila od ihiel co najdlhsie. Lebo potom sa uz brucho vraj nema pichat. Takze teraz picha manzel do ruky. Na stehno som si este netrufla. To asi az ked budem mat zmasakrovane ruky 😅 Picham to uz 4 mesiace. Nejak to vydrzime. Kamaratka ma tiez uspesne prebiehajuce tehu az ked jej nasadila druha hematologicka fraxik

danusskaaa
4. mar 2017

@yanka88 posli mi do IP adresu. Poslem ti 😉

bigoci88
4. mar 2017

@lenkaaa22 no vsak ja tiez verim ze v teraz to vijde,lebo co som si min.rok prezila ozaj nikomu neprajem!to si ziadna mamicka nezasluzi!bolo to strasne a podstupim vsetko len aby to dobre tentokrat dopadlo. Aj tak je to zazrak ze hned v januari mi dal suhlas ze si nemusime davat pozor (som po bola po sekci 5mes)a uz vo februari som hned k nemu letela ze som tehotna. Tebe preco dali pichat fraxik?

lenkaaa22
4. mar 2017

bigoci88 Ani si nechcem predstavit co si musela zazivat. Ja som po dvoch missedoch v prvom trimestri. Musela som dvakrat na kyretaz. Az potom mi zistili, ze mam trombofilnu mutaciu a ze potrebujem riedit krv, inak plod nevyzivujem. Akonahle mi ho nasadili, zazrakom ide zatial vsetko bez problemov. Chcem verit tomu, ze tentokrat to dobre dopadne. Drzm silno palce ;)

bigoci88
4. mar 2017

@lenkaaa22 to tiez muselo byt hrozne. Ja to nechapem -niekto babatko ani nechce a maju ho a my co by sme spravili vsetko pre to -cim si musime prejst.tak verim a drzim nam velmi palce nech tentokrat nam to dobre dopadne!! a si ma trosku upokojila lebo som vahala ci brat fraxik. mozno takto o rok budeme spolu kocikovat v liscom udoli 🙂

lenkaaa22
4. mar 2017

bigoci88 Jeej ty si z Karlovky.... ani som si nevsimla. tam som byvala este pred 4 rokmi ;) Myslim, ze Fraxikom nic nepokazis, prave naopak ;) vela pozitivneho myslenia....vidime sa teda v Liscaku🙂 uz aj s drobcami

bigoci88
4. mar 2017

@lenkaaa22 nooo a my sme sem prišli pred 5rokmi(ja koli vš)a paci sa nam tu. Idem teraz v stredu na kontolu a prijde mi to ako vecnost co som taka nedockava. Len nech je vsetko ok. Ty ako sa citis? Dobre to zvladas ?

lenkaaa22
4. mar 2017

bigoci88 Tie odstupy medzi jednotlivymi kontrolami su niekedy nekonecne. Keby to bolo na mne, som tam raz tyzdenne aby som bola kludna😅 citim sa fajn, vsetko vyzera ok, som 21 tt, takze nevolnosti uz presli davno. Ty si ktory tyzden? Zvladas to dobre?

bigoci88
4. mar 2017

@lenkaaa22 len tak dalej. Polka za tebou a dalsia pred tebou-akurat sa to lame. Ja som v 6tt . zle mi nebyva vobec,len som nafuknuta a viac unavena. Takze dufam ze to bude ok.

lenkaaa22
4. mar 2017

oddychuj a setri sa ;) bude to dobre

luciatt
5. mar 2017

Prosim vas fraxiparine sa ako picha?Rovno alebo kolmo?

bigoci88
5. mar 2017

@luciatt kolmo

bigoci88
5. mar 2017

@luciatt pozeram ze tiez bojujeme spolu v oktobrovkach 2017. Drzim palce a prajem krasne tehulkovanie. Mne to picha manzel,nemozem sa ja na to pozerat ale tvrdi ze kolmo . ty kolko to pivhas a preco?

jance333
5. mar 2017

@luciatt do brucha a stehna picháš kolmo do kožnej riasy a do ramena 45-stupňový uhol (vlastná skúsenosť - do ramena si sama nepichneš a keď zle trafíš, môže to fest bolieť - pichli mi sestričky v nemocnici - raz OK, druhýkrát mi strpla ruka a bolelo to 2 hodiny. brucho v prvých mesiacoch ok a stehno asi najmenej bolí, keď picháš do bokov. ale vždy sa môže stať, že trafíš žilku alebo citlivé miesto a zabolí alebo sa urobí modrina. no na to si zvykneš 😉 )

lenkaaa22
5. mar 2017

luciatt Ahoj. Mne povedali ze do brucha kolmo. Rruky a stehna sa pichaju v 30 stupnovom uhle. Raz mi manzel pichol ruku kolmo a vysledkom bola asi dvojtyzdnova modrina s obrovskym tvrdym hrbom...nedalo sa mi vtedy ani spat na tej ruke