Inkontinencia v tehotenstve: Ako si s tým poradiť?
Dobry den, ja uz nechapem co sa to so mnou deje. Som tehotna, a ked si kychnem zvykne mi niekedy uniknut moc. Normalne sa musim prezliect. Zatial sa mi to stalo vzdy len doma. Uz si davam intimky, ked niekam idem, lebo sa bojim ze kychnem. Ale kym som nebola tehotna toto sa mi nikdy nedialo. Ja uz mam strach z kychania, a na just nie je den, aby som nekychla. Stavalo sa to este niektorej v tehotenstve? Zmizlo to po porode?
@anonym_autor no stava sa a o to viac, ked cakas piate dieta a mas 43 rokov ako ja...mne to ostalo aj po porodoch, bohuzial, je to oslabene panvove dno. Ale da sa to zmiernit cvicenim a fyzioterapiou. V niektorych pripadoch az odstranit. Takze mozno to vymizne po tehotenstve alebo aj nie. Ale da sa s ttm nieco robit. V tehotenstve to riesim len vlozkami, bohuzial.
No a este najvacsia "sranda" bola, ked som mala crevnu chripku nedavno, ked som nevedela, ci to zo mna pojde vrchom alebo spodkom, tak som sa doslova pri grcani aj pocikala nakomplet 🫣🫤. Nic prijemne to nie je, no co uz...
Je to v tehotenstve uplne normalne, po porode ked ziaden plod ti nebude tlacit na mocovy mechur problemy prestanu.
Ano stava, je to normalne. Intimky som nosila cele tehotenstva - a bezne aj mimo nich. Mam lepsi pocit, cistejsi. Nevidim na tom nic divne.
Len dufaj, ze Ti to neostane aj po tehotenstve - ja osobne napr som s tym problem po nemala, ale nie kazda ma take stastie... Viem z okolia.

V tehotenstve tlačí dieťa na močový mechúr, treba nosiť vložky